מה
היכן
מתי
גמר סדרת הסתיו

ממש לא

האשוחים קושטו לאורך כל התקופה הקומוניסטית, לכבוד תחילת השנה האזרחית, שהיה (והינו) חג גדול מאוד, עממי וממלכתי כאחד. כיום, כששוחזר גם חג המולד והפך לחג רשמי, יש ברוסיה 10 ימי מנוחה ברציפות! לכבוד הרציפות הזו אפילו "מחליפים ימים". יש בארץ כל מיני טפשים, המגנים את העולים מרוסיה על המנהג ה"נוצרי" לקשט עץ אשוח, למרות שנוהג זה, שהיה נפוץ מאוד בתקופה הקומוניסטית, היה לכבוד השנה האזרחית החדשה. יותר מזה! לפי הכנסייה הרוסית האורתודוקסית, 1 בינואר חל 13 יום אחרי שהוא חל בלוח השנה הגרגוריאני המקובל כיום בכל העולם, כולל ברה"מ לשעבר. אז גם את תחילת השנה האזרחית החדשה חגגו ב-1 בינואר לפי הלוח הכללי המקובל, ולא לפי הלוח הכנסייתי. למרות שציינו פה ושם גם את "ראש השנה הישן" - תחילת השנה לפי הלוח הכנסייתי, 14 בינואר לפי הלוח הגרגוריאני המקובל. בדר"כ, בתאריך זה נהגו להסיר את קישוטי האשוח ולהניח אותם במגירה עד השנה הבאה.
 
ובנוסף,

כפי שציינה יעל, הפרט המכיל את התשובה אינו נראה בבירור, אלא רק ברמז, ולכן זה לא יכול להיות עץ האשוח. כמו-כן, גם שנת 1948 היתה הרבה אחרי תחילת התקופה הקומוניסטית.
 
אולי

הכונה למתג החשמל והמנורה שנמצאים בציור הציון הרע, אולי זה מרמז על תקופה מאוחרת יותר. ואולי לוח השנה הקטן.
 
../images/Emo41.gif רמז ../images/Emo26.gif

הפרט החשוב, המכיל את התשובה, אכן נמצא בלוח השנה בציור הציון השלילי. אגב, אהבתי את הציור. הילד כזה אומלל, כל ה"חיוביים" מגנים אותו, ורק הכלב נשאר נאמן
ובלי קשר, הצייר היה חתן פרס סטלין לאמנות.
 
אני יודעת!!

התמונה שעל לוח השנה היא התמונה של החניך מהפנימיה שבא הביתה, רק עכשו כשהסתכלתי קלטתי את זה, לכן הציור שעל לוח השנה מוכרח היה לבוא לעולם קודם.
 
../images/Emo35.gif שאלה מספר 10

"ראיתי איך קצינים רוסיים צעירים, בתנאי מסע, השתמשו בחפצים האלה [החפצים הוצגו לשחקנים: 1. בקבוק ריק, 2. בקבוק עם מים, 3. שרוך ארוך] ועשו כּוֹס מהבקבוק הריק" - תיאור משנת 1880. איך? השחקנים תיארו נכון את הפרינציפ, אבל השמיטו פרט חשוב, וזה נחשב להם כהפסד.
 

gadieid

New member
נסיון

הכל מבוסס על תופעת הנימים. מכניסים את השרוך כך שיטבול במים, וגם לבקבוק הריק מכניסים את קצה השרוך... תופעת הנימים גרומת כלך שמים עוברים דרך השרוך לבקבוק הריק.
 
המממ...

לא היתה מטרה לשפוך מים מהבקבוק המלא אל הבקבוק הריק, אלא לעשות מהבקבוק הריק כוס, שכולם יוכלו לשתות ממנה בנוחות.
 

m a t a n 9 2

New member
נסיון

מלפפים את השרוך מסביב לבקבוק בגובה אותו רוצים את הכוס. מדליקים את השרוך. לאחר שהזכוכית התחממה קל לשבור את הבקבוק לאורך השרוך. גם היום נהוג לחתוך כך בקבוקים. (משתמשים בחוט להט).
 
בערך כך, אבל

או שאין גפרורים, או שהשרוך אינו דליק, או שאי-אפשר לשרוף אותו במדויק, בקיצור, השיטה קצת שונה.
 

מספר6

New member
ניסיון

כורכים את השרוך מסביב לבקבוק הריק ומושכים שמאלה וימינה ליצירת חיכוך בין השרוך לבקבוק. ממשיכים עד שהבקבוק מתחמם מהחיכוך, ואז שופכים עליו את המים מהבקבוק השני. האיזור החם שהשרוך היה כרוך עליו נסדק מהשינוי בטמפרטורה והבקבוק נחתך.
 
את השפשוף,

שמחמם את הבקבוק הריק רק בקו-ה"חיתוך". הם הציעו ללפף את הבקבוק הריק רק לסימון מקום-ה"חיתוך", לחמם את הבקבוק הריק - מבלי לפרט איך, וליצוק עליו מים.
 

gadieid

New member
מישהו מוכן לנסות בבית ולהגיד עם השיטה עובדת?

נרא לי צריך לעשות הרבה עם השרוך והוא יקרע לפני שיהיה מספיק חום....
 
למעלה