מה קרה במועצת עיריית הרצליה אתמול

eopeace

New member
אילו עובדות

כרגיל, אני עדיין ממתין ולא שומע כל נתון שהוא שמראה כי יעל גרמן לא ביצעה את תפקידה בצורה מצויינת וקידמה את הרצליה מספר צעדים קדימה.

מספיק לי

לשמוע שהתושבים אינם מרוצים מגרמן ורוצים שתלך הביתה, וזה יותר חשוב מכל השטויות שלה בקדנציה האחרונה, לתשומת לבך שים לב כמה מאוכזים מתפקודה הרע כרה"ע. תגיד למה אתה תומך בה ומגן עליה כמו שומר ראש?

אצלך הכל זה סיסמאות

אתה נשמע כאחד מדובריה בשכר אני כתושב מערב הרצליה הייתי רוצה שיהיה לנו ראש עיר מנהיג, בעל חזון ויכולת מקצועית. ומה מקבלים? מערכות תחבורה קורסות, מצב הנקיון של הרחובות על הפנים, התייחסות הפקידות העירונית לתלונות ממש לא קיימת, נסיונות להגיע לראש העיריה כדי לפתור בעיות - חבל על הזמן - היא מנופפת את כולם בזילזול, יחידת פניות הציבור בעיריה מורחת אותך בתשובות סתמיות. בקיצור המצב על הפנים. לכן טוב שיש בחירות - אפשר להוציא החוצה את התיסכול. אחרי הבחירות אף אחד לא יקשיב. אז אתה מספר לנו כי היא עושה עבודה יוצאת דופן. עוד אחד מסיסמאות דובריה. אתם מנסים למכור אותה כמו דמות בסרט מצוייר לילדים קטנים - ישרה, מתוקה, מחייכת הרבה, אהבת אדם (ואולי גם אהבת כלבים) ועוד אוסף תכונות מתקתקות. זה באמת חשוב אבל אנחנו צריכים מישהו בעל חזון ויכולת להזיז דברים רציניים ולא לסתום חורים בחומה הקורסת.

eopeace

New member
ובהמשך

ראשית, איני מקבל כל שכר לומר את מה שאני אומר כאן או בכל מקום אחר. איכשהו זה נראה כי מנסים להפיל את כל בעיות העולם על ראש העיר. היא אחראית לכל אשר קורה בהרצליה, אך היא מטפלת בכך והיא עושה זאת כחוק. כל אחד יכול לבוא ולהבטיח שבמחי יד יזי כבישים, יסלול ויבנה ויהפוך עולמות. לראש עיר אין סמכות כזו. למרות זאת, יעל גרמן הורידה את הפקקים בעיר (עד אשר ידידנו מוטי זיסר פתח את הקניון שלו כאשר התשתיות לא היו גמורות - ולמרות זאת, כביש המילוט אשר יזמה יעל גרמן ייפתח בתוך חודש, והסדרי תנועה במערב העיר בצירוף עבודת פקחים מקלים על התנועה). בשאר העיר, כנראה אף אחד לא זוכר את הפקקים לפני חמש שנים - פקק בבריגדה, פקק בבן גוריון לכיוון רמה"ש, וכן הלאה. היום הסדרי התנועה נעשים לפי חוות דעת מומחים ובשיתוף עם התושבים - וזו לא רק סיסמא - דוגמא לכך היא הסדרי התנועה ששונו בהרצליה הצעירה - נעשו מדידות של מספר מכוניות הנוסעות באזור וצרכיהן, הוצעו שינויים והם הוצגו בפני התושבים באשכול הפיס. השינויים שנערכו הקלו על התנועה בכל הרצליה הצעירה.

א כל בעיות העולם - רק של הרצליה

ראש עיר (ביחד עם הפקידות המקצועית) צריכים לצפות ולראות מראש קריסה של מערכות ולהערך בהתאם. לא ידעו כי קניון הארנה יטיל עומס נוסף על תשתית הכבישים העמוסים של איזור התעשיה? לא צפו כי חלק מהמכוניות יחפשו דרכי מילוט באיזור המגורים? עכשיו שולחים שוטרים בשבת כדי לכוון את התנועה. למה לא דאגו כבר לפני שנה לדרכי מילוט על חשבון מוטי זיסר? עכשיו אנחנו נשלם על מחדליה. המורה שלי לתנ"ך בבית הספר היסודי היתה אישה נחמדה עם הרבה יושר אישי וחייכנית. האם הייתי ממליץ עליה כראש העיר. לא בטוח. גרמן עושה עלינו סטאז' כבר כמה שנים. התוצאות מראות כי עדיין לא הבינה את המורכבות של ניהול עיר, אין לה תוכניות לטווח ארוך, רק כיבוי שריפות (כשלוחצים עליה מבחוץ) ועד כמה ששמעתי איננה שולטת על הפקידות הבכירה שעושה כעולה על רוחה. אומרים כי בתקופתה גדלה מצבת העובדים בעיריה מ 1000 ל 1,300 מבלי שחל שיפור באיכות חיינו. זה מה שאתם רוצים גם ב 5 השנים הבאות?

בדוק

גרמן קיבלה עירייה עם 1000 עובדים. היום היא מסיימת קדנציה עם 1300 עובדים-ז"א הצטרפו עוד 300 עובדים. גרמן מוסיפה עוד ועוד עובדים (ויועצים)-אך לאחרונה העירייה הגיע למצב שכמעט ואין לה מאיפה לשלם להם משכורות, ולכן רה"ע מוכרת את נכסי העירייה על-מנת לשלם משכורות. היא מוכרת אדמות שמטרתם הייתה גינות, חינות ועוד. השמועות אומרות שעובדי העירייה מפחדים לקום יום אחד בבוקר ולקבל הודעה:"אין משכורת". מסכן היורש של גרמן-הוא ייאלץ לעשות סדר כזה ענק מהירושה של גרמן. עוד הוכחה שגרמן לא יוגעת לנהל עיר.

אי אפשר למכור שטח המיועד לגינה

עד כמה ששמעתי שטחים כאלו שייכים למדינה ולא לעיריה. ראינו אתמול בטלביזיה עיריה שעובדיה לא קיבלו משכורות כבר 5 חודשים. תופעה כזו קיימת בעוד כמה עיריות אבל מדובר באזורים חלשים בארץ. אנחנו משלמים הרבה ארנונה ומרגישים כי אין תמורה. אבל הפירסום של גרמן אומר כי היא קיבלה עיריה עם גירעון של 140 מליון ועכשיו הוא 70. אינני בקי במספרים ולכן לא אגיב מי צודק. סיפר לי חבר כי ליד ביתו בנו גינה ובמשך שבועיים הסתובב שם קבלן עם פועלים ולא היה שם אף אחד מהעיריה. כשהיו תלונות של דיירים בסביבה אף אחד בעיריה לא ידע מה קורה ומה נעשה בשטח. כי בעיריה הזו הפקידים אינם זזים מהמזגנים-בעיקר כשמדובר במערב העיר.

eopeace

New member
תגובות שונות

כשאלי לנדאו איפשר לזיסר להקים את המרינה ואושרו התכניות של ארנה (כולן לפני שיעל גרמן נכנסה לתפקידה), לא הוטלה על זיסר כל חובה, כמו לסלול כביש למשל (שלא לדבר על מחויבות לחופים שנהרסו כתוצאה מהמרינה). כל התכניות אושרו ולכן היום אי אפשר לחייב את זיסר כיוון שהחובה הזו לא הוטלה עליו בזמן ולכן הדבר עבר לאחריות העירייה. כביש המילוט זה לא דבר שעלה אתמול פתאום - אני אישית שמעתי את יעל גרמן מסבירה כי היא מעבירה אותו את האישורים הדרושים - וזה היה לפני שנה, אם לא יותר - אבל אי אפשר לסלול כביש מהיום להיום - כל דבר, כל תכנית, צריכים לקבל אישור בועדות השונות - וזה אמנם נראה כמו הרבה בירוקרטיה אבל הסיבה לזה היא על מנת שלתושבים ואזרחים תהא האפשרות להתנגד, לתמוך, להעיר וכן הלאה. בתקופתה של יעל גרמן, אגב, נבנו והוקמו בהרצליה גינות רבות וסה"כ השטחים הפתוחים בהרצליה הם מעל 600 דונם (לפני חמש שנים היו בערך 350) - שזה כמעט כפול ממה שהיה כשיעל גרמן נכנסה לתפקידה. אין לי מושג מאיפה הדבר הזה בנוגע למשכורות הופיע - עיריית הרצליה שילמה ומשלמת את כל המשכורות ואין שום סיבה שזה לא ימשיך. גרעון העירייה ירד ביותר מחצי בתקופת יעל גרמן לאחר שהיא קיבלה עירייה עם אחד הגרעונות הגבוהים במדינה. אגב, איזה מקצוע אתה מלמד?

תגובה לתגובה

כבר למדתי כי העיריה הזו סוחבת הרבה מחדלים אבל הסברים יש בשפע. סיפר לי חבר על מחדל של העיריה (ולא אפרט) שכבר לפני שנה קיבל הבטחה כי הנושא יתוקן. אחת לחודש הוא מתקשר לפקידים המעורבים ומתחנן ומקבל עוד הבטחות אבל בשטח - כלום. זה נותן הרבה תעסוקה לפקידות. הגיע הזמן שיעמוד בראשם מישהו שיסגור דברים ולא ימרח דברים. הסברים תמיד יש להם. ביצוע אפס. בקשר לשטחים הפתוחים - שמעתי כי עוד מעט לא יישארו כי הם נשדדים מתחת לאפה של העיריה.

eopeace

New member
שמעתי ושמעתי

כמו שאמרתי, מספר הגינות בעיר הוכפל - השטחים הירוקים בעיר כמעט כפול ממה שהיה לפני חמש שנים - ניתן לבדוק נתון זה בצורה מאוד קלה. כל זאת, עוד לפני שהגענו לפארק שהתחלת ביצועו, אחרי 20 שנה, קרובה ביותר ויהיה מאות דונמים נוספים ויהיה פתוח לציבור הרחב כולו. מעבר לזאת, אותם שטחים ירוקים מוגדרים בתב"ע כשצ"פ - שטח ציבורי פתוח. אי אפשר לשנות את זה בלי לשנות תב"ע - ותב"ע לא משתנה בלי לעבור את כל הועדות ולשמוע את כל מי שרוצה להעיר על כך ובשקיפות. לפיכך, שטחים שנשדדים מתחת לאפה של העירייה - מאיפה זה מגיע? הגיע הזמן, ידידי, שתהייה קצת יותר קונקרטי - דבר במספרים - אחרת ימשיכו להתייחס אליך כמתלהם חסר תוכן...

בעובדות - לא במספרים

לפני מספר חודשים התארחתי באירוע בביתו של איש עסקים מוכר וסיפרו לי כי השטח שבו ישבנו היה למעשה שטח ירוק בתוך סביבת וילות שאותו אדם סיפח לביתו. נמסר לי כי יש עוד כמה מקרים כאלו במערב הרצליה ולעיריה לא איכפת. לפני זמן מה פורסם בפורום איכות השלטון על מקרה שבו פקיד בעיריה הפקיע וסיפח חלק מגינה ציבורית לטובת דייר שפתח יציאה נוספת לתוך הגינה. נמסר שם כי פניות חוזרות לגרמן ממש לא הועילו. מישהו יודע על איזו גינה מדובר? אני בטוח כי גרמן מכירה את כל המקרים. אבל אתה צודק - לא משנים תב"ע ולא הולכים לוועדות. אבל כשאתה שואל פקיד בעיריה למה אינם עושים דבר מיד יסבירו לך כי האיש יושב על אותו חלק מהשטח הירוק כבר שנים רבות וכל פינוי יחייב משפטים במשך שנים ולכן עדיף להתעלם.

למעלה