מה שווה פורום בלי מריבה הגונה מפעם לפעם?

צליליתה1

Well-known member
הרשו לי להציע 2 נושאים (שבקלות אפשר לאחד ל- 1) למלחמה:

1. מהו המאכל האהוב עליכם בחג זה?

2. מהי עוגת הגבינה האולטימטבית?

והרי תשובותי

1. במבט נוסטלגי לאחור נדמה לי שאצלי כיסונים במילוי גבינה שוחים בהמון חמאה עם כף גדולה של שמנת (שמנת של פעם, לא הזיוף הדיאטתי) מעל. השנה,מסיבות כאלה ואחרות לא היו כאלה, ובכלל, השנה די זייפתי, טעמתי כזית מתבשילי הגבינה, פרסתי קצת ממגש הגבינות המשובח שסדרה המארחת ובגדול, די התמקדתי בסלט (הגיל....הגיל...)

2. שאלה קשה. אני אוהבת עוגת גבינה. לא מרבה להכין מאז חצי מהאוכלים על שולחני נמנעים ממוצרי חלב. השנה טעמתי פרוסה דקיקה מהעוגה שמארחת רכשה בקונדטוריה. בסדר. לא יותר.

כשאני אופה ,או מוזמנת למי שכן אופה, אני מאוד אוהבת את הכי נפוצה, זו האפויה, הגבוהה, עם הביצים המוקצפות, ולעניות דעתי היא גם הכי פחות משמינה ומכבידה. כאן מאוד אוהבים (כלומר, מי שעדיין אוכלים דברים כאלה) את הניו יורקית, קלה להכנה , תמיד מצליחה וגם פתוחה לגיוונים מענינים

ויש עוד אחת, ממש פושטית, עוגה בחושה עם גבינה, שיוצא כזה עוגתי עם רמז לעוגת גבינה. לפעמים יש איזה קרייבינג נוראי לבצק מתוק, וזה פתרון זריז וטוב.

(לא מצאתם את עצמכם? אפשר לעמת גבינת עמק דלת קלוריות מול גאודה עזים, וכו)

אבח"י

Well-known member

והרי תשובותי

1. במבט נוסטלגי לאחור נדמה לי שאצלי כיסונים במילוי גבינה שוחים בהמון חמאה עם כף גדולה של שמנת (שמנת של פעם, לא הזיוף הדיאטתי) מעל. השנה,מסיבות כאלה ואחרות לא היו כאלה, ובכלל, השנה די זייפתי, טעמתי כזית מתבשילי הגבינה, פרסתי קצת ממגש הגבינות המשובח שסדרה המארחת ובגדול, די התמקדתי בסלט (הגיל....הגיל...)

2. שאלה קשה. אני אוהבת עוגת גבינה. לא מרבה להכין מאז חצי מהאוכלים על שולחני נמנעים ממוצרי חלב. השנה טעמתי פרוסה דקיקה מהעוגה שמארחת רכשה בקונדטוריה. בסדר. לא יותר.

כשאני אופה ,או מוזמנת למי שכן אופה, אני מאוד אוהבת את הכי נפוצה, זו האפויה, הגבוהה, עם הביצים המוקצפות, ולעניות דעתי היא גם הכי פחות משמינה ומכבידה. כאן מאוד אוהבים (כלומר, מי שעדיין אוכלים דברים כאלה) את הניו יורקית, קלה להכנה , תמיד מצליחה וגם פתוחה לגיוונים מענינים

ויש עוד אחת, ממש פושטית, עוגה בחושה עם גבינה, שיוצא כזה עוגתי עם רמז לעוגת גבינה. לפעמים יש איזה קרייבינג נוראי לבצק מתוק, וזה פתרון זריז וטוב.

מבלי להעיר אף שלד מארון המעבדה, מומיה ממחבואה במוזיאןן הלובר או שד מארון השדים:
הנושא הכי טוב למריבה הוא פוליטיקה. משאמרתי זאת, אני חוזר לענייני המריבות, ולא לענין הגבינות, שלטעמי הוא מהבנאליים ביותר.
אגב הסיפור של @קלייטון.ש . אמי היתה מהסוג שלמד בפועל להיות "מגדלת ילדים/מטפלת/גננת" והאידיאולוגיה שלה: כללים נכפים ונוצרים מגיל 0 כמעט. [ נו טוב, 3 ימם בביה"ח ].
לא מתאים לך מה שבישלו, לך לישון רעב. בוכה בלילה - תבכה עד שתרדם, השתנת במיטה בלילה - תמשיך לישון בתוך הרטיבות, עד שתלמד. חיבוקים בקימוץ מירבי, מכות אבא נותן.
התחלתי את ההורות שלי גם במריבה די דומה. מה - אמא שלי הכי צודקת. [נו, כיום כמעט 20 שנה אחרי מותה, טרם התחלתי למחול לה על חטאיה הרבים ]. בת זוגי לא הסכימה לאף כלל.
אז כשבכו הלכנו אליהם להרגיע
המיטה שלנו היתה תמיד פנויה עבורם לו רצו לבוא
הכנו לפחות 3 סוגי אוכל לפי בקשה
מסעדות, רק מאלו שבתפריט יש את כל אפשרויות המזון המהיר האפשרי.
יצאו ילדים נורמלים. אמנם בתי קשוחה כאם אבל לב ענק והרבה חום וחיבוקים.
הבן שלי, נראה בעוד שנה.

קלייטון.ש

Well-known member
אגב הסיפור של @קלייטון.ש
אני מתרשם שהבת הגדולה שלי, אמן הביולוגית של התאומות, די גרועה בגידול וחינוך ילדים.
יש לה מושגים והשקפות על גידול ילדים שאני לא יודע מאיפה לקחה אותן. לא פלא שהיא לא מפסיקה להתעמת עם התאומות.
למשל החליטה שהן צריכות להיות שונות זו מזו. שיגבשו אישיות עצמאית. להתלבש אחרת, להסתרק אחרת, ומה שיותר גרוע - לבלות לחוד עם כל אחד מההורים.
זה לא טבעי ולא מתאים, וזה מגיע כבר לריבים ובכי הסטרי ונכשל לגמרי.
מזל שבפועל לא היא מגדלת ומחנכת את הילדים שלה אלא אחותה. לה דווקא יש כשרון בתחום.

צליליתה1

Well-known member
מבלי להעיר אף שלד מארון המעבדה, מומיה ממחבואה במוזיאןן הלובר או שד מארון השדים:
הנושא הכי טוב למריבה הוא פוליטיקה. משאמרתי זאת, אני חוזר לענייני המריבות, ולא לענין הגבינות, שלטעמי הוא מהבנאליים ביותר.
אגב הסיפור של @קלייטון.ש . אמי היתה מהסוג שלמד בפועל להיות "מגדלת ילדים/מטפלת/גננת" והאידיאולוגיה שלה: כללים נכפים ונוצרים מגיל 0 כמעט. [ נו טוב, 3 ימם בביה"ח ].
לא מתאים לך מה שבישלו, לך לישון רעב. בוכה בלילה - תבכה עד שתרדם, השתנת במיטה בלילה - תמשיך לישון בתוך הרטיבות, עד שתלמד. חיבוקים בקימוץ מירבי, מכות אבא נותן.
התחלתי את ההורות שלי גם במריבה די דומה. מה - אמא שלי הכי צודקת. [נו, כיום כמעט 20 שנה אחרי מותה, טרם התחלתי למחול לה על חטאיה הרבים ]. בת זוגי לא הסכימה לאף כלל.
אז כשבכו הלכנו אליהם להרגיע
המיטה שלנו היתה תמיד פנויה עבורם לו רצו לבוא
הכנו לפחות 3 סוגי אוכל לפי בקשה
מסעדות, רק מאלו שבתפריט יש את כל אפשרויות המזון המהיר האפשרי.
יצאו ילדים נורמלים. אמנם בתי קשוחה כאם אבל לב ענק והרבה חום וחיבוקים.
הבן שלי, נראה בעוד שנה.

חברה פסיכולוגית אמרה פעם שזה סוד מאוד שמור שהילדים של כולנו ישנים במיטת ההורים, ורק לא ברור לה איך מצליחים להתרבות במדינה הזאת.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חברה פסיכולוגית אמרה פעם שזה סוד מאוד שמור שהילדים של כולנו ישנים במיטת ההורים, ורק לא ברור לה איך מצליחים להתרבות במדינה הזאת.
אצלנו ילדים ישנו במיטה שלנו רק במצבים נדירים כגון כשהיו חולים.

את זה מסבירים לילד בפעם הראשונה שהוא מנסה להגיע למיטת ההורים.

צליליתה1

Well-known member
אצלנו ילדים ישנו במיטה שלנו רק במצבים נדירים כגון כשהיו חולים.

את זה מסבירים לילד בפעם הראשונה שהוא מנסה להגיע למיטת ההורים.
אני מניחה שבפורום אנשים באמצע החיים אין הרבה הורים טריים, אבל במידה ויש, חשה צורך להעיר שלהסביר לילד זה מאוד יפה, אך מסתבר שיש ילדים שמתקשים להבין. לא רק אצלכם.

קלייטון.ש

Well-known member
אני מניחה שבפורום אנשים באמצע החיים אין הרבה הורים טריים, אבל במידה ויש, חשה צורך להעיר שלהסביר לילד זה מאוד יפה, אך מסתבר שיש ילדים שמתקשים להבין. לא רק אצלכם.
קודם כל יש פה סבים טריים ולהיות סבא לא פחות קשה מלהיות הורה, במיוחד שאתה לא קובע שיט.
אבל בקומונה של הילדים שלי הם פתרו את הבעיה במידה רבה, בכך שהילדים ישנים בעצמם במיטה אחת.
שלוש הבנות במיטה אחת בחדר שלהן, ושני הבנים במיטה שלהם בחדר הצמוד.
זה מספק להם את הביטחון שמבחינת הטבע הם צריכים.
שהרי בטבע גורים ישנים בצמוד למבוגרים. לא נראה לביאה אומרת לגורים שלה שהם צריכים ללמוד להיות עצמאים ולישון רחוק ממנה. היא יודעת שהיא לא תמצא אותם בבוקר.
בכל אופן הבת הקטנה שלי, שהיא האחראית לגידול הילדים, לא עושה שום סיפור מילדים שבאים לישון במיטה שלה. להפך, אוהבת שהגופים הקטנים קרובים אליה. אומרת לבעלה ללכת לחדר אחר אם אין מקום וזהו.

והרי תשובותי

המאכל האהוב עלי ממאכלי החג: פרמזן וגבינת עובש. מגבינת העובש לא אוכלת הרבה. לא משפיעה עלי טוב. עוגות גבינה ואני כבר לא חברות הרבה זמן. התחילו להציק לי. כשלא הציקו, אהבתי את העוגה הפושטית: גבינה לבנה, ביצים,סוכר וסוכר וניל.

סופהו 1

Well-known member

1. כל מה שיש בו גבינה.
כבר כמה שנים אני נמנעת ממוצרי חלב, אבל בשבועות אי אפשר בלי. השנה בחרתי אוסף גבינות. צהובות, קשות, רכות, עם עובש ובלי, עם קליפה אכילה ובלי.. היה טעיםםםםם

2. עוגות? זו שסבתי נהגה להכין. בצק פריך, מילוי גבינה מסוג טוב טעם, צימוקים, וקצף חלבונים מעל.
לסעודת הבהריים בחג, עם מנועי חלב ומוצריו, הכנתי עוגת בסקוויטים "גבינה" וקצפת בתבנית 30/40. לא נשאר פירור.

צליליתה1

Well-known member
1. כל מה שיש בו גבינה.
כבר כמה שנים אני נמנעת ממוצרי חלב, אבל בשבועות אי אפשר בלי. השנה בחרתי אוסף גבינות. צהובות, קשות, רכות, עם עובש ובלי, עם קליפה אכילה ובלי.. היה טעיםםםםם

2. עוגות? זו שסבתי נהגה להכין. בצק פריך, מילוי גבינה מסוג טוב טעם, צימוקים, וקצף חלבונים מעל.
לסעודת הבהריים בחג, עם מנועי חלב ומוצריו, הכנתי עוגת בסקוויטים "גבינה" וקצפת בתבנית 30/40. לא נשאר פירור.
הנה עוגה שלא הכרתי. (נשמעת מעולה).
גבינת טוב טעם בכלל מצטיינת במאכלי החג: בלינ׳צס, כיסונים, פשטידות, וכו. יש גם עוד לפחות אחת, מסוג דומה, ששכחתי את שמה, ושחביבה על בשלנים מגולת רוסיה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
1.בלינצ'ס גבינה.עם שמנת מעל וריבה עשויה בבית.(תות שדה או תפוז סיני)
2.היער השחור
ריבה ביתי דלילה מתפוז סיני היא בהחלט הדבר האולטימטיבי בעיני ליציקה מעל עוגות גבינה או בלינצ'ס מתוקים.

קלייטון.ש

Well-known member
לנו היתה מריבה משפחתית איומה אתמול. באמת בקשר לגבינה.
אמא של התאומות סיפרה להן שעכשיו חג שבו אוכלים גבינה. אלה רואות את סבא, שומעות גבינה, מיד מודיעות שהן רוצות ספגטי עם גבינה צהובה וקטשופ של סבא. תבשיל שמכירות מביקורים קודמים ואוהבות מאד.
אמא מסבירה שהכנו המון אוכל, גם כל מיני סוגים של פסטה עם כל מיני סוגים של גבינה, וגם כל מיני סוגים של פשטידות וכל מיני סוגים של פיצות וגם סוגים של סלטים עם גבינה בולגרית בפנים. יש בלינצ'ס ויש בורקסים ויש ויש.
התאומות פוצחות בצווחות, נשכבות על הרצפה ומכות בה ברגליים. אמא מנסה להתעקש, הן צריכות ללמוד שיש אוכל מוכן שטרחו עליו רבות, וסבא לא יכין עכשיו עוד אוכל בגלל קריזה של זוג בנות שלוש. ובנוסף אז מה אם הן בנות שלוש, הגיע הזמן שיתנהגו כמו בנות עשרים.
זה היה עימות בין כוחות לא שווים והצד החלש, שניצב בעמדת נחיתות מובהקת, בהכרח הפסיד.
הכנתי חצי חבילת ספגטי עם גבינה צהובה וקטשופ. רק בשבילן. רציתי גם אני לאכול מזה אבל חששתי לחיי.

היתה גם עוגת גבינה, אבל בעיני כל עוגות הגבינה הן חסרות טעם. מצטער. אני אוכל כי אני מנומס אבל לאהוב לא אוהב.

צליליתה1

Well-known member
אמא של התאומות סיפרה להן שעכשיו חג שבו אוכלים גבינה. אלה רואות את סבא, שומעות גבינה, מיד מודיעות שהן רוצות ספגטי עם גבינה צהובה וקטשופ של סבא. תבשיל שמכירות מביקורים קודמים ואוהבות מאד.
אמא מסבירה שהכנו המון אוכל, גם כל מיני סוגים של פסטה עם כל מיני סוגים של גבינה, וגם כל מיני סוגים של פשטידות וכל מיני סוגים של פיצות וגם סוגים של סלטים עם גבינה בולגרית בפנים. יש בלינצ'ס ויש בורקסים ויש ויש.
התאומות פוצחות בצווחות, נשכבות על הרצפה ומכות בה ברגליים. אמא מנסה להתעקש, הן צריכות ללמוד שיש אוכל מוכן שטרחו עליו רבות, וסבא לא יכין עכשיו עוד אוכל בגלל קריזה של זוג בנות שלוש. ובנוסף אז מה אם הן בנות שלוש, הגיע הזמן שיתנהגו כמו בנות עשרים.
זה היה עימות בין כוחות לא שווים והצד החלש, שניצב בעמדת נחיתות מובהקת, בהכרח הפסיד.
הכנתי חצי חבילת ספגטי עם גבינה צהובה וקטשופ. רק בשבילן. רציתי גם אני לאכול מזה אבל חששתי לחיי.

היתה גם עוגת גבינה, אבל בעיני כל עוגות הגבינה הן חסרות טעם. מצטער. אני אוכל כי אני מנומס אבל לאהוב לא אוהב.
האחות בטיפת חלב הסבירה לי שילדים יאכלו מה שההורים אוכלים.
לא מאוד מדויק
אבל אצלנו, בבית הורי, בבית שלי, בבתים של הנמוכים לא מאוד משתגעים על קטשופ.
כלומר, אוכלים, בטח שאוכלים, אבל ממש לא חייבים על כל דבר.
בעניין הרטבים, הגילטי פלז׳ר שלי הולך לכיון מיונז.

סופהו 1

Well-known member
האחות בטיפת חלב הסבירה לי שילדים יאכלו מה שההורים אוכלים.
לא מאוד מדויק
אבל אצלנו, בבית הורי, בבית שלי, בבתים של הנמוכים לא מאוד משתגעים על קטשופ.
כלומר, אוכלים, בטח שאוכלים, אבל ממש לא חייבים על כל דבר.
בעניין הרטבים, הגילטי פלז׳ר שלי הולך לכיון מיונז.

אצל זוג הורים אוהבי דגים, יש מי שלא מוכן להסתכל על דג, יש מי שאוכל רק טונה מפחית כי לא רואים שזה דג, יש אחת שטורפת דגים מכל סוג ובכל שיטת הכנה כמו הוריה.
שניים (לא באותו הרכב) קרניבורים ואחת טבעונית.

יש עוד דוגמאות שמוכיחות לאחות שבאמת לא מדוייק.

סופהו 1

Well-known member

קטשופ כן, עוגות גבינה חסרות טעם.
נו...

קלייטון.ש

Well-known member
קטשופ כן, עוגות גבינה חסרות טעם.
נו...
עוגות גבינה כן אבל גבינה לבנה בכלל יכולה להיות טעימה בתנאים הנכונים.
גבינת קוטג' אני אוהב, בתנאי שזה מעורבב עם סחוג.
היתה תקופה של כמה חודשים בחיי שאכלתי כל יום גביע קוטג' לתוכו ערבבתי כפית או שתיים סחוג', וטבלתי בזה שתי לחמניות.
היה טעים לאללה, אני זוכר את זה כמעדן עד היום.
הבעיה היתה רק שאכלתי רק את זה, שתי לחמניות וגביע קוטג' ביום וזהו.
מצידי הייתי ממשיך ככה בלי הגבלה, אלא שמנהלת השיווק דאז (שהיום היא המנכ"ל) התערבה ועצרה את זה. בהוראתה שמו אותי על תזונה יותר עשירה.
פעם גם הייתי מערבב גביע גבינה לבנה עם דבש וקווקר. גם מעולה. גם על זה אפשר לחיות יום שלם לאורך תקופה עד שמישהו מחליט להפריע.
ככה שאי אפשר להגיד שאני לגמרי נגד גבינה.

סופהו 1

Well-known member
אתה חייב לתת לי את הטלפון של המנכלית.
אני משערת שהיא אינה אופה, אז כתובות של כמה קונדיטוריות טובות ומשלוחה, ואני משוכנעת שתשנה את דעתך.
מצד שני, אחרי גבינה, דבש וקווקר....אולי אף עוגה לא תעמוד בסטנדרט:p

למעלה