מה קורה עם המים?

../images/Emo124.gifצר לי אך לא נוכל לטפל בבעייה

עד שלא נדע מה הבעייה, כפי שכתבתי בהודעה הקודמת. אני מבין את הלחץ אך אף אחד מהמומחים לא יודע מה הפתרון. כל אפשרות שהועלתה כבר נוסתה. נותר רק לחפש את הבעייה מתחת לפני האדמה ולאתר את מיקומה המדוייק. כפי שהודעתי, מחר בבוקר בשעה 07:00 יגיע טכנאי עם מכשיר המסוגל לשמוע מה קורה מתחת לפני האדמה ואולי בדרך זו נאתר את מקור הבעייה. לאחר מכן נצטרך להערך בהתאם, להזמנת טרקטור וחלקי חילוף לפי הממצאים. אני מבקש בכל לשון של בקשה מכל התושבים להשתמש במים באופן המינימלי האפשרי. אולי במאמץ משותף נוכל להקל מעט על תושבי הרחובות הגבוהים הסובלים מאוד מחוסר מים. לילה טוב!

שי שורק

New member
מים

1. הבעיה היא לא רק ברחוב יפה נוף - גם ברחוב הרכס. 2. בקשר למסננים, לי אין מסנן!!!! וקימת בעיה. 3. מדוע מחר ולא היום ?(אנחנו בתקופת הצנע?) 4. אני מאוד מעריך את שנעשה, אך ככל הנראה זה לא מספיק.

אעעי

New member
די! פשוט די!

המצב בלתי נסבל !!! פשוט לא יתכן, אנחנו גם מרגישים אבודים. בכל מקום מחייגים 106 ומגיעים למוקד. מי זה המוקד שלנו?? לא יתכן שארבעה ימים סובלים מהבעיה הזו , אנו לא מבינים למה לא עןבדים סביב השעון. בשום מקום שגרנו בעבר לא קרה כזה דבר שבעיה במוצר כל כך בסיסי מתארכת כל כך הרבה זמן. אנא מושי או מי שצריך לטפל בזה אל תיתן לנו להיכנס לשבת במצב כזה. וחוץ מזה עם לא יודעים להתעסק עם התשתיות אז נא לא לגעת בהם.

../images/Emo124.gifעדכון 21:00

שי, אנחנו יודעים שהבעייה היא גם ברחוב הרכס, אם כי גם בשעות בהן היו מים בכל הישוב, ברחוב יפה נוף עדיין היתה בעייה יותר קריטית. שוחחתי כרגע פעמיים עם יוסי גלר מנהל מחלקת תברואה ומים במועצה. עברתי איתו על כל השלבים שביצענו היום וחיפשנו משהו שעוד לא נבדק. לדבריו ביצענו כל מה שעולה על דעתו. סיכמנו שנארגן פגישה בשטח עם המתכנן של הישוב כדי לבחון הכנסה של בוסטר שיגביר את הלחץ בכניסה לישוב. בדקתי את הנושא עם המתכנן אשר טוען שלפי חישוביו עדיין לא צריך להרכיב מערכת כזו בשלב זה, אבל אתה יודע איך זה - תכנון לחוד ומציאות לחוד. בכל אופן לאחר שנשתכנע שצריך בוסטר כזה נצטרך לבצע את העבודה ולהשקיע בכך 65,000 ש"ח לפי הערכה. הכסף לא יהווה מכשול. ישנם גם פתרונות נוספים, אך לא אלאה אותך עם פרטים. בכל מקרה הפתרון הוא לא מהיום להיום, לצערי. כמו כן יוסי עדכן אותי שישנה בעייה דומה כנראה גם בכפר רות ואולי גם שיל"ת. הם גם מקבלים מים מאותו קו. אני מנסה לבדוק את אמיתות המסר הזה. אם זה נכון אזי מקור הבעייה בימים החמים שבהם הצריכה היתה גבוהה מאוד ובכך שהרחובות הנמוכים "שותים" את המים לגבוהים מהם. לכן בקשתי במסר הקודם התחשבות והמעטת צריכה (אגב, אם המצב כל כך גרוע אני מזמין את תושבי הרחובות בהם יש מים להזמין לביתם תושבים מהרחובות הרכס ויפה נוף למקלחת ולכוס קפה. זו הזדמנות טובה לגלות שכנות טובה ואולי מעז יצא מתוק). בכל מקרה אמשיך לעדכן במידה ויהיו לי חידושים.

inbarom

New member
אין מים גם ברחוב הגבעה

כבר 4 ימים שאין לנו מים בשעות הבוקר המוקדמות. והיום החל מהשעה 20:00 זרם המים נמוך ביותר.

אעעי

New member
מדוע יוסי גלר לא נמצא פה??

איך מנסים לפתור בעיות דרך הטלפון ??? יושבים לנו אנו ומתכתבים כשאין מים בברז... פשוט אבסורד. איך מהיום שטיפלו בצנרת נולדה לה בעיה ב 65 אלף שקל??? מה היה עד עכשיו?? כל העניין מאוד תמוהה. מה שבטוח שבכל מקום בארץ לא היה מצב כזה שארבעה ימים אין מים בברז. צריך לעבוד סביב השעון , והפתרון חייב להיות מהיום להיום . מתי הפגישה בשטח. משום מה יש לנו הרגשה שהדברים אינם מתנהלים בקצב המתאים לבעיה. אנא, מושי דאג שהנושא יבער יותר אצל אלו שאמורים לטפל. חוץ מזה תודה על ההמלצות אבל תאמין לי שכולם כל כך עצבניים שמתוק בטוח לא יצא כאן.

../images/Emo124.gifלמה מחר ולא היום

שי, שכחתי להתיחס לשאלתך זו: א. כי אנחנו לא יודעים מה צריך לעשות כרגע. לא אנחנו ולא כל המומחים שסביבנו. בשביל זה צריך לחכות לטכנאי שיגיע בבוקר ואולי דרכו נדע מה התשובה. ב. התארגנות לטיפול בבעייה תת קרקעית היא לא מהרגע להרגע. צריך טרקטור, צריך כח אדם, צריך חלקי חילוף. את כל זה אי אפשר לארגן בלילה, עם כל הרצון הטוב. אגב, גם לא בטוח שמחר נוכל לטפל בזה מאותן סיבות. ג. אנא, תתייחס לנושא כאילו התפוצץ לך צינור בתוך הקיר בבית. הרי זה שאתה מאוד רוצה לטפל בבעייה בו ברגע עוד לא אומר שכל הכלים עומדים לרשותך ו/או שהשכן יסכים שתפעיל כלים באמצע הלילה.

idopel

New member
הצעות

מושי אינני מומחה אבל כמה אפשרויות שעולות בדעתי: 1. נוצרה סתימה באחד הצינורות הראשיים כתוצאה מהעבודות. 2. אחד המגופים הראשיים נפתח שלא בצורה מלאה אלא חלקית.

pap:-)

New member
די זה כבר מוגזם !!!! שוב אין מים !:

מה יהיה חייבים לשים לזה סוף !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מחר שבת ולא יהיה מי שיתקן את הזרימה !

ronpel

New member
מבדיקת הלחץ כרגע בכניסה לישוב

נראה כי הבעיה היא בלחץ הכניסה והתקלה מחוץ לישוב ונדרשת פעולה של חברת מקורות. אנו בקשר מולם לבדוק זאת במהירות. אעדכן בהמשך.

ninagil

New member
שעות עומס- אין מים

היה זרם חזק ביפה נוף ב5:30 אבל ב6:30 כבר לא היה טיפה. ב7:30 קצת מים הגיע

מים

חברת מקורות עובדת הבוקר בישוב בנסיון לפתור
את בעיית לחץ המים בישוב. יתכן שיהיו הפסקות מים קצרות. לתשומת ליבכם שבת שלום רונית

שי שורק

New member
../images/Emo151.gifבועשניק

שלום רונית, כמה ייחלתי למכתב זה , מזה יצא מתוק

../images/Emo124.gifעדכון יום שישי 08:00

לאחר בדיקת לחצים שהתבצעה הבוקר ע"י טל מ"ארגון עובדי המים" התברר לדבריו שלחץ הכניסה לישוב נמוך מאוד (אגב, זו היתה טענתנו כל יום אתמול, אך מקורות טענו שהכל בסדר מבחינתם). צוות מטעם מקורות בדרך לישוב. גם יוסי גלר ואני בדרכנו לישוב לפקח שהכל מתבצע כשורה. נקוה שביכולתם אכן לטפל בבעייה.

moshes20

New member
,תודה למושי ולעוסקים במלאכה

תודה למושי ולעוסקים במלאכה על המאמצים בימים האחרונים לפתירת בעיית המים בישוב. ישר כח!!!

banch

New member
אלף תודות

באמת תודה לכולם. סוף כל סוף אפשר להתקלח, להפסיק לשטוף את הפנים בבוקר עם בקבוקים, להפעיל את מכונת הכביסה, המדיח , וכמובן מה שחיכינו לו כל השבוע: לנקות את הבית!!!!!

אעעי

New member
../images/Emo51.gif

מה הכוונה המורחבת לכך שמערכת המים עוברת לידי הישוב? האם נכונו לנו עוד ימים של שיפוצים?

זה אומר שאנחנו "מנהל המים"

והאחריות עלינו ולא על המועצה (למרות שהם נחלצו לעזור לנו בנפש חפצה ובמקצועיות). לנהל את המים זה אומר גם חיובי תושבים וגם תשלום למקורות, גם חיבורים וגם תיקונים ושיפוצים. עלינו ועל צווארינו...

בעיית המים נפתרה - בשעה טובה!

חלק שנשבר (הקלאפה של האל חוזר - אם זה מעניין מישהו) סתם את הקו הראשי של מקורות בכניסה לישוב. סגרנו את המים לכמה דקות והוצאנו את החלק השבור. כרגע הכל בסדר. אשלח עוד כמה דקות צילומים מהשטח... שבת שלום.

למעלה