שאלה לטל
שלום,
השרשור היה מעניין, ואני מצטערת שאני נדחפת אליו, אך יש לי שאלה לטל.
בעקבות הדברים שכתבת, ובתור מי שמתעניינת לגבי המשך לימודים, של תעודה או תואר (עוד לא החלטתי..)
הייתי שמחה לקרוא באיזה גישת טיפול את עוסקת?
איך קוראים לספר שכתבת?
אולי זה יריחב את אופקי החשיבה שלי לגבי הלימודים.
תודה!
ולגבי הבחור ששאל את השאלה-
בתור עובדת סוציאלית מזה שלוש וחצי שנים, אני יכולה להגיד שהתפקיד הוא מאוד מגוון, וגם בכל תחום וכל ארגון אתה נדרש לחשיבה שונה, ועבודה שונה. גם בעבודה הנוכחית שלי וגם הקודמת, יש הרבה דגש על טיפולים פרטניים, קבוצתיים והדרכה של צוות. שלושה תחומים שבעיני הם מרתקים וגם נותנים ניסיון טוב. מעבר לזה יש עוד חלקים פחות מהנים בתפקיד כמו דו"חות לרווחה, פגישות עם הרווחה ועוד ניירת. בכל מקרה, בחוויה שלי המקצוע נותן הזדמנות לעסוק בתחומים מגוונים שבמקומות מסוימים לא היו נותנים לי להתנסות בהם. למשל עבודה קבוצתית, ברוב המקומות אתה נדרש לתואר. יכול להיות שזה נשמע לא מקצועי, ואכן אם תחליט בהמשך שתרצה להתמקצע ולהיות תרפיסט או מנחה קבוצות תצטרך ללמוד, אבל לפחות יש לך הזמדנות להתנסות ולהבין אם זה מה שאתה רוצה להמשך.
לגבי המגזר הציבורי- מצד אחד משכורות נמוכות, מצד שני יש תנאים סוציאלים טובים, למשל בכל הקרוש לקרן פנסיה, נסיעות וכו'. בנוסף כמשתייך לגוף ציבורי יש לך לרוב יותר סמכויות, ואפשרות להתקדם, אולי באופן איטי, למשרות בכירות יותר בהמשך. אני חושבת שהתחלה במגזר ציבור יכולה לפתוח יותר דלתות בעתיד. בעיקר בשירותי הרווחה.
בחברות פרטיות היתרון הוא שהשכר יותר גבוה, בעיקר אם הם עומדים בהסכמי השכר שנחתמו. אם כן זה אומר שאתה כבר מתחיל מ-7100 בחודש. בשביל משכורת התחלתית ז לא רע. הבעיה היא שזה לא עולה ולא יעלה מאחר וליזמים פרטיים אין אינטרס לעשות זאת.
מקווב שיעזור לך להמשך.