מה קרה לבאלטרן

ע ד ו ש ו

New member
מה קרה לבאלטרן

מישהו יודע מה קרה למנואל, טריקי, בלטרן אחרי הופעה בינונית מאוד בטור? אולי עדו מזור,נתי, בועז, יאיר... מאוד מעניין שהרוכב הכשרוני הזה לא הצליח להתבלט השנה בטור, הוא שומר כוחות לוואלטה?

עלית כנראה על הנקודה...

USPS עדיין לא פירסמה את הסגל שלה לוואלטה, אבל בטוח שבלטרן ואזבדו יהיו שם. יכול להיות שבלטרן יהיה המוביל של הרכבת הכחולה. שנה שעברה הראס היה בינוני בטור, וחזר כדי לנצח בוואלטה. רוכב נוסף של USPS שהייתי רוצה לראות השנה בוואלטה הוא מקס ואן האסוויק, הוא ופטאקי לא התחרו השנה אחד נגד השני.

ע ד ו ש ו

New member
הוואלטה, מלכת המירוצים?

קשה לי להאמין שבאלטרן אחרי יכולת כ"כ בינונית בטור יפתיע פתאום משום מקום עם איזו שהיא יכולת פנומנלית, אחרי הכל העליות שם לא פחות אם לא יותר קשות מהטור (בשבילך בועז..) ובכלל השאלה שלי היא: האם רוכבים ספרדים מחשיבים פחות את הטור מאשר את הוואלטה ושומרים כוחות להתמודדות בוואלטה ע"ח הטור רוכבים כמו באלטרן, הראס, אזבאדו וכו..

תרשה לי לצטט את משהו שיאיר...

אמר לי, זה קשור לספרדים בוואלטה ולאיטלקים בג'ירו. כשרוכבים כמו סימוני,קונאגו,גארצלי היו ילדים והם התחרו עם החברים שלהם בשכונה באיטליה בתחרות אופניים, תנחש על חולצה באיזה צבע הם חלמו? צהוב? ממש לא הם גדלו, נשמו, אכלו ובעיקר חלמו על חולצה בצבע ורוד. ואותו דבר בספרד, הראס, סביליה, ואלוורדה, מנשבו, לא חלמו על חולצה בצבע צהוב אלא על חולצה בצבע זהב. ברוב המקרים (למעט אינדוראין שהתחרה בג'ירו ולא בוואלטה) הגרנד טור הבייתי הוא החשוב ביותר. בגלל זה אני כן מצפה שגם בלטרן, גם הראס, גם סבליה, גם מאיו וגם זובלדייה יראו הרבה יותר טוב בוואלטה.

ע ד ו ש ו

New member
צהוב, ורוד, זהב

יכול להיות מעניין לראות מי הם המנצחים של הוואלטה דווקא, הפחות מוכרת בד"כ הג'ירו והטור, בשנים האחרונות האם יש שליטה ספרדית בנצחונות? כנ"ל לגבי הג'ירו האם קיימת שליטה איטלקית (בשנתיים האחרונות כן, אך מה קרה לפני כן) לעניין הטור אני לא מזכיר בכלל, כי מלבד ויראנק לא נראה שיש איזה צרפתי בשני עשורים אחרונים שתרם תרומה משמעותית למעמד הצרפתי בטור.

וואלטה ב-20 השנים האחרונות...

83- ברנאר הינו (צרפת) 84- אריק קארטיאו 85- פדרו דלגאדו(ספרד) 86- לבארו פינו (ספרד) 87- לוצ'ו הררה (קולומביה) 88- שון קלי (אירלנד) 89- פדרו דלגאדו (ספרד) 90- מרקו ג'ובאנטי (איטליה) 91- מלכור מאורי (ספרד) 92- טוני רומינגר (אוסטריה) 93- טוני רומינגר (אוסטריה) 94- טוני רומינגר (אוסטריה) 95- לוראן ז'אלבר (צרפת) 96- אלכס צ'ילה (שוויץ) 97- אלכס צ'ילה (שוויץ) 98- אברהם אולאנו (ספרד) 99- יאן אולריך (גרמניה) 2000- רוברטו הראס (ספרד) 2001- אבל קאסרו (ספרד) 2002- איטור גונזאלס (ספרד) 2003- רוברטו הראס (ספרד) סה"כ 9 מתוך 20 המנצחים האחרונים בוואלטה היו ספרדיים, בנוסף כאשר צ'ילה וז'אלבר זכו בוואלטה הם רכבו בקבוצה ספרדית (אונסה), קבוצה שבשבילה זכייה בוואלטה היא מטרת על.

ג'ירו ב-20 השנים האחרונות...

84-פרנססקו מוסר (איטליה) 85- ברנאר הינו (צרפת) 86- רוברטו ויסנטי (איטליה) 87- סטפן רוש (אירלנד) 88- האמפסטאן (ארה"ב) 89- לורן פיניון (צרפת) 90- ג'יאני בוגנו (איטליה) 91- פרנקו צ'יוצ'ולי (איטליה) 92- מיגל אינדוראין (ספרד) 93- מיגל אינדוראין (ספרד) 94- ייבגני ברזין (רוסיה) 95- טוני רומינגר (אוסטריה) 96- פאבל טונקוב (רוסיה) 97- איבן גוטי (איטליה) 98- מרקו פאנטני (אטיליה) 99- איבן גוטי (איטליה) 2000- סטפנו גארצ'לי (איטליה) 2001- ג'ילברטו סימוני (איטליה) 2002- פאלו סאבולדלי (איטליה) 2003- ג'לברטו סימוני (איטליה) 2004- דמייאנו קונאגו (איטליה) 11 מתוך 20 המנצחים האחרונים בג'ירו הם איטלקים.

נכון, הייתה לי הרגשה שהתבלבלתי...

קצת יותר מדי שמות וטבלאות ליום אחד.

ותרשו לי להאיר את שאפרת האירה לי

שיא הניצחונות בוואלטה שייך לשווצרי. יש רוכב,ספרדי, אחד שיכול להשוות את השיא ולהיות לספרדי הראשון עם שלושה ניצחונות בוואלטה א'ספניה. קוראים לו הראס.

natyh

New member
מאד מעניין

כרגע אזבידו אחד המועמדי הרציניים לניצחון בוולטה , אחרי ההופעה הפצטסטית בטור . נתי

IlanShacham

New member
זה לא ענין של שמירת כוחות

כשארמסטרונג נשאל על ההבדל ביכולת שלו ושל יריביו בטור לעומת המרוצים שלפניהם, הוא אמר משהו בסגנון "מי שבשיא הכושר ביוני לא יצטיין ביולי". הרוכבים מכוונים את השיא שלהם לתקופה מסוימת בשנה. היכולת של ארמסטרונג לכוון את השיא הזה לשבוע הנכון בשנה היא מופלאה. אם בלטרן היה חלש בטור זה יכול להיות בגלל שהוא מכוון לוואלטה. בשנה שעברה הראס גם היה די חלש בטור, על מנת להגיע לשיא בוואלטה.

Mont Ventoux

New member
בלטראן, הספרדים, הטור והוואלטה

בלטראן - כאמור, שנה אסל שנה בסל. צריך יהיה לחכות לוואלטה ע"מ לראות אם שם כושרו יהיה טוב יותר. ולחובבי הספקולציות - להלן דברים חסרי בסיס: באליפות שהיתה בהמילטון שנה שעברה היו 4 בדיקות סמים ראשוניות עם תוצאות חריגות. 4 הבדיקות של הרוכבים הבאים: אסטרלואה, בלטראן, די-לוקה, ואיטור אוסה. בדיקות ההמשך שנערכו טיהרו את התוצאות הראשוניות (=תוצאות שליליות). אבל, ה-uci מנהל פנקס שחור - רוכבים שהוא שם עליהם עין. שמו של די-לוקה למשל, עלה שוב השנה בהקשר לחקירות סמים. אסטרלואה ברח כל עוד נפשו בו מקופידיס. בלטראן - האיש שאמור לתפקד שעה שהחמצן בעליות נעשה דליל יותר, עבד השנה בטור בעליות המתונות יותר. אולי הוא הוריד פרופיל בגלל איזו רשימה שחורה? כאמור, ספקולציות ספקולציות ספקולציות. ספרדים, הטור והוואלטה - זה נכון שהטור הביתי הוא תמיד מאד חשוב. אבל מלבד אינדורין יימצאו עוד לא מעט רוכבים ספרדים שעבורם הטור הוא החשוב ביותר (אידיאלית זה כמובן דאבל).

נקודה שחייבת לזכור בנוגע לטריקי...

היא שהוא נפצע בשבוע הראשון באחת ההתרסקויות, ויכול להיות שזה השפיע על היכולת שלו.

../images/Emo163.gifנקודה שחייבת לזכור...

באיזה שפה כתבתי את זה? זה היה אמור להיות נקודה שחייבים לזכור.

הרכבי קבוצות לוואלטה...

כרגע זה רק ספקולציות של cycling4all, אבל זה אתר אמין וכדאי לעקוב אחר ההרכבים שיתפרסמו בו בשבועות הקרובים. כרגע הספקולציה הכי מעניינת של cycling4all היא שדמייאנו קונאגו יגיע לוואלטה כמוביל של סאקו.

אלו הספקולציות...

רוכבים ש-cycling4all חושבים שיהיו בסגל הקבוצה שלהם למרוץ, אבל כרגע אין לכך אישור רשמי של הקבוצה.

למעלה