מה קראתם לאחרונה????

מועדון הקריאה של זהר וצילה ../images/Emo47.gif

באבן יהודה, הקימו הזוג זהר וצילה עמיהוד את אחד המיזמים היותר יפים בתחום הספרות "אתר מועדון הקריאה" מטרתו של המועדון המקוון לקדם את קריאת הספרים , וכל שרותיו ניתנים חינם! וכך כותבת צילה "אנשים "חושבים" שאין להם זמן להקדיש לקריאה. בעולם הטכנולוגי בו אנחנו חיים, עם כל כך הרבה ערוצי תקשורת, קל להתבטל מול הטלוויזיה או לגלוש באינטרנט ללא כל מטרה. אבל האמת היא שלא צריך הרבה זמן כדי לחזור לקרוא בכיף, ומי שמתחיל יגלה מחדש את ההנאה שבקריאה" ועוד הם ממליצים על דרכים להפוך את הקריאה להנאה - קראו בבית או בעבודה קחו לכם הפסקה של 25 דקות קריאה שתפו חברים ומשפחה בספרים גלו סופרים וגם ספרים חדשים בקישור תוכלו לקרוא על האתר ולהצטרף אליו (אני ממליצה מאד) וכפי שתוכלו לראות ארועי ספרות ותרבות נערכים ברחבי הארץ לא רק בשבוע הספר.

מחר בחינת הבגרות בספרות

איך הגענו למצב שהגוזלים שרק חיכו לרגע שנשב ונקריא להם מתפללים שהמחר יעבור בשלום

ארועי שבוע הספר שיפתח ב10.6

הכל החל בקיץ שנת 1926, בשדרות רוטשילד בתל אביב, ביוזמתה של ברכה פלאי ז"ל, מייסדת "מסדה" הוצאת ספרים, נולד הרעיון שברבות השנים הפך לאירוע תרבותי מרכזי בישראל - שבוע הספר העברי. הסיסמה שנבחרה לכבוד האירוע היתה: "למען הספר לא אחשה" (אשתוק). מאז התקיים אירוע שבוע הספר העברי לסירוגין, ובשנת 1961, לפני 43 שנה, החל להתקיים האירוע בכל הארץ בו זמנית, כשמאחורי היוזמה וההפקה עמדה "התאחדות הוצאות ספרים בישראל". האם יש מקום לאירוע שבוע הספר העברי שמתקיים על טהרת הדפוס בעידן שכה מזוהה עם תקשורת אלקטרונית ואינטרנט? כנראה שכן. בישראל, אגב, יוצאים לאור בכל שנה כ-4,000 כותרים חדשים. לרגל שבוע הספר, עיתון "מעריב" יגיש השבוע במוסף "סופשבוע" הקרוב של העיתון את התוצאות של פרויקט מיוחד ויוקרתי בשם "ארון הספרים הישראלי". במסגרת הפרויקט פנה העיתון ל-30 מו"לים ועורכים מהשורה הראשונה וביקש מהם לדרג את עשרת הספרים הישראליים הטובים בעיניהם. בין העורכים שהשתתפו בפרוייקט נמנים רם אורן, המו"ל של הוצאת הספרים קשת, דב אלפון עורך זמורה ביתן -כנרת –דביר, אריאנה מלמד מבקרת ספרות ב-ynet, המחזאי יהושע סובול ופרופסור מנחם פרי, עורך הספרייה החדשה - הקיבוץ המאוחד. בגיליון שבוע הספר פורסם דירוג של 40 הספרים הנבחרים על-ידי המו"לים, ובראשם עשרת הספרים הישראליים הטובים ביותר. בדירוג הנבחר נרשמו מספר הפתעות. כך למשל, אף ספר של הסופר המוערך מאיר שלו לא נכנס ל-30 הספרים הראשונים, ולעומתו שניים מספריו של עמוס עוז התמקמו לבטח בעשירייה הפותחת. המו"לים והעורכים התבקשו גם להסביר את בחירותיהם. אולם דרוג זה איננו משקף את טעמם ודעתם של הקוראים , וגרף מכירת ספרי שלו ועוז מצביע על טעם שונה לחלוטין, ללמדך שלא תמיד הבקורת נכונה .

פלקו1

New member
שבוע הספר איבד את יוקרתו לצערי../images/Emo10.gif

אני מזכירת הוצאת ספרים, ולצערי הרב מאוד, שבוע הספר איבד את יוקרתו מזה שנים ספורות. יש כיום את כל המבצעים של הרשתות הגדולות כמו סטימצקי וצומת ספרים - אשר מגישים לנו - האזרחים, מבצעים שמו ספר שני ב-1 שקל, קנו 2 והשלישי מתנה ועוד .... כיד הדמיון. להלצה על ספרים טובים - רעלה של ורדים, אהבתה של סלטנאת, ובמיוחד לשוקולד המדהימה גם ספרי בישול הולכים יופי... שיהיה לכם שבוע הספר מהנה וחפשו את המבצעים הכי הכי - בת"א + י-ם+חיפה.

../images/Emo163.gifספרים רבותי ספרים.....

בוקר טוב ...
פעם בתקופה שהיינו עם הספר , היתה באוויר חגיגיות מסויימת בכל עת שהדוכנים היו נפרשים בככרות העיר ויכולתי ללכת מדוכן לדוכן עם הזאטוטים , ולדפדף בשלל הספרים , להריח את ריח הדפוס הטרי שנשפך מהאותיות ולחזור עם שקיות איש איש לפי בחירתו. התכוננו לשבוע הזה , הוא הפך במידה מסויימת למסורת אני בטוחה שאצל רבים נוספים היום בעידן האחד פלוס אחד , ספר בשקל, וכניסתם של הספרים למרכולים , הוא אבד מקסמו וכל מטרתו של שבוע הספר הוא להגביר מודעות ואולי אפשרות להגיע להוצאות פחות מפורסמות שזו להן האפשרות היחידה למכור לרבים והן מתמחות בז'אנר מסויים . כך או כך, יש לברך על כל דרך הבאה לעודד את הקריאה ולחבב את הספרים, כיוון שהעולם הוירטואלי והמדיה התקשורתית השתלטה על חיינו ואנו מוצאים שלשבת מול המסך ולראות עיבוד לספר קל יותר מאשר להחזיק אותו על הידיים. בקשר לזה אני חייבת לספר 2דברים 1. מסתבר שהמון אנשים לא טורחים בסיום הטיסות לקחת את ספרי הקריאה איתם. בארצות הברית למשל ראינו בשדה התעופה של טקסס המון ספרים על הכסאות באולם ההמתנה לטיסות. סוג של ספרייה ....אנשים מתיישבים בין הטיסות קוראים ומשאירים לבאים אחריהם...... גם אלינו מגיעים מעת לעת ספרים שנשכחו באוטובסים ובנתב"ג. 2. בבקורי באחת הספריות למבוגרים באיזורנו , ראיתי שחצו ספרים לשניים ועשו לכל חצי כריכה מחודשת. לשאלתי השיבה מנהלת הספרייה שבשל כובד הספרים הקשישים לא יכולים להחזיק אותם ועל מנת לעודד אותם לקרוא הם מצמצמים את נפח הספר . ....רעיון!

המלצה על מיזם וספרים

אייל וטל שי-שטוי , ממודיעין, הקימו ספרייהוירטואלית ניידת, כמו של פעם כמעט, עם איכויות והזדמנות שווה ! ניתן לרכוש מנויי החלפת ספרים והספרים מגיעים הביתה באמצעות שליח אני רכשתי לאחרונה מס' מנויי מתנה, וכולם ! כולם ! שמחו על ההזדמנות לקרוא, ולא להפוך את הספרים למוצר תצוגה סלוני...( יצא לי ככה( קוראים להם BOOKS ,הם יושבים במודיעין, 1800-26-23-23 לא ! אני לא מקבלת אחוזים
שבת שלום ! מירה

למעלה