מודי בראון לקראת המשחק

giba70

New member
זה מה שכביכול משתמע

ממי שטוען שהשימוש במילה פדופיל צורם עבורו. זה מה שאני הבנתי בכל אופן. את החלוקה למה מקובל ומה לא אני משאיר כבר לאחרים. לי לא מפריע השימוש במילים אלה.

אוֹחַ

New member
הכל תלוי בפורום בו נאמרים הדברים

לא אקרא למישהו 'מפגר' ליד אם לילד הלוקה בפיגור שכלי. בדיוק כמו שלא אומר להורים ששכלו בת בפיגוע משפט כמו: "יומיים לפני שרימונה התפוצצה, היא בקשה...".

אטיוד5

Active member
לא מאמין שהיתה פגיעה

היתה פה הזדקפות לרגליים האחוריות. אותי הצחקת, תודה. עוד מעט יגידו ש"בריתה" גם פוגע באשר הוא מתיחס למילת הדגדגן. נו באמת, מנטה, באמת את חושבת שיש הסכמה בחברה שלנו שאונס ופדופיליה הם קבילים?

אטיוד5

Active member
אם ההקלה היא לעומת רצח ...

אז אני מסכים, אע"פ שאני מבין שתיתכן במקרה הזה פגיעה קשה בנפש. אולי בעינייך פגיעה קשה אף יותר חמורה מחיסול. אפשר להבין את זה. אבל מפגיעה קשה ייתכן שיקום בעוד שחיסול הוא בלתי הפיך. אז אם אפשר לומר "הרגת אותי עכשיו" במובן המצחיק של הביטוי הזה אפשר לומר גם "פדופילית" ולצחוק.

Mנטה

New member
אותה התשובה לכולם בעצם

אוקי, דבר ראשון צאו מנקודת הנחה שבד"כ אני נגד PC. מותר לצחוק על הכל. אי אפשר להתעלם מזה שמילה שמשתמשים בה הרבה וגם לצחוקיה, מאבדת מהמטען הרגשי הכבד שלה, היא הופכת להיות יותר יומיומית ופתאום יותר קל להשתמש בה וככה. ובד"כ אין לי עם זה בעיה. רצח לא נהיה דבר קל יותר מאז שבדיחות הורגות. א-ב-ל הבעיה עם פדופיליה ושאר פשעי מין, זה שהם לא דבר שמוסכם על כולם כמשהו נוראי - להיפך, יש עם זה המון בעיות ולכן אולי המלים האלו עוד לא בשלות לגמרי להתיחסות קלת ראש.

אבסורד

אם דבר נחשב כנורא ואיום בציבור אפשר לצחוק עליו ואם הוא נורא "רק" בעיני חלק מהציבור - אז אי אפשר? זה וזה קשים, ומקובל על כולנו שלא תוחקים על הדבר עצמו, אבל השאלה אם שימוש במילה זו או אחרת בתור הלצה יוצר בהכרח זילות של הנושא עצמו. לא יודעת.

Mנטה

New member
לא נראה לי אבסורד בכלל

אם מישהו הוא מספיק חזק הוא יעמוד בהלצה קטנה על חשבונו בחברותא, לעומתו, אדם חסר בטחון יעלב ועדיף להיזהר בכבודו. אותו דבר לגבי המלים.

קא זו או

New member
מי קובע מתי מלים בשלות/לא בשלות

תראי, קראתי ת'שרשור הזה, ואני ממש לא מסכים עם העמדה שלך. אינני חושב שמי מהמשתתפים כאן מתייחס בזלזול לפשעי מין מכל סוג שהוא, ואינני חושב ששימוש במילה הזו "פדופיליה" בהקשר בדחני משהו נותן לגיטימציה לפדופיליה, שהרי אין הצדקה להלין כנגד שימוש זה, אם איננו מניחים שהוא מקנה איזו "לגיטימציה" לכך.

גנגי

New member
נו, אז למה כאן זה בסדר

וכשמוגג קורא לי "פדופילית" על היטפלותי לקטנות זה לא בסדר? אמנם הוא התנצל, אבל גם לי יש מילה כאן, לא ככה? ואני חושבת שאם נתחיל עם פרות קדושות לא נשרוד. יש ביטויים שהם מצחיקים מעצם המשחק הלשוני שטמון בהם, ואני לא רואה כאן כל מקום להיפגעויות או להתנצלויות.

לא ממש.

שאלת הפכיעה בך לא עומדת על הפרק, אלא עצם השימוש במילה "פדופילית" בהקשר הזה. הרור לכולם שמוגלי אוהב אותך ולא מתכוון לפגוע בך. הפגיעה היא רחבה יותר, בציבור הקוראים. אני תוהה אם מוגלי היה מתייחס באותה קלות ראש לכינויים המבזים ערכישם שקרובים לליבו. ושוב - אני לא מייחסת לו כוונה לפגוע באיש, רק סוג של חוסר-רגישות קל.

ושוב מנצל"ש

מדי פעם אני מביא לפה (כשאני מקבל אותם) קישור ל-newsletter (אין לזה שם בעברית?) של דילברט, עם ביוטים באנגלית, ועוד כל מיני סיפורים מצחיקים. מוגש להנאתכם. אגב, כדי להגיע למכתבים הקודמים, צריך פשוט להחליף את המספר בקישור למספר המבוקש (דו ספרתי).

למעלה