מה קורה עם הגן השישי

ninagil

New member
מה קורה עם הגן השישי

יש דיווחים סותרים, על עצם קיום הגן וגם על תוספת המחיר. אשמח לקבל עידכון מכול גורם.

עדכונים - יוזמה לפתיחת גן

אז ככה. אני מתאר את מצב העיניינים נכון לרגע זה. רונן, ומושי רצים ובאים בשערי מטה בנימין כבר שבועיים בהקשר לבעיה שלנו. אך יחד עם זאת, כל פניה של הורים לאחראיים במועצה, תקדם אותנו. המועצה מסכימה שנשתמש במבנה שקיים ברחוב הפסגה, וגם תסייע לנו בריהוט. המועצה מוכנה להיות המעסיק של צוות הגן, כלומר, הגננת לא תהיה עובדת משרד החינוך. יהודית קרביץ תנהל את הגן כמו כל יתר הגנים במטה בנימין. ולהורים לא יהיה מעמד שונה ומיוחד - בהשוואה לגנים אחרים של המועצה. המועצה לא מוכנה לשאת בעלויות התפעול של הגן. הערכת העלות מדברת על 18,000 ש"ח לחודש. עלות זאת נופלת על כתפי ההורים - כל ההורים. בתוך היישוב, ישנה היענות של 3 גנים: "תותים", "רימונים" ו"אורנים". ההורים של שאר הגנים ("חרצית" ו"שיבולים") - לא גילו עניין - עד לשלב זה. המעבר לגן החדש, יהיה אך ורק בהסכמת ההורים. ויהיו בכל אחד מארבעת הגנים 26 ילדים. השיבוץ לגנים "חרצית" ו"שיבולים" ישאר ללא שינוי - והם גם לא ישתתפו בעלויות (לצערי). הנטל הכספי שמונח כרגע על השולחן, ושוב אך ורק אם כל ההורים, של כל שלושת הגנים, ירתמו לעניין, הוא 180 ש"ח לחודש. זהו סכום לא מבוטל, וכל הורה צריך לעשות את שיקוליו שלו. יחד עם זאת, אך ורק הירתמות של כל ההורים - תוביל לפתיחתו של הגן. השלב הבא, הוא אסיפות ההורים בגנים, והסכמה כללית שנרתמים ליוזמה. לאחר שיגיעו ההסכמות האלה, יתבצע תהליך של גביה בפועל (כנראה - צ'קים דחויים). ורק אחר כך, נוכל להתחייב כלפי צוות הגן, כלפי הועד, כלפי המועצה, וכלפי הילדים שלנו. תהליך הגביה יהיה זריז (2-3 ימים). בינתיים, רונן, מושי וגם אנחנו ממשיכים לדבר עם המועצה. קצת נימה אישית: היוזמה הזאת תקום ותיפול על כסף. ברור לי שבסכום של 120 ש"ח לחודש, היינו מרימים את הגן הזה כבר בשבוע שעבר. לדעתי, יש חשיבות גדולה להקטנת המסגרות - וכל ההורים שפגשתי כולם מסתובבים עם הרגשת אי נוחות גדולה עם המצב הקיים. אני שומע מהורים רבים, ביטוי לתיסכול. מה אפשר לעזור ? אנחנו לא מרוצים מהתשובות של המועצה. אנחנו חושבים, שהמועצה צריכה לעזור לנו - למשל: ע"י הוספת סייעת. ושוב, פניות של הורים רבים למועצה - יסייעו להם להבין את המצוקות שלנו.

ginats

New member
שיבוצים

והשיבוצים יחזרו למה שהיו לפני שבוטל הגן השישי? איזה גן יהיה השישי - חובה? טרום? טרום-טרום? אני מניחה שהייתי שמחה ל- 25-26 ילדים בגן, אבל לא בטוחה כמה רוצה לזעזע את הילדה כרגע בשיבוץ מחדש. היא כבר שנה שניה בגן רימונים. שרון גינת

לא חוזרים לשום שיבוץ

השיבוץ לגן הנוסף - יהיה אך ורק בהסכמה מלאה של ההורים. אנחנו מכינים רשימות של ילדים שעוברים - אבל אלה הם רשימות ויטואליות. עד שלא הולכים למהלך - אין לרשימות האלה שום משמעות. בשלב הראשון, אנחנו צריכים הסכמה רחבה של ההורים בגנים. שלב שני, נבצע גביה בפועל (כנראה צ'קים דחויים) לכל השנה. ורק בשלב השלישי, נרכיב רשימות סופיות. התוצאה תהיה: 26 ילדים ב 4 גנים ביישוב.

kanizond

New member
דווקא כן שיבוצים

שלום איציק, נראה כי דווקא השיבוצים הם קריטיים מאד. ראשית, כיוון שהם עלולים ליצור זעזועים בגנים ולהפר איזונים קיימים (כמו למשל, בין שכבות שונות בגן, ילדים "שובבים" וכדומה). שנית, הפניות להורי הילדים לצורך קבלת הסכמתם אינה כה תמימה כפי שהיא נראית. בגן תותים, למשל, לא פנו לכל ההורים. לאחר שהתארגנה הקבוצה הראשונית, שאתה מיזמיה, הזנחתם את יתר ההורים ופניתם לגנים אחרים. רק לאחר שהבנתם שאתם זקוקים גם לכספנו טרחתם להתקשר (ועדיין לא לכולם...). כפי הנראה, הגן השישי אינו פתוח לכל המעוניין והאופן שבו יעשו השיבוצים הוא קריטי לצורך קבלת הסכמתנו. כמות ילדים בגן אינה חזות הכל. חינוך הוא לא רק עניין של מספרים!

ninagil

New member
גם בגן רימונים לא פנו לכולם

הרבה הורים בגן רימונים גם לא ידעו על האפשרות לצאת לגן שישי. יש רושם שפנו קודם לילדי טרום. עד עכשיו לא קיבלנו מידע על הרכב הקבוצה השישית שנוכל להבין אם יש פגיעה באיזון הקיים בגנים בין הגילאים.

Jacques Beraru

New member
תאורית הקשר או חתירה לחינוך איכותי

שאלת השיבוץ היא אכן שאלת המפתח כאן. איציק רץ עם הנושא מיום ההודעה על ביטול הגן השישי, והיתה לו אןפציה לבטל וללכת לגן פרטי - אבל הוא בחר לנסות לייצר מודעות ציבורית כי אכפת לו (אתה מוזמן לדפדף בדפי פורום קודמים בהם דנו ב"מזימה") מה לעשות כולנו אנשים עובדים, וגם אם המידע לא זרם כיאות - צריך לברכו על המאמץ, ולגשת להחליט בסוגיה אחרי שקברניטי הישוב יספקו מידע על איך ומה? את הטענות כדאי להפנות למועצה ומשרד החינוך שסגרו גן ופיטרו צןןת 72 שעות לפני 1.9 בלי לברר איתך אז אופציה כספית להצלת העניין.

ninagil

New member
היוזמה ברוכה בהחלט

החסרון הוא רק בצימצום האופק החברתי. הייתי סבורה שהיישוב היתה צריכה לפנות לכול הגנים לתוספת תשלום (כיום מתברר שהיה אפשר ב 80ש"ח) בקום לבטל גם ימים לפני פתיחת הלימודים. היישוב ביקש מהורים לא לעשות הרשמה כפולה ולכן היתה מחוייבות מצידים לקיים את השיבוצים לפי 30 ילדים בגן.

ronpel

New member
לא כל כך פשוט

אי אפשר לברר אופציה כספית תוך 72 שעות ולקבל התחייבות הורים לתשלום בזמן כה קצר. עשינו מאמצים אדירים במשך 3 ימים לנסות למנוע את הסגירה אבל הביטולים המשיכו להגיע עד לדקה ה90. זה אומנם קל להאשים את המועצה אבל במקרה זה אין להם חלק בעניין. יש תקנים שקובע משרד החינוך למימון גנים - המועצה נאלצת לפעול לפי תקנים אלו ועדיין נאלצת לסבסד את הגנים כל שנה. בעיית הצפיפות בגנים קיימת בכל הישובים הגדולים ובדיוק כמו שהם לא מקבלים סיוע כספי להורדת הצפיפות גם אנחנו לא. התמזל מזלנו שיש לנו מבנה פנוי - בישובים אחרים אין אופציה כזאת. המועצה נותנת את המבנה והציוד ועושה מאמצים כדי שהעלות הנוספת הנדרשת מן ההורים תהיה נמוכה ככל שניתן. חשוב לזכור שבשיבוצים המקוריים רוב הגנים היו עם שיבוצים של 32-35 ילד ואת עיקר הפגיעה של סגירת הגן השישי ספג גן תותים כי היה עם 28 ילדים (היה גן משולב עם ילדי שפה) כך של 80% מן ההורים לא היה שינוי מהותי ברמת הצפיפות בגן - לחלק אפילו הסגירה הביאה לתוצאות טובות יותר מסיבות אחרות. כך שהסיכוי לגבות תשלום מהורים עבור שינוי הגן מ32 ילדים ל35 היה חסר סיכוי. מהלך מסוג זה מסובך מאד וההורים שמובילים זאת היום רואים את הבעיות הגדולות שנוצרות מעבר לנושא התשלום. לקחתי על עצמי לעזור למהלך כדי שאכן נשבור את הקבעון הזה בנושא החינוך אני מקווה שהוא יצליח ובאמת מגיע תמיכה לאיציק וההורים שלקחו זאת על עצמם. רונן

sagievri

New member
איציק - כל הכבוד על היוזמה והאכפתיו

למי שמעונין בפתיחת גן נוסף ולמי שלא מעוניין - לפחות קמה קבוצת הורים ומזיזה דברים, לא רק יושבת בגינה ומקטרת. מבחינתנו האישית, הנזק כבר נעשה, ולא הייתי רוצה עכשיו שוב לטלטל ולבלבל את הבן שלי במעברים נוספים, למרות שכל החלטה שתתקבל על הרוב תהיה מקובלת בעיני. להורים שמנסים לשפר ולקדם מגיע כל הקרדיט, ואת החשדנות והכעס כדאי שתפנו כלפי המועצה החמסנית שלנו וכלפי ההורים שביטלו את ההרשמה ברגע האחרון- הם האחראים למצב הרע בגנים, ולא ההורים שרוצים בסך הכל לתת לילדים שלהם חינוך קצת יותר טוב. בשביל זה בעצם באנו לגור בישוב כזה. לא?

עידכון נוסף

רונן ומושי הגיעו להסכמה עם המועצה על סכום של 15,000 ש"ח בחודש - להפעלה של גן נוסף.

אתינב

New member
../images/Emo124.gifרונן, מושי, או כל בעל תפקיד

שלום. הייתי שמחה לקבל אינפורמציה בנושא הגן השישי מבעל תפקיד רשמי ביישוב שהוא אינו בעל אינטרס אישי בסיפור. אני חושבת שבכדי לקבל החלטה מושכלת עלי לקבל מספר נתונים: האם כל ילד שירצה יוכל להרשם לגן השישי? מי קובע את השיבוצים ודואג לשמור על האיזון בגנים מהם יוצאו הילדים?מי יחליט על הגננת והאם כבר יודעים מיהי? תודה אתי

תגובה על הגן השישי

כמי שקצת מצוי בענינים כמה הערות, האינטרס האישי הוא של כולם למען ילדינו בכדי לתת להם את המיטב ולרווח את כל שלושת הגנים, ההתארגנות היתה ספונטנית ולמען כולם, הרשימות שנעשו היו אך ורק לצורך בדיקה שאכן יש הענות לעבור היה ויהיה, הרשימות נעשו ב"רחוב" ולא על ידי איזו קבוצה מאורגנת, אגב אנחנו חדשים בישוב ואף לא מכירים את המשפחות והילדים שהביעו הענות לעבור. בכל מקרה החשוב ביותר הוא לראות את טובת הילדים ולפי כך לקבל הסכמה של כולם לתשלום וכך יהיה אפשר בכלל לפתוח את הגן השישי, השיבוצים יהיו לאחר מכן. באופן אישי אנחנו אין לנו בעיה להישאר או לעבור העיקר לפתוח גן נוסף שירווח ויתן לילדים יחס אישי ופרטני יותר. משפחת ביטנר

הבהרות לגבי פתיחת גן השישי

פתיחת גן באופן פרטי לא בוצעה בעבר בישוב זוהי הפעם הראשונה ולכן נצטרך להחליט באיזו צורה לבצע את התהליך (במידה ואכן תהיה היענות) כגון העסקת גננת וכו' לעת עתה יש להדגיש מספר דברים שברורים כבר כעת: 1. שיבוצים לא יבוצעו ע"י אנשים פרטיים אלה ע"י הישוב עפ"י הקריטריונים שנהוגים כיום. 2. כנגד ההסכמה לתשלום חודשי בגין פתיחת גן לא תהיה כל התחיבות לעבור גן או להישאר או מי תהיה הגננת/סייעת וכו' הפרמטר היחידי להחלטה הוא הורדה במספר הילדים. 3. ההתחיבות לתשלום בגין פתיחת גן נוסף תכלול הסכמה להישאר בגן הנוכחי או לעבור לגן החדש אם ידרש.

והרי הפרטים כפי שאני שמעתי ויודעת-

בגן אורנים שזה הגן שהבת שלי מצויה בו, הרשימות כבר מוכנות וסגורות. מתברר שהיו כמה אמהות, מובילות המהלך שקבעו בינן לבין עצמה רשימה סגורה שתעבור ללא שום שיתוף אמיתי של שאר ההורים בגן. הרשימה הזאת בנויה מילדים שמוגדרים כ"שקטים" כך שכל הילדים "הרועשים" ישארו בגן. כדאי גם להעביר את המהלך הזה בשקט, כך נמסר, כדי ששאר ההורים לא ירצו גם הם לעבור לגן "השקט" ויהרסו את המהלך, כי אז יהיו יותר מ-9 ילדים שירצו לעבור מה שיגרום לכך שהקליקה תתפרק. אף אחד מהורי הגן האחרים לא ידע על הרשימה הסגורה ולא הוצעה בפניו האפשרות להצטרף. האפשרות האקסלוסיבית הוצעה רק בפני הורים "נבחרים" שהתאימו לקליקה. כך זה לא יעבוד ואני מבקשת שיפתחו את התהליך בפני כל ההורים, שימנעו את הקליקות האלו שרק יהרסות את התהליך ויפגעו בכולם, שיכנסו אסיפת הורים ובה יוצג המצב האמיתי ולא התכנסות חשאית וסגירת "סידורים" בין האמהות. ממה שאני רואה כאן בפורום הזה, הקליקות האלו קורות גם בגנים אחרים וזה לא יכול להימשך כך. איציק ירחי צריך להכריז עכשיו קבל עם ועדה שאין שום רשימות, אין שום שיבוצים והכל פתוח. כל הורה שיחפוץ בכך- יעבור לגן אחר בלי קשר לזה אם ילדו "שקט" או "רועש" או חבר של מישהו או לא. אם לא תהיה הכרזה כזו כולם ידעו שהמשחק מכור מראש וכל מי שמוכן לשלם, צריך לחשוב על זה טוב טוב...

ogni

New member
../images/Emo10.gifאני המומה ומאוכזבת מתגובתך

אינני יודעת מי את,אינני מבינה מהיכן האינפורמציה השגויה שהנך מעלה בפורום, ויותר מכל מדוע אינך פונה לאחד מההורים המובילים את המהלך ומנסים באופן הכי הוגן וישר להוציא אותו לפועל למען טובת ילדינו. היום בבוקר הצבנו בגן מכתב הפונה להורים בבקשה להרתם למהלך ולשמוע עצות לגבי דרך הפיצול-חשוב לנו לגבש עמדה בטרם יום ההורים ואת מוזמנת בברכה להוסיף את שמך לרשימה ולהיות מוזנת ממידע אמין ולא רכילותי ומכפיש!!! כמי שמובילה את המהלך עם הורים נוספים אני מציינת ,שאין ולא היתה שום רשימה של קבוצת ילדים שעוברת, אין קליקות ולא רשימות סודיות. השלב הבא הוא לבדוק מי בכלל מעוניין להעביר את ילדו לגן החדש שיפתח ומי מעוניין להשאר באותה המסגרת. המהלך יהייה פתוח ושקוף לכולם. לא יעשו שיבוצים שיפגעו בהרכב ובאיכות הגן או בילדים! וכמובן לא יעשה שיבוץ בניגוד לרצונו של הורה. אני מזכריה לך- זוהי יוזמת הורים שחשוב להם ואיכפת להם מאיכות הגן והמטרה היא לשפר לכולם את השהות בגן ולא להזיק!! אין לי מושג אם כבר שוחחנו עמך, ניסינו ליצור קשר עם כל ההורים המהלך גוזל מאיתנו שעות רבות של הסברה מול הורים רבים, צר לי וכואב לי שדברים יוצאים מפופרציה. אישית אני מוכנה לשבץ את ילדיי היכן שידרש להצלחת התהליך,רדיוס החברויות בגן זה מאד רחב -העיקר שמסת הילדים תפחת והצוות יוכל להגיע לילדים באופן אישי- מה שכרגע נראה בלתי אפשרי! נפגעתי אישית מהאשמות חסרות השחר המוציאות את הרוח מהמפרסים, לקחנו על עצמנו משימה קשה וכפויית טובה על מנת לשפר את איכות הגן לכולם. במקום לתת כתף ולעזור - גם בעצות השונות מדעתי, בחרת להשתלח - חבל. לשאלות ובירורים ניתן ליצור עמי קשר ב - 9761695. חגית

אעעי

New member
../images/Emo124.gif רונן ויוסי

התהליך מרגע לרגע הופך ונהיה יותר מכוער שאין ברירה אלא להפסיקו. המהלך אולי נראה לטובת הכלל אבל הוא מאוד מכוון לטובת קבוצות מסויימות שהתאגדו וקידשו מטרה ובאיזה מקום איבדו את הדרך. היו את כל הבמות להציג ולהעביר את האינפורמציה הנכונה והאמיתית להורים ,אבל משום מה נבחרה הדרך של העברת חלקי מסרים במטרה אחת מאוד מכוערת של דאגה לילדם הפרטי ולא לכלל. אנא מכם קראו את המצב החברתי שנוצר ועיצרו את ההליך המכוער הזה כי טוב לא יצא ממנו.

bony 33

New member
קליקות בגן אורנים

לחגית , תמי, ושאר העושים במלאכה-יישר כח ! כמו תמיד יש מי שלא עוזר ומשקיט את מצפונו בפעולה הכי קלה-כתיבת הכפשות בפורום. כמה קל, כמה מכעיס ומעליב. גם אני אמא של ילדה בגן, שלפעמים היא "שקטה" ולעיתים "רועשת", גם אני כמו אלו ש"יצאו חוצץ" וכמו כל מי שיודה בכך ביושר, דואגת קודם כל לבתי שלי ואין בכך כל רע אלא רק רגש אנושי שכיח... ויחד עם זאת אין בכל הנ"ל כדי לגרום לי או למישהו מ"מנהיגי המהלך " בכדי לגרום נזק לילדים אחרים, צפיתי בהשתאות עד כמה כל המהלכים נאמרו בקול ולכל, נכתבו מכתבים ברורים, היה נסיון לשתף את כל מיש שרצה ואיני מוצאת דרכים נוספות בהן ניתן היה ליידע מעבר לכל פעולת היידוע שנעשתה !!! מי שירצה יעבור, ומי שלא-לא, והכל גלוי והכל עדיין לא סגור אז חבל להאשים את הכשרים, וכדאי אולי במקום להגיד מה רע להגיד מה לעשות כדי לשפר, כולנו נצא מכך מורווחים ומושכלים. ואני מאחלת לכולנו 'קליק' עם כל מי שרק נרצה!

למעלה