מה ראה נפתלי בנט לעשות ברית עם יאיר לפיד ?

אתה קונה את הלוקשים שהאכילו אותך הציונים

ותקרא קצת הסטוריה אמיתית ולא מסולפת
מה שאמנון יצחק הביא על הרצל והציונות זה טעימה בכדי להבין את גודל הלוקש שהאכילו אותך הציונים
ובגלל קוצר אפשרויותי כעת הבאתי רק זאת.

קליט

New member
מבחינה עובדתית, זה היה טירוף להקים את המדינה

מבחינה מעשית אנו שמחים בארץ ישראל, יש דברים טובים שנעשים כאן ויש דברים רעים הנעשים כאן, וגם חילוני/מסורתי ממוצע חושב ככה . *עצוב שאתה ניזון מהתקשורת ומאמין לה באמונה שלימה ותמימה, כל חרדי מרגיש חלק מהכלל ותורם לכלל, כל אחד בתחומו, כל חרדי משלם המון מיסים ישירים ועקיפים, ומקבל חזרה תקציב זעום יחסית, ציבור האברכים הוא בס"ה כ 15% מהגברים החרדים, האברכים האלה חייבים להקיף היקף ענק של חומר תורני, כדי ליצור את הרבנים/מחנכים ויועצים/מחברי ספרים ועורכיהם/אדמו"רים ובאבות/מרצים וכו` שעליהם להיות שקועים בתורה ולהקיף את התחום שהם עוסקים בה, ורבים מהאברכים נפלטים מהעיסוק בתורה - כי זה עיסוק מייגע שלא מתאים לכל אחד . *בקשר לצבא, חלק מאתנו לא משרת בצבא כי בכוונתינו להשאר יהודים בארץ הזאת, וכל אחד יכול להבין זאת (מסתבר..) . *אם אתה מבין את אחי נפתלי בנט - כנראה שאפשר להבין אותו, הוא נמצא בבועה שלו וטוב לו מסכן, אני לא מבין את אחי נפתלי בנט שמשתמש בצבא לצרכיו, ומשאיר צבא ענק שכזה שעולה למשלם המיסים הישראלי למעלה מ 10 מיליארד שקל כל שנה ! , אלא שחייבים להדוף את החרדים עד חורמה ! . פוליטיקאים קטנים שכאלה, צרי אופק, לא שרדו הרבה זמן

ידידי היקר

נראה לי שהחרדים האמריקאים משלמים קצת יותר מיסים מהישראלים
וראה פלא איו מימון למוסדות חינוך(אף לא 55 אחוז)אין כסף לכוללים ולישיבות
אלא אם הם עומדים בעיקרון הליבה
אוי שכחתי להזכיר שיש הפרדת דת מהמדינה לגמרי
כי המנטרה המטופשת של איכלר וחבר מרעיו שמגיע לי לא מחזיק מים
יש תרבות מערבית ומודרנית ולזה מוסכם לתקצב לעומתנו שהיא מטיפה להתבדלות ואנטי השתלבות
ידידי לא סתם הפוליטיקאים משקשקים מקיצוץ הקיצבאות

ולסיום במבחן העוני אם מוציאים את הערבים והחרדים ישראל במצב טוב בעולם
מעניין לא?

קליט

New member
הרב נויגרשל ניתח לפני כמה שנים את ספר התקציב ומצא

שהחרדים מקבלים סכום אפסי, ושהחרדים הם נכס בס"ה, אני מציע לך שתקשיב להרצאה שלו . קח בחשבון שיש חרדים שלא עובדים עם `תלוש` - את זה לא מספרים לך . כן, כי יש לנו מטרה להשאר יהודים, ולכן לא נשרת בצבא לא כשר שכזה, וכדי שלא נתבולל בין אחינו הטועים . אין שום רע בהתבדלות, מה גם שאין כמעט התבדלות, רוב החרדים מודעים היטב למה שקורה במדינה ובעולם, לכ 80% מהחרדים יש רדיו בבית . *קח בחשבון שהמדינה שורדת יפה יפה על אף למעלה מעשרה מיליארד שקל לשנה הוצאות מיותרות לצבא הענק הזה, ועל אף הוצאות הענק בטיפול בפשע החילוני, והוצאות לתרבות וספורט ומופעים, ותקציבי עתק למרצים באונברסיטאות וטלויזיה ורדיו וגלי צה"ל וכו`, והחרדים הרי עובדים ברובם הגדול עם תלוש ובלי תלוש, ככה שבהחלט יש מצב להקים כאן מדינה יהודית חרדית משגשגת לתפארת !

וגם אם יש כאלו שבלי תלוש

עדיין הם משלמים אחוזי מס יותר מחברות ענק כמו טבע
כי את מצרכי המזון רהיטים ועוד קונים בחנויות רשמיות וממילא לפחות מע"מ שהוא 16.5% וזה קצת יותר מה-3% שמשלמת חברת טבע.

קליט

New member
וכי אנחנו אשמים שהקרביניטים המטומטמים האלה, הקימו את העגל הענק הזה

שנקרא צה"ל שחוטף כשלונות צורבים וכואבים זה עשרות שנים ? . . . לאחרונה הם קיבלו שכל, והם מעדיפים לא להלחם בשטח . . כמה בחורים משלמים בחייהם כי אין כאן צבא מקצועי וחכם ? . . . כמה זה עולה למשלם המיסים אתם יודעים . אנחנו לא חלק במשחק הזה, להעביר אותנו על הדת . *עוד משהו חשוב, זה כ 20 שנה שיש האצה חזקה ומשמעותית בלימודי מקצוע ואקדמיה בציבור החרדי, עוד כשביבי היה שגריר בארצות הברית - גדולי ישראל יזמו ועודדו לימודי מקצוע, לעבוד ולהרויח בכבוד זה לא המצאה חילונית ! . נכון, רובינו הגדול לא משתלב בלימודים באוניברסיטה עצמה, היות ואין אוניברסיטה כשירה, לזכות היא לנו להתרחק מתרבות הגוים, אשרינו, אין כמו החינוך המוצלח שלנו ! . חינוך לערכים נעלים, לתיקון המידות, להבלגה, לעדינות, ואפילו מדריכים את הזוג הצעיר הדרכה פרטנית לפני החתונה ואחריה - איך לחיות נכון בזוגיות .

הערה קטנה

בעבר בתחילת האינטיפאדה הראשונה כתב ידיעות שבקרוב יגיע מצב שכל חייל יצטרך עו"ד צמוד
ולצערנו הגענו למצב הזה וגם יותר גרוע מזה
והתוצאה הלא מפתיעה זה ידי החיילים כבולות וכידוע אם ידיים כבולות יש כשלונות.!

קליט

New member
הפרימיטיבים האלה !

יש להם את דת הדמוקרטיה, אם עולה מאזין לרדיו ומציע שיהרגו את הצורר אחמדינג`ד, אז אומרים לו שאסור לדבר ככה במדינה דמוקרטית ! זו הסתה לרצח ! :) :( . . . . **הגענו למצב שגם אם 2 בני הזוג עובדים, אין להם את האפשרות להביא יותר מילד אחד לעולם ולחיות בכבוד, אז שלא נמחה על המצב ? . . . וניתן לערבים להתרבות ולהשתלט כאן על המדינה ? . . . רק עכשיו ראינו איך 19 מנדטים ובוגד אחד משתלטים על המדינה !

אם המ יבינו את איכות החיים

שנותן אורח חיים כמו הרב שטינמן
לעומת זאת להיכן מדרדר אותנו אורח חיים כמו של יוסי שריד (כמו שאנו רואים איך התחילה הציונות ולהיכן התדרדרו פירותיה) אז הם יחבקו את דרכו של הרב שטינמן.

אם בארזים נפלה השלהבת...

תמהני כמה מביננו שכביכול מבינים מחבקים את דרכו
ולמשל אני לא חושב שיש בית אחד אצל החרדים שדומה בעליבותו לביתו של הרב שטינמן והרי על זאת גאוותו וקידוש השם מאין כמוה
ואני נפגש לא אחת עם טענת חילונים כלפינו שבית ממוצע שלנו מפואר יותר מזוג חילוני צעיר נורמטיבי ומכל שכן בסוציו אקונומי דומה
וכן מי מעוניין להראות כמוהו
ברור שרוצים ללמוד ולהיות בקי בש"ס בין לילה אך בתנאי שגם נישן כהוגן
ואדרבה נראה שאף אנו גולשים לאט ובביטחה יותר לכיוון השני של אנטי פרישות ושיא הגשמיות

אכן הרחוב הקלוקל משפיע

וזו מלחמת היצר ומתמודדים עם כך
ולגבי רמת חיי שטענתך שהחרדי עובר ברמת חייו את החילוני אינני יודע באיזה עולם אתה חי אבל ברור שאינך מכיר את רמת חייו של החרדי הממוצע בכלל ובן התורה בפרט.

סוף סוף הצלחתי להוציא אותך משלוותך כלפי

ולצערי בתוך עמי יושב ומעל עשור מסתופפף באם הכוללים בעולם
והנני עומד בתוקף ונחרצות על דבריי
ושכחתי שעד לאחרונה לרוב הפישרים בני 21 יש דירה בבעלותם שמאן דכר שמיה בציבור הכללי

כי רוב הצעירים החילונים לא רוצים להתמסד

אלא לבלות בחו"ל וגם אם בארץ אז באורח חיים יותר בזבזני כגון מסעדות פאבים סרטים וכו
ובמקרה הטוב לימודים להתחייב לזוגיות דירה וכו לא ממש או ממש לא.
נ.ב. לפי עמידתך על דבריך אתה יצאת משלותך וגם אם תזעק מאה פעם שזה המציאות , המציאות זועקת כנגדך את ההפך.

אני מניח שאתה מבין שאני רק התלוצצתי

תקרא קטע אני אולי משתכר יותר מרוב האברכים לא אוכל לפרט מטעמים מובנים...
ואך בין כל מכריי (כי חברים אמיתיים אין לי)ואני מדבר על ירושלים וקרית ספר ביתי היא הפחות יפה
ואף כאלו שבאמת אין להם אך ביתם טיפ טופ לרוב
וסתם ככה האין זאת שאברך ממוצע בין חמישים הוא מיליונר אם נחשב את הוצואותיו על נישואי ילדיו?
אני לא מבין זאת וחילוני ששומע זאת מתחרפן השסק

פה אתה כבר נכנס לנושא של אמונה

כי אכן בדרך הטבע זה לא הגיוני שאברך תקציבית יגדל משפחה ברוכת ילדים
לא כל שכן לחתן ילד אחד ועל אחת כמה וכמה להביא את כולם בברית הנישואים
וזה אחד הניסים ששום כלכלן לא יוכל להסביר.

כמה נאביות ותמימות

אני ממש מקנא בך הלוואי עלי
אך בא נראה אחרי כל הקיצוצים מה יהיה
מעניין אגב הרמב"ן מסביר על יציאת מצרים את העיקרון של נס בטבע
ורק במצרים היה על טיבעי
אך כנראה אנו בדרגתם וראויים לניסים
יחי המאמין
יחי יחי יחי
אגב אני אנטי משיחיות ומיסטיקה מכל סוג

לפני שאגיש בקשת דיבה

אני נותן לך הזדמנות להסביר את עצמך
או לחילופין לומר שדברייך הוצאו מהקשרם

מה אתה מזדעק

דבריך שאינך מאמין במשיחיות ומיסטיקה
זה סתירה לאמונה היהודית
ראה את הדברים הבאים
"יג' עיקרים וי' זכירות" הריני מאמין באמונה שלמה בשלשה עשר עיקרים של התורה הקדושה
א) שהקדוש ברוך הוא נמצא, ומשגיח. ב) והוא אחד. ג) ואין לו גוף ואין לו דמות הגוף. ד) והוא קדמון לכל קדומים. ה) ואין עבודה לזולתו. ו) ויודע מחשבות בני אדם. ז) ושהנבואה אמת. ח) ושמשה רבינו עליו השלום הוא אדון לכל הנביאים. ט) ושהתורה כולה אמת. י) ושלא תשתנה בשום זמן חס ושלום. יא) ושהקדוש ברוך הוא מעניש לרשעים ומשלם שכר טוב לצדיקים. יב) ושיבוא מלך המשיח. יג) ושהמתים עתידים לחיות.
וכי זה לא נשמע לך ערבוביה של מיסטיקה ומשיחיות ?!
וכי יש לך דרך להסביר את ה-יג עיקרים בדרך השכלתנית?!
אם כן אתה מוזמן להראות לי כיצד ואם לא אז דבריי הקודמים צודקים לחלוטין.!!!

סקיפי

New member
הוא יכול להתנגד לתנועת המשיחיות

לא לעקרון המשיח.. הרמב"ם למשל היה מוקיע את חסידי חב"ד שטוענים שהרבי חי

למעלה