מה קרה לדור הקודם של הסטאקים ?

Rodrik Harlaw

Well-known member
לא כזה מוזר

רוברט ונד חיו ביחד חלק גדול מחייהם בבקעת ארין, ולמעשה את כל השנים שקדמו להולדת רוב. כנראה שנד היה קרוב יותר לרוברט מאשר לבני משפחתו.
&nbsp
שכחת את ג'ון שלג שנקרא ע"ש ג'ון ארין

ds1232

New member
ואו , מעניין. אף פעם לא חשבתי מאיפה השמות

לקוחים.
זאת אומרת, ידעתי שבראן קרוי על שם ברנדון וריקוד על שם ריקארד, אבל אף פעם לא העלתי בדעתי שרוב קרוי על שם רוברט וג'ון על שם ארין.
מעניין מאוד!

Rodrik Harlaw

Well-known member
וגם, דבר שעלה בדעתי עכשיו

נד העניק לרוברט את הכבוד, כדי לכפר מעט על הבגידה שלו ברוברט בכך שהביא את ג'ון, בנו של רייגאר, לצפון. בהנחה שהתיאוריה נכונה, כמובן.
מצד שני, אם רוצים להיות ציניים, נד התחנף למלך החדש...

נד העניק לו את השם?

ז"א שהוא הספיק לסיים את כל הוואג'רס בתשעה חודשים?

ובאותו נושא, אני לא זוכרת האם מוזכרת איזושהיא פגישה של רוברט עם ג'ון שלג, או אפילו האם הוא ידע עליו.

ds1232

New member
אני חושב שהייתה פגישה

בין רוברט לג'ון סנואו.
במשחקי הכס רוברט הגיע לווינטרפל ואם אני זוכר נכון הוא נפגש שם עם כל ילדי סטארק.
&nbsp
בכל מקרה, גם אם לא היה מפגש, רוברט ידע עליו בוודאות. אני זוכר לפחות שיחה אחת שלו עם נד בנושא.

כולם ידעו על ג'ון שלג

כפי שכולם ידעו על אדריק סער.
ממזרים של אנשים חשובים בקנה מידה כזה מאוד מפורסמים. בעיקר ממזר שמכירים בו בפומבי ומגדלים אותו בטירת הבית כאחד הבנים.

נכון, אבל השאלה היא כבנו של מי.

אחת הסיבות שהממזרים אינם מקבלים את שם האב, זו העובדה שאתה לא תמיד יכול להיות בטוח במי האב - האם רוברט אי פעם הטיל ספק בעובדה שג'ון הוא בנו של נד?

ז"א, אנחנו מסכימים שג'ון שלג הוא בן ממזר למשפחת סטארק, האם יש איזושהיא רמיזה לעובדה שרוברט חשד אפילו ברעיון שנד סטארק הוא לא אביו של ג'ון כפי שהוא טוען?

CallMeCavanaugh

New member
יש כאן הנחה שגויה

ממזרים מקבלים את שם האיזור בו נולדו רק אם הם ממזרים של אצילים, כך שהטענה שממזרים אינם מקבלים את שם האב כי לא תמיד בטוחים מי האב - פשוט לא נכונה. אם לא יודעים מי האב (בהנחה שהאב הוא הצד האציל בהורי הממזר, ונראה שזה המצב ברוב המוחלט של המקרים) אז לממזר יש רק שם פרטי.

אפשר לפתוח את זה לדיון.

אבל הנקודה היא שבמקרה של ג'ון - אנחנו באמת לא יודעים מי האב ( לפי כל התיאוריות האחרונות).

Rodrik Harlaw

Well-known member
לאו דווקא ב-9 חודשים

יכול להיות שלא נתנו לתינוק שם עד שנד חזר מהמלחמה, או שהוא שלח ינשוף או כל שקר אחר (קשה לי להאמין שקייטלין נתנה את השם).

אכן שכחתי, אבל ציפיתי שהסדר יהיה הפוך.

לא רק העובדה שהיורש נקרא ע"ש רוברט, אלא גם שהצעיר ביותר ( ולא השני ) נקרא ע"ש האב.

( עזבו, קראתי את מלכת היופי של ירושליים ושם פרצו מלחמות על זה שרק הילד השני נקרא ע"ש האב, אני מניחה שכאן זה יותר פשוט)

ds1232

New member
סוגייה מעניינת נוספת לגבי השמות

אם כל בני סטארק הנוכחיים קרויים על שמות הדור הקודם של הסטארקים (או אנשים אחרים בממלכה), מדוע נד קרא לבנותיו אריה וסאנסה?
למה לא לקרוא לאחת מהן על שם ליאנה למשל? אנחנו יודעים שהיה לנד קשר חזק עם ליאנה והוא גם לקח על עצמו את גידול בנה בסתר.

agamkedem

New member
אריה נקראה על שם סבתו של נד מצד אימו.

(אריה פלינט).

הייתה גם סאנסה סטארק בעבר, נכדתו של קרגאן סטארק (לורד ווינטרפל בזמן מחול הדרקונים). היא בת לתקופה יותר קדומה מאשר אריה פלינט, אז אני מניח שנד וקייטלין בחרו בשם בלי קשר לאישה שענתה לו בעבר.

שמות הבנות, לדעתי, הם בעיקר שיקול של מרטין. לקרוא לאחת מהן "ליאנה" עלול לבלבל את הקוראים (נד ממלמל בראשו "ליאנה" כל פרק שני, אנשים עלולים להתבלבל).

שושלת סטארק המורחבת (מתוך "עולם של אש וקרח").

ds1232

New member
לא מסכים עם השיקול

שמרטין חשש לבלבל את הקוראים.
נד היה יכול לתת לבנותיו שמות בוריאציה אחרת של השם ליאנה , כמו ששמות רוב וריקון הם וריאציות שונות.
אפילו שם שמכיל את רוב האותיות שת ליאנה, כמו אלין או משהו בסגנון, היה יכול להתאים.
&nbsp
אני חושב שאולי נד כעס על ליאנה והילד הטארגראייני שהביאה לעולם.
מצד אחד היו לו קשר חזק איתה ואין ספק שהוא אהב אותה (אחרת לא היה מגדל את ג'ון), אבל מצד שני כנראה היה בו גם כעס לו קטן.

agamkedem

New member
אתה לא יכול להחליט שנד כעס על אחותו מבלי לבסס את זה על משהו.

בכל פעם שבה הוא נזכר בליאנה, הוא מעולם לא מביע שום שמץ של כעס עליה. בכל פעם שהוא נזכר בג'ון, הוא לא כועס על הנסיבות שגרמו לו לגדל את הילד.

למעלה