מה קודם למה:עבודה או השקפה אישית?

מה קודם למה:עבודה או השקפה אישית?

קיבלתי במסגרת עבדתי עם נוער מספר של בחורה שהועפה מתיכון ואינה מעונינת להמשיך ללמוד במסגרת החרדית עלי לדבר איתה ולשכנע אותה לבא למסגרת שלנו שהיא חרדית קצת יותר פתוחה. ואני בדילמה לדבר איתה או לא מצד אחד זה העבודה שלי ומצד שני לא ידעת אם זה פיר לשכנע אותה לדבר שאני לא מאמינה בו. מה דעתכם?

לדעתי

שאלה לא פשוטה. התשובה האינסטינקטיבית שלי היא, שאת "צריכה" (כלומר, שהייתי מייעץ לך כדבר הנכון ביותר לעשותו) לשכנע אותה לבוא למסגרת שלכם. הסיבה היא פשוטה, תהליך של יציאה לשאלה צריך להיות הדרגתי, מתוך בחירה אישית ומודעות אמיתית לכל ההיבטים ולכל המחירים. הכי טוב לה, בשלב זה, לבוא אליכם. אחר כך, יש לא את כל הזמן להחליט מה היא רוצה מעצמה... אני כותב בקיצור דקיצור,אבל אני מקווה שאת מבינה את הרעיון.

עץ שתול

New member
וואו...איזה שאלה, לכי על המקצוע ותעשי כסף טוב

שיכנוע זה מקצוע, וזה לא חייב להיות דרך חיים. אם תביא לי אדם חילוני אוכל מן הסתם לשכנע אותו לחזור בתשובה גם ולמרות שאני בעצמי לא מאמין בזה.

סוג ב

New member
אני לא מאמינה

אבל, אני מזכירה לילד: לברך לצאת עם כיפה או כובע ללבוש ציצית לביה"ס לחכות אחרי שהוא אכל בשר ואני צוחקת על זה ובזה לזה... זה חלק מהמחיר שאנחנו צריכים לשלם. אם זו עבודתך ואת מתפרנסת ממנה, את צריכה לעשות מה שצריך..

סוג ב אני לא מבין אותך

איך אפשר לשקר לו את אמא שלו אין לך ברירות אחרות? את חיה על חשבון ההורים?

nini132

New member
במת מעצבן

שלא חשבת/tapuzforum/images/Emo201.gif בנימה אישית, אתה לא עושה רושם של גאון/tapuzforum/images/Emo192.gif סוג ב` אני במת מבין את הדרך הקשה שבה בחרת/tapuzforum/images/Emo4.gif מזכיר אותך בתפילות שלי/tapuzforum/images/Emo3.gif

ניני אתה לא עושה רושם ביכלל חוץ מרו

שם של מישהו שצריך צומי מיידית אך סורי אני לא יכול לספק אתזה זה עולה כסף מותק אבל תנסה יש פה עוד כמה וגם מהמין השני אז בהצלחה שם מיס צומי וגאון חעחע

גבעון 1

New member
לדעתי השאלה היא אחרת

השאלה היא מה טובת הנערה או הילדה... אם בחורה כזאת תסתובב ברחוב, .... ותהיה בעצם מטרה לכל מה שקיים ברחוב סמים, אונס,....,. ללא מסגרת בחורה כזאת פשוט "תלך לאיבוד". לכן נראה שטובתה שלה היא לקרוא לה חזרה למסגרת, למרות שאת אינך מאמינה במסגרת הזאת חיזקי ואימצי חני, את עושה עבודה חשובה...

הרי זה מה שאת אומרת לשאר הבנות ששם

ואם יש לך בעיות מצפון שאת לא מאמינה בדבר מסוים אז אל תעבדי שם . בעצם אין ברירה את צריכה להיות שחקנית אולי באיזה שלב כבר לא תהיי צריכה את זה בכלל

nini132

New member
עבודה זאת עבודה

ישלי חבר, שונא את אורנג` שנאת מוות. היום הוא נציג שירות לקוחות באורנג`... משכנע אנשים להצטרף לחברה שהוא שונא

מכיר את זה מקרוב

גם לי יש הרבה פעמים את הקונפליקט המעצבן הזה בין השקפתי האתאיסטית המובהקת למקום עבודתי החרדית. אבל אני יודע שאין ברירה וכל עוד זה מקום העבודה שלי אני חייב להתנתק מענייני ההשקפה ולהתמסר לעבודה!אמנם אצלך זה קצת שונה מאחר ואת מציגה בעיה שלפיה עבודתך ממש מצריכה אותך למעול בהשקפת עולמך,את צריכה להחליט לעצמך האם את מרגישה מוסרית לעשות את זה,למשל תתארי לך שחרדי היה צריך במסגרת עבודתו לשכנע אנשים לצאת בשאלה ברור ששום חרדי לא היה מסוגל לעשות כזה דבר, את צריכה לחשוב לעצמך האם את מסוגלת לשכנע אנשים לחזור בתשובה בזמן שאת בעצמך בזה לדת.

הבעיה שמה שטוב לה באמת זה הדת למרות

הכל כי היא די מתחברת לזה רק הסמינר שהעיף אותה גורם לה לרצות לעזוב. היא אוהבת את המשפחה ורוצה אותם.

ג נ ו ב

New member
מה כתבת אתמול בעולם החרדי?

הי חברים. אני חדשה. קבלו אותי|חיבוק‬ חני חרדית 03/01/10 02:14 º ‫וואלקם!‬ קטנטiנת1 03/01/10 02:16 • ‫בלי חיבוקים שומרים פה נגיעה‬ שמiר מרnק 03/01/10 02:19 º ‫אה באמת? אז אסתפק בנשיקה‬ חני חרדית 03/01/10 02:21 • ‫שלום לך חני. ברוכה הבאה.‬ אשדודית 1 נ לא בפרטי 03/01/10 02:20 º ‫יש בעיה עם זה? מה את עושה בפורום שם‬ חני חרדית 03/01/10 02:22 • ‫אני שם? לא נכנסת‬ אשדודית 1 נ לא בפרטי 03/01/10 02:27 • ‫זה לא בדיוק. אני עכשיו מנסה לחזור‬ חני חרדית 03/01/10 02:30 • ‫מאחלת לך שתצליחי‬ אשדודית 1 נ לא בפרטי 03/01/10 02:35 • ‫לא מה פיתאום הם רק גורמים לכפור‬ חני חרדית 03/01/10 02:37 • ‫את מתארת לעצמי ששם לא יעזרו לך‬ אשדודית 1 נ לא בפרטי 03/01/10 02:41 • ‫אני עדין בחצוניות די חרדית סוג‬ חני חרדית 03/01/10 02:44 • ‫ואת רוצה להפסיק להיות כופרת?‬ אשדודית 1 נ לא בפרטי 03/01/10 02:48 º ‫להפסיק לכפור‬ חני חרדית 03/01/10 02:49 • ‫סליחה שאני מתנפלת עלייך‬ אשדודית 1 נ לא בפרטי 03/01/10 02:54 • ‫נסיתי דרך בלי אמונה ואני עדין שם‬ חני חרדית 03/01/10 02:57 • ‫למה קשה לך לחזור לדרך הישנה?‬ אשדודית 1 נ לא בפרטי 03/01/10 03:04 • ‫זה סיפור ארוך. אני לא מתבישת מאפחד‬ חני חרדית 03/01/10 03:07

answers2

New member
המממממ...

ממש מוזר. פשוט לא מצליח להבין חרדים. כמה שאני מנסה.

למעלה