מה תגידו על אלכוהול לילדים בני 11

הבכורה לא ביקשה מעולם לטעום, אצלינו

בבית אין אלכוהול (יין/בירה וכד' והיא עוד לא היתה במקומות בהם אנשים שותים. גם כשעושים "לחיים" אצל אבא שלי או אצל אחותי בארוחה היא רואה שבעלי ואני לא שותים ככה שמבחינתה זה עוד לא משהו שראוי לבדוק/לנסות. מקווה שזה ימשיך ככה לעוד כמה שנים.

iris51

New member
ומה תגיד על נער בחיפה שהעיר לנער בן גילו

שהיה שיכור,ואז אבא של אותו נער היכה את הנער שהעז להעיר לבנו,ככה שנזקק ל 80 תפרים....... וזה קרה במרחק 10 דקות מביתי שבחיפה. מזעזע. לא שווה להעיר היום לאף אחד.

gils33

New member
בהחלט מזעזע

יש היום סיפורים שלא היינו שומעים אותם ולא היו קורים לפני עשר שנים,הדור פשוט מתדרדר וזאת לא קלישאה.

יוסף בא

New member
באזור גיל 11

אבא שלי ניסה לתת לי בירה (מעט בכוס) כי שאלתי והתעניינתי בזה בכללי זה לא היא לי טעים ולא היו סביבי אנשים שהשתכרו אז לא ממש ידעתי למה אנשים שותים את זה מה שכן אלכוהול תמיד הסתובב לנו בבית ויצא בשבתות ואירועים כאשר אבא שלי מסביר לנו מה לא טוב ואיך צריך לשתות וכמה כולל דוגמאות

gils33

New member
גם אצלנו

תמיד היה אלכוהול בבית ותמיד היו שותים ואפילו על בסיס כוסית יומיומית,אבל כוסית,מעולם לא ראיתי את אבא שלי שיכור ומתנהג בצורה מחפירה,הסבירו לנו מה זה אלכוהול ופשוט לא שתינו עד לגיל ממש מאוחר.

אני שותה מגיל שלוש

ההורים שלי שתו כל מיני דברים צבעוניים. כמו ילדה ממוצעת - ביקשתי לטעום, והם היו בטוחים שאני לא אוהב את זה. הם טעו. מאז, בפיקניקים של המשפחה כשכולם שתו, אני שתיתי שנדי (בירה לבנה+ספרייט) ומאז ומתמיד קיבלתי טעימות קטנות של כל מיני דברים ופיתחתי טעם משלי (סאות'רן קומפורט
, אייריש קרים
). ידעתי תמיד איפה נמצא האלכוהול בבית, ומעולם לא לקחתי סתם כך. מבאס לשתות לבד.
(וכשכל המשפחה שתתה, כאמור, תמיד נתנו לי גם) הפעם הראשונה שממש השתכרתי היתה בגיל 17 במסגרת טיול לאילת עם חברים. זה היה חצי בשביל הקטע, חצי כי שתיתי על בטן ריקה ועוד חצי כי קיבלתי בשורות לא משמחות במיוחד באותו היום (שיכורים לא יודעים לספור חצאים). זה לא חזר על עצמו במשך די הרבה זמן. אחרי הצבא עשיתי קורס ברמנים, והרחבתי את השכלתי האלכוהולית (וודקה
, גלנפידיך
). אין לי ספק שעם הילד הפרטי שלי אנהג אותו דבר כשיהיה גדול מספיק ויתעניין גם הוא. אני מאמינה שכמו הרגלים אחרים, הרגלי שתיה צריך להקנות מגיל קטן, ואז לא באה פריקת העול הזו ברגע שמתירים את הרסן (או מגיעים לגיל 18 ולא שואלים אף אחד). ובלי קשר לנושא או לילדים - כשאני מוצאת את עצמי אוחזת בדעה שאני לא יכולה להסביר אותה, בד"כ זה סימן שאני צריכה לבדוק שוב את הדעה שלי. אז קורים אחד משני דברים: או שאני מוצאת הסבר הגיוני, או שאני מוצאת דעה אחרת.

MrCheff

New member
מסכים איתך

וודקה
בקשר לוויסקי, יש עוד כמה גלנים לא רעים בכלל... ויש גם OBAN ספיישל (לו הייתי רוטשילד...רק 1000 פאונד לבקבוק)
אבא של חבר שלי קנה 8 בקבוקים כאלה, בשביל לפתוח 2 בקבוקים בכל חתונה של ילד... בחתונה של החבר טעמתי מהווסקי הזה ופשוט התאהבתי
אגב, לגבי סאות'רן קומפרט אני לא מסכים איתך -- ליקר לא רע בכלל... אני די מחבב אותו, קצת מתוק וזה מסתיר את השוס של האלכוהול. לא הייתי קונה אותו הביתה, אבל לשתות לחיים הוא לא רע בכלל...

הוא ליקר מצויין

אני פשוט לא אוהבת שום סוג של ליקר תפוזים. לא אוהבת את הטעם. וכמובן, יש עוד הרבה דברים שאני שותה. קצרה היריעה מלפרט...

gils33

New member
זו גם אפשרות

כל עוד זה נשאר בגדר הנורמליות ולא ממשיך להתמכרות. אני למשל אוהב ויסקי משובח,נקי ללא קרח. ליקרים לא עושים לי את זה,לא אוהב.

MrCheff

New member
אצלנו בבית לא היה אלכוהול בכלל

מקסימום יין לקידוש.. כך שהפעם הראשונה ששתיתי בירה הייתה במסגרת טיול בצבא. באותו טיול גם ראיתי תוצאות של שיכרות (חבר שתה כמה בירות, וודקות וטקילות... לא מחזה נעים) מאז הספקתי כבר ללמוד קצת יותר ולגוון את הטעם שלי, והעיקר לדעת ששותים במידה! אני מניח שאתחיל לחנך אותם לזה כבר בגיל צעיר, כך שלא יגיעו לגיל תיכון ויפרקו עול... לילדים שלי אני מתכוון לתת לטעום, אבל רק בגילאים בוגרים (מעל 15), תוך הבנה מה שותים, כמה שותים ואיפה. אלכוהול זה לא דבר רע, כל עוד הוא נצרך במידה ושותים אלכוהול באיכות טובה.

gils33

New member
כל דבר בהקצנה הוא רע

צריך ללמד אותם מה הסכנות הכרוכות בדבר ואז אולי לתת לטעום.

Master Stav

New member
אני נגד הנגד ....

כלומר מאמין שאפשר לתת לילדים לטעום אין נוסחת קסזמים שתרחיק אנשים מאלכוהול למעט חינוך טוב בבית הסבר ברמה של הילד בגובה העינים שלבשל באלכוהול ו/או לשתות בשביל הטעם באירועיםז ה בסדר ללכת עם החברה אחרי גיל מסויים לפאב לבירה אחת ( ורצוי לידה גם אוכל ) זה בסדר מעבר לזה כמו בכל דבר הפרזה הינה מתכון ברור לאסון !!!

AlonPe

New member
מצטט אותך -

אדוני המנהל!
"כל דבר בהקצנה הוא רע"! גם "לאו מוחלט" (לדעתי) הוא מש'ו קיצוני. כשהגדול היה קטן (לא זוכר בדיוק - סביב ה-שנתיים שלוש(!)) באיזה ארוע משפחתי, הוא התעקש לטעום מהבירה שלי! נתתי לו לטעום - בדיוק מתוך המחשבה הזו - שהוא יירתע מהטעם! אבל ממש להיפך! הוא התלהב ורצה עוד!!!
ואז אני הייתי בבעיה, בסוף זה נגמר בבכי כשהרחקתי ממנו ת'כוס! כשאני הייתי קטן, גם כן לא זוכר ת'גיל, מניח שזה היה סביבות 6-10 נתנו לי לטעום ליקר - ליקר שוקולד, ואני זוכר שממש אהבתי!
ואחר כך היתה איזו תקופה שהייתי מוזג לי מדי פעם קצת, בלי שאף אחד יראה, וככה גם גיליתי מה זה יכול לעשות - וזה דווקא היה נעים לי!
אבל הפעם הראשונה שהשתכרתי ממש, היתה עם החבר'ה, באילת, לפני הצבא. ולבסוף, שלא לשמה יצא לשמה: לא זוכר כבר למה, לא מזמן הבנים שאלו אותי - מה זה אלכוהול! ועניתי להם תשובה שאני קיבלתי, לא זוכר (שוב - ממש אלצהיימר!) ממי קיבלתי - שאלכוהול זה בעצם קקי של חיידקים! התגובה שלהם היתה - "אאאאאיייכככססס!!! אני בחיים לא ישתה ת'דבר הזה!!!" חחחח! ולגבי משקאות האנרגיה למינהם - מסכים לגמרי! דווקא זה משהו שמעדיף להטיל עליו ווטו מוחלט! וגם להימנע (בלי הרבה הצלחה) מכלמני רעלים אחרים - כמו קולה, צבעי מאכל כיו"ב.

gils33

New member
../images/Emo6.gifאהבתי את התיאור

קקי של חיידקים - רעיון מעולה חח

akavishon

New member
אם אלכוהול הוא הקקי של החיידקים,

אז מה שמתפיח את הבצק הוא הפלוצים של השמרים...

AlonPe

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif

רק שאת זה, לא נספר להם! שלא יחליטו שהם מפסיקים לאכול לחם!!!!

elotan

Member
אם אתה זוכר העליתי את הלינק לזה בזמנו לקומונת

אוף של 13.

למעלה