מה תחומה של תחנת אוטובוס שאינה מסומנת על אבני שפת המדרכה?

מה תחומה של תחנת אוטובוס שאינה מסומנת על אבני שפת המדרכה?

חניתי בסוף תחום תחנה כזו, כאשר חלקו האחורי של רכבי מקביל לדופן השמאלית של מיבנה התחנה.

במקום אין כל סימון צהוב-שחור או כל צבע אחר. בתחום בו חניתי יש סימון אדום-לן, המותר לי לחניה, כנכה, כל עוד אין בכך כל הפרעה לשאר כלי הרכב או לעוברים ושבים.

פקח ציין כי הרכב בעל תו נכה אך ציין שהוא הוחנה בתחומי תחנת האוטובוס. עד כה לא מצאתי מה מגדיר החוק לגבי תחום תחנה כזו, ואני שוקל להתיצב בפני שופט, על הבסיס שאם הייתי מודע לציון או סימון כל שהם, לא הייתי מחנה שם. תיקי עבירותיי ריק ומעיד על שדבריי אמת. מדובר בעיריית טיומקין ומינסונם המר של רבים אחרים, אין בעיריה זו סובלנות כלשהי למיצוי זכויות נהגים או החוק כלשונו. שאר המכוניות אשר חנו לפניי לא זכו לדו"ח....

מה דעתכם?

shlang

New member
לפי המוגדר בלוח התמרורים - תמרור של תחנת אוטובוס

יהיה תקף עם סימון של תמרור אדום-צהוב / קו מזוגזג /
בתקנות התעבורה מצויין 20 מ' לפני ואחרי התחנה, היות ובמדרג הציות, לוח התמרורים קודם לתקנות, הרי במקום שמוצב תמרור 505 (ת. אוטובוס) צריך להציב תמרור 511, 512, 513 (סימונים בכביש) גם הנחיות ותקנות להצבת תמרורים מצוין שיש לסמן על פני הדרך את התחום,
מכאן שלדעתי, הדוח ניתן שלא כדין
אגב ,בתמרור 506 (רכבת קלה) בהגדרת התמרור מצויין גם המרחק שתוחם את התחנה

be_roo

New member
לא הבנתי את הקשר למדרג הציות להנחיות הצבת תמרורים

נניח ולא פעלו לפי הנחיות הצבת התמרורים.
מה שמשאיר אותנו עם תמרור בודד שהוצב ומגדיר תחנת אוטובוס, שעל פי התקנות אסור לחנות 20 מטר לפני ואחרי התמרור.
&nbsp
נשמע לי כמו דו"ח תקין, גם אם הצבת התמרורים אינה אידאלית.
&nbsp
הנחיות הצבת תמרורים אינן תקנות ואינן חוק, ותוקפו של תמרור לא מתבטל רק בגלל שלא הוצבו עמו תמרורים נוספים לפי ההנחיות.

shlang

New member
אז מה שכתוב בלוח התמרורים לגבי תמרור 505 זה לא

רלוונטי, מצויין בפירוש שהתמרור תקף עם תמרורים 511 וכו', באין תמרורים אלה תמרור 505 חסר תוקף.
מדרג הציות שציינתי, לא מתייחס להנחיות להצבת תמרורים, לא ציינתי זאת
"בתקנות התעבורה מצויין 20 מ' לפני ואחרי התחנה, היות ובמדרג הציות, לוח התמרורים קודם לתקנות"
הוראת תמרור קודמת לת"ת,. מדרג הציות: הוראת שוטר קודמת לרמזור, הוראת רמזור קודמת לתמרור, הוראת תמרור קודמת לת"ת

shlang

New member
בי רו - בזכות המילה "תקף" בתי זוכתה בבית משפט מעבירה

של חניה בת. אוטובוס כי פרט לתמרור 505 לא היה כל תימרור נוסף והיא חנתה 5 מ' לפני התחנה

מקום רישום הדו"ח הוא איבן גבירול, מיד אחרי פינת טוסקניני.

אין כל סימון צבע על שפת המדרכה-כביש. התמרור היחיד המוצב בפינה זו, לפני תחנת האוטובוס, הוא תמרור אין חניה, בתוספת שלט המגדיר את המשך המסלול כתואי גרירה. אין כל איזכור של תחנת אוטובוס.
&nbsp
מה לזה ולתוכן הדו"ח שנרשם לי? כנכה מוגבל ניידות מותרת לי חניה באיסור חניה.

shlang

New member
היות וחנית בתחום ת. אוטובוס ועל כך גם ניתן הדוח

תוכל לבקש להשפט, העילה שיש לך הוא שתמרור 505 הוא תקף ביחד עם תמרורים 511 או 512 או 513, באין כל סימון של אחד המתמרורים הנ"ל, תמרור 505 הוא חסר תוקף. (במדרג הציות, הוראת תמרור קודמת לת"ת)

בודאות - אין שם כל שילוט המראה על תחנה של קוי אוטובוס

בינתיים נימקתי בקשה לביטול הדו"ח, בהתבסס גם על דבריך. לחלופין - בקשה להשפט.
&nbsp
תודה מקרב לב לעונים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
דעתי

לפי תאורך חנית בצורה העלולה להוות הפרעה לתנועה בכך שתקשה מאד על יציאת האוטובוס מהתחנה (ואולי גם על כניסתו), מידת ההפרעה תלויה בתדירות האוטובוסים בתחנה זו.
תמרור תחנת האוטובוס לא נדרש מאחר ויש שם תמרור אדום-לבן

למעלה