עופר שלח (בתגובה להצעתו של רלף קליין להחליף את העיתונאים במקום את המאמן): יש דברים שאסור אפילו לומר בקול רם. ומשהו דמוי ביוט של יגאל סרנה, לשיפוטכם: כל שנאמר עתה על 1973 נכון שבעת מונים לגבי 2004. שיטוט בגוגל מראה שיש עוד כמה המשתמשים בביטוי, נראה שיש כאן חיבור בין "שבעתיים" ל"עשרת מונים". לי הוא קצת צורם למרות שלא נראה לי כי אפשר לפוסלו(אם יש "עשרת מונים" מדועה לא שבעה?).
אך האם מעולם לא השצמשת בביטויים כגון: "הרגת אותי" "היית מת" והאם מעולם לא דיברת על כדורי סידן "שנשארו מיותמים על השיש"? אולי כדאי לפתוח דיון חדש לגבי מלים שאסור להשתמש בהם לדימויים ומטאפורות.
לי זה נראה מאוד שונה. בשמחה אסביר לך פעם למה, כי אין לי כוח עכשיו, אבל "הרגת אותי" או "היית מת" או "נשארו מיותמים על השיש" - זה כסף קטן לעומת שימוש בדימויים מעולם הפדופיליה, האונס וכדו'.
גורפת בנוראיות של המעשים האלו בחברה. על כולם מקובל שרצח זה דבר נורא (אא"כ זה רצח פלשתינים, נשים וכו'
) אבל פדופיליה ושאר אינוסים עדין לא בקונצנזוס (להרגשתי). למעשה, התחושה היא שאנשים לא מבינים עד כמה הדברים האלו איומים, גם אם הם מסכימים שבאופן כללי זה "רע".
ב. הסבירי לי בבקשה למה השימוש במילה "פדופיל" בהקשר שברור לכולנו שהוא על תקן הלצה בלבד, גרוע יותר בעיניך מהשימוש במילה "זונה" לתאר מישהו שכבר לא אוהב מישהו אחר (כואב, אבל לגיטימי ולא דומה בשום דבר לקיום יחסי מין תמורת כסף), לא לגמרי בתור הלצה.
ב. הסבירי לי בבקשה למה השימוש במילה "פדופיל" בהקשר שברור לכולנו שהוא על תקן הלצה בלבד, גרוע יותר בעיניך מהשימוש במילה "זונה" לתאר מישהו שכבר לא אוהב מישהו אחר (כואב, אבל לגיטימי ולא דומה בשום דבר לקיום יחסי מין תמורת כסף), לא לגמרי בתור הלצה.
ובכ"ז... מה? ובכ"ז אנחנו משתמשים במילה בלי להיות מודעים למטען שלה כחלק מן הדיבור השגור למרות שמוטב היה להמנע מזה? או: ובכ"ז יש מילים שהן קלות-ערך בעינינו יותר ממילים אחרות והשימוש בהן קל לנו יותר, וזה בסדר? או: ןבכ"ז יש בפדופילה משהו שמפעיל אותנו ודורש מאיתנו רגישות יתר? לא לגמרי ברור לי, הבכ"ז הזה שלך.