מה שהחורף גרם לי לעשות...

ody cohen

New member
מה שהחורף גרם לי לעשות...

שעתיים רכיבה, 25 ק"מ על דרכי יער לבנות, טיפוס מצטבר של 500 מטר, באחד הימים הגשומים ביותר השנה. אתמול החלטתי שאני שובר את הקריז, גם אם הגשם לא מפסיק. תכננתי לרכב ביער בית קשת על דרכים לבנות. קיוויתי שהאזור יהיה קצת פחות גשום, כי זה די מזרחה (ליד צומת גולני). פשוט לרכב, כאילו אין גשם! (אבל עם מעיל גשם). ניסיונותי למצוא עוד רוכבים נואשים נתקלו בסרוב מנומס (ודי הגיוני). היום ב 8:00 התייצבתי שם לבד. היה גשם סוחף. הטרמומטר באוטו הראה 6 מעלות. הסתובבתי באזור עם האוטו, מקווה להפוגה. עליתי לתבור, שם היה 4 מעלות. הגשם קצת נחלש, ושוב מתחזק. הגשם נחלש, ירדתי לבית קשת, והחלטתי: עכשיו! אחרת, אני צריך לחכות ליום חמישי! תחת גשם ללא הפסקה פרקתי את הציוד והתחלתי לרכב. על ההתחלה לקחתי סיכון מיותר וחציתי מעבר מים שנראה רדוד, אבל היה בעומק של יותר מחצי מטר! (רב הגלגל נבלע במים). חוץ מזה, היה כיף. אין שום בעיות בוץ בשבילים לבנים! יש כמויות אדירות של מים זורמים בכל וואדי קטן, מפלים משכשכים, היער מכוסה ערפילים, יופי חורפי כזה. מה שקצת קילקל את החוויה היה הציוד - צריך בגדי נילון שממש חוסמים את המים. היה לי מעיל גשם רגיל, ונרטבתי עד העצם, גם בגלל המעבר המטופש במים העמוקים. יש לי עוד כמה לקחים שיעזרו בעתיד. אולי ב"טיול שלג" בצפון? אז מי שלא בא עשה בשכל, אבל מי שבא נהנה...

talctalc

New member
אני דווקא יצאתי סולו

ניסיתי את המסלול הביתי, נחל אלכסנדר עד קיבוץ מעברות + סיבוב נוסף המושבי האיזור (זה לא ממש שובר קריז, בואו נקרא לזה רכיבת אדולן...) כבר אחרי ק"מ במעבר המים הראשון, הנעליים היו ספוגות מים. משם המשכתי כל השבילים הלבנים, שגרמו לי להראות כמו חולה אבעבועות לבנות (יש כזה דבר??) כדי לאזן את הצבעים בגוף, מעבר המים הבא הגיע לי עד הברכיים, והותיר אותי ספוג מים לגמרי בכל פלג הגוף התחתון. המשכתי ברכיבה, ועשיתי הפסקה קטנה בתחנת הדלק בצומת העוגן. ועכשיו אזהרה--קריטריום בתוך תחנות דלק כדי לקחת פסק זמן מהמבול, מבלי לתת לשרירים לנוח זה טוב ויפה, אבל השילוב של אספלט חלק ורטוב, עם שאריות שמן וצמידים רטובים זה לא שילוב טוב!!! ברחתי משם, מקווה שאך אחד לא צפה בי בעודי מפרפר כמו בת יענה על אגם קפוא. בדרך חזרה עצרתי חעוד הפסקת מבול בדוכן שמוכר ג'חנון חם..סרבתי בנימוס לחתיכה מהבילה שהוצעה לי, ועם שוך המבול המשכתי בכיוון הביתה. עצרתי לתצפית מחירבה סמארה, על המחל השוצף, הצטרפתי (במחשבתי) לחבורת צעירים שעשו יוגה בתוף המבנה הנטוש, ויאללה, הביתה למקלחת חמה ודיווח. היה מצויין. הרגשתי כמו ילד בן 8 שקנו לו מגפיים חדשים והוא ישר רץ איתם לשלוליות...

ody cohen

New member
כשאתה רטוב, ויורד גשם וקר,

ממש אי אפשר לעשות הפסקות - כל הפסקה מקררת את הגוף, וקשה מאוד להמשיך. גם סתם לנוח בנסיעה איטית לא ממש עובד - הייתי חייב לשמור על קצב גבוה. נראה לי שזה עניין של ביגוד ולהישאר יבש. נירטבת - מתחילה הספירה לאחור; נשארת יבש - תמשיך בקצב הרגיל שלך.

talctalc

New member
הייתי רטוב ברגליים

מה זה רטוב, ספוג. המכנסיים שלי הרגישו כמו החיתול "הרע" בפרסומות המשוות חיתולים... אבל המעיל האלילי השאיר את הגוף העליון יבש וחמים.

talctalc

New member
מעיל של קסטלי..הובא מאיטליה

לא יודע ממה כמה עולה המעיל, כי התקבל כמתנה, אבל מומץ בחום (תרתי משמע)

yoffer

New member
מה שלא עשה לי הקור בניו יורק

עשה הגשם בארץ, אחרי רכיבה שלשום תחת מבול ורוח עזה, אני דולף יותר מהעננים בחוץ, יש למישהו פטנט נגד נזלת?

The Road Ranner

New member
רכיבה על אופניים = מזוכיזם???

עד כדי כך, החיידק הזה גורם לנו לסבל עצמי? ניסיתי לרכב, חזרתי קפוא, מנוזל עם שיעולים... ואגב לגבי הנזלת, יש משאבה כמו לתינוקים? או שצריך להתחבר למשאבת האופניים עם מתאם של ונטיל צרפתי, בתנאי כמובן שהמשאבה היא דו כיוונית..... אשוב לי למיטתי החמה........

yoffer

New member
../images/Emo9.gifהרכיבה היא לא סבל

נהניתי מכל רגע!! הבעייה היא הנזלת!!! תודה על העצה, אני נוסע לתחנת הדלק הקרובה, יש שם שואב אבק עם מה זה יניקה...

Judy 1

New member
עצה נוספת:

אפריקה! אין כמוה בחורף! יודעי דבר נמנעים מסקנדינביה בחורף! שיטת סבתא הידועה בארצות הטרולים החביבים: בעוד היצירה "פר גינט" מאת גריג מתנגנת ברקע (רצוי להתחיל בקטע "בוקר") טובלים באמבט המתואר לעיל ע"י הכותבת המכונה יההדס. לאחר הטבילה מתנגבים, לובשים בגד רך ונעים. בטרם נכנסים למיטה ושוקעים בשמיכת הפוך יש להכין : תמיסה רוויה של מלח בישול (כמה שמצליחים להמיס במעט מים פושרים). טובלים קיסם צמר גפן בתמיסה ונוגעים קלילות בנחיר הנוטף. התוצאה מדהימה! יהודית

עוד עצה לרמי../images/Emo6.gif../images/Emo26.gif

סמוך לביתך, במרחק של 5 דקות נסיעה לכוון צורן יש בית חם עם אישה שמפליאה בבישולים נהדרים, במיוחד מתכונים עירקיים. יש לה גם תכונה, לאישה הזו, שמדד החריף שלה באוכל עובד במעלות פרנהייט ולא צלסיוס, ולכן מובטח לך שכל תבשיל שתאכל אצלה יפתח לך מייד את דרכי הנשימה. תבשילים מומלצים - סמבוסק, קובה סולת עם לימון ונענע, תבשיל בקר בירקות ושורשים, טג'ין - עוף בפירות יבשים, משהו משהו! תשלום עבור האוכל - תצטרך לנקות לה את האופניים (טרק פיול 98 חדשים) או לצלם לה את גורי כלבים לפורום כלבים.

yahadas

New member
האמת, במקרה יש ../images/Emo26.gif

בקר עם ירקות שורש וגם מרק שועית
יש רעבים?

yoffer

New member
../images/Emo47.gifהמרק היה מעולה!!../images/Emo59.gif

אבל בתאילנד הוא יותר חריף!!

רֶשֶף

New member
זה חריף, זה? יא אשכנזי ../images/Emo123.gif

אם מדד החריף בהודעה שלך היה עובד באינצ'ים ולא במילימטרים היה מובטח לך שהיא היתה פותחת לך מיד את העיניים.

רֶשֶף

New member
תגיד מה שתגיד, אבל...

אם אתה שואל אותי, אילו סמוך לביתי, במרחק של 5 דקות נסיעה לכל כוון שלא יהיה, היה בית חם עם אישה שמפליאה... באמא'שלי הייתי שומר את האינפורמציה הזאת לעצמי ולא'מגלה לאפ'חד. תקרא לי "רומני סוציומט", אבל יש דברים שלא מתחלקים בהם עם אחרים.

shais1

New member
רשף קונסטנצה לשרותך המפקד....

אכן תמונה קשה
מה זה? מיטב האופנה בוקרסט 2004? יונג טווין

רֶשֶף

New member
אה, מה את המבין, אח צעיר ../images/Emo3.gif

אלו המדים הרשמיים שלי מתקופת השרות החשאי כסוכן סמוי ומושתל במאפיה הרמת גנית. אחחח, אלו היו זמנים. הרבה ריגושים היו שם, במאפיה. במיוחד הפיתות החמות על הבוקר.

למעלה