מה ראיתם לאחרונה?

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
מה ראיתם לאחרונה?

בשבועות האחרונים אני מאוד מרוצה מהספק הצפייה שלי, גם בבית וגם בקולנוע. מאסטר שף נגמר, הצלחתי להיגמל מ-the voice, ארץ נהדרת וכל שאר הזבלולים - וכל ערבי השבוע התפנו לי לצפייה בתוכן שאני בוחר ושממתין לי על המדף. מקווה שכל העקרונות האלה יעמדו גם כשיתחיל האח הגדול...

יש בתקופה זו אסופה של סרטים פשוט מעולים בקולנוע, שכל אחד מהם פנינה:
ג'אנגו ללא מעצורים - אכתוב קלישאה נכונה - "טרנטינו במיטבו". הכל נמצא כאן - הפסקול, הדיאלוגים והאלימות היפה, אבל הסרט לא מתעלה לגבהים של "ממזרים" ובטח לא לאלו של "קיל ביל", הסרט האהוב עלי.
ההוביט - כייפי ומעניין ובעיני קליל יותר ומרגיש קצר יותר משר הטבעות. התלת מימד ב-HFR עשה לי כאב ראש.
חיי פיי - פעם ראשונה שראיתי סרט בארבע מימדים ביס פלאנט, עם כיסאות זזים, ריחות, רוחות ומים שמשפריצים עליך. אבל הדבר הכי טוב היה הסרט, וכל התפאורה היתה רק תוספת נחמדה. התאהבתי בסרט הזה לגמרי והמשכתי לחשוב עליו ימים אחרי הצפיה.
ענן אטלס - מאוד מיוחד, כזה עוד לא ראיתי. שישה סיפורים שונים, במקומות ובזמנים שונים במרחב וגם כל אחד מז'אנר קולנועי שונה - ועדיין מצליחים להישזר אחד בשני באופן מוצלח ומעורר מחשבה. חובה להישאר בקולנוע בקרדיטים...
ארגו - סרט מתח פשוט וטוב. עושה את העבודה כמו שצריך, מותח ויעיל.

הבא על הכוונת - אופטימיות זה שם המשחק שגם אמור להיות מצויין.

בבית ראיתי את הסרטים:

"הוגו" (תלת מימד) - הקסים אותי לגמרי. פשוט אגדה יפהפיה עם המון אווירה ואהבת קולנוע. גרם לי להוסיף ל-WL באמזון את הסרט "מסע אל הירח", וגם חיפשתי אם יש מהדורות מיוחדות של הוגו שכוללות פסל או Figure של האוטומט מהסרט (הפסל ממתכת שהם מנסים לתקן בחצי הראשון של הסרט) ולא מצאתי. גם רק את הפסל לא מצאתי, אם מישהו מכיר - אשמח לשמוע.
"זיכרון גורלי" (החידוש מ-2012) - לא נורא כמו שהזהירו אותי מפניו, אבל גם לא ממש טוב. אני מאוד אוהב את הסרט המקורי, וזה לא ממש דגדג אותו - אבל כך צפיתי. האפקטים היו טובים ובסה"כ היה חביב.
"עוד כדור ארץ" - דרמת מדע בדיוני עם טונות של אווירה. מחכים ומעורר מחשבה.

בנוסף השלמתי בשבועות האחרונים את כל סרטי "הנוקמים" שעד היום לא ראיתי:
"איירון מן" - לא רע בכלל, אקשן טוב ועלילה מעניינת.
"הענק הירוק" - די מפוספס
"איירון מן 2" - פחות טוב מהראשון אבל עדיין נחמד.
"ת'ור" - מגוחך באופן מעניין
"קפטן אמריקה" - התחיל טוב והמשיך כ-"מה זה היה?"

זהו... חתיכת הספק. אני מרוצה.

ומה אתם ראיתם לאחרונה?

liorb22

New member
בקושי יצא לי לראות סרטים לאחרונה

אתמול ראיתי את Spread בבלורי. אני שונא מושבע של אשטון קוצ'ר, אבל קניתי אותו במבצע הקודם של 2S ב-5 ומשהו דולר רק בגלל שאני מחבב את אן הייש. דווקא העביר את הזמן בכיף. מתחת לכל הקוצ'ריות האופיינית דווקא הסתתר לו סיפור אהבה נחמד.

מעבר לזה אני מתמקד לאחרונה בצפיה בתוספות בבלורי.
אני חייב לשבח את התוספות של משחקי הרעב. פירטו מא' ועד ת' את כל הליך ההפקה - מבחירת הבמאי ועד למחמאות שקיבלו מכל רחבי העולם. בגדול זה נראה כהפקה של איש אחד - הבמאי, גארי רוס. לא היה פרט שהוא לא היה מעורב בו. מהתסריט, ללוקיישנים, העריכה, תפאורה וCGI... בקיצור, איש רב פעלים.

אבל הסרט עם התוספות שהכי הלהיבו אותי היה ללא ספק טרון המקורי.
בבלורי הם למעשה כללו את כל התוספות מהDVD... וכמה תוספות... לא היה דבר שפסחו עליו. דיברו בהרחבה על ההחלטה הדי מהוססת של דיסני לממן סרט כה פורץ דרך לזמנו, בחירת השחקנים, הרעיון שמאחורי דמותו של טרון, בחירת החברות שיפיקו את קטעי הCGI וחלוקת האחריות בינהם (אפילו דיברו שם על פוליגונים וכל מיני שיטות חישוב מתמטיות לצורך הפקת אחד הקטעים), על ההחלטה לצלם הכל בשחור ולבן (כן, מי היה מאמין שסרט כה צבעוני צולם כמעט לחלוטין בשחור ולבן) ןאפילו ציינו שאחד האמנים שעבדו על הסרט התעצבן על האף של אחד השחקנים כי הוא היה צריך לעבוד רק עליו במשך למעלה מחודש ימים.

בקיצור - תוספות מאוד אינפורמטיביות... לעיתים אפילו ברמה קיצונית מידי... אבל כל אלה גרמו לי להעריך את הסרט הזה הרבה יותר. עצם הצפיה בו סתמה לי כל מיני חורים בTRON LEGACY, כמו מה המשמעות של END OF LINE, מי זה בכלל Dillinger ועוד כל מיני דברים שלא הבנתי בTRON LEGACY.

אגב, אחרי הצפיה בו לא האמנתי עד כמה שניהם דומים זה לזה מבחינה עליתית (פשוט לקחו את העלילה של הסרט המקורי אל המאה ה-21).

aaa78

New member
יצא לי לראות כמה סרטים בשבוע החולף רק בבלוריי

אני יתחיל עם מה שראיתי היום

PROJECT X - נתחיל מזה שראיתי מישהו ביוטיוב שהמליץ וראיתי טריילר היה נחמד ואז שכחתי מהסרט ... וביום שבת האחרון מצאתי אותו ב10 $ והיום ראיתי ... טוב זה סרט שהוא קומדיה אבל מטורפת ברמות סרט די משוגע מצחיק ושונה מהקומדיות הרגילות פס קול של מסיבות מלא אבל מלא ציצים בגירסה הלא מצונזרת ... אחלה סרט נהנתי ממנו .

SAVAGES - של אוליבר סטון אחלה סרט תמונה נהדרת משחק ענק של בניסיו דל טורו וסלמה הייק מומלץ

IRONCLAD - סרט על ימי הביינים לוחמים נשלחים להגן על הטירה האחרונה שנשארה למלך ג'ון לכבוש בעזרת הויקינגים סרט שבאתי ללא ציפיות ונהנתי מאוד המון קטיעות איברים מלא דם .

DONT BE AFRAID OF THE DARK - סרט אימה על יצורים קטנים שאוהבים שינים של ילדים קטנים מותח קריפי עשוי טוב .

DEATH RACE 3 - סרט שלישי בסדרה שהוא למעשה פריקוויל של השני שהוא בעצמו פריקוויל של הראשון ( : נחמד לא יותר .

לפלר011

New member
אני מצטרף ומחזק את ההמלצה לגבי Savages

או כמו שהסרט נקרא בישראל בלי חוקים.

גם לי יצא לראות את הסרט הזה השבוע בבלו ריי עם כתוביות בעברית (http://kino.co.il/detailsBluray.aspx?t=Blu-ray&id=2985) וממש נהניתי
.

אני יכול לאשר שהסרט הזה קיים גם בגרסת DVD וגם בגרסת בלו ריי שכוללות כתוביות בעברית כמו גם מרוץ קטלני 3 Death Race 3 Inferno (הפצות של יוניברסל מזרח אירופה).

Mits Petel

New member
יצא לי לראות די הרבה בזמן האחרון

בקולנוע: ג'אנגו ללא מעצורים, חיי פיי, ההוביט, היצ'קוק (מי שרוצה לראות אולי שישקול לראות קודם את "פסיכו"), אנה קרנינה (עיבוד יפהפה, אבל חלול).

בבלוריי: מרכבות האש (דרך אגב, הגרסה שמוכרים באמזון בריטניה מכילה תרגום לעברית), חשיבותה של רצינות (אין כתוביות בכלל, גם לא באנגלית), מלחמתו של פויל (סדרה בריטית שיצאה בבלוריי רק באוסטרליה. אפשר להסתפק בדיוידי, ההעברה לבלוריי לא תורמת הרבה),

בדיוידי: כמה סדרות ומיני-סדרות בריטיות שהזמנתי מאמזון ממש מזמן וסוף סוף התפניתי לראות: מרגלי קיימברידג', שפתון על צווארך (אין כתוביות באנגלית), החיים על מאדים (שתי עונות), the sandbaggers (אין כתוביות באנגלית).

בטלוויזיה: הממשלה (סדרה דנית מעולה, משודרת ביס נקראת במקור borgen), ועוד סדרה חדשה בשם The following. מקליט ביס מקס את "אוז" ואת "אחוזת דאונטון".

AsafA55

New member
שישקול לראות את פסיכו?

מי שלא ראה את פסיכו שיקח את הרגליים שלו מפה ולא יראה את פרצופו כאן!

Mits Petel

New member
אני מעריך שהרבה קוראים וכותבים בפורום הזה

לא ראו את "פסיכו" או בכלל סרט של היצ'קוק...

כשיוצא לי לדבר בארץ על קולנוע עם מישהו שמחוץ לחוג המצומצם של מכרי הקרובים, אני נתקל לעתים קרובות בכזאת אטימות וצרות אופקים:
"לא רואה סרטים ישנים", "לא רואה סרטים שהם לא באנגלית", "לא רואה סרטים בשחור-לבן". פעם, החרמות והאיסורים בסגנון הזה היו משאירים אותי
פעור פה, היום כבר התרגלתי, ואני מתייחס לזה בשוויון נפש. אחרי הכל, אני מכיר גם אנשים (בעיקר צעירים) שלא מוכנים לאכול שום דבר חוץ משניצל וצ'יפס...
אולי פעם הם יסכימו להיפתח לטעמים אחרים ואולי לא. למי אכפת? בעיה שלהם.

AsafA55

New member
ברור שאתה צודק

אבל בכל זאת,שאני נמצא בקהילה שמתעסקת באופן זה או אחר בסרטים וקולנוע,יש בסיס מסויים.

כמובן שהכל עניין של טעם יאדה יאדה יאדה,אבל כמו שאמרת,הבעיה היא שלהם.

liorb22

New member
הבעיה היא שלכם, עם כל הכבוד.

לא כל אחד מתחבר לקולנוע זר ו/או לסרטים ישנים. אני למשל כזה ואני לא מרגיש שאני מפספס משהו. האם זה עושה אותי לאדם בלי טעם או בעל "הבנה קולנועית" ? וודאי שלא. מדובר ככלות הכל בעיניין של טעם והעדפות אישיים.

אם כבר מדברים על הנושא הזה, אני למשל לא סובל מבקרי כלנוע או אנשים שחופרים יותר מידי על סרטים ומנתחים כל פיפס בסרט. לטעמי זה פוגם בכל הדבר הזה שנקרא קולנוע. עבור מרבית האנשים יציאה לקולנוע או צפיה בסרט היא דבר מרגיע ומנחם ולא משהו שאמור להביא עצבים או תסכול.

מי שנהנה מכל הדברים האלה, שייבושם לו. אבל בפירוש לא מדובר ב"בעיה" כלל וכלל. כנאמר, "כל הפוסל במומו פוסל".

AsafA55

New member
לא בעיה,יותר כמו הפסד שלכם

בעיני יש קולנוע שהוא לצורך בידור,שהוא מעולה,אני אוהב אותו,אוסף אותו ומעריץ אותו.
ויש קולנוע שהוא אומנות,שגם אותו אני אוהב,אוסף ומעריך.

לא שפטתי ומצטער אם זה נשמע ככה.

liorb22

New member
זכותך

ולא, לא נפגעתי מדבריך כלל. רק רציתי להביע את דעתי.

haifaboy

New member
אסף כמה שאתה צודק

מי שלא יודע להעריך קולנוע מפעם לא מבין כלום . זה כמו הילדים שלא ידעו מה זה להקים "מחנה" מעצים ולהיות בתנועת נוער וכל מה שמעניין אותם זה העולם הדיגיטלי . אני יותר קיצוני ממך וחושב שבכלל הקולנוע הישן יותר הרבה יותר טוב מהמון דברים שעושים היום ( יש פה ושם הבלחות אבל לא יותר מידי ) ועובדה שאני כמעט ולא קונה סרטים חדשים כי הם פשוט לא עושים לי את זה .

אני אציין דוגמה נוספת וכואבת לעובדה שלא יודעים להעריך פה את העבר אתמול כשהסתובבתי ברוטשילד ליד הפסל של דיזנגוף , התעצבתי והתעצבנתי לראות שמישהו קישקש עליו גרפיטי והכי מרגיז היה כשאחד הצעירים בשדרה ראה אותי מצלם את הפסל וגיחך עלי . חבל שלאנשים אין שום סבלנות והבנה כלפי ההיסטוריה , זה מבייש את ההווה והעתיד שלהם .

דבר נוסף שאנשים בקושי מדברים על קולנוע אירופאי ( גם ממערב אירופה וגם מהמזרח ) ואפילו קולנוע מהמזרח הרחוק ( טיואן , קוריאה וכו ) שיש שם דברים טובים מאוד אבל כשכולם מחפשים את גיבורי העל בארה"ב גם הקולנוע הזה נדחק לפינה .

Mits Petel

New member
אין דבר כזה "לא מתחבר לסרטים זרים"

כאילו כל הסרטים "הזרים" מהווים איזשהו ז'אנר אחיד, ואתה יכול לדעת מראש שאם לא אהבת סרט אחד, אז לא תאהב את כולם.
כאילו שאפשר להכניס באותה קטגוריה את טרילוגיית הנקמה הקוריאנית של פארק צ'אן ווק, את סרטי הגל החדש הצרפתי
ואת העולם הקולנועי של פדרו אלמודובר וכו'...
מי שלא רואה בעיקרון סרטים "זרים" כי "הם לא באנגלית" הוא צר מוחין בעל דעות קדומות. מצטער, אבל זאת האמת,
זה לא עניין של טעם, כי הסרטים האלה באים "בכל הטעמים". להיות בעל דעות קדומות זה מאוד אנושי, רק שאני לא
חושב שזו מעלה כ"כ גדולה להתבצר בהן...

Mits Petel

New member
כולנו כאלה במידה זו או אחרת, אבל כאמור זאת לא

סיבה לגאווה...

AsafA55

New member
אני חושב שאתה מעט מגזים

אבל יש משהו בדבריך.

אני כידוע עובד בספריית וידאו,ואני נתקל כמעט כל יום באנשים שלא רואים סרטים זרים.
כשאני שואל אותם אם ראו את שבעה צעדים,מחוברים לחיים או כל להיט זר אחר,90% עונים שכן,ראו אותו,ולא יודעים איך להגיב כשאני שואל אותם - אז מה ההבדל?

אותם סרטים זרים שלרוב מדברים אל כולם,הם לרוב סרטים שהפכו לקאלט מסויים (שבעה צעדים,ניקיטה וכו') או סרטים זרים-אמריקאים כמו מחוברים לחיים,שאין שום סיכוי שהיה זוכה לאותה אהדה,בטח בארץ אם היה באנגלית.

למרות זאת,צרות מוחין זה ביטוי חריף מדי,אבל כמו שנאמר,כולנו כאלה במידה זו או אחרת בנושאים מסויימים.

Mits Petel

New member
אכן יצא לי פוסט חריף יותר ממה שהתכוונתי אליו

בכל מקרה היחס שלי אל אנשים שמוכנים לראות רק קולנוע אמריקאי או כאלה שעולם לא ינסו אוכל שהם לא מכירים או כאלה שאף פעם לא ינסו לפתוח את האזניים למוזיקה שהם לא גדלו עליה
וכיוצא בזה הוא לא יחס של זלזול או רחמים, ואני גם לא מתיימר לנסות לשכנע אותם אחרת. אני פשוט לא מבין את זה. אני משער שזה יותר עניין של מבנה אישיות מאשר עניין
של חינוך והשכלה.

Soak

New member
לא ראיתי את פסיכו

(אלא אם הרימייק מ-1998 נחשב)

למעלה