מה קרה לדור הקודם של הסטאקים ?

מה קרה לדור הקודם של הסטאקים ?

אני מניחה שיהיו ספויילרים בהמשך, אבל לא בשאלה הזו :

מה קרה לדור הקודם של הסטארקים? לאחים ולאביו של נד?

ds1232

New member
תשובה

לנד היו שני אחים ואחות- ברנדון, בנג'ן וליאנה.
&nbsp
ליאנה נחטפה ע"י רהאגר טארגריין, הנסיך ובנו של המלך המשוגע, אריס טארגריין השני.
זה היה הטריגר לתחילת המרד של רוברט.
&nbsp
ברנדון הגיע למעלה המלך על מנת להתעמת עם רהאגר (שבאותו זמן בכלל לא היה במעלה המלך). המלך אריס ראה זאת כבגידה, עצר אותו וזימן את אביו , ריקארד סטארק, למשפט. אריס רצח את שניהם באקט מזעזע- את ריקארד הוא שרף בעודו בחיים.
תוך כדי שריקארד נשרף הוא אילץ את ברנדון לצפות באקט בעודו קשר בצווארו וברנדון נחנק למוות בניסיון להשתחרר מהקשירה ולהציל את אביו.
בסוף המרד של רוברט, נד סטארק יחד עם הוואלנד ריד מצאו את ליאנה בטירה שנמצאת בצפון דורן, אך היא נפטרה בנסיבות עמומות.
&nbsp
האח האחרון, בנג'ן, שירת במשמר הלילה ונעלם באחת הפעולות שביצע מצפון לחומה. גורלו לא ידוע עד היום.

ידוע מדוע בנג'ן הצטרף למשמר הלילה?

והיכן כתוב שהטירה הייתה בצפון דורן? זה באמת נתון חדש עבורי.

ds1232

New member
תשובות

לגבי בנג'ן- לא ידועה הבסיבה לכך שהחליט להצטרף למשמר הלילה.
&nbsp
לגבי הטירה- במשחקי הכס, נד חולם על הקרב בטירה ושם מקומה מתואר בהרים האדומים של דורן.

ואני מניחה שאין גם תאריך....

חוץ מזה שזה קרה כנראה בין הזמן שבו הוא נולד לבין "קצת לפני תחילת הסדרה", נכון?

הולכת לבנות תיאוריה למה לעזאזל ליאונה הגיע להרים של דורן.

ds1232

New member
בנג'ן הצטרף למשמר הלילה אחרי המרד של רוברט

אנחנו יודעים בוודאות שבנג'ן היה נוכח בטורניר המפורסם בהאנרהל (התקיים קצת לפני תחילת המרד).
במהלך המרד הוא שהה בווינטרפל וככל הנראה הצטרף למשמר הלילה כאשר נד חזר מהמרד.
&nbsp
לגבי ליאנה סטארק- יש עליה לא מעט תאוריות ברשת, חלקן מאוד מבוססות.

את התיאוריות של ליאנה אני מכירה

העובדה שהיא נשלחה לדורן, מכל המקומות שבעולם, די הפתיעה אותי.

מה שעורר את השאלה היה מה שהליידי של ביצתון מספרת על בראנדון לתיאון, איכשהו לא הסתדר לי בין כל הסיפורים.

ds1232

New member
אני לא חושב שיש איזושהי משמעות נסתרת לכך

שליאנה נשלחה דווקא לדורן.
מדובר במקום יחסית מבודד ואני חושב שזאת הסיבה.
&nbsp
מי זאת הליידי של הביצתון? קראתי את הספרים באנגלית ואני לא מזהה על איזו דמות את מדברת.

ראיגר אהב את המקום

והמקום היה "על רקע ההרים האדומים של דורן". וזה לא חייב להיות בצפון, זה יכול להיות גם במערב דורן.

הליידי של ביצתון היא ליידי דאסטין. אני לא אומר שהיא משקרת בקשר לאירועים יבשים שהיא הייתה עדה להם, אבל קשה לסמוך על הפרשנות שלה בקשר לשמועות ורגשות של אנשים אחרים, כשהיא אלמנה גלמודה וממורמרת, ששומרת טינה רבה לבית סטארק שכביכול השתמשו בה, זרקו אותה, ואז לקחו את הבעל שנישא לה לאחר שזרקו אותה.

ds1232

New member
ליידי דאסטין

מה הבעיה עם דבריה? אני לא זוכר שהיא סתרה אירוע כלשהו שהתרחש.
לפי מה שאני זוכר היא הייתה אמורה להתחתן עם ברנדון סטארק דבר שלא יצא לפועל.
כמו כן היא כועסת על נד כי הוא לא הביא את בעלה לקבורה, בשונה מעצמותיה של ליאנה.

היא מציגה פרשנויות שלכאורה משנות את התמונה. ספוילר לריקוד.

על סמך דבריה בראנדון סטארק יוצא די רע. בחור שמתרוצץ לו בצפון, משגל ושופך דמים.
כמו כן, על סמך דבריה אנשים כבר טענו כאילו המרד היה מתוכנן מראש, גם אם ראיגר לא היה עושה את מה שעשה.

מה שהוא אמר.

יש שם איזשהוא קטע שבו היא מתארת רומן חפוז עם ברנדון שהיה אמור להנשא לקייטלין ושכחתי שהיה גם אותו, לא בטוח שזה קריטי ( אלא אם נגלה שהיא אמא של ג'ון.... בבקשה לא....).

מה שמפריע לי עם ליאנה בדורן זה העובדה שאישתו של ראיגר היא דורנית, איכשהו, לא נראה לי כמו רעיון טוב להביא את המאהבת שלך למקום שנמצא בשליטת הבית של אישתך הנבגדת.

ds1232

New member
יש בזה משהו

מצד שני, אני חושב שמקום הימצאה נשמר יחסית בסוד ברוב תקופת המרד וחוץ מזה הגנו על הטירה שלושה אבירים ממשמר המלך.

בסוד מפני מי?

כי יש אנשים שיגידו שסוד בין שלושה אנשים הוא כבר לא סוד.

עכשיו - בסוד מפני מי?
אם בסוד מפני האישה הקנאית, מדוע דווקא בשטח של אביה? אם בסוד מפני המלך, מדוע להשאיר את האבירים? אם בסוד מפני החבר'ה מהצפון.... למה בעצם? ז"א, גם אם היא הייתה הרה, לא היה סביר שמישהו מהצפון יפגע בה.

ds1232

New member
בסוד מפני המורדים

הרי ליאנה הייתה הרה עם הבן של רייאגר.
שמרו על זה בסוד מפני המורדים , כנראה מחשש שיפגעו בילד.

צריך להסתכל על זה בצורה אחרת.

בווסטרוז, גם אם את אשתו של הנסיך יורש העצר, אין לך יותר מדי פריבילגיות להיות קנאית.
גם לפי כל הסיפורים, איליה לא הייתה כמו סרסיי ודוראן מארטל הוא טיפוס זהיר מאוד. לכן הקטע עם הקנאות הוא לא מרכיב חשוב בעניין, בעיקר כשראיגר טארגאריין הכתיר את ליאנה למלכת האהבה והיופי מול אשתו ומול כל חשובי ווסטרוז.
גם "השטח של אביה", הוא השטח של ראיגר. המקום קרוב לנחלות בתיהם של שנים מאבירי משמר המלך שהיו שם - השור הלבן, סר ג'רולד הייטאוור וחרב הבוקר, סר ארתור דיין.
והמקום רחוק ביותר מכל אחד שיכול לקחת אותה, גם אם לא ירצה לפגוע בה.
בצפון יושבים אנשי סטארק, בבקעה יושב ג'ון ארין, בנהרן יושב בית טאלי שמחותן עם בית סטארק, במערב יושב טיווין לאניסטר שכועס מאוד על אאריז ואולי גם על ראיגר, סביב קץ סופה יושבים הלורדים שנשבעו אמונים לארוסה של ליאנה...
מה נשאר?

Rodrik Harlaw

Well-known member
לספרים

בד"כ בנים שלישיים מחפשים את עתידם במקום אחר, ולפעמים המשמעות של זה היא נסיון לעשות קריירה במשמר הלילה. במקרה של בנז'ן הוא הצטרף למשמר בתום המלחמה, כאשר נותרו רק 2 סטארקים - אדארד ורוב במצב צבירה תינוקי - כך שהיו אמורות להיות לו פחות סיבות להצטרף למשמר הלילה. התיאוריה הפופולארית ל"למה הוא בכל זאת הצטרף למשמר?" היא שהוא העניש את עצמו על מה שקרה לליאנה (אליה הוא היה קרוב, ויכול להיות שידע שרייגאר לא חטף אותה, ואולי אפילו סייע בבריחתה), לאביו ולאחיו הבכור ולשאר האנשים שמתו במלחמה. חוץ מדרך להעניש את עצמו, זו גם דרך עבורו לעזוב את המקום שמזכיר לו את חטאו.

שכחת את ג'ון - ובהתחשב במהירות שנולד לו ילד.

באמת לא היה סביר שהוא יתפוס את מקומו כשליט וינטרפל אי פעם.

ועדיין, נראה לי מוזר.

למעלה