מה קורה עם הגן השישי

gath

New member
חשדנות שלא במקומה

אנני מבינה מדוע יוזמה ברוכה זו, מעוררת חשדנות, אולי הסיבה היא חוסר שקיפות שכן אני מבינה שרצו להספיק להזיז עיניינים כמה שיותר מהר, הרי כל יום שעובר פועל לרעה, הילדים מסתגלים(כן גם לתנאים גרועים...) ואז המעבר שוב קשה. וסתם שאלה? ונניח ו"מוציאים" את הילדים ה"שקטים", הרכב הגן נשאר כשהיה ועם פחות ילדים. את באמת חושבת שעודף של ילדים "שקטים" בגן מסייע לשיווי משקל? כל ילד כזה "שקט" בטוח שצריך התייחסות וגם לו יש רגעי משבר, אז בטח יוטב לגננת אם היא תתפקד עם פחות ילדים. זה לא שכעת מכניסים ילדים חדשים לגן ואלו ילדים "רועשים" . ותכל'ס: ואני יודעת שהרבה הורים שפנו אליהם לא רצו לעבור לגן השישי מסיבות שונות, אין שום סלקציה של רועשים , שקטים אלא רק מי שהיה מוכן לתת טנטטיבית את הסכמתו. למשל אלי פנו וסירבתי מסיבות שלי. בכל אופן, הייתי מצפה שהמהלך יהיה אינטרס של כולם, ולהסיר חשדות מיותרות. זהו תקדים חשוב ביישוב שלנו לתת מערכת חינוכית טובה.

Tami Harel

New member
אני מתלבטת אם תגובתך מעליבה, מכעיסה

לאמא שמחוץ לקליקה, אני מתלבטת אם תגובתך מעליבה, מכעיסה, משביזה,פתטית או מעציבה. לבסוף החלטתי שהשילוב של כולם הוא הנכון ולהלן הפרוט: תגובה מעליבה – אין מה לפרט. תגובה מכעיסה - מאיפה שאבת את החוצפה להטיח אשמות חסרות בסיס שכאלו, רשימות סגורות? קונספירציה של הורים? הבוקר יכולת להציע את מועמדותך בצוות אשר יהיה אחראי להריץ את מהלך קביעת הרשימות? איפה היית? מדוע לא התנדבת? זאת היתה ההזדמנות שלך להצטרף ל"קליקה"... תגובה משביזה – אחרי שכבר ימים כלילות אנחנו ה"קליקה" מבלים שעות על גבי שעות בטלפונים, בפגישות ומתן הסבר פרטני ביותר לכל הורה שרק חפץ בכך, הדבר האחרון שמתחשק לעשות בעקבות תגובה של אנשים כמוך זה פשוט לעזוב הכול. תגובה פתטית – פתטי בעיני שאנשים כמוך שאפילו לא טרחו לברר את הפרטים , רק מתלוננים, מכפישים ומלכלכים. אני אישית מרחמת על אנשים שזו מומחיותם.. תגובה מעציבה – מעציב אותי שבגלל אנשים כמוך, מישהי כמוני שהייתה מוכנה לעשות הכול למען ילדי וילדך (בלי לדרוש ולו דקה מזמנך) חושבת היום פעמיים אם בכלל יש לי את הכוחות והרצון להמשיך להוביל מהלך שכזה. ולמה מעציב? כי המפסידים היחידים זה הילדים. אז גברתי האלמונית! בפעם הבאה שאת מחליטה להתלונן, להכפיש ולהפיץ עובדות שקריות חסרות בסיס ולהמציא קונספירציות הזויות, קחי דקה ותחשבי קודם מה יצא לך מזה? כנראה שהפעם חוסר המחשבה יגרום לי (חברה ב"קליקה") פשוט לוותר על השתתפותי, ולפי ההעינות לרשימה שנתלתה הבוקר אני לא התרשמתי שיש הורים שעומדים בתור ומוכנים להשקיעה כל כך הרבה מזמנם להוביל את המהלך. ולכן אם שאר חברי ה"קליקה" מרגישים כמוני, שיהיה על מצפונך שבגללך נכשל התהליך. כי גם לנו יש גבולות, וכפיות הטובה שבתגובתך חצתה את הגבול. ואני בניגוד אליך לא מסתתרת באלמוניות, בברכה גברת הראל.

idopel

New member
תקראי שוב את ההודעה של יוסי

". שיבוצים לא יבוצעו ע"י אנשים פרטיים אלה ע"י הישוב עפ"י הקריטריונים שנהוגים כיום" נניח ש"תאורית הקשר" שלך נכונה ויש "קליקה" היא לא שווה כלום כי להורים לבד אין שום קביעה לגבי השיבוצים, ה"קליקה" יכולה לבנות רשימות עד מחר זה לא תקף, אז את לא צריכה לדאוג (רק מזה שאולי נחתפת ע"י חייזרים כשהיית ילדה - אם תאוריית קשר אז עד הסוף...) נראה לי שהקליקה היחידה שיש היא של אנשים שאכפת להם ומנסים להזיז דברים, טבעי שהם יהיו יותר בעניינים מאחרים, אני מציע לך לחבור לאותם אנשים ותראי את הדברים אחרת.

ura2

New member
האם את עדיין לא מבינה שאת גרה

בקהילה שבה אסור "להוציא את הראש מעל המים" ולשחות כנגד הזרם ולהגיד את מה שבלב. מכיוון שברגע שאת רוצה להביע דעה זה יהיה נגדך.

תגובה מהלב

להמומות,לנעלבות, למאוכזבות, לכועסות,למרחמות, לנפגעות, לשבוזות ולעצובות- לא היתה כלל כוונה להביא אתכן (חלק מכן חברותי) לפרץ הרגשות הנ"ל. כל מה שנכתב, היה מתוך כוונה למנוע מצב שבו פלח מהגן מנסה לדאוג לעצמו עם שימוש בתירוץ של טובת הכלל. חלקכן טוענות שאין רשימה והכל גלוי ברור ואפילו מדהים ברמת השקיפות ולכן אני שואלת ותענו בכנות, אם בא לכן: שאלה ראשונה. איציק ירחי כותב בפרוש שהיו רשימות וירטואליות. האם לא פנו אליכן ליצירת רשימות כאלו מגן אורנים? למי פניתן ברגע הזה? האם לא פניתן להורים ש"נוח" לכם לפנות אליהן ולרוב ההורים לא? אני באמת מבקשת שתענו בכנות כי השמות והפרטים הרי ידועים וניתנים להוכחה, אתן הרי יודעות זאת בתוככן פנימה. שאלה שניה.למה אתן נמנעות מלהכריז על אסיפת הורים מסודרת בגן אורנים, ושם לקבל את ההחלטות בנוכחות כ ל ההורים ולא על ידי תליית פתק שלא כולם מתייחסים אליו ולאחריו, להרים ידיים בילדותיות ולהגיד" אם אין היענות אל לא צריך. ברוגז. שוברים את המשחק. נעלבתי. זה לא רציני. צריך לקיים אסיפה כזאת בכל אחד משלושת הגנים. בזמן שאסיפה כזאת לא מתקיימת המשמעות היא אחת: יש מה להסתיר והרשימות הוירטואליות הופכות לקיימות ולממשיות. אם תפסיקו לתקוף אותי ותתייחסו לשאלות ששאלתי בכנות,רמת החשדנות תרד והמהלך באמת יכול להצליח כפי שכולנו כהורים לילדים רוצים ואם פגעתי במישהו ללא כוונה בהודעות אני מתנצלת, לא התכוונתי לכך, הפעולה והמשאבים שאתן משקיעות ראויים לכל שבח

רשימות וירטואליות

התייחסותי לרשימות וירטואליות היתה אך ורק לגבי גן "תותים" וגן "רימונים". אני מזכיר לך, שגן "אורנים" הצטרף ליוזמה רק השבוע. הצטרפותו של גן "אורנים" מתנהלת אך ורק ע"י ההורים של הגן. אני הייתי מייחל להצטרפות גנים נוספים, אך אף אחד לא יעשה את העבודה - אלא רק התארגנות ההורים עצמם מתוך הגן עצמו.

ogni

New member
מדוע התקשורת דרך הפורום?

החשדות שלך נובעים לצערי מחוסר תקשורת ישירה עמנו! יפה שאת קופצת למסקנות ומנחשת את אשר מתחולל בתוכי. לגבי רשימת הילדים קיבלת תשובה ברורה מאיציק - בגן אורנים אין רשימה! יש גנים המתקדמים יותר בתהליך ובהתיעצות עם ההורים החלו להתגבש רשימות. למהלך יש שלבים ואת מוזמנת ליצור עמי קשר ולהתעדכן. מחר תתפרסם בגן רשימה ובה יתבקשו ההורים לציין מי מעוניין שילדו יעבור מהגן. ביום א' מתקיימת אסיפת הורים בגן - ובהתאם לרשימה שתתגבש ננסה להגיע להרכב הנשאר ולהרכב היוצא המקובל על כולם.

אני מציע להפריד בין הפעילויות

חגית וכל המארגנים אנא הפרידו בין המאמצים לפתיחת גן נוסף מהפעילות בגן הקים. יכול להיות שאנשים מסוימים יחששו לרשום את שמם על לוח מודעות הגן. על מנת שהתהליך יצליח יש לשאוף להסכמה אמיתית רחבה ככל האפשר אני מציע לקיים ישיבה ללא אנשי צוות הגן לאחר אסיפת ההורים ביום ראשון ובה לדון בנושא הגן הנוסף

ogni

New member
אתה בהחלט צודק!

אסיפת ההורים ביום א',בנושא פתיחת הגן הנוסף, מתוכננת להערך לאחר הישיבה עם צוות הגן וללא השתתפותו. יחד עם זאת, על מנת למנוע פגיעה בלתי מכוונת במיכל, עדכנו אותה על המהלך, והבהרנו שאין כל קשר בין הרצון להפחית את מספר הילדים בגן לבין תפקודה כגננת. ציינו בפניה את הערכתנו המלאה ליכולתה וסגולותיה והיא אמרה שהיא מבינה לחלוטין את עמדתנו. אין מנוס מדיבורים ושמועות בגן ולא רצינו לפגוע בצוות בשוגג. נראה לי נכון להגיד גם כמה מילות הבהרה והערכה לצוות הגן, בישיבת יום א'.

RFish

New member
בואו נתעלה...

שכנים היקרים, בואו נתעלה מעל הכעסים והחששות, ההעלבויות והקטנוניות, וננסה לראות רק את הטובה שתצמח לילדנו מהקטנת מספר הילדים בגן. יש לי בנות בשני גנים, גם בפסגה (תותים) וגם בגבעה (רימונים). השאלות העקריות שנשאלו באספות ההורים בגנים נגעו רובן ל"איך תצליחי להגיע לשבת עם הילד שלי?" - אז הנה ההזדמנות שלנו. הנה ההזדמנות לתת לגננת את היכולת לגשת לילדים שלנו בצורה פרטנית ושפויה יותר. אני לא מתכוונת להעביר אף אחת מהן, אבל אני אשמח אם כל אחת מהן תהיה עם 9-10 ילדים פחות בגן. ולא אכפת לי מי יעבור ומי ישאר... מי אמר למי וכמה... כל הכבוד לעוסקים במלאכה. הם עושים את העבודה שלנו. שלי. תודה רקפת שוחט.

למעלה