מודאגת מאד

סבט3

New member
מודאגת מאד

הייתי בראיון עבודה במלון, והייתה שאלה בטופס קבלה: האם אי פעם נשפטת? לא כתבתי כלום ובסוף הדף חתמתי. אני מודעת לכך שזכותי לא להראות למעסיק את ה"תעודת יושר" השאלה האם כאשר הוא שואל אותי אם נשפטתי בעבר עליי לספר לו, ואם לא מספרת האם זה שקר ואני עוברת על החוק? נשפטתי בצבא על סמים וכיום יש לי תיק באזרחות שאני עובדת על מחיקתו....(עברו כבר 5 שנים מאז) אני ממש מעוניינת בעבודה, ומוטרדת כי לא רוצה לעבור על החוק. אודה על כל תשובה

אנא פרטי יותר

מה היה הנוסח המדוייק של השאלון בטופס? מה נדרשת לגלות? מה הנוסח עליו חתמת? האם הייתה הצהרה ב"סוף" הטופס? ומה תוכנה?

סבט3

New member
תודה על המהירות...

היה רשום: האם נשפטת על עבירה פלילית בעבר? באיזה תאריך? (משהו בסגנון) זו השאלה היחידה שהייתה קשורה לנושא. הגעתי למלון למשאבי אנוש וזה היה טופס רגיל של תעסוקה קודמת, לימודים כתובת וכדומה... בסוף הטופס היה רשום: הנני מתחייב שכל הרשום נכון ומקום לחתימה.

תשובה

צר לי אבל הדיוק חשוב כאן. כעיקרון את מבינה שהמעסיק "מסתמך" על השאלון במסגרת החלטתו באם לקבל אותך לעבודה ולכן ישנה חשיבות עליונה לתשובות ולמצגים שלך. מבחינת החוק ייתכן למשל שביצעת לכאורה עבירת תחבולה, בין אם על דרך של קבלת דבר בתחבולה או על דרך של ניצול מכוון של טעות הזולת וזאת בהנחה ותתקבלי לעבודה. מאידך החוק קובע, ביחס למנסח השאלון, כי:"... מי שהשיג או דרש מן המרשם, במישרין או בעקיפין, מידע שאינו זכאי לקבלו לשם העסקה או לשם קבלת החלטה בעניין האדם שהמידע נוגע לו, דינו - מאסר שנתיים...". עולות שאלות נוספות, למשל מה מעמדו של המלון להבדיל מהגורם הממיין? כלפי מי ביצעת לכאורה ואם בכלל עבירה? ועוד... הפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני. לא ברור לי גם למה כוונתך: "... האם כאשר הוא שואל אותי אם נשפטתי בעבר עליי לספר לו, ואם לא מספרת האם זה שקר ואני עוברת על החוק?". הכל תלוי בנוסח המדוייק של השאלון, בנוסח ההצהרה, הסיבה שבגינה את נמנעת לציין את התשובה, למשל אם את לא רשמת כלום כי חשבת שאסור לשאול אותך שאלה כזו ועוד. באם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לפנות לעורך-דין מומחה עם נוסח השאלון המלא, בהצלחה.

הזוייה

New member
אם לא עברת תחקיר אצל

איש הביטחון, אז אולי ניצלת. כי בדרך כלל עובדים עוברים גם תַּחְקִיר בטחוני והשם שלהם עובר למשטרה לבדיקת עבר פְּלִילִי. פעם היה נהוג להוציא ר"פ. אבל הפסיקו עם זה. זכותו המלאה של המעסיק לבדוק את העבר שלך, זה כמו להתקשר לממליץ ולשאול איזה מין עובד שאת. אני משערת שזה הנוסח שהיה רשום: " האם היו לך משפטים פליליים בעבר כן/לא." שורה תחתונה, להתחיל במקום עבודה כשאת אוחזת בשקר כה חשוב שבמקרה שלך אין לו בכלל מדד להמשך העסקתך או לא, כי זה משהו נאיבי שקרה בגיל טיפשעשרה. כל ארגון ולא חשוב מה כותרת קורת הגג שהוא נושא רוצה לדעת שהוא לא מעסיק אנשים עם בעיות משמעת או עברות פליליות. מעניין שהמראיין שנתן לך למלא את הטופס לא שם לב שלא ענית על הסעיף הזה.

למעלה