מה קורה לH-1B אם במהלך PERM אכן נמצא עובד אמריקאי מתאים?

I130Form

New member
מה קורה לH-1B אם במהלך PERM אכן נמצא עובד אמריקאי מתאים?

למיטב הבנתי EB-2 דורש Permanent Labor Certification גם אם המועמד עובד כעת על ידי המעסיק. מה קורה אם בתהליך הגיוס אכן נמצא מועמד אמריקאי המתאים למשרה?

על פניו, מצב זה שומט את הקרקע מתחת לH-1B, שבמוססת על היעדר עובד אמריקאי זמין לביצוע העבודה.

האם הH-1B מבוטלת? האם נחסמת האפשרות להאריך אותה?

בנוסף, מה הסיכויים לקבל PERM? בהנחה שלא מדובר ב"מכרז תפור" (שאסור לפי התקנות), מה הסיכויים שאין עובד אמריקאי שיכול למלא את תהפקיד. יתכן שהעובד הזר יהיה הכי טוב, אבל על פניו זה שונה מההגדרה:
"... there are not sufficient U.S. workers able, willing, qualified and available to accept the job opportunity"

תודה!
 

ליאת59

New member
זה תמיד מכרז תפור

פשוט מנסים להסוות את זה, יחסית. בינינו, זה הכל משחק כי ברור לשני הצדדים שזו שטות. אין שום משרה בעולם שלא ניתן למצוא מישהו לאייש אותה מתוך 300 מיליון תושבי ארה״ב.
&nbsp
בחברות קטנות לרוב אין הרבה פונים בכל מקרה (זו מודעה בעיתון, מי מחפש עבודה בעיתון בימינו?). בחברות גדולות כמו גוגל ברור שיהיו המון פניות, מניחה שעורכי דין מנוסים יודעים להסביר למה כל הפונים לא מתאימים.
 

oligomerization

New member
רק על עצמי לספר ידעתי:

20 אנשים שלחו קורות חיים... (ודרך אגב זה לא רק בעיתון זה גם באתר של החברה).
 

klemiki

New member
תמיד זה תפור

הרי אפשר לשים בדרישות:
מכיר את נהלי החברה לעומק
, בעל ניסיון של x שנים בעבודה מסוג ״ספציפי מאוד מאוד מאוד״.
 

I130Form

New member
כנראה שזה באמת תפור, אם כי קראתי שדווקא דרישה כזו בעייתית

העובד מוטב הבקשה אמור להיות מסוגל לעמוד בדרישות המשרה נכון לטרם התחלת עבודתו במשרה זו. ולכן, בהגדרה, דרישות מסוג "מכיר את התפקיד לעומק" אינן מותרות.

בכל אופן, אני מבין שעיקר העבודה כאן היא בתפירת הדרישות לעובד המבוקש.
הבנתי שדרישות פרטניות מדי יגררו ביקורת (audit), ואפילו מעורבות צמודה של הDOL בתהליך, כך שזו חרב פיפיות.
 

oligomerization

New member
יש סיכוי לא קטן לAUDIT - אבל בלי שום קשר

יש סיכוי לא קטן לAUDIT על PERM - אבל בלי שום קשר גם אם PERM נדחה זה לא אמור לפגוע לך בויזת עבודה (ואם הוא ידחה זה לא בגלל שימציאו מועמד אחר... כמו שאמרו לך המכרז בדרך כלל תפור... הדחייה של הPERM היא בדרך כלל כי הUSCIS מצא משהו לא תקין בתהליך).
 

I130Form

New member
25-33%, לפי סטטיסטיקות שמצאתי

זה הסיכון לaudit, כלומר צריך להניח שכנראה יהיה כזה.

האמת שהסיטואציה הזו היא לא שהPERM נדחה, אלא שפשוט נמצא עובד. בכזה מקרה, להבנתי, למעשה צריך או לשכור אותו, או לבטל את הבקשה לPERM.

אני מניח שפשוט אפשר להגדיר את הPERM עבור משרה אחרת (קידום של העובד), ואז גם אם נמצא עובד אמריקאי, זה לא אמור להשליך על המשרה הנוכחית של העובד.

אני באמת תוהה איך חברות גדולות עוברות את המכשול הזה (או שכולן הולכות על NIW).
 

ליאת59

New member
לחברות הגדולות יש עורכי דין תותחים

שיש להם ניסיון רב בליצור משרה מותאמת לאיש אחד שאינה נראית כך כלפי חוץ. ואם בכל זאת יש מועמדים טובים, אני בטוחה שיש להם טריקים רבים לפסול את כולם.
 
בסופו של יום זה קשור למדיניות של הממשל.

אם אנשי טראמפ יחליטו מחר שהם מפחיתים בצורה ניכרת את האישורים או מחמירים את הקריטריונים, אז עורכי הדין האלה לא ישנו הרבה. נכון שבעבר זה היה במידה רבה פורמאליטי, כי זה מה שהממשלים הקודמים רצו (לכסות את התחת כלפיי החקיקה אבל לאפשר למעסיקים למלא את רצונותיהם), אבל העתיד לוט בערפל בנושא הזה.
כרגע, להבנתי, מדובר רק על יצירת fees משמעותיים לפניות ל-Department of Labor (כמו ל-USCIS) כדי שמעסיקים יחשבו פעמיים אם זה שווה להם, אבל בעתיד הם עלולים גם להחמיר את הקריטריונים, או שלא.
 

oligomerization

New member
אתה צודק - אבל

בתאוריה אם נמצא עובד שמתאים לPERM אז הPERM נדחה... (לשאלתך המקורית זה לא יפגע בH1B שלך) - מה שכן מדובר על משהו מאד נדיר מהסיבה הפשוטה שכל הגורמים בשרשרת הראיון (המנהל המגייס,כוח אדם,וכדומה) מבינים שזה המשרה שלך... בחברות גדולות - במקרה שמוצאים אחלה אנשים בתהליך - פשוט כוח אדם אומר שהם לא מתאימים לתפקיד הזה אבל מתאימים לתפקיד אחר..מארגנים להם ראיון קצרצר לתפקיד אחר ומגייסים אותם לתפקיד אחר...

מה שכן, אם אחרי המרואיינים מתלונן שלא גייסו אותי בצורה לא מוצדקת למשרד העבודה או לכוח אדם של החברה...אז זה יכול לגרום לבעיות...
 

I130Form

New member
להבנתי אין להם יכולת כזו

המנגנון הוא שכל אמריקאי שעומד בדרישות המינימום (שהוכתבו מראש, טרם שלב הראיונות) מביא לפסילת הPERM. הדרישות עצמן חייבות להיות קונקרטיות ואובייקטיביות (כנראה בדיוק כדי למנוע מהחברה לסנן אמריקאיים מתאימים).

ועדיין, ~85% עוברים את זה, אז כנראה שעורכי הדין ממש טובים בזה. בכל אופן, תשומת הלב שהתהליך הזה מקבל לא מבשרת טובות.
 

Fellowship

New member
הוא צודק לחלוטין, כל השאלות על אלגוריתמים

מבני נתונים וכו', נועדו רק כדי לנפח את האגו של המראיין,
הן פשוט לא רלוונטיות לרוב המשרות.
 

הנסיך.

New member
תשובות + המלצה לחיפוש

קודם כל - אתה מוזמן לחפש פה בפורום, בזמנו העליתי מס' שאלות שנוגעות לנושא כשהעברתי את אחד העובדים שלי את התהליך.

עכשיו לשאלות שלך:
1. להצלחה או כשלון תהליך הPERM אין משמעות עבור הH1B, היא ממשיכה לתקתק כרגיל לכל אורך התהליך, ובלי קשר לתוצאה שלו
2. אם התהליך עובר \ מצליח ואתה עובר לשלב הבא, אפשר להגיש עבורך אדוואנס פארול שכביכול "מגן עליך" מפקיעת התוקף של הH1B, רלוונטי למשל אם אתה על ההארכה האחרונה שלך לויזה הזו
3. לגבי הפרם עצמו - כמו שכתבו קודם, זה אמור להיות מכרז תפור, כתלות בכמה החברה רוצה אותך וההנחיות למשרד העו"ד כך הסיכויים שלך לעבור או לא. על פניו, בעבר, המכרזים היו "תפורים" הרבה יותר, כיום המצב משתנה \ השתנה, והסיכוי לאודיט להתהליך הPERM הוא גבוה יחסית (משרד העוד"ים שלנו מדבר על משהו כמו 70 אחוז) ואם זה מעביר שממתעסק הרבה בניוד בין מדינות, הסיכוי שייסתכנו בשביל מישהו עם H1B אינו גבוה.
4. הסיכוי לעבור את הסינון תלוי בהרבה דברים, ככל המיקום הוא מרכיב קריטי (המיקום הגיאוגרפי והאוכלוסיה שסביב החברה) וגם אופי ניסוח הדרישות בתיאור התפקיד והדרישות ממנו.

הנסיון שלי כולל עובד עם פרופיל די ייחודי, באיזור צפוף מאוד, משכיל מאוד ומבוסס יחסית, תיאור התפקיד הינו מאוד טכני, מאוד ספציפי, שנות נסיון רבות, יכולות במגוון תחומים ודיסיפלינות, ועדיין, בסבב הסינון הראשון (שנכשל) קיבלתי 40 קו"ח מתאימים, בסבב השני (שנכשל גם הוא) סיימתי עם 8 קו"ח מתאימים.
בשני המקרים התהליך נעצר כמובן.
לפי משרד העו"ד, לו באמת רצינו את הבחור, היה שווה להעביר אותו למיקום טיפה מופרך, לפרסם את הסינון שם, לא למצא אף אחד ולהתקדם בתהליך.
מצד שני, אני מכיר אישית אנשים בתפקידים זוטרים יותר, בתפקידים שכיחים יותר, שעברו את הסינון, מכיוון שהחברות ומשרד העו"ד היו מוכנים "לקחת סיכונים" בניסוח הדרישות.

יש עירנות מאוד גבוהה לאובייקטיביות ולדרישות שמנוסחות בתיאורי התפקיד - לא כל משרד יהיה מוכן לחתום על תיאורי תפקיד מופרכים, ולא כל חברה תהיה מוכנה להגיש תפקידים תפורים - הכל תלוי בכמה רוצים אותך.

בהצלחה.
 

ron1222

New member
בכל מקרה כזה

המועמד השני צריך גם לעבור ראיון, ושם הרי ניתן למצוא מיליון סיבות ל״חוסר התאמה״ לחברה.
למיטב ידיעתי וניסיוני, השלב הזה אינו מהווה בעיה אלא אם כן העורך דין אינו יודע את עבודתו.
 

Boston Guy

New member
זהו - שאנחנו בימי מלוך המלך טראמפ, וחוקי המשחק התעדכנו

הנסיון - גם אם הוא מכעת חיה לפני שנה אחת בלבד - כבר אינו משקף את המציאות החדשה, כפי שהיא נשמעת מאנשים שנמצאים כרגע בתהליך.
כן פורסם רשמית, לא פורסם רשמית - רשויות ההגירה נוקטות כרגע בקשיחות יתר ובהקפדה יתרה על בדיקות וחפירות.
בכל אספקט.
החל מזה שלמרות ההכחשות הבלתי פוסקות מכיוון האימיגריישן - כמעט כל יום מתבצעות פשיטות שבהן נעצרים ומגורשים שב"חים בלי אבחנה - כולל כאלו שלכאורה המדיניות אומרת שלא נמצאים על הכוונת כי אין להם שום רקורד פלילי ושנמצאים בארה"ב עשרות שנים.
וממשיך בבחינה מדוקדקת של בקשות ויזת עבודה ובקשות גרין קארד - מה שהאיט בצורה רצינית את קצב העיבוד של בקשות כאלו ו-לפחות בצורה אנקדוטאלית ממקרים שצפים בערוצי האינטרנט הרלוונטיים - העלה את אחוז הבקשות שמקבלות סירובים.
 

Kipi34

New member
אני חטפתי אודיט (פעמיים) ממש לפני טראמפ

וגם הייתי "ברת מזל" לחטוף supervised recruitment ךקראת הסוף. זה הכל לפני טראמפ.
 

I130Form

New member
מי מאמין לממשלה?

לסמוך על הסכמה שבשתיקה מצד הממשלה זה להפוך את עצמך לתלוי בגחמות של פקיד/פוליטיקאי (כפי שאכן מתרחש כעת). אולי הייתי עושה את זה לגבי סגירת מרפסת, אבל לא לגבי משהו מהותי כל כך כמו הגירה.

לכן השאלה שלי מניחה שתהיה ביקורת, ומנסה לברר מה הסיכויים של תהליך כזה, בהנחה שהוא יבחן במדוקדק.
 

הנסיך.

New member
מתי עברת את התהליך?

המועמדים הפוטנציאליים לא צריכים להגיע בכלל לראיון -
כל המטרה של הג'וב סקרינינג היא להראות שאין אפשרות למעסיק לגייס עובד אמריקאי לפי קריטריונים אובייקטיביים, דגש על אובייקטיביים.

הסקרינינג נכשל ברגע שיש קו"ח שעונות על כל הדרישות.
כמובן שאפשר לקחת סיכונים, אבל אם אתה נופל על אודיט - החברה ומשרד עו"ד נדפקים לזמן מאוד ממושך (ואני אפילו לא מדבר על העובד)
 
למעלה