מה קורה עם אגח יוניבו?

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

yel5

Well-known member
אנחנו אמורים לקבל כסף ב 1/1?

אני מבין שפעילות הקנאביס נמכרה ב 4.6 מלשח ונקבל עוד 3.2 מלשח על השלד הבורסאי.
כמה בסה"כ אנחנו נראה מזה?
תספורת כסאח ושכולנו הפסדנו זה ברור, השאלה כמה.

ההסכם הפקטיבי של חברת הקנאביס יוניבו נחשף: אלו ההשלכות - אייס (ice.co.il)
מאיפה הבאת את התאריך 01.01.24?

THE_ENDLESS

Active member
אני חושב שרוב ה4.6M של הפעילות הקנאביס אמור לשלם חוב בנקאי.

shemayahuu

New member
שאלה לי אליכם מה הכי נכון לעשות במצב הזה . בקרוב נצטרך לתת תשובה לבנק מה עושים עם הניירות של יוניבו .
האם להמיר למניה ולהישאר בשימור ?האם להישאר באגח ? או למכור (מציעים לי 10 אגורות ליחידה ) וליהנות מהחזר המס
שיש לי ? ובכלל מה הצפי לקבל אם נשארים ? תודה

dw

Well-known member
מנהל
שאלה לי אליכם מה הכי נכון לעשות במצב הזה . בקרוב נצטרך לתת תשובה לבנק מה עושים עם הניירות של יוניבו .
האם להמיר למניה ולהישאר בשימור ?האם להישאר באגח ? או למכור (מציעים לי 10 אגורות ליחידה ) וליהנות מהחזר המס
שיש לי ? ובכלל מה הצפי לקבל אם נשארים ? תודה
בטח לא להמיר למניה. המניה חסרת ערך. האגח יקבל משהו.

היכן מציעים 10 אגורות על אגח יוניבו?
אני לא חושב שהייתי נענה להצעה כזו ומעדיף לקוות שנקבל יותר אבל יכול להיות שזה ישתלם למי שרוצה לנקות שולחן. יש גם כאלה ויש ברנש בשם ויקטור תשובה הנוהג להציע מעת לעת הצעות רכש לאגחים לא סחירים, במחירי שחיטה. זה בדיוק הביזנס שלו - לחלץ עלמות חן במצוקה (פרטיים התקועים עם אגחים לא סחירים) תמורת עמלה שמנמנה (לא יוצא לדרך בלי לפחות להכפיל את הכסף :p )

yel5

Well-known member
פורסם כתב הצבעה למכירת שלד החברה ב 3.2M שח.
לדעתי, סכום נאה וסכום שחשוב להחזר עבורנו, מחזיקי האגח, ולכן אצביע בעד.
ההצבעה עד 20.12.23 בשעה 12:00.

• Like
Reactions: dw

yel5

Well-known member
מכירת השלד אושרה. סביר שנראה חלוקה בקרוב. מעריך תשלום ביניים ~ 10 אג'.

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
אני מבין שאצל הנאמן יש כרית 2.4 מלשח, שזה בערך עשירית מהחוב, ובנוסף יש את התקבולים ממכירת השלד, שחלק מזה יגיע אלינו גם כן, לכן בסופו של דבר כנראה נקבל יותר מ 10 אגורות.

נחמה פעוטה.

yel5

Well-known member
אני מבין שאצל הנאמן יש כרית 2.4 מלשח, שזה בערך עשירית מהחוב, ובנוסף יש את התקבולים ממכירת השלד, שחלק מזה יגיע אלינו גם כן, לכן בסופו של דבר כנראה נקבל יותר מ 10 אגורות.

נחמה פעוטה.
התכוונתי החזר ~ 10 אג' ממכירת השלד בלבד (מכירת השלד מניבה 13 אג).

THE_ENDLESS

Active member
התכוונתי החזר ~ 10 אג' ממכירת השלד בלבד (מכירת השלד מניבה 13 אג).
החישוב שלך מוטעה לדעתי
לאג"ח יש חוב של 24M שמתוך זה 2.4 זה הכרית שלו והיתר נכנס כנשייה לא מובטחת.
המפרק טען שיש נשייה לא מובטחת של 50M(עיקר הנשייה להבנתי זה טילריי) לפני מה שנשאר מהאג"ח + נשייה בדין קדימה של 600K.
השלד מתחלק בין כולם ככה שנשאר מעט מאד.

yel5

Well-known member
החישוב שלך מוטעה לדעתי
לאג"ח יש חוב של 24M שמתוך זה 2.4 זה הכרית שלו והיתר נכנס כנשייה לא מובטחת.
המפרק טען שיש נשייה לא מובטחת של 50M(עיקר הנשייה להבנתי זה טילריי) לפני מה שנשאר מהאג"ח + נשייה בדין קדימה של 600K.
השלד מתחלק בין כולם ככה שנשאר מעט מאד.
ואני חושב שהגישה שלך שגויה. התעמקתי קצת:

1703234708618.png

שימו לב לאבחנה בין הנשיה המובטחת בין החברות. למזלנו, למזרחי נשיה מובטחת בבנות בלבד (רקע צהוב).
מנגד, בחברת האם, לנו, נושי האגח, יש נשיה מובטחת (רקע ירוק).
שלד החברה שייך כמובן ליוניבו. כך שכל עוד שהפרעון באמא נמוך מ 24.78 אז כל התשלומים יגיעו אלינו (למעט אוכלי הנבלות, כמובן).

THE_ENDLESS

Active member
ואני חושב שהגישה שלך שגויה. התעמקתי קצת:

צפה בקובץ המצורף 96309

שימו לב לאבחנה בין הנשיה המובטחת בין החברות. למזלנו, למזרחי נשיה מובטחת בבנות בלבד (רקע צהוב).
מנגד, בחברת האם, לנו, נושי האגח, יש נשיה מובטחת (רקע ירוק).
שלד החברה שייך כמובן ליוניבו. כך שכל עוד שהפרעון באמא נמוך מ 24.78 אז כל התשלומים יגיעו אלינו (למעט אוכלי הנבלות, כמובן).
יוניבו ערבה לחוב של מזרחי כמו כן לחוב של חוות עמית לאביסרור וניכר שזאת גם הגישה של המפרק שהכיר בתביעות האלה.

חוץ מזה הנשייה המובטחת שלך היא עד סכום הפיקדון ותו לא(שעבוד קבוע ראשון, ללא הגבלת סכום על מלוא זכויות החברה בקשר חשבון הנאמנות).
אין לך שעבוד צף ביוניבו ולכן השלד יתחלק בין כל הנושים הכללים אחרי דין קדימה ועלויות עסקה.

yel5

Well-known member
יוניבו ערבה לחוב של מזרחי כמו כן לחוב של חוות עמית לאביסרור וניכר שזאת גם הגישה של המפרק שהכיר בתביעות האלה.

חוץ מזה הנשייה המובטחת שלך היא עד סכום הפיקדון ותו לא(שעבוד קבוע ראשון, ללא הגבלת סכום על מלוא זכויות החברה בקשר חשבון הנאמנות).
אין לך שעבוד צף ביוניבו ולכן השלד יתחלק בין כל הנושים הכללים אחרי דין קדימה ועלויות עסקה.
הטבלה שהצגתי התקבלה מריכוז הנתונים שפרסמו הנאמנים. כלומר, חלוקת הנשיה של נושי האגח ומזרחי (רקע ירוק וצהוב) נקבעה בידי הנאמנים.
יש לי שאלה אחת:
אם יוניבו ערבה לחוב מזרחי, מדוע הנאמנים לא סיווגו החוב למזרחי בטור של יוניבו כנשיה המובטחת (ברקע הירוק)?

THE_ENDLESS

Active member
הטבלה שהצגתי התקבלה מריכוז הנתונים שפרסמו הנאמנים. כלומר, חלוקת הנשיה של נושי האגח ומזרחי (רקע ירוק וצהוב) נקבעה בידי הנאמנים.
יש לי שאלה אחת:
אם יוניבו ערבה לחוב מזרחי, מדוע הנאמנים לא סיווגו החוב למזרחי בטור של יוניבו כנשיה המובטחת (ברקע הירוק)?
כי הם לא נשייה מובטחת, זה ערבות ולא מובטח בנכס ספיציפי.
הם פשוט חוזרים לחברה כנושה כללי כמו היתרה של האג"ח וכמו טילרי ואביסרור.
מצרף לך דיווח מה27.10.22 שבו יש התייחסות לערבות.

קבצים מצורפים

• Screenshot_2023-12-22-17-55-24-01_bc0348c3aee103697679adc22e01eac4~2.jpg
    Screenshot_2023-12-22-17-55-24-01_bc0348c3aee103697679adc22e01eac4~2.jpg
    KB 226.1 · צפיות: 4
  • Like

yel5

Well-known member
כי הם לא נשייה מובטחת, זה ערבות ולא מובטח בנכס ספיציפי.
הם פשוט חוזרים לחברה כנושה כללי כמו היתרה של האג"ח וכמו טילרי ואביסרור.
מצרף לך דיווח מה27.10.22 שבו יש התייחסות לערבות.
שוחחתי עם מישהו שמבין. התמורה מהשלד תתחלק בין הנושים של חברת האחזקות (אם) יוניבו: נושי האגח, מזרחי ותובעי טילריי.

• Like

THE_ENDLESS

Active member
שוחחתי עם מישהו שמבין. התמורה מהשלד תתחלק בין הנושים של חברת האחזקות (אם) יוניבו: נושי האגח, מזרחי ותובעי טילריי.
כן כמו שחשבתי.
תוצאה הרסנית לנושי יוניבו שאחרי מכירת כל הפעילות נשארים עם ריקברי מאוד מאוד נמוך.

• Sad
למעלה