שלי
ראיתי ממש הרבה,ומכיוון שכבר כתבתי עליהם ביקורות בפורום סרטים וקולנוע,כי פשוט עשיתי העתק-הדבק,אז אל תעלבו
בגלל הקופי פייסט שעשיתי,חלק מהפוסטים יראו מוזר ויתייחסו ליום/שבוע נתון,תתעלמו...
זה ארוך למדי,אבל זה ההספק החודשי שלי...אולי חודש וחצי.
בבקשה:
שמות של אהבה - סרט צרפתי נפלא על צעירה מתירנית וליברלית ששונאת שנאת מוות את הימין הקיצוני.
כאשר היא פוגשת בחור מהצד השני היא מנסה לגרום לו לשנות את דעותיו בכל דרך אפשרית,כולל דרך המיטה.
מהר מאוד הם מבינים שהם הפכים מושלמים.
זאת העלילה הלא כל כך ברורה,אני מודה,אבל באמת מדובר באחד הסרטים הכי מתוקים וטובים שראיתי לאחרונה,השחקנית הראשית מקסימה אמיתית,והסרט עושה כל כך טוב על הלב שפשוט אי אפשר לפספס!
http://www.youtube.com/watch?v=VQZEF4AcBn0
שם פרטי - עוד צרפתי אחד שמאוד הופתעתי ממנו לטובה.
בדומה לאלוהי הקטל המצויין של פולנסקי,גם הסרט הזה המבוסס על מחזה מתרחש כמעט כולו במקום בסלון הבית בו זוג מארח את האח של האישה וזוגתו ההריונית וחבר משותף נוסף.
הכל מתחיל כאשר האח מספר להם על השם שבחר לתינוק שבדרך ומשם אנחנו עדים להתפתחויות לא צפויות בהן כל אחד אומר את כל מה שהתאפק לא להגיד במשך שנים.
משעשע מאוד,עשוי טוב ומשוחק מעולה.
הוא היה מושלם לחלוטין ללא חמשת הדקות הראשונות והחמשת הדקות האחרונות שהפכו אותו למעט נדוש,אבל עם זאת עדיין מדובר בסרט נפלא.
http://www.youtube.com/watch?v=6yhK75OA8NU
סוף המשמרת - יום לפני שצפיתי בסרט הזה צפיתי במה שאמור להיות אחד מסרטי "אחוות הגברים" האולטימטיבי - קאובוי של חצות,ממנו מאוד התאכזבתי (אבל זה בפעם אחרת אם תרצו לפתוח דיון),דווקא סוף המשמרת היה בינתיים המהות האמיתית של אחוות גברים/שוטרים.
עוד לא החלטתי עם העובדה שהסרט כאילו מתועד במצלמת וידאו ביתית ע"י אחד השוטרים מוסיף או לא,אבל כך או כך זה בהחלט מסרטי המשטרה הטובים שראיתי.
העלילה כאמור מספרת על צמד שוטרים שחולקים ניידת ונמצאים כל הזמן ביחד ועוקב אחריהם לאורך הקריאות השונות שהם מקבלים ולאורך חייהם האישיים.
אהבתי מאוד שלמרות שיש קו עלילה שממשיך לכל אורך הסרט,רוב הסרט "סתם" מתעד אותם בפעולות שגרתיות ולאו דווקא מחזיק מההתחלה ועד הסוף את אותה עלילה.
ג'ייק ג'ילנהול ומייקל פניה היו מעולים ואנה קנדריק,אהובתי החדשה היתה מתוקה כהרגלה.
מומלץ בחום!
צפיתי ב"מרת'ה מרסי מיי מרלין" שהיה טוב מאוד,אבל אשמח מאוד לפרשנות על הסרט,הוא היה מבלבל ומעורר מחשבה.
זה היה סרט טוב מאוד,אבל כאמור הרגשתי שאני מפספס קצת.
מעבר לאלו,צפיתי ב"מנותק" (Detachment) עם אדריאן ברודי.
אני אפילו לא יכול לתאר את העלילה שמערבת בתוכה כמה עלילות משנה,אבל בגדול מדובר על מורה מחליף שמגיע לביה"ס בעייתי,אבל בעצם יש לו לא מעט בעיות משל עצמו.
זה בהחלט לא דומה לשום סרט על מורה+ביה"ס בעייתי אחר שתראו,הוא מיוחד,פילוסופי ומכיל לא מעט קשיים קשים,גם פיזים וגם נפשיים.
בהחלט מדובר בסרט חזק מאוד שאני חושב שמצריך צפייה נוספת כדי להכיל את כולו כמו שצריך.
צפיתי השבוע גם ב"ילנה",זה סרט רוסי מהבמאי הביא את "השיבה" המצויין והחזק ו"הגירוש" שטרם ראיתי.
אני מודה,לא כל כך אהבתי.
הוא נחשב בעיני רבים לסרט מצויין,אבל לצערי לא הצלחתי להתחבר,קצת חבל לי על זה.
בכל אופן,הוא עדיין מומלץ,כי כאמור הוא נחשב לסרט איכותי מאוד.
אשמח לדון עליו על מי שכבר ראה.
"חיים של אישה אחרת" הוא סרט צרפתי חביב עם ז'ולייט בינוש על אישה שמתעוררת ומגלה ששכחה את 15 השנה האחרונות,ופתאום קמה עם בעל,ילד ומשרה חשובה.
זו דרמה קומית חביבה,אבל לא הרבה יותר מזה.
אחרון חביב הוא "טירנוזאור",דרמה בריטית על גבר ערירי,אלים ומזדקן שפוגש בצעירה בשם האנה,בתקווה שביחד הם יביאו ישועה זה לזה.
זה לא סרט קל,מעט איטי לעיתים,אבל בהחלט מרתק ומשוחק מצויין - מומלץ מאוד!
שני סרטים היום בקולנוע!
הראשון הוא פסיכו,במסגרת יס קלאסיק הנפלא.
מבחינה ויזואלית הוא נראה נפלא,הקלוזאפים חדים ונקיים,כמעט ברמה של בלו ריי עכשווי,בלי להגזים.
בשוטים רחבים,ישנו גרעון קל,אבל עדיין נראה טוב.
לגבי הסרט,אין מה להרחיב,גאונות ושלמות.
הסרט השני הוא "הבלתי אפשרי".
במילה אחת - וואו!
פשוט נפלא,סרט חזק וקשה יותר ממה שחשבתי.
מחזיק סיפור הישרדות לאורך שעתיים בלי אפילו לגרום לי למצמץ.
חזק מאוד,נטול קיטש,מוזיקה נהדרת וכאמור,סרט קשה מאוד בעיני.
אתחיל מגולת הכותרת - "ארגו".
צפיתי בו ביום חמישי בקולנוע,השעה הראשונה היתה מעניינת אמנם,אבל איטית למדי,ככל שהסרט התקדם הקצב עלה,המתח גבר והסרט נהיה פשוט מצויין עד שהגיע לקליימקס שנבנה באופן מושלם.
זה אמנם לא סרט השנה שלי,אבל בהחלט בסופו של דבר סרט מצויין.
עדיין לא החלטתי עם ההתחלה האיטית תרמה להעצמת המשך הסרט,או שיציבות לאורך כל הסרט היתה עדיפה.
"Towelhead" שבעברית זכה לתרגום "ערבושית" הוא סרט של יוצר הסדרות עמוק באדמה ודם אמיתי,אלן בול.
הסרט מספר על ג'זירה,נערה מתבגרת שעוברת לגור אצל אביה הלבנוני בעל הדעות הקדומות והקפדן.
דווקא שם,היא נחשפת ומגלה את המיניות שלה.
הסרט הוא בעל קאסט מצויין שכולל את ארון אקהרט,מריה בלו,טוני קולט וכריס מסינה. את האב מגלם פיטר מקסידי שגילם את המורה ההומו בעמוק באדמה,ואת תפקיד השכנה מגלמת קארי פרסטון שמגלמת בעמוק באדמה את המלצרית ארלין.
השחקנית הראשית שמגלמת את ג'זירה היתה בת 19 בצילומי הסרט כאשר גילמה ילדה בת 13.
סרט נוסף שראיתי היה "לפגוע ולברוח" שביים,כתב וכיכב בו דקס שפרד,לסרט ליהק את אשתו המקסימה קריסטין בל,גם בראדלי קופר השתתף.
זוהי קומדיית פשע על פושע לשעבר שמשתתף בתוכנית להגנת עדים שנאלץ לברוח משותפו לשעבר שרודף אותו.
איך לומר,הסרט הוא די פרווה,העביר שעה וחצי,בקושי.
"להציל את גרייס" - במסגרת השלמות פערים צפיתי בקומדיה הבריטית הזו ולא יצאתי מגדרי.
הרעיון מקסים,המשחק והגינונים הבריטים מקסימים,אבל הסרט היה בסופו של דבר בינוני למדי ולא מאוד מצחיק כמו שצפיתי שיהיה.
הבונבוניירה של השבוע הגיע בדמות הסרט "ג'ף שגר בבית",ג'ייסון סיגל (איך פגשתי את אמא) הוא ג'ף,גבר בן 30 שחי במרתף של אמו (סוזן סרנדון) ויוצא לחיפוש אחרי גורלו,כשבדרך הוא עוזר לאחיו (אד הלמס,האנגאובר) לאתר את אשתו הבוגדת ולתפוס אותה על חם.
זה סרט שהתיאור שלו נשמע פחות טוב מאיך שזה באמת,אז אני ממליץ לכם פשוט לסמוך עלי כאן,כי זה בהחלט סרט קטן ומקסים.
"ניקה" הוא סרט ישראלי בבימויו של ארנון צדוק המספר על צעירה רוסיה שנמכרת לזנות.
איוואן שהפסיד את הכל בהימורים מופקד לשמור עליה במשך כמה ימים בדירת מסתור,עד שיבואו לאסוף אותה.
מה שהוא לא ציפה זה שהוא הולך להתאהב בה.
העלילה מעניינת מאוד כמו גם מערכת היחסים של הדמויות, עם זאת אני חושב שהמשחק לא היה מספיק משכנע והיה אפשר ללחוץ עוד קצת ולהפוך את כל העסק להרבה יותר רציני.
ובכל זאת,מדובר בהפתעה נעימה מאוד.
חשוב לציין שלמרות הבימוי הישראלי,הסרט כולו דובר רוסית.
ביום הבחירות עשיתי מעשה,אחרי שכל החברים שזה עניין אותם כבר צפו ב"אופטימיות היא שם המשחק" ואילו אני הפכתי למעט אובססיבי לגביו ולצפייה בו בקולנוע,אספתי את עצמי בבוקר והלכתי ל"הצגה היומית" של 10:30 בבוקר.
את העלילה לא צריך לספר לאף אחד וגם הביקורת שלי כנראה לא תהיה שונה משל הרוב.
אהבתי מאוד את הסרט,ו"אופטימיות" זו ההוכחה שאפשר גם לעשות קומדיה רומנטית נטולת קיטש כמעט לחלוטין,לעשות אותה שנונה ועם משחק נפלא.
חייב להודות שמאוד התלהבתי מבראדלי קופר ודווקא ג'ניפר לורנס שאמורה לקחת את האוסקר בהליכה (לפחות ע"פ ההימורים) היתה "סתם" טובה מאוד,אבל זו לא היתה הופעה מופתית שלה,למרות זאת,הוקסמתי ממנה מאוד.
סרט מקסים ביותר שראוי לשבת בשורה אחת עם הקומדיות הרומנטיות הטובות של כל הזמנים.
Never Let Me Go ישב אצלי כבר זמן מה בידיעה שאני הולך לצפות בדרמה רומנטית בריטית בכיכובה של קיירה נייטלי שאני לא כל כך אוהב.
מה רבה היתה הפתעתי כשגיליתי שמדובר בהרבה יותר מזה.
אני ממש לא רוצה לקלקל,אז אספר רק את הסיפור הבסיסי - סיפורם של קאת'י,רות וטומי שגדלים בביה"ס קפדני באנגליה,כאשר קאת'י שמאוהבת בטומי נאלצת להתמודד עם הזוגיות שלו דווקא עם חברתה רות,מה שהם לא יודעים זה את הגורל אליו הם גדלו.
כאמור,לא רוצה להרוס לאף אחד,אבל אם מישהו רוצה לדון בסרט הבהחלט מעניין הזה,א