מה תבשלו היום ליום האהבה

מליאל

New member
אנחנו אוכלים היום מגוון בשרים על הפלצנטה אם

אני זוכרת את השם...(פלטה כבדה עם פסים) אנטריקוט, סינטה, קבאב (עירקי), כבד עוףו פרגיות, אני אוכלת עם פירה וסלט, בעלי אוכל עם חומוס ופיתות עירקיות שאני מכינה.(במחבת) ודרך אגב אנחנו לא חוגגים את החג....
 
שלום לפורום המקסים והחשוב

אריאלה מקסימה אין עלייך מתוקונת,, יום אהבה שמח,, אני בדרך כלל לא נוהגת לחגוג חגים שאינם חגנו,, אבל אם מדובר באהבה אז הנה אני פה,,,,,,ולכן קבלו ממני מתנה קטנה מתכון לקרם באווריה הכי קלה והכי טעימה/ ממני זהבה החומרים: 1 ליטר חלב 1 כוס סוכר 2 שקיות ג'לטין 17 גר' כ"א שיהיה כשר ויש כזה 2 שמנת מתוקה 50 גר' אגוזים קצוצים סירפ שוקולד אופן ההכנה בקלחת להרתיח 1 ליטר חלב (קרטון שלם) 1 כוס סוכר,, 1/2 כום מהברז לשפוך לתוכו את הג'לטין ולערבב היטב (שלא יתקשה, להכין סמוך לרתיחה של החלב) שניה לפני שהחלב גולש לשפוך את הג'לטין לתוך תערובת החלב ולערבב היטב (להיזהר שלא יגלוש) לערבב כך כמה דקות עד שהחלב רוצה לגלוש ולהקפיד שלא יהיו גושים לכבות את האש ולהעביר לפיירקס מתאים ואתום מלמטה, להניח לקירור על שיש ולהרציף 2 שמנת מתוקה בלבד, לקצף יציב וטוב לשפוך את השמנת לחלב הקר ולערבב ממש בעדינות,, " השמנת תצוף" לפזר אגוזים טחונים או גרוסים (אפשר מעל ואפשר בתוך החלב) ולהכניס למקרר עטוף בנייר כסף למשך לילה להגיש עם סירופ שוקולד מעל,, טעים מאוד מאוד, ומחמאות לא מאחרים להגיע יום אהבה שמח ממביאה ברכה
 
תודה רבה,, ושכחתי לברך את אריאלה

על הפורום החדש,, אז אריאלה יקרה שלי אחות מקסימה מזל טוב על הפורום,, וכל הכבוד לך על עשיה שכזו,, אוהבת אותך המון
 
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gifיקירתי. אוהבת אותך כל כך!

מאמי, אני בונה עליך בנוגע למתכונים וקישורים. את מלכת הקישורים.... יאללה... העלי לנו, ונעביר לקישורים של הפורום. נשיקות אחותי . אוהבתתתתתתתת אותך !
 
שבוע טוב יקרות שלי

הנה משהו למוצ"ש סלט חסה, עגבניות, פטריות ובולגרית רציתי להכין סלט פשוט, אבל ייצוגי. שיכיל ירקות, אבל לא ידרוש הרבה חיתוכים. שיהיה כפרי כזה, אבל לא פלצני מידי ובלי הרבה עבודה. ערבבתי חסה, עגבניות, פטריות ובולגרית, ויצא מעולה. הכמויות כאן הן לסלט גדול המתאים לאירוח. המצרכים: 1 חבילה עלי חסה רומית 1/2 סלסילה עגבניות שרי 1 סלסילה פטריות שמפיניון טריות 1 קוביה (250 גרם) גבינה בולגרית מיץ לימון אופן ההכנה: קורעים את עלי החסה לפיסות ושמים בקערה. חותכים את עגבניות השרי לקוביות (או לרבעים או לחצאים אם הן קטנות) ואת הפטריות לפרוסות, ומוסיפים לקערה. מגררים מעל את הגבינה הבולגרית. מתבלים במיץ לימון ומערבבים. את המתכון קיבלתי במייל
 
עוגה טובה

עוגה "כושית" עם מיץ תפוזים בשבת הבאה ימלאו לאייל שנתיים! ובסוף החודש נערוך לו מסיבת יום הולדת בגן. אחרי ששמעתי סיפורי זוועה מחברות לעבודה על עוגות שוקולד לגן שלא הצליחו (שקעו, נסדקו, נשרפו, התייבשו, התנפחו, נוצרה להן גבעה באמצע וכו' וכו' וכו'), החלטתי שלפני היום הגדול כדאי שאתאמן בהכנת עוגה מהסוג הזה. to be on the safe side. יש המון המון מתכונים ל"עוגת שוקולד יום הולדת" או "עוגת שוקולד לגן". בחרתי לנסות את המתכון הזה כי מצאה חן בעיניי העובדה שהוא מכיל מיץ תפוזים. עשיתי במתכון מעט שינויים - החלפתי חלק מהקמח הלבן בקמח מלא. אני חייבת לומר שאני לא משתגעת על עוגות מהסוג הזה, משום שהן בדרך כלל יוצאות יבשות לטעמי, אבל העוגה הזאת יצאה פשוט מצוין - נימוחה, לחה, טעימה ונהדרת. אחרי שבעלי ואני אכלנו כמה חתיכות, הבאתי אותה למחרת לעבודה וקצרתי המון מחמאות. דרך אגב, אייל עזר לי להכין את העוגה (שפך מצרכים לקערה וערבב), ואפיתי אותה בתבנית בצורת לב לכבוד וולנטיינז דיי, שיהיה. הקישוט הוא משוקולד צ'יפס לבן (פשוט אין לי בבית סוכריות צבעוניות). המצרכים: 1/2 1 כוסות קמח רגיל 1 כוס קמח מלא 6 כפות קקאו 1 כפית אבקת סודה לשתיה 1 שקית אבקת אפיה 1 שקית סוכר וניל 2 כוסות סוכר (דמררה) כוס ורבע שמן קנולה 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים 4 ביצים לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות (אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב) 1/4 כוס חלב 50 גרם חמאה אופן ההכנה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 28 ס"מ. מערבבים בקערה אחת את הקמחים, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתיה, הסוכר, סוכר הוניל והקקאו. מערבבים בקערה שניה את השמן, מיץ התפוזים והביצים. שופכים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים לתבנית ואופים 40 דקות. להכנת הציפוי, ממיסים בסיר קטן את החלב וקוביות השוקולד. מסירים מהאש. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. יוצקים על פני העוגה בעודה חמה.
 
אריאלה העתקתי את המתכון ששלחו לי במייל

תקני את זה בבקשה ,,,,,,,,,,,תודה הרשמו לאתר הזה וקבלו ישירות למייל שלכם מתכונים http://www.food.vtop.co.il/
 
הנה קישורים טובים

פילה דג צלוי ברוטב חזרת חדש! מהיום תוכלו לצפות במתכון גם בוידאו לחץ לצפיה במתכון מצולם המרכיבים: 4 פילטים של דג ים במשקל 150 גר´ כל אחד 16 בצל ירוק (מיץ מ- ½) לימון יין לבן לרוטב החזרת: 100 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת ½ תפוח עץ ½ כפית ג´ינג´ר 1 שן שום ½ כף חזרת מגורדת (מיץ מ- ½) לימון לחומץ המצומצם: 200 מ"ל חומץ בלסמי 1 כפית סוכר חום 1 כפית דבש מיץ מלימון 1 הכנה: להכנת החומץ: מבשלים: חומץ בלסמי, דבש , סוכר ומיץ לימון במשך 10 דקות, עד לצמצום (כמו סירופ). לרוטב החזרת: קוצצים במיקסר: ג´ינג´ר, חזרת, שום, פפריקה, מוסיפים מיץ לימון, סוכר ותפוח. מוסיפים למיקסר את הקצפת ומערבבים, ומקררים. הכנת הדג: יוצקים על חתיכות הדג כמה טיפות של יין מיץ לימון ושמן זית, ממליחים ומפלפלים. במחבת גריל צורבים את הבצל הירוק. מניחים את הדג במחבת, כשהצד של העור כלפי מטה, וממטגנים במשך 4-5 דקות מכל צד (לפי העובי). להגשה: מטפטפים על כל צלחת מעט מהחומץ שהכנו וגם שמן זית. מסדרים במרכז הצלחת מרוטב החזרת ומעל מניחים את הדג. מקשטים בבצלים ירוקים.
 
מאפינס תמרים ותבלינים

המצרכים: 1 כוס תמרים מגולענים וקצוצים 1/3 כוס (80 מ"ל) מים 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה 2 כפיות אבקת אפיה 3 כוסות קמח 3/4 כוס סוכר דמררה או חום 2 כפיות ג'ינג'ר טחון קורט קינמון קורט פלפל אנגלי קורט ציפורן קורט אגוז מוסקט 1 כפית תמצית וניל 1 ביצה, טרופה קלות 1/4 1 כוסות חלב 1/4 כוס שמן קנולה אופן ההכנה: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. משמנים תבנית מאפינס של 12 שקעים ושל 6 שקעים. שמים בסיר קטן את התמרים הקצוצים ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את אבקת הסודה. משהים 5 דקות. מנפים לקערה גדולה את הקמח, התבלינים והסוכר. מוסיפים את תערובת התמרים, תמצית הווניל, הביצה, החלב והשמן ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה. מחלקים את העיסה בין השקעים. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ושחומים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי סלט חסה ופטריות חמות מוקפצות שימו לב שהכמויות כאן מתאימות כמנה "עיקרית" לאדם אחד. המצרכים: חסה (שמתי חצי חבילה בערך) כ-7 פטריות, פרוסות לפרוסות בינוניות 1 כף פרמזן מגוררת רוטב טריאקי תרסיס שמן אופן ההכנה: קורעים את עלי החסה לחתיכות ושמים בקערה. מחממים מחבת טפלון מרוססת בתרסיס שמן. מוסיפים את הפטריות ומעל מזלפים רוטב טריאקי. מאדים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות רכות, והתאדו כל הנוזלים שהן מפרישות. מוסיפים את הפטריות לחסה. מוסיפים את הפרמזן ומזלפים מעל עוד קצת רוטב טריאקי. מערבבים את הכל ואוכלים.
 
פלודה

פלודה מהיר מאת: משה פיסו מצרכים 50 גרם אטריות אורז דקיקות 2 מגשים של קוביות קרח גדולות (פחות או יותר, תלוי בגודל הקוביות) כוס וחצי מים מיץ מלימון אחד כוס סוכר 2-3 טיפות תמצית מי ורדים (אם משתמשים במי ורדים מדוללים מגדילים את הכמות) אופציה: סירופ דובדבנים חמוצים או גרנדין אופן ההכנה 1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים עד שהאטריות קרות לגמרי. 2. בבלנדר חזק עם כד זכוכית מרסקים את הקרח עם המים, מיץ הלימון, הסוכר ומי הוורדים, עד לקבלת ברד סמיך למדי (אם צריך, מוסיפים מעט קרח או מים). טועמים ומוסיפים לפי הטעם מיץ לימון, מי ורדים או סוכר. 3. מערבבים עם האטריות ומגישים מיד בכוסות גבוהות, עם כפית. אם רוצים, מוסיפים לכל כוס מעט סירופ דובדבנים או גרנדין. http://www.bishulim.co.il/Recipe.asp?order_by=az&Page=12&page_size=20&search_words=&product_id=0&category_id=18&user_recipe=0&site_recipe=0&winter_id=0&author_name=&is_perfecto=0&ingridiant_id=0&tivlun_id=0&only_month=0
 
למעלה