מה קרה לפורום מדע פופולרי ??????????????

aetzbar

New member
מה קרה לפורום מדע פופולרי ??????????????

איך נהפך פורום תוסס ופעלתני, לפורום רדום ונמנמני ? האם חסרים נושאים מדעיים שנויים במחלוקת , שיניבו רב שיח מעניין ? הנה אחד לדוגנמה. שפת המדע היא המצאת המספרים, והשאלה היא אם שפה זו מתאימה לתיאור המציאות הגשמית ? המצאת המספרים היא המצאה בדידה, והטבע הוא רציף. האם המצאת המספרים מתאימה רק לעצמה ? או ניתן להשתמש בה גם מחוץ לה ? המאמר " המצאת המספרים - הסיפור האציתי " לשיפוטכם א.עצבר

aetzbar

New member
אחמס 1 , תן לדמיון וליצירה לפרוח בפורום זה

הסימן המובהק של המדע הוא התחדשות בלתי פוסקת, וכדאי לעודד את הכיוון הזה. א.עצבר

מי אמר ש-

1)המספרים היא המצאה בדידה
2)הטבע הוא רציף

TotalCommnader

New member
יש לך בלבול מוחלט במושגים וטענות שגויות.

אתה טוען שהטבע רציף והמספרים לא. אני טוען ההפך. אתה יכול להוכיח שאני טועה? אם לא הרי רק טענת טענות לא מוכחות. זה כל אחד יכול לעשות.

שטויות.

הטענה שלך ש"כל אחד יכול לטעון טענות לא מוכחות" היא טענה בלתי מוכחת בעצמה. ואם אתה חושב שזה מאשש משהו, אז הנה אני מפריך: יש אחד, אבירם משהו, שעובד בתור גרניום בעיריית באר-שבע, שלא יכול לטעון טענות בלתי-מוכחות, לא חשוב מה יעשו לו. בחיי.

TotalCommnader

New member
זאת סתם טענה בלתי מוכחת. המומחים טוענים שעוד

עשר דקות עד עשרים שנה הוא עומד כל רגע לטעון.

די. עכשיו הוכחת שאתה מתיחה אחת גדולה

אבל ממש ממש לא מוצלחת. יכול להיות שהוכחת את זה מזמן, אבל בד"כ לא קורא את ה"מאמרים" שלך. פשוט קשה לי להאמין שיש מישהו שבאמת חושב שלקרוא לריבועים של מספרים: "מספרי עוצמה" זה להמציא משהו חדש.

aetzbar

New member
המשך לשאלת מה קרה?........

מהי השיטה המקובלת למדידת תאוצת הנפילה החופשית ? איך מגיעים לביטוי של 9.81 מטרים חלקי שנייה בריבוע ? תודה למשיבים א.עצבר

עריסטו

Active member
יותר פשוט להשתמש במטוטלת

(או כפי שטרולנו אומר "מטולטלת") ולהיעזר בנוסחה המקשרת בין אורך המטוטלת לזמן המחזור.

aetzbar

New member
איך מודדים תאוצה ? ממש, מדידה ממשית

ולאחר המדידה יש תוצאה כמותית ברורה. כדי למדוד מהירות, יש להניח הנחה מוקדמת שהגוף הנע , נע במהירות קבועה. רק לאחר הנחה זו ניתן למדוד את מהירותו לאורך מרחק נתון. דוגמה: המרחק בין שני עצים נמדד והוא 50 מטרים. צועד רגלי ( שפחות או יותר נע במהירות קבועה) עובר את המרחק בין שני העצים ב 20 שניות. משני הנתונים האלה נובע מושג המהירות, והוא 50 מטרים ב 20 שניות או 25 מטרים ב 10 שניות או 2.5 מטרים לשנייה או 9 ק"מ לשעה או , וכן הלאה וכן הלאה בדמיון למדידת מהירות - איך מודדים תאוצה, היות וקל להשיג את תאוצת הנפילה החופשית, (מרפים מתפוז והוא נופל ארצה בתנועה מואצת) נשאלה השאלה - "איך מודדים את תאוצת הנפילה החופשית " ? א.עצבר

aetzbar

New member
מהו תהליך המדידה של זמן ומרחק, שממנו

נובע מושג התאוצה ? . א.עצבר

למעלה