בלאגן חסר משמעות כרגיל.....
לגבי הסיעות למועצה הבאה: מפלגת העבודה רצה ברשימה נפרדת למועצת העיר - אליה בחרו כמה מועמדים. אחד מן המועמדים העביר את מימון המפלגות שלו לרשימה מתחרה בראשות אורית רשפי. יעל גרמן קיבלה תמיכת חברי מועצה אשר לא היו מרשימת מרצ ובלתי מפלגתיים ותומכים רק ברשימתה ולא ברשימות מתחרות במקביל. מרצ ובלתי מפלגתיים קיבלה אגב 8 חברי מועצה מתוך 21 בקדנציה המסתיימת. יעל גרמן הכריזה שלא תרוץ ברשימת מרצ אלא ברשימה על-מפלגתית המראה את התמיכה הרחבה לה זוכה יעל גרמן בעיר. חלק מהמועמדים ברשימה הם אכן אנשי מרצ, אך לא החלק המשמעותי ברשימה. בתוך זאת, סניף מרצ בהרצליה החליט כי הוא תומך במועמדותה של יעל גרמן לראשות העיר ובכך שלאחר ניצחונה של יעל גרמן, יהונתן יסעור ימשיך לכהן כסגן ראש עיר. סניף מרצ אף בחר בשני נציגים שישתלבו ברשימה, איל אורון (עבדך הנכבד) ואביתר שטרן. מעבר לזאת, ישולבו ברשימה אף אנשים נוספים וביניהם חברי מפלגת העבודה ואנשים שאינם בעלי רקע מפלגתי כלל. הרשימה תכלול נציגים ותיקים במועצת העיר כגון רות רזניק אשר עשתה רבות לאורך השנים, ונציגים חדשים וצעירים כמוני וכמו אביתר שטרן המרכז את פר"ח של אזור המרכז. לעניין תפקידים שונים: תלונתך הראשונה ואחר כך גם האחרונה, היא כי יעל גרמן עושה את הדברים לבד ולא סומכת על אף אחד. לאחר מכן, הנך מתלונן כי היא ממנה אנשים לתפקידים שאינם חברי מועצה. זוהי סתירה בסיסית, אך אתייחס לשני הטיעונים. במועצת העיר פעלו לאורך חמש השנים האחרונות אנשים רבים. השניים שציינת הם דוגמא לכך, אך לא דוגמא יחידה. כך גם רות רזניק, דיתה שימרון, דן יעקובסון, יהונתן יסעור, חיים פלד, אלי כחלון, ועוד. אנשים פועלים במועצה לפי רצונם - האם הם מעוניינים לפעול הרבה או מעט - וכך, קיבלו תפקידים, גם אנשים שלא היו חברים בסיעתה של יעל גרמן. אתה טועה בכך שאם מישהו לא קיבל כתבה בעיתון כל שבוע, משמעות הדבר היא כי אותו אדם לא פעל במועצה. דיתה שימרון למשל, אשר נכנסה באמצע הקדנציה למועצה, פועלת רבות ומקדישה שעות יקרות לפעילותה במועצה. אבל, היא עושה את עבודתה מאחורי הקלעים, לא לעין המצלמות - במקום להעלות הצעה לסדר במועצה ובתוך כך לעשות "דווקא" לראש העיר, היא פונה אליה עם כל דבר שעולה, ומוצאת פתרון יעיל הרבה יותר. דיתה לא היתה חברת המועצה היחידה שפעלה כך. אורית רשפי, ליאור טנר, וירון עולמי, עשו הרבה רעש במועצה אך לא היו פעילים כלל (להזכירך כי אורית רשפי התנגדה אפילו לשיפוץ שירותי נכים ולמען האפשרות כי הלימודים יפתחו בצורה מסודרת בעיר בשבוע הבא). לגבי אנשים שלא היו במועצה - כמו שחברי מועצה מחליטים עבור עצמם כמה פעילים הם יהיו, כך גם אנשים שאינם במועצה יכולים להיות פעילים בעיר - אני הייתי, למשל, חבר ועדת חינוך בקדנציה הנוכחית מבלי להיות חבר מועצה. טובה רפאל היתה מ"מ יו"ר ועדת החינוך (היו"ר בפועל) מבלי להיות חברת מועצה. שמוליק לוי נבחר השבוע ליו"ר ועדת הבחירות מבין האנשים שנבחרו לועדת הבחירות. יעל גרמן לא ביקשה להיות בועדת הבחירות ולא צריכה להיות בועדת הבחירות - הבעיה עם העובדה כי שמוליק לוי הינו יו"ר ועדת הבחירות אינה ברורה לי כלל. התוצאות מכהונתה של יעל גרמן ברורות לכל - שיפור עצום בחינוך, ירידה חדה בתאונות הדרכים, מנהל תקין וסדרי שלטון תקינים, שיפור באיכות השירות של העירייה לרמה שבה הוענק לעירייה תו תקן איכות שירות ISO 9000, והשנה, בפעם הראשונה מזה 10 שנים ישנה לא רק עלייה במספר התושבים בעיר אלא אף עלייה במספר ילדי הגנים ותלמידי כיתות א'. סוף סוף מתחילים למחוק את הנזקים שעשה אלי לנדאו לעיר - עדיין לא ברורה לי הבעיה בכך...