מה קראתם לאחרונה?

Gul the Great

New member
אני לא אומר שבגדול לא נהניתי,

אבל היה שם סלט גדול מאוד ומעט התיש אותי לצלוח את כל האוגדנים.
אהבתי את היקום האלטרנטיבי וכמובן, אין על בלינק, אבל הייתי אוהב את זה יותר אם זה היה סיפור מהודק יותר כמו Age of X (שגם הוא לא מושלם, ובכל זאת).
גם הרמה באומנות נעה מקצה אחד לקצה השני והמעבר בין הסדרות השונות הורגש מאוד.
בקיצור, למרות שאני לא מתחרט שהשקעתי את הזמן, אני לא בטוח שהייתי ממליץ על זה לאחרים.

furret

New member
זה היה בין סיפורי האקס-מן הראשונים שקראתי!

מה שהיה כנראה טעות...
הגעתי לסיפור עקב המלצות חמות כשרציתי להתחיל לקרוא אקס-מן ולא ידעתי מאיפה. בזמן שחלקים ממנו היו מבדרים, ממש לא היה לי כוח לעקוב אחרי כל הקבוצות השונות ומה כל אחת מהן אמורה להשיג בסוף. היו כל כך הרבה מהן. תרמה לכך אולי העובדה שאת רוב הדמויות, גם אם הכרתי מהסדרות המצוירות השונות לדורותיהן, לא הכרתי בתוך הקומיקס. לא הכרתי את הסטטוס קוו שהיה עד עכשיו. אז פחות היה אכפת לי מגמביט ועוד ארבע דמויות שלא הכרתי, שנלחמו בערבוביה של חייזרים של הכרתי. פחות היה אכפת לי מנייטקרולר, דסטיני ומיסטיק. פחות היה אכפת לי מקוויקסילבר. הכותר היחיד שנהנתי ממנו, בעצם, היה Astonishing X-Men, שהיו שם יותר דמויות, יחסית, שהכרתי, וגם הציור של ג'ו מדוריירה (או איך שלא כותבים את השם שלא) היה נוח ונעים יותר לעין.

שנים אחרי זה התחלתי לקרוא את אקס-מן מהתחלה והפעם באמת נהנתי הרבה יותר מהסיפור, אם כי לא כפי שהייתי נהנה לולא קראתי אותו כבר וידעתי מה קורה בסוף...

אני גם בטוח שהאפקט של הקרוסאובר הזה היה הרבה הרבה יותר עוצמתי למי שחי בשנות ה-90 ועקב אחר האקס-מן בזמן אמת, כך שהתרגיל (המגניב והראוי להערכה) של מארוול פעל עליו. אנחנו, שהגענו באיחור, כבר יודעים שהאקס-מן יחזרו מיד לאחר הפרסומות...

אה, ולפרוטוקול: בלינק באמת מדהימה. היא פחות או יותר הסיבה שהתחלתי לקרוא קומיקס. מי שאהב אותו ב-AoA חייב גם לקרוא את ה-Exiles, שם היא מככבת.
אני מקווה שהיא תחזור שוב לקומיקס.

Gul the Great

New member
וואו...

אני לא יכול לחשוב על סיפור אקס-מן גרוע יותר להתחיל איתו. אני מצטער שהיית צריך לחוות את זה.

Exiles שווה את זה? זה לא כמו "גולשים בזמן" (Sliders) עם מוטציות?
קראתי אוגדן אחד, השלישי משום מה, וזה היה בסדר, לא משהו שגרם לי להתחבר יותר מדי.

furret

New member
Exiles זה מצוין, עד כמה שאני זוכר

אבל קח בחשבון שזה אחד הקומיקסים הראשונים שקראתי, כך שעדיין התלהבתי מהחידוש.
ועדיין, העובדה שמדובר בקומיקס מלא בדמויות והיסטוריה שלא הכרתי ועדיין נהנתי ממנו אומרת משהו.

כן, גם אני ראיתי את הדמיון לגולשים בזמן, רק שבגולשים בזמן, עד כמה שזכור לי, הם עוברים מעולם לעולם וחווים הרפתקאות עד לדדליין שבו הם משתגרים לעולם הבא במטרה למצוא את עולם הבית של הגיבור. אין להם משימה מוגדרת בכל עולם. Exiles שונה בכך שהקבוצה אמורה לתקן איזו תקלה בכל עולם שהם מגיעים אליו. יש גם כמה קטצ'ים לעלילה, אבל אני לא אגלה, כמובן.

אני יודע שהריצות הראשונות של העלילה היו טובות, חלקן אפילו מעולות, אבל בשלהי הסדרה קליירומנט החליף את הכותבים שהיו לפניו ועשה עבודה זכורה לרעה (זה היה קצת אחרי שגם העבודה שלו על אקס-מן בריצה השנייה שלו קיבלה ביקורת שלילית).

אני עומד להגיע אל הסדרה הזו שוב בקרוב בריצת האקס-מן הנוכחית שלי. אולי אכתוב עליה סיקור ואמליץ בו מה לקרוא בסדרה.

furret

New member
x-men #100

אני עדיין קורא אקס-מן על פי סדר, ועכשיו נכנסתי לשנות ה-2000 עם הריצה (השנייה, והידועה לשמצה) של קליירמונט. עדיין מוקדם מלחוות דעה.
בלעכס... לא נהנתי מקומיקס של אקס-מן כבר הרבה זמן... הם כל כך... ממוצעים (במקרה הטוב).

למעלה