מה קורה עם אגח יוניבו?

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

yel5

Well-known member
כן כמו שחשבתי.
תוצאה הרסנית לנושי יוניבו שאחרי מכירת כל הפעילות נשארים עם ריקברי מאוד מאוד נמוך.
ריקברי מאוד מאוד נמוך? לא מסכים.
1. לפי החישובים שלי, ההחזר מכל המקורות שאינן תביעות הוא ~ 13 אג'. אכן סכום נמווך.
2. הכסף הגדול הוא בתביעת דירקטורים ונושאי משרה. לחברה ביטוח של 5M$ שהם 18.5M שח. לאור ניהול רשלני ומופקר נעריך שנקבל רק מחצית - 9.25M שהם החזר של 39 אג'. כבר לא מאוד נמוך. אני לא חושב שזכייה במחצית מהביטוח היא מוגזמת. מספיק להקיש בגוגל את השם יוניבו ולראות את כותרות הכתבות כדי להבין בכמה חובבנות ורשלנות נוהלה החברה.

yel5

Well-known member
כתב הצבעה למכירת השלד מופיעה במאיה וההצבעה עד מחר.
העדכון האחרון שמחיר השלד ירד ב 0.7M.
הצבעתי נגד. חובה להעביר מסר לנאמני הפירוק שמחזיקי האגח לא בכיס שלהם. על הנאמנים להתאמץ יותר להשיג את מחיר השלד המוסכם - 3.2M.

dw

Well-known member
מנהל
כתב הצבעה למכירת השלד מופיעה במאיה וההצבעה עד מחר.
העדכון האחרון שמחיר השלד ירד ב 0.7M.
הצבעתי נגד. חובה להעביר מסר לנאמני הפירוק שמחזיקי האגח לא בכיס שלהם. על הנאמנים להתאמץ יותר להשיג את מחיר השלד המוסכם - 3.2M.
אני הצבעתי בעד. לצערי אני חושב שאנחנו כן בכיס של הנאמנים ומה שיצליחו לחלץ בשבילנו מהזבל הזה, עלוב ככל שיהיה? עדיף על כלום.

מה לעשות? ככה זה אגחי זבל. לפעמים הסיכון מתממש. הפעם זה קרה והפסדנו את התחתונים בטרייד הזה. :( קורה. אי אפשר כל פעם רק להרוויח באגחי זבל.
למזלי הנייר בסכום קטן יחסית ולא מהותי בתיק.

מה שכן אני כן בונה על כך שהריקברי ייצר לנו קיזוז מס בשנה הבאה. נחמה פעוטה. :confused:

yel5

Well-known member
אני הצבעתי בעד. לצערי אני חושב שאנחנו כן בכיס של הנאמנים ומה שיצליחו לחלץ בשבילנו מהזבל הזה, עלוב ככל שיהיה? עדיף על כלום.

מה לעשות? ככה זה אגחי זבל. לפעמים הסיכון מתממש. הפעם זה קרה והפסדנו את התחתונים בטרייד הזה. :( קורה. אי אפשר כל פעם רק להרוויח באגחי זבל.
למזלי הנייר בסכום קטן יחסית ולא מהותי בתיק.

מה שכן אני כן בונה על כך שהריקברי ייצר לנו קיזוז מס בשנה הבאה. נחמה פעוטה. :confused:
ראשית, מכבד את זכותך להצביע כראות עיניך.
רוכש השלד התחיב לשלם 3.2 ואחכ ביקש הנחה של 0.2 בנוסף לעלות הכנת דוחות של נניח 0.5.
חובה עלינו להצביע נגד. גם נדרוש מיני מכרז לעלות הדוחות וגם אין סיבה למתן הנחה. התנהלות הנאמנים היא חובבנית.
כל הנאמר לעיל לא קשור כלל להתממשות סיכון באגח זבל. דוקא אני מעריך שפרט לתביעות נראה 13 אג' ושבתביעות עוד 39 אג'. ס"כ ~ 50 אג'. ראו תגובתי מהיום בעמוד הקודם.

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
ראשית, מכבד את זכותך להצביע כראות עיניך.
רוכש השלד התחיב לשלם 3.2 ואחכ ביקש הנחה של 0.2 בנוסף לעלות הכנת דוחות של נניח 0.5.
חובה עלינו להצביע נגד. גם נדרוש מיני מכרז לעלות הדוחות וגם אין סיבה למתן הנחה. התנהלות הנאמנים היא חובבנית.
כל הנאמר לעיל לא קשור כלל להתממשות סיכון באגח זבל. דוקא אני מעריך שפרט לתביעות נראה 13 אג' ושבתביעות עוד 39 אג'. ס"כ ~ 50 אג'. ראו תגובתי מהיום בעמוד הקודם.
אם נצליח לקבל ריקברי של חצי פארי זה יהיה מדהים. זה בערך הקרן שלי.
אני חושש שנגמור עם דו ספרתי נמוך אבל אם התביעות לדבריך יצליחו? זה יהיה וואו.
מבחינתי אם ויקטור תשובה יציע לי מחר בבוקר חצי מהתחזית שלך - 25 אגורות? אני מוכר לו מייד, נפטר מהשורה המעצבנת הזו בתיק ושהוא ירוויח עלי 100%. בכיף.

THE_ENDLESS

Active member
ריקברי מאוד מאוד נמוך? לא מסכים.
1. לפי החישובים שלי, ההחזר מכל המקורות שאינן תביעות הוא ~ 13 אג'. אכן סכום נמווך.
2. הכסף הגדול הוא בתביעת דירקטורים ונושאי משרה. לחברה ביטוח של 5M$ שהם 18.5M שח. לאור ניהול רשלני ומופקר נעריך שנקבל רק מחצית - 9.25M שהם החזר של 39 אג'. כבר לא מאוד נמוך. אני לא חושב שזכייה במחצית מהביטוח היא מוגזמת. מספיק להקיש בגוגל את השם יוניבו ולראות את כותרות הכתבות כדי להבין בכמה חובבנות ורשלנות נוהלה החברה.
מקבל את התגובה אבל אם זאת בשלב הזה עדיין לא הוגש דוח המפרט את קריסת החברה (שהכרחי לצורך הגשת תביעות נגד נושאי המשרה) ולדעתי לא התחילו אפילו חקירות אז התמורות האלה נראות רחוקות מאוד אם בכלל.

לצערי נכון לכרגע לאחר מכירת כל הפעילויות של החברה התמורה לאג"ח היא בערך 0 לפני השלד, אני חושב שתסכים איתי שלא ציפית למצב כזה גרוע שבכניסה לטרייד.

לגבי עניין השלד אני נוטה להסכים איתך, באורה סמארט הוא נמכר 4.8M אין סיבה שביוניבו הוא ימכר ב3.2.

ודן הזכיר כאן את ויקטור תשובה אז אני רק אגיד שאין מה לצפות ממנו להצעת רכש במקרה הזה, הפעם הוא מייצג את האג"ח בתור העו"ד שלהם והוא מנוע מהגשה של הצעה כזאת.
חוץ מזה הוא גם לא נוטה להגיש הצעות על סדרות אג"ח עם מחזור כזה נמוך.

yel5

Well-known member
לצערי נכון לכרגע לאחר מכירת כל הפעילויות של החברה התמורה לאג"ח היא בערך 0 לפני השלד, אני חושב שתסכים איתי שלא ציפית למצב כזה גרוע שבכניסה לטרייד.
ממש לא. הערכה שלי להחזר באג' בלי שלד ותביעות: פקדון נאמן 6-10 אג', חוות עמית 2-4. סה"כ מינימום של 8 אג'.

THE_ENDLESS

Active member
ממש לא. הערכה שלי להחזר באג' בלי שלד ותביעות: פקדון נאמן 6-10 אג', חוות עמית 2-4. סה"כ מינימום של 8 אג'.
חוות עמית נמכרה כבר כחלק מהעסקה של 4.2M.
זה נבלע בתוך הנשייה שהייתה קיימת בתוך חוות עמית על סה"כ 9.27M.
יוניבו האם לא תראה שקל מהמכירה הזאת.

קבצים מצורפים

• Screenshot_2023-12-29-02-08-50-81_bc0348c3aee103697679adc22e01eac4.jpg
    Screenshot_2023-12-29-02-08-50-81_bc0348c3aee103697679adc22e01eac4.jpg
    KB 495.8 · צפיות: 3

yel5

Well-known member
חוות עמית נמכרה כבר כחלק מהעסקה של 4.2M.
זה נבלע בתוך הנשייה שהייתה קיימת בתוך חוות עמית על סה"כ 9.27M.
יוניבו האם לא תראה שקל מהמכירה הזאת.
משפט לגבי חוות עמית. 51% מהחווה מוחזקת ע"י האמא - יוניבו. הזוכה זכו שילם על החווה והמלאי ~ 2.55M. נכפיל ונקבל 1.3. חלק האגח בנשיה של האמא הוא ~ 50%. מכאן שחלקנו הוא 0.65M שהם החזר ~ 3 אג'.

THE_ENDLESS

Active member
משפט לגבי חוות עמית. 51% מהחווה מוחזקת ע"י האמא - יוניבו. הזוכה זכו שילם על החווה והמלאי ~ 2.55M. נכפיל ונקבל 1.3. חלק האגח בנשיה של האמא הוא ~ 50%. מכאן שחלקנו הוא 0.65M שהם החזר ~ 3 אג'.
הוא מקבל את הנכס נקי מחובות עבר כאשר קופת הנאמנים נושאת בהם, כלומר ללא הנשייה של 10M (ראה סעיף 5 להסכם המכירה, מצרף לתגובה).

ה2M הולכים לנושי חוות עמית (שגם חוטפים תספורת אכזרית ונשארים עם ריקברי של 15% בהתאם לתוכנית שיקום שפורסמה ממרץ)

האחזקה של יוניבו לא שווה כלום בחברה אם החוב לא מוחזר והוא לא.
כלומר אין עודפים.

דבר נוסף סך הנשייה היא 70M, שזה 50M של הנושים הכללים ועוד 20 שחוזר מהאג"ח ונוסף לנשייה הכללית.

קבצים מצורפים

• Screenshot_2023-12-29-21-38-30-52_bc0348c3aee103697679adc22e01eac4.jpg
    Screenshot_2023-12-29-21-38-30-52_bc0348c3aee103697679adc22e01eac4.jpg
    KB 605.1 · צפיות: 4

yel5

Well-known member
כל הכבוד לנציגות.
השיגו מחיר טוב לשלד.
אחריות ותשלום הכנת דוחות על רוכש. תשלומים צפופים.
ההצבעה עד יום ג הבא, 23.01.24, בשעה 10:00.
כמובן שאצביע בעד.

Reem88

Well-known member

החלטת בית המשפט בדבר אישור מכירת השלד הבורסאי למציעה חברת גולד סמית ובהתאם אישור תכנית השיקום הכלכלי של החברה​

yel5

Well-known member
נחמד לנו.
המכירה ב 2.5M שח מניבים לכל אגח 10.4 אג'. לאחר אישור הבורסה, מעריך שרק חצי יחולק והחצי השני יישמר לתביעות או הוצאות לא צפויות.
הלוואי שאני טועה ויחלקו 9 אג'.

למעלה