מה קיפלתם לאחורנה?

udiwudi

New member
Lol

יש בזה משהו... הכוונה בסיבה הראשונה היא שההפשטה גורמת למודל להיות יותר "השלכתי", כלומר, מה ש"חסר" במודל מבחינת פרטים אנו משלימים בעצמנו עם תוכן פנימי שלנו (כמו במבחן הרורשך הידוע). זאת הסיבה שלפעמים אני מאד אוהב מוסיקה אוונגרדית - אני מצליח "להקשיב לעצמי" יותר בעזרת התבנית הפתוחה והמופשטת של הצלילים. (אגב - המוסיקה של פול ג'קסון ששמעתי באתר שלו יכולה בהחלט להתאים להגדרה זו, בין אם זו מטרתו באופן מודע ובין אם לא). הדוגמה הכי קיצונית של אומנות מופשטת בו אנו רואים בה רק את עצמנו - הקטע במפורסם של ג'ון קייג 4:13 (או משהו כזה) בו הפסנתרן יושב ליד הפסנתר ל-4 דקות בלי לנגן אף תו. בעולם האוריגמי המקביל זה ה-"Invisible Duck" של שפר או הפיל של הקיפול האחד - לא זוכר של מי (ואני בעבודה ולא יכול לבדוק...). ואם זה לא ברור - יש לי כבוד רב מאד לאוריגמי המופשט. אני פשוט כרגע בפזה של דגמים יותר מורכבים. אודי.

גילה או

New member
הערב סיימתי לקפל את זה-

את הדגם הזה .הוא נקרא PUFF STAR קשה לדעת מי היה הראשון שהמציא אותו אבל כניראה זה RALF CONARD .

גילה או

New member
ואת זה

תיקון קטן -היוצר RALF KONARD / וזאת במסגרת הנסיונות שלי לקפל עוד ועוד דגמים מענינים לתערוכה שבכנס.

udiwudi

New member
יפה מאד.

מאד מרשים. איזו גודל נייר השתמשת? איזה סוג? כמה זמן זה לקח? אודי.

גילה או

New member
תודה ,

הנייר ניר חן 24 ס"מ וקיפלתי אותו לאורך 3 ימים אך כמובן לסרוגין.

יש לזה הוראות?

אם כן אני ישמח

גילה או

New member
ההוראות שיש מתחילות

משלב אמצעי של הדגם.אני יכולה לנסות להסביר במילים איך להגיע לשלב הזה אבל זה נראה לי מסובך מידי . מצורף קישור להוראות . בכנס אני מתכוונת ללמד את הדגם הזה .את הכוכב הבודד.

yepeled

New member
עם השנים האדם משתנה

את הסיבות צריך להשאיר לפסיכולוגים. לפני מספר שנים רציתי לקפל קיפולים יותר ויותר מסובכים עד אין קץ. היום לאחר שגילתי שאפשר ליצור קיפולים ולשפר קיפולים קימים. אזי אני מתרכז בזה. אחרי שהדרכתי פעם או פעמיים אזי גילתי שרוב המקפלים הם ברמות יותר בסיסיות, וקפולים מסובכים שאי אפשר להעביר לכיתה ממוצעת פחות מושכים אותי. גם יכול היצירת דגמים מורכבים שלי היא אפסית.

גילה או

New member
נראה לי

שיש צורך מסוים לקפל דגמים יותר ויותר מורכבים גם בגלל האתגר וגם אם אודה על האמת כדי ל"השוויץ".זה טבעי.כאשר הכרתי את הפורום ומועדון החובבים היה לי חשוב בהתחלה להראות שגם אני יודעת לקפל דברים מורכבים והיה לי מאוד חשוב לקבל משוב חיובי ולהרגיש חלק מהחבורה.אם הזמן הצורך בהכרה של אחרים פחת אבל עדיין תמיד נעים לשמוע -ואוו! מה שכן אני תמיד נהנית ללמד אחרים ולקדם אותם כמה שיותר ליכולת לקפל עוד ועוד מהדגמים היותר מורכבים.

bshuval

New member
קיפול דגמים מורכבים

יש לי הרושם שלהרבה מקפלים יש את הצורך לקפל דגמים מורכבים כאשר הם נהיים יותר רציניים באוריגאמי. כמובן זה לא נכון באופן גורף לכל המקפלים, אבל זה קורה להרבה. זה שלב שבו המקפל משפר את יכולתו הטכנית לקפל. היכולת לעקוב אחר הוראות משתפרת אף היא. אבל, אחר כך המקפל מתביית (כך, לפחות, אני חושב) על סגנון הקיפול החביב עליו (וכמובן זה יכול להשתנות מפעם לפעם). לדוגמה, אני לפני כארבע או חמש שנים (אז היו לי בסה"כ 20 ספרים, והמסובך בינהם היה "אוריגאמי למביני ענין" של קאסאהרה וטאקאהמה) הייתי בשלב של קיפול דגמים מורכבים. אבל כאשר נהייתי יותר ויותר רציני התפתחתי לכיוונים אחרים. כיום אני עדיין מקפל מדי פעם קיפולים מורכבים ואכן יש לי היכולת הטכנית לעשות זאת, אבל אני לא עושה זאת לעיתים קרובות. היום אני מקפל בעיקר דגמים גיאומטריים (קופסאות, פיאונים, קערות, וכיו"ב. בדר"כ אלה דגמים תלת מימדיים) ודגמים מפתיעים (דגמים שהקיפול שלהם מיוחד או מכיל הפתעה). אגב, דגמים אלה לאו דווקא פשוטים! לפעמים הדגם דורש קיפול מקדים מדויק במיוחד ומניפולציות מסובכות.

למעלה