עדכונים - יוזמה לפתיחת גן
אז ככה. אני מתאר את מצב העיניינים נכון לרגע זה. רונן, ומושי רצים ובאים בשערי מטה בנימין כבר שבועיים בהקשר לבעיה שלנו. אך יחד עם זאת, כל פניה של הורים לאחראיים במועצה, תקדם אותנו. המועצה מסכימה שנשתמש במבנה שקיים ברחוב הפסגה, וגם תסייע לנו בריהוט. המועצה מוכנה להיות המעסיק של צוות הגן, כלומר, הגננת לא תהיה עובדת משרד החינוך. יהודית קרביץ תנהל את הגן כמו כל יתר הגנים במטה בנימין. ולהורים לא יהיה מעמד שונה ומיוחד - בהשוואה לגנים אחרים של המועצה. המועצה לא מוכנה לשאת בעלויות התפעול של הגן. הערכת העלות מדברת על 18,000 ש"ח לחודש. עלות זאת נופלת על כתפי ההורים - כל ההורים. בתוך היישוב, ישנה היענות של 3 גנים: "תותים", "רימונים" ו"אורנים". ההורים של שאר הגנים ("חרצית" ו"שיבולים") - לא גילו עניין - עד לשלב זה. המעבר לגן החדש, יהיה אך ורק בהסכמת ההורים. ויהיו בכל אחד מארבעת הגנים 26 ילדים. השיבוץ לגנים "חרצית" ו"שיבולים" ישאר ללא שינוי - והם גם לא ישתתפו בעלויות (לצערי). הנטל הכספי שמונח כרגע על השולחן, ושוב אך ורק אם כל ההורים, של כל שלושת הגנים, ירתמו לעניין, הוא 180 ש"ח לחודש. זהו סכום לא מבוטל, וכל הורה צריך לעשות את שיקוליו שלו. יחד עם זאת, אך ורק הירתמות של כל ההורים - תוביל לפתיחתו של הגן. השלב הבא, הוא אסיפות ההורים בגנים, והסכמה כללית שנרתמים ליוזמה. לאחר שיגיעו ההסכמות האלה, יתבצע תהליך של גביה בפועל (כנראה - צ'קים דחויים). ורק אחר כך, נוכל להתחייב כלפי צוות הגן, כלפי הועד, כלפי המועצה, וכלפי הילדים שלנו. תהליך הגביה יהיה זריז (2-3 ימים). בינתיים, רונן, מושי וגם אנחנו ממשיכים לדבר עם המועצה. קצת נימה אישית: היוזמה הזאת תקום ותיפול על כסף. ברור לי שבסכום של 120 ש"ח לחודש, היינו מרימים את הגן הזה כבר בשבוע שעבר. לדעתי, יש חשיבות גדולה להקטנת המסגרות - וכל ההורים שפגשתי כולם מסתובבים עם הרגשת אי נוחות גדולה עם המצב הקיים. אני שומע מהורים רבים, ביטוי לתיסכול. מה אפשר לעזור ? אנחנו לא מרוצים מהתשובות של המועצה. אנחנו חושבים, שהמועצה צריכה לעזור לנו - למשל: ע"י הוספת סייעת. ושוב, פניות של הורים רבים למועצה - יסייעו להם להבין את המצוקות שלנו.