מה צריכים לכלול קורות חיים של ברמן?

nunimon

New member
../images/Emo31.gif אני אוסף, ומתייק.

היה לי תיק של כל מועמד שבא לבר. נכון, לא כולם היו מגיעים עם קו"ח, אבל כחלק מהראיון עבודה, הייתי מבקש מהם לכתוב כמה מילים על עצמם.

S1ndrome1

New member
לא שאני מזלזל

חס וחלילה מזלזל, מי כמוני חושב שצריך להעלות את ערך הברמנים והמלצריות בארץ. אבל עדין, זה מקצוע שרוב ההכשרה שלו נובעת מניסיון, אחרי שעבדתי כמה שנים בכל מיני מקומות, מה זה משנה השמות של המקומות? הרי ברמן זה בן אדם שמחליף מקום עבודה כל כמה חודשים ובהרבה מקרים עובד בכמה מקומות בו זמנית. אז תכלס מה יגידו לך קורות חיים של ברמן שרשם שהוא עבד באיזה 10 מקומות שונים? במיוחד אם הוא לא מהאזור מגורים/סביבה קרובה לך ואז יש סיכוי לא רע שלא תכיר חלק מהמקומות שהוא עבד בהם...

nunimon

New member
לא שאני חושב שאתה מזלזל...

תראה, הניסיון עושה את ההבדל, והשאלה שהעלת היא נכונה. כשאני רואה ברמן שעבר ממקום למקום, אני מתעניין איפה הוא עבד ולמרות שאני לא מכיר את הבר, אני מקשיב ורואה מה היה חלקו בבר. במקרה אחד אפילו בררתי עם חברים על איזה פאב נידח שהיה נישמע לי הזוי קצת, אבל הוא באמת היה קיים. אם מישהו אומר לי שהוא בירמן ב10 מקומות, שבוע כל פעם - זה מעיד על חוסר יכולת להתמיד, או שיש שם איזה בעיה. אם מישהו אומר לי שהוא בירמן רק במועדוני לילה - כנראה שלפאב שלי זה לא יתאים, כי אופי העבודה אחר. אם מישהו אומר לי שהוא בירמן רק בארועים ובבר אקטיבי - זה לא מתאים לי (לא תמיד, אבל זה יכול להעיד) אם מישהו אומר לי שהוא עבד חצי שנה באיזה מקום - זה מעיד על יכולת התמדה. וכן הלאה... ברור שזה לא חוק, ולא קבוע, אבל זו אינדיקציה ראשונית טובה.

nunimon

New member
קורות חיים לברמן:

לדעתי המבנה צריך להיות כזה: 1. פרטים אישיים: שם, ת.ז , גיל, סטטוס משפחתי, מקום מגורים , טלפון ואי מייל 2. השכלה - אקדמאי או סטודנט, בוגר קורס ברמנים או לא. 3. רקע צבאי - זה חשוב, ומראה על מחויבות ויכולות למשמעת ומסגרת. (נכון, לא תמיד, אבל אני תמיד היתי מתעניין איפה הברמנים שלי עשו צבא. לדעתי זה מאד חשוב) 4. נסיון תעסוקתי - רק מה שרלוונטי לעולם הברים. לא מעניין אם היית נהג, או מחסנאי, או מתדלק. אם אין ניסיון , הייתי מציין את משך תקופות העבודה שלך בכל מקום - זה מראה על יכולות התמדה. 5. תכונות אישיות - חריצות, היגיינה, מוסר עבודה גבוה. גם ברמן הוא מקצוע לכל דבר, ולכן צריך להתייחס אליו בצורה מכובדת. אני בראיונות עבודה שהייתי עושה, לא הייתי מבקש קורות חיים, כי לפעמים היו באים משוחררים טריים בלי ניסיון, אבל הייתי מבקש מהם לכתוב כמה מילים על עצמם. זה מבחן לבטחון עצמי, וזה מאד חשוב מאחורי הבר.

תפיסה נהדרת

וזה בדיוק ההבדל בין ברמן למוזג,ברמן זה אחד שרואה בעבודה שלו בבר מקצוע לכל דבר,על כל השלכות הכרוחות בכך. רעיון מצויין הענין הזה עם לכתוב כמה דברים על עצמך כמבחן לביטחון עצמי. תרשה לי להוסיף שרק הענין עם הרקע הצבאי קצת חורק יש אחלה ברמנים(ואני יודע שכתבת שזה נכון רק בחלק מהפעמים) שהם ללא רקע צבאי בכלל אני מדבר על קבניסטים שהם ברמנים מצויינים ויש כאלה יוצאי סיירות שלא יודעים איפה להשים את עצמם בבר.

nunimon

New member
../images/Emo45.gif בכל כלל יש יוצא מן הכלל...

אבל עדיין אני מציב לעצמי מספר כללים שמהם אני מתחיל אחרת אי אפשר לצאת מזה... מסכים איתך לגמרי. מבחינתי אדם שעשה צבא, ולא משנה אם הוא גנן או יוצא סיירת מטכ"ל, זה מרמז לי על אדם שיכול להיות במסגרת, ומסוגל לקבל משמעת, ולהתמיד. זה הכל. אני מצפה מאדם שלא עשה צבא, שיסביר לי מה הוא עשה ב3 שנים שאנחנו שירתנו. אם הוא יגיד שהוא עבד בברים, וצבר ניסיון - אני אתן לו צאנס, אבל אם הוא יגיד לי שהוא טייל, ועבר מעבודה לעבודה - זה לא ירשים אותי, וכנראה שלא אקבל אותו אצלי. .

יוליה113

New member
קורות חיים

אם אתה רוצה להראות מקצועי ורציני בפני המעסיק, אני ממליצה לך להשקיע בקורות החיים. חשוב לציין אם יש לך קורס ברמנים וכדאי לפרט על מקומות העבודה הרלוונטיים בהם עבדת עד עכשיו. מהניסיון שלי, תמיד יש עדיפות לבעלי ניסיון במכירות ולבעלי יחסי אנוש טובים. אם מקום העבודה קשור גם לעסקי המסעדנות, ניסיון במלצרות או במזומ"ש יועילו לך מאוד. אבל הכי חשוב זה הנכונות ללמוד ולהשקיע כי כל מעסיק מחפש עובדים איכותיים שמגדילים ראש ותורמים לעסק... בהצלחה!

למעלה