מה קובע את הסוף?

יוגי379

Member
מה קובע את הסוף?

מה קובע את המצב הסופי? הפעולה עצמה? כלומר המעשה הפיזי? או המחשבה שקובעת את הפעולה? אוקי, מה קובע את קו המחשבה שלי? הרצון? כלומר נגיד עכשיו אני רוצה לאכול עוגה, אז מופעלת המחשבה שלי וזה מסתיים בזה שאני ניגש ואוכל את העוגה.
כלומר הכול מתחיל ברצון? אני מנסה להבין איפה כל תופעה מתחילה.
למה? כי אני חושב שזה יכול לעזור לעשות בירור. בירור מה זניח ובו עדיף לא לבזבז את הזמן, ובמה כן כדאי להשקיע במידה וארצה לבצע שינוי.
כל שינוי, כולל שינוי בטחוני.

Gidi Shemer

New member
המ.. שאלה גדולה

אבל לפחות לגבי העוגה- הכל מתחיל ברצפטורים הסנסוריים

יוגי379

Member
מה קובע

אוקי מה אז מה בכוחי, בהשפעתי לשנות אצל אדם על מנת שיתבצע בו שינוי פסיכולוגי מנטלי.
כלומר אם ניקח מחבל שעשו לו שטיפת מוח, מה אצטרך לשנות על מנת שהוא יחשוב בצורה שונה.

יוגי379

Member
אבולוציה

טוב אני מעלה השערה בלבד.
טיפת זרע – גרעין – קוונט – ניצוץ של אנרגיה עליונה פרץ, והוליד את כל העולם שלנו. לא קיימת התפתחות של "יש מאין" – אלא ישנה הופעה של מה שכבר קיים בכוח, בפוטנציאל, כמו שכבר בגרעין נמצא כל האורגניזם העתידי בצורת אינפורמציה.
מתבצע מימוש של "גרעיני" אינפורמציה . כלומר שום דבר אינו חדש באמת, אלא מה שהיה בכוח מתרחש בפועל
קיימת התפתחות על ידי פרמטר שאני עדיין לא מכיר או מבין אותו.
אם אוכל לדעת מה נברא, מה נוצר, מה לא היה לפני ומה התחדש, מהו אותו החומר, אז אוכל לרכז את מירב המאמצים שלי באותו החומר. שם אנסה לבדוק, לחקור, אולי גם לגעת, על מנת לזרז את התפתחות האנושות.

Sophalin

New member
ובכן

זו פחות או יותר התאוריה השולטת היום (למיטב ידיעתי)
ההבדל העיקרי הוא בניסוח...

אבל אם טובי המדענים לא מצליחים לפתור את החידה שאתה מציב, למה אתה חושב שאתה תוכל?

יוגי379

Member
ההבדל

מכיוון שטובי המדענים חושבים שגילוי חדש עשוי להתבצע על אותו החומר שאיתו הם חוקרים את העולם ואני טוען (נו, לא ממש אני אלא חכמה עתיקה) שבכדי לפתור את החידה עליך לשנות את החומר שלך, את הרצון שלך, אז תוכל להיחשף לתדר שונה. אז תוכל לגלות למה ומדוע...

Sophalin

New member
הבנתי

אז אתה חושב שבשיטות מדיטציה למינהן אתה יכול לפתור את היקום אתה מוזמן לנסות.

צר לי שאני נשמע מזלזל אבל אני חושב שאתה פשוט מזלזל ברוב האנשים החוקרים וחושב שכולם חושבים באותה הצורה. זה לא עובד ככה.

יוגי379

Member
האינטואציה לא עבדה לך

שיטות מדיטציה? שלילי
משהו אחר שעדיין מוקדם לדבר עליו בצורה פתוחה? לפי תגובתך כנראה שכן.
צר לי שאני נשמע מזלזל, אבל אני חושב שאתה מזלזל בחשיבה חדשנית שאינה עולה בקנה עם תחום הידע שאותו אתה מכיר. זה לא עובד ככה.

"עדיין מוקדם לדבר עליו בצורה פתוחה"...

ההבדל העקרוני בין מדע ובין דתות וכתות למיניהן, הוא שהאידאל של מדע הוא פתיחות ונגישות למידע. כל אדם מן הישוב יכול לגשת לספריה לקרוא את הידע המדעי העדכני והמתקדם ביותר, ללא שום הגבלה, ומדען שיש לו משהו חדש ומועיל להגיד - אומר את זה מיד (וכמה שיותר מהר, אחרת מישהו עוד עלול לפרסם לפניו....) ולא מסתיר את זה משאר העולם.

בדתות וכתות למיניהן, הנגישו למידע היא ממודרת, ומהווה סמל לכוח ולסטטוס. ככל שאתה יותר קרוב ל"מעגל הפנימי", כך אתה יודע יותר, וכמובן שלא תגלה לאלה שנמצאים "בחוץ" את מה שאתה יודע. הקהילייה המדעית בנויה על אידאלים של פתיחות, ומושגים כמו "תובנות שהעולם עוד לא מוכן לקראתן" או "רעיון שאסור לציבור לדעת" זרים לרוח המדע. במדע, הסטטוס שלך נקבע ע"י יכולת ההבנה שלך את מה שכולם יודעים, ובעיקר ע"י תרומתך למאגר הידע הנגיש לכולם.

אני לא יודע מהן המחשבות והתיאוריות שלך ומהי ה"חוכמה העתיקה" שעליה אתה מסתמך, אבל אני אישית מעדיף את הגישה שלפיה הידע פתוח לכולם, ומאמין שאם מישהו מסתיר ממני מידע כי אני "עוד לא מוכן לזה" או כי "מוקדם מדי", אז כנראה שהוא מזלזל בי, או שהוא מפחד שהדברים שלו באמת נשמעים טיפשיים כשאומרים אותם בקול רם. מי שמסתיר ממני דברים, כנראה שאיננו רוצה בטובתי - ולמה שאקשיב לו?

אתה מוזמן להמשיך לעבוד על התדרים שלך. תודיע לי כשזה יהיה מוכן.

יוגי379

Member
פתיחות

האמת שאתה צודק.
יכול להיות שהבעתי את עצמי בצורה לא כל כך נכונה. אבל זה הדבר האחרון שרציתי להעביר
חשוב לי לציין שלפחות אצלי, אין דבר כזה משהו שמסתירים, שלא מגלים מאחרים. (מלבד את המקום שבו אני לומד כדי לא לייצר התנגדויות מלכתחילה)
אבל...בכל זאת יש כזה מושג - ניסתר. ניסתר זה משהו שלא נחווה, לא הושג.
למשל, אם אני אקח תווים של יצירה מסויימת ואראה אותה לאדם שלא מבין בתווים, הוא יראה את זה כבליל של אותיות לא מובנות.
ומן הסתם נגן שיודע תווים יתרשם מאותו התרשים, אך בצורה שונה. הוא יוכל להתפעל מכך מכיוון שיש לו שפה שתוכל לפענח את התרשים ולהפיק ממנו הנאה והתרגשות.

Sophalin

New member
אכן יש הרבה נסתר

ההבדל בין המדע לדת במצב הזה הוא שבמדע אם לא יודעים משהו אומרים "מממ, אנחנו (עדיין) לא יודעים - צריך להמשיך לחקור ולגלות עם הכלים שרכשנו עד כה הלאה".

בדת אומרים "מממ אנחנו (לא נגלה לאפ'חד שאנחנו לא באמת) יודעים ונגיד שהתשובה היא <בליל של שטויות>"

(את הסוגריים אומרים בדכ בלב).

E z e r

New member
נצל"ש - אולי תוכל להסביר לי מה פירוש "להיחשף

לתדר שונה"?
שמתי לב שהרבה אנשים שמאמינים ב"חוכמות עתיקות" (או חדשות) מדברים על תדרים כעל דבר מיסטי.

תדר מוגדר כ-מספר המחזורים שמתבצעים בכל יחידת זמן - למה אתם מתכוונים בדיוק

תודה,
עזר

יוגי379

Member
הפירוש

אני אנסה, זה יהיה ארוך, ואני גם לוקח בחשבון (בטח אחרי מיגוון ההודעות הציניות שקיבלתי) שלאחר תגובה זו אולי לא יתייחסו יותר להודעות, אבל אני מוכן לקחת את זה בחשבון.
אני חי בעולם שמוכתב לי על ידי 2 מוסרות הטבע - תענוג ויסורים. לעיתים הם גלויים, לעיתים ניסתרים, אבל אין שום דבר שאעשה (כולל לעצור ולתת 2 שקל לעני ברחוב) בלי שארצה להפיק ממנו איזה תגמול. מכאן שחופש הבחירה שלי מאוד מוגבל, תחשוב בעצם קיימת כאן מערכת של חוקים קבועים שקובעת לי מלכתחילה את הבחירה שלי...
עכשיו , כל מה שיש לנו זה חמישה חושים. והם בסופו של דבר אלה שמציירים לנו את כל המציאות: את הגוף שלנו ואת כל העולם לפנינו. את החומר אני תופס באיברי המישוש, וכל שאר החושים: ריח, טעם, שמיעה וראייה מציירים לי תכונות נוספות שונות של ה"מציאות" אליה אני בעצמי והעולם הסובב אותי שייכים.
כלומר החוויה החושית שלי אינה אלא התפעלות הרצפטורים ממשהו לא יודע. מה הוא? לא יודע. מה אני כן יודע? שכך הוא מורגש מכיוון שאנו בנוי בצורה כזו ויש לי רצון מסויים שביחד עם אותו נתון לא יודע מצייר לי חוויה כלשהיא, טעם ריח מישוש וכו.
כך אני חי במשך שנים, אבל משהו משתנה - הרצון שלי. אם פעם לאלו שגידלו אותנו היה רצון למשפחה, מין, מזון, כסף, היום משהו קרה עם הרצון הזה - הוא דורש משהו אחר, משהו נוסף, הוא מרגיש שאולי קיים עוד משהו שממנו הוא יכול להפיק תועלת אבל החברה מעודדת כסף ושליטה אז מן הסתם הפרט הבודד גם כן מתאווה לרצונות אלו.
דבר נוסף - יש משהו מאוד מרגיז עם הרצון הזה. ממש חוק. בכל פעם שהוא מתמלא עם משהו, הוא ניסתם (איזה באסה :) כלומר אם עכשיו מתחשק לי מאוד סיגריה, שחטה ראשונה אני בשיא האושר אך לאט לאט זה דועך, כך עם אוכל, מין . כלומר נבראתי בצורה כזו שהרצון שלי מאוד מוגבל מצורת ההנאה שלו. למה זה קורה? מכיוון שהוא מקבל בצורה אגואיסטית לעצמו, וזה בסדר רק שזה מונע ממני (בכוונה) להרגיש סיפוק ולהנות בצורה רציפה. כזו שלא ניפסקת.
מה זה ההיפך מלהנות לעצמו? למשל, אמא שנותנת ומספקת לתינוק שלה אהבה, (דוגמא בעייתית מכיוון שזה משהו אינסט' אבל זו הדוגמא הכי קרובה שאני יכול לתת) למה ההנאה לא ניפסקת (כמו הנאה חומרית לעצמי), כי היא מרגישה את זה מחוצה לה. הכלי שבה היא מרגישה את ההנאה הוא כביכול נמצא מחוצה לה.
מה שרציתי לנסות להביע, זה שאם (בצורה דמיונית) הייתי יוצר בתוכי כלי שבשונה מאותו רצון טבעי לעצמו היה מסוגל להנות בצורה שונה, לא לעצמי אלא בצורה של השפעה ולא קבלה, אז ההנאה היתה יכולה להיות כזו שלא ניפסקת. במילים אחרות, התענוג שאני מקבל מוגבל בגלל אופן הרצון שקולט אותו. תשנה את הכלי/הרצון, ישתנה התענוג.
אפשר לומר גם כך, "רוחב הפס" שלי כל כך מוגבל שהוא לא מסוגל לקבל יותר ממה שהוא מקבל באותם 5 חושים.
"חכמת הקבלה" איזה לחץ...

חכמת הקבלה היתה ניסתרת במשך זמן רב דווקא על ידי המקובלים. הם הסתירו אותה עד לזמן מסויים (לא יכול להסביר למה עכשיו וכו ...סתם ייקח עוד זמן) שבו החליטו שהאנושות הגיעה להתפתחות כזו שנית לגלות אותה. (ולא מדובר באופנת מדונות, מים קדושים או חוטים אדומים)
חכמת הקבלה היא שיטה עתיקה , המציעה לכל אדם באשר הוא את הדרך להגיע לאיזון עם העולם הסובב אותנו, ומתוך כך לחיות את חיינו באושר, בביטחון ובשלמות.
המקובלים הם אנשים שהתעורר בהם רצון עז לגילוי תענוגים מעבר לאלו אותם אנו קולטים בחמשת החושים, התעורר בהם רצון להבין מה נמצא מעבר לתמונה הרקומה, מהם אותם חוטים ניסתרים שמפעילים את המציאות, וכיצד ניתן להיות בקשר עם אותם חוטים על מנת לשלוט בצורה טובה יותר בחיים. מתוך לימוד חכמת הקבלה הם פיתחו חוש רוחני מיוחד המכונה "נשמה", שבעזרתו הם מגלים את חוקי הטבע הנסתרים, אשר מנהלים את כל המציאות שבה אנו חיים.
(אני אקצר כי רבה היריעה מלהכיל)
מה הוא תדר לפי מה שהתכוונתי?
תדר הוא מספר ההבחנות שישנם בכלים, נגיד תדר של 10 הרץ זה אור הנפש, של 1000 זה אור הרוח, של 10000 זה אור הנשמה וכן הלאה. הכול תלוי בתדירות מספר המידות, מספר ההתפעלויות, ההתרגשויות שמקובל (ואל תחשוב שזה צריך להיות מישהו עם זקן וכיפה שמנשקים לו את הידיים) יכול להשיג , במידת הכלי שהוא בנה.

למעלה