מה קרה לריטה?

מה קרה לריטה?

מה קרה לריטה שלא מצליחה למלא אולם? בסך הכל שלוש הופעות היא רשמה לאחר תקופה ארוכה בה לא הופיעה כלל, והאולמות לא מלאים. ניתן עדיין (בבוקר ההופעה) להשיג בכיף כרטיסים לקונגרסים, שלא נדבר על היכל התרבות... היתכן שעם ישראל עובר תהליך נינטיזציה ומחפש חומרים חדשים, ריגושים אחרים? יכול להיות שקצו כל הכוחות לשמוע את אותם שירים? ובעוד שורות אלו נכתבות ברור לי שמי שילך להופעה יהנה כי היא תמיד ידעה ותמיד תדע לתת את כל כולה ולהרים אולמות. אבל בואו ננסה לרגע אחד להיות אובייקטיביים ולחשוב מה באמת קורה לריטה? עשתה מופע ענקי בקיץ שמכר. מופע שממחזר שוב את מגוון שיריה רק עם טעם קל של בריטני ספירס / מדונה/ סלין דיון וגם סביר להניח שלאור ההצלחה הגורפת המופע יעלה שוב בקיץ, כי זה עובד. אבל איך יתכן שמופע של ריטה , בו אנשים באים לראותאת ריטה במלוא גדולתה ותפארתה לא מצליח למכור? כרטיסים נמכרים היום כבר במחירים של 79 ש"ח, המחיר ההתחלתי צנח לאור הביקוש הנמוך. מישהו יכול להסביר? באמת שכואב לי, היא זמרת גדולה, עם יכולות אדירות, רק משהו בהרצה שלה לא עובד. היא חייבת להוציא חומרים חדשים וטובים, כאלו שיגרמו לעם הסגולה לשוב ולהבין שהיא עוד לא אמרה את המילה האחרונה ועדיין מסוגלת לעשות הכי טוב את מה שהיא עושה הכי טוב. ושוב, מי שיילך להופעה בטוח יהנה, אבל גם ירגיש שכלום לא מתחדש. שוב היא תתרגש כשכולם ישירו איתה, שוב היא תחיייך כשיגיעו פרחים (אם יגיעו) ואולי היא תוסיף עוד חיוך אחד חדש . שיהיה בכיף לכל רוכשי הכרטיסים , בתקווה שהמקורבים לריטה יקראו מילים אלו וידעו להרים אותה למקום הראוי לה שוב

Dug E

New member
דעתי

שכחת שכמעט 100 אלף ראו אותה בקיץ? אנשים שלא מתעמקים בריטה כמונו, לא כ"כ יודעים להבדיל בין הריטה של ONE לבין הריטה האמיתית. לכן אנשים פחות קופצים על הכרטיסים להופעות הקרובות. יש הופעות בשלושת הערים הגדולות בארץ,כך שזה לא כמו הופעה אחת בת"א שכל הארץ קופצת עליה. יש 3 הופעות,כל אחד בא לאיזור מגורים שלו וככה המכירה יותר איטית לכל אחד. אני מוכן לשים איתך כסף שהאולמות יהיו מלאים עד אפס מקום בערבי ההופעה. אבל גם ברור שהמכירות של ריטה כבר ממזמן זה לא מה שהיה פעם אבל עדיין היא מוכרת כמו שכל אמן בארץ היה חולם.

Dug E

New member
ועוד דבר לא הבנתי

איפה ראית כרטיסים ב79? אתה מתכוון לח.ב.ר? צריך להסביר לך למה זה המחיר? אני מקווה שלא

יש לי חדשות

יש אמנים בארץ (למשל שלמה ארצי) שמוכרים היום הרבה יותר מריטה. מעבר לזה היו לריטה תקופות שהיא הופיעה פעמיים בשבוע וההופעות היו מלאות, היום הן כבר ממש לא . לי באופן אישי, זה קצת עצוב ואולי מראה שיש אמנים חדשים אטרקטיביים יותר ממנה? מעניין מה קורה עכשיו עם המכירות של ההופעות בחסות אורנג'. האנגר 11 מכיל מעל 1000 איש לדעתי, אז אם ההאנגר יתמלא, זה כבר מעבר למכירות שלה. כבודה של ריטה במקומו מונח ועד שהיא לא תוציא דיסק חדש וטוב המכירות שלה ימשיכו להיות לא מדהימות. נכון שהמעריצים ימשיכו ללכת להופעות (וגם הם לא תמיד משלמים, ככה שזה לא ממש תורם למכירות), אבל תמיד צריך להסתכל על סך כל הדברים. כן, ב.ח.ר אפשר למצוא כרטיסים במחיר הזה , ויש לא מעט מקומות שמוכרים כרטיסים ב 100 ש"ח , אפילו ניתן לקנות כרטיס לריטה ב 99 ש"ח בשלושה תשלומים. ממתי דברים כאלו קורים?

Dug E

New member
אם את תופסת אותי על כל מילה אז..

רוב האמנים בארץ היו חולמים למכירות כאלה. הרבה הופעות של ריטה (גם בתקופת אהבה גדולה ותפתח חלון) נמכרו שמכירים מסובדים בח.ב.ר. וזה לא אומר כלום כי זה לא קשור בכלל למכירות של משרדי הכרטיסים..אני בטוח שהם לא תרמו תכרטיסים האלה לח.ב.ר.....זה לא דבר חדש. ההאנגר מכיל לפחות 200 איש..ההופעות האלו הן במסגרת מבצע שבועי של אורנג' במחירים מוזלים. זה כמו שתתני לי דוגמא כמו הופעה של ריטה חינם בניצנים (17/8/03). גם שהמחירים יותר זולים יש תלונות?

yaeli 101

New member
מה?

אני לא מאמינה למה שאני שומעת... א. ההאנגר לא מכיל 200 אנשים, במקרה הייתי שם אתמול בהופעה של אחינועם, ישבתי בכיסא 45 וזה היה אמצע שורה. והיו בערך 16 שורות. בנוסף ישבו מסביב עוד אנשים סביב שולחנות, כל שולחן בערך 6 אנשים והיו מעל 20 שולחנות. אמנם אני מורה למתמטיקה, אבל חשבון פשוט מראה שזה הרבה מעבר ל200 איש. ואם כבר דיברנו על מחירים, כרטיס כניסה עולה 149 ש"ח , ככה שמוזלים הם ממש לא. אכן בח.ב.ר סיבסדו הופעות לאורך כל הדרך, וזה עדיין לא סותר שאת המכירות ריטה לא עשתה הפעם כהרגלה. הייתי מצפה שהקונגרסים יהיה מלא ולא יגיעו אלינו היום בבית ספר נציגים של הסתדרות המורים וינסו למכור לנו כרטיסים במחירים צונחים. מוזר לי שריטה לא מצליחה למלא אולם, אבל כמו שאמר מי שאמר שפתח את השירשור הזה, בואו ננסה לחשוב מה באמת קרה לריטה? דעתי היא שהיא לא מחדשת שום דבר לאנשים כאן במדינה. יש לה יחצ"נות מעולה, יש לה קול אדיר, יש לה הופעה כובשת ומשהו בכל זאת לא זז. אנחנו מכירים כל צעד שהיא עושה, מכירים כל שיר ובכל גירסה. לא חושבים יותר מדי כשיש הופעה (למרות שויתרתי היום על ההופעה כאן קרוב לבית), וריטה תשאר ריטה. אבל משהו בכל זאת צורם שם, משהו חורק, כאילו חסר קצת שמן במכונה הזו שפועלת כל כך הרבה שנים ועושה אותם דברים. זה נכון שהרבה אמנים היו רוצים למכור כמו ריטה, אבל ריטה צריכה להסתכל על עצמה בקריטריונים שלה וביחס לריטה כרגע היא במצב פחות טוב מבעבר. זו הפואנטה לדעתי וגם אנחנו צריכים שהתייחס אליה ביחס לעצמה וליכולות שלה ולא להתנחם בזה שאמנים אחרים לא ממלאים אולמות כמוה, כי גם היא כבר לא עושה את זה. לא נראה לי שלמישהו היו כאן תלונות על מחירים מוזלים, רק עלתה תהיה איך זה קרה... צחר , אני יודעת שאתה בן אדם סבלני, ומעריכה מאוד את התגובות הענייניות שלך. אני מאחלת לריטה מכל הלב להוציא דיסק באיכות גבוהה ושבעקבותיו יבוא מופע מרגש וחדש. עם שירים שיכנסו עמוק לנשמה, עם אנרגיות חדשות ושגם אנחנו נוכל להתרגש מחדש.

Dug E

New member
נשמט לי 0../images/Emo3.gif

התכוונתי ל2000 איש,בעמידה. הייתי בכמה הופעות,אחת מהן הייתה של עידן רייכל בישיבה ואחת של אביב בעמידה. כבר אמרתי שזה ברור לי שריטה לא מוכרת כמו פעם,אבל עדין מוכרת יפה מאוד. ואני בטוח שאם לא היה את ONE הכרטיסים היו נחטפים. תחשבי שכמעט 100 אלף איש צפו בONE,הוציאו 200 ש"ח בממוצע לכרטיס,הסטנדרט של ההופעות בארץ השתנה מאז ONE ואולי פחות מקבלים את ריטה החמה והאינטימית.

שיקיליי

New member
לא לשכוח

שלפני חצי שנה ריטה במשך חודש שלם ערב ערב כמעט מילאה אולם של 3000 איש. לא ניראה לי שהרבה זמרים בארץ היו מצליחים לעמוד בדבר כזה. גם אם המפיקים של ריטה היו חושבים שהיא לא הייתה עומדת בזה לא היו מסתכנים ומוציאים 20 מליון שקל...

ליאללל

New member
לא קרה לה כלום :)

היית צריך להיות הערב בהופעה בחיפה האולם היה מלא בלי מקום אחד פנוי ההופעה הייתה מדהימה וריטה כהרגלה הייתה כובשת...

טוף, שחצי ב"ח לא היה שם../images/Emo3.gif

הפעם משרד חינוך בסיס שיחקו אותה בדר"כ זה מגיע בכמיות כי זה צה"ל אבל הפעם ממש חצי בסיס השיג כרטיסים יחי צה"ל
זה באמת ענק ,המשרד הזה מבורך, כרטיסים חינם כמעט כל יום לאמנים מובילים בארץ הצגות קולנוע הכל הכל

אגב, זה שזה בחינם זה בכלל

לא מוריד מערך האנשים שהיו שם... ההפך, בגלל שבצה"ל יש כ"כ הרבה הטבות בחינם לחיילים לא תמיד מתייחסים להכל ועובדה כולם רצו כרטיס

לא קרה לה כלום?

דבר ראשון האולם לא היה מלא, אנשים מלמעלה ירדו לשבת קרוב יותר והמקומות שלהם למעלה נשארו ריקים. בנוסף כמות הכרטיסים שחולקו לאנשי הצבא בחינם הייתה אדירה (ואין לי שום התנגדות לזה בכלל, מגיע להם על כל העבודה הקשה וההגנה על המדינה - בעיקר כשמדובר בחיל הים). דבר שני, אצטרף לדבריו של DUG , זה באמת די חצוף לקחת מחיר מלא בשביל הופעה כזו קצרה. לא ברור לי מי ספר שעה וארבעים, לטעמי זה היה יותר קצר. בתמורה למחיר כזה הייתי מצפה שההופעה תהיה מלאה - אנשים שילמו מחיר מלא.

קליספרה

New member
היי - הגעתי מבחוץ

כמי שהתאהבה בריטה משמיעה ראשונה, ובמשך שנים נלחמה בכל מי שהלעיז/לכלך/הכפיש - אני יכולה להגיד לכם שאפילו אני עייפתי!!! נמאס לי לשמוע בכל הופעה את אותם השירים, אפילו השירים החדשים משאירים טעם ממוחזר, כאילו כבר שמענו אותם קודם - גם לWOW בחרתי שלא ללכת - לא את השואו אני מחפשת - את ריטה אני מחפשת. ואם אחת כמוני - שרכשה כרטיס לכל אחת מהופעות הבכורה, ולכל הצגה שבה ריטה הופיעה, שהחזיקה כל דיסק, כולל את השניים באנגלית, אומרת די ...נשבר... נמאס... הדבר אומר דרשני. ריטה צריכה לעבור התרעננות דחופה, כרגע אין לה מה לחדש ועד שלא תחדש - לדעתי המגמה של אולמות ריקים תימשך. אני באמת אוהבת את ריטה, היא מקסימה בעיני כאדם ומכשפת כזמרת - ולכן כל כך מקווה שתדע להמשיך הלאה ... ואגב ריטה...מה עם רוקדים עם כוכבים מתה לראות אותך נותנת בראש

Dug E

New member
אני מניח שהתכוונת לONE

ואת מדברת פה על מוסיקה שאת רוצה שריטה תעשה...ופתאום את רוצה לראות אותה נותנת בראש ברוקדים עם כוכבים? קצת תיאום,לפחות לא באותה הודעה

קליספרה

New member
רק רגע

אסור לי לרצות שריטה תרענן ותחדש את סגנון המוזיקה שלה, ובו זמנית לרצות לראות אותה רוקדת? אני חושבת שהיא רקדנית טובה פלוס פלוס אני גם יודעת, מאין ספור ראיונות איתה, שהחלום הראשוני שלה היה להיות רקדנית, עד שפצעה את הברך... אני יודעת שפורום של זמר הופך עיר מקלט, הבית של מעריצים אבל בבית שלי מותר להגיד לכל אחד מבני הבית, תשמע אני אוהב אותך אבל לדעתי אתה שוגה. זה אולי לא הבית שלי אבל ריטה בהחלט היתה ותהיה חלק ממנו - ואני מאוד מקווה שהיא תמשיך לסגסג ולהתחדש כי קפיאה במקום ומיחזור תמיד מביאים לנסיגה. וכן, אני עדיין מתה לראות אותה רוקדת ריקודים סלוניים

Dragon2k

New member
לא

הם פשוט מעדיפים לראות את ה *** של דניאל החתיך (זה היה בציניות, עצוב, אבל נכון)

מובן לגמרי

נכון,"1" הצליח מאוד,אבל לא בגלל ריטה,אלא בגלל ההפקה המאוד גרנדיוזית שלו-דבר שמעולם לא נראה בארץ.כל אמן אחר יכל לעשות את זה ועם יחסי הציבור המתאימים הוא גם היה מצליח. בסופו של דבר,לריטה אין מה למכור-היא רק ממחזרת את השירים הישנים שלה,ולקהל נמאס לשמוע את אותו הדבר. ריטה צריכה לחשוב טוב טוב על הדיסק הבא-הקהל של היום זה לא הקהל של פעם,בשנות השמונים ותשעים,שם ריטה מכרה-ועוד איך מכרה!,וכמו ששר הייתה צריכה להתעדכן ב1998 כדי להוציא דיסק מצליח,גם ריטה צריכה להמשיך הלאה.אם היא רוצה להופיע-שתוציא חומרים חדשים להופיע איתם,כי הישנים כבר לא מעניינים אף אחד.ושלא תלך על אותו הכיוון של הדיסקים הקודמים-תעשי משהו חדש. עברי לידר אמר שהוא עובד אתה על אלבומה הבא,השישי במספר(והיא בעסק כבר עשרים שנה).אני מקווה שהוא יצליח לעשות איתה מוסיקה טובה. בנוסף,למיטב ידיעתי,לריטה עדיין אין אוסף להיטים(תחנות בזמן זה בכלל ב סיידים,לא?).למה היא לא מוציאה אחד!!!שתשב באולפן,תקליט שניים-שלושה שירים חדשים ותלך על זה!זו השקעה בטוחה והקהל הישן שלה ירוץ לקנות,וזה יתן לה עוד זמן לעבוד על האלבום שלה.

את דעתי בנושא...

אפשר לקרוא כאן... האולם ממש לא היה ריק... מספיק כבר עם הקטנוניות הזאת... תנו לעשות מוזיקה בשקט ותהנו.... תחשבו חיובי

coral30

New member
ריטה מלאכותית, גם כשהיא מנסה

להשמיע קולות חמים הזיוף בחום נשמע בקולה. אני לא מבינה גדולה אבל מרגישה שזה לא בא לה מהלב.

למעלה