מה קורה לH-1B אם במהלך PERM אכן נמצא עובד אמריקאי מתאים?

I130Form

New member
מוזר. חשבתי שחלק מהתנאי הוא שהמועמד מסכים להתחיל לעבוד

על סמך הניסוח
"not sufficient U.S. workers able, willing, qualified and available to accept the job opportunity"
ובשביל לקבל את ההצעה, לרוב גם המועמד צריך להתראיין.
מי מוסמך לאמת את טענות המועמד לגבי עמידה בתנאים? האם אפשר לזמן את המועמד לראיון במטרה לוודא זאת (לדוג' המשרה דורשת "יכולת ניהול מסדי נתונים", ובריאיון בוחנים אותו על SQL).

לגבי הדרישות, התשובות כאן דווקא מעודדות. אישית, אני יושב על קו-תפר שבין הצוות הטכני לצוות המוצר, עם גלישה עמוקה מהרגיל לצד הטכני (אני כותב קוד, מנהל מסדי נתונים וכו', עם תוצרים מוכחים). עם התאמה של המשימות הנוכחיות שלי (אני אקח יותר משימות טכניות), אפשר יהיה להראות שהדרישה ליכולות טכניות מחד ורקע מקצועי (שלוקח כעשור להשיג אותו) מאידך מתקיימת גם בתפקיד הנוכחי והינה חלק מההתנהלות העסקית (יש לזה יתרונות - זה מאפשר לי "לסגור מעגל" הרבה יותר מהר וכו').

האם הDoL מקבל טיעון שכזה, או שיש להם את היכולת גם להכתיב את ההתנהלות העסקית, ולדרוש שהמשרה הבאה תהיה יותר "מסורתית"?

הנסיך.

New member
לא בדקנו את התנאי הזה עד הסוף

התהליך בו הייתי מעורב נעשה בחברה שמרנית, שמעבירה מאות עובדים בשנה ממקום למקום, הם אפילו לא מתקרבים לדברים שמריחים מדו-משמעות או חיכוך עם החוק בצורתו הדקדקנית ביותר.

לגבי השאלה שלך -
אם אחרי פרסום המודעה קיבלת קו"ח אחד בודד או שניים במקרה הטוב, אתה יכול להתקדם עם התהליך, זה יהיה סיכון מחושב, מפאת הנושא שהעלית.
חשוב על זה מהצד השני - אתה הולך לראיין אדם, לבזבז לו זמן ומשאבים רק בשביל תהליך "תיאורטי" שנועד להדגים אפשרות, זה לא יהיה הוגן כלפי הצד השני ויחשוף את המעביד לתביעה, כך שלגבי השאלה המקורית שלך - לא, אין צורך לקבל את ההסכמה של הקו"ח הפוטנציאלי לעבוד אצלך, הנחת המוצא היא שאם הוא שלח קו"ח הוא יסכים לעבוד.

לגבי עמדת הDOL לתיאור המשרה, ובכן, זה נבדק אך ורק באודיט, אם הוא קורה.
פה גם משרד העו"ד והחברה מקבלים משנה תוקף - אם הם מוכנים להסתכן, זה יכול לפעול לטובתך. אם הם ייתקלו באודיט, הם יידרשו כמעט בוודאות לתת הסברים ולתקף אותם.

Kipi34

New member
ממה שהבנתי

בחברה שאני עובדת, כן ערכו ראיונות טלפוניים עם כמה מועמדים וזה כן חוקי בהחלט.
אם אתה מצליח לסנן שאין ידע לפי הדרישות שפירסמת וזה נעשה על ידי אפילו תיעוד שאלות מקצועיות, אז זה כשר.
ממה ששמעתי, כן היו מקרים שהזמינו לראיון בחברה עצמה. נאמר שאם אצה יכול לתעד בצורה אוביקטיבית שהמועמד לא מתאים, זה בסדר. אבל אי אפשר לכתוב שהמועמד לא עבר ראיון כי לא היה VIBE טוב או כל דבר אחר שאין בעיה לסנן בראיון רגיל.

Kipi34

New member
אין בעיה עם הויזה

כי בהנחה שנמצא אמריקאי שמתאים, אז פשוט לא מגישים את ה PERM ואף אחד בכלל אל יודע על זה.
מה שכן ההנחיות בחברה היו שלא ינסו שוב מיד. יתנו תקופת צינון של משהו כמו חצי שנה.
ולא יודעת כמה זה תפור, אבל דברים כמו "יודע את נהלי החברה" ממש לא יעברו בדרישות התפקיד.
אצלנו לתפקיד שאני הייתי הלכו לפי דרישות מינימום ולא לפי זה שיש לי 10 שנות ניסיון. בגלל שלקבוצה גם גייסו אחרי קולג', אז הייתה רק דרישה שיהיה ים תואר שני וידע מעשי או תאורטי של רשימת מקצועות.

למעלה