מוות

דרר ב

New member
מוות

מהיא הדעה המקובלת לגבי הכוח האבולוציוני שהוביל למוות ולהזדקנות האם יש איזה שהוא הסבר לכך או שפשוט האבולוציה עוד לא התקדמה מספיק בכדי למנוע מוות והזדקנות?

זה די פשוט:

מוות טבעי משמעותו שבעל חיים אחר יאכל אותך. אז אם רוב הסיכויים הם שתאכל על ידי אריה לפני שהגעת לגיל X הסלקציה נגד גנים שיהרגו אותך אחרי גיל X בסביבה לא טבעית בה אין אריות שיאכלו אותך חלשה ביותר, והסלקציה נגד מנגנונים לתחזוקת הגוף אחרי גיל X, אם הם מבזבזים אנרגיה לפני אותו גיל תהיה חזקה. כיום גיל הרביה הולך ונעשה מאוחר, הרבה מעבר לגיל הממוצע בו אבותינו נאכלו על ידי אריות ולכן יש לצפות לזה שתוחלת החיים תעלה.

דרר ב

New member
זה לא כזה פשוט

לא ניראה לי שהכח הזה חזק מספיק בשביל להתגבר על התועלת שיש ביותר שנות פוריות מינית שלא לדבר על אי הזדקנות כלל, וכמה כבר אוכל נוסף צריך בשביל לתחזק לדוגמה תהליך של סילוק רדיקלים חופשיים. למעשה אני בטוח שעם כח כלל כך חזק שדוחף לשמור על הפוריות כמה שיותר זמן ולהביא כמה שיותר צאצאים ההשקעה בשמירה על פוריות ארוכה יותר (אפילו עד אין סןף) תהיה אפסית לעומת הרווח האפשרי. מה גם שצבי חזק בן 10 (זה ניראה לי גיל מתאים לצבי בשיא אונו) ירוץ מהר יותר מצבי זקן שהוא כבר בן 20 ולכן האריה יוכל את הזקן ואז הסיבה והתוצאה בדוגמה שלך מתחלפות. כלומר עם תווצר מוטציה שתגרום לצבי הישיש שלנו להיות בכושר הוא לא יאכל על ידי אריות וסיכויו למות גם יקטנו. נ.ב שלום לכל באי הפורום אני חדש פה והנושא די מעניין אותי.

מה לעשות שהטבע הוא מקום מסוכן

ובעלי חיים בשיא אונם נאכלים על ידי בעלי חיים גדולים מהם, נהרגים בקרבות עם בני מינם, נופלים לנהרות וטובעים או סתם חולים פתאום ומתפגרים. התוצאה היא שהסיכוי של בעל חיים, גם אם יהיה מושלם מבחינה גנטית וכל פגם קטן בו יתוקן מיד ובאופן מושלם לחיות לנצח הוא אפס. אם, נניח, זמן מחצית החיים של אדם הוא 10 שנים, הסיכוי שלו להגיע לגיל 60 הוא אחד ל-64, לגיל שבעים הוא אחד ל-128 ולשמונים אחד ל-256- וזה בלי להביא בחשבון כלל שפציעות שצבר במהלך חייו יקטינו את הסיכוי שלו להזדווג בגיל מופלג כזה. אז איזה סלקציה תפעל כדי למנוע ממנו למות בגיל 80? שום סלקציה. כבר בגיל 50 רוב הסיכויים הם שהוא מת גנטית.

דרר ב

New member
ההיגיון שלך הפוך

ההיגיון הזה הפוך לגמרי אתה מניח שמחצית החיים של יצור מסויים הוא 10 שנים ואז אתה אומר שאין סיכוי שהוא יגיע לגיל 80 אז כמובן שזה נכון שלא תיפעל עליו סלקציה לשימור עצמי בגיל 80. ההיגיון שאני חשבתי עליו הוא שינוי איטי (כמו שזה באמת עובד באבולוציה) באורך תוכלת החיים, תמיד יכולה לבוא מוטציה (התנהגותית או לא) שתקטין את הסיכויים הללו ותאריך את מחצית תוכלת החיים. אנני רואה סיבה מדוע מגמה של שיפור בסיכויי ההיסרדות והארכת זמן הפיריון לא תימשך. המצב בטבע הוא שקודם חיות מזדקנות ומאבדות את כושר הרביה שלהם ורק אחר כך הן מתות. האם זה לא נראה לך מוזר.

המצב בטבע הוא הפוך.

רוב החיות הנולדות אינן מגיעות כלל לגיל רביה. מוות מזיקנה הוא דבר נדיר בטבע.

דרר ב

New member
במקרים מסוימים

ברוב המקרים אכן אתה צודק הדוגמאות שצצו במוחי הן משהוא כמו קוף שמגיע למעמד זכר האלפה, עד שהוא לא יאבד את כושרו עקב הזדקנות הוא יקדם את הגנים שלו באופן פנומנלי, לכן תפעל ברירה חזקה לקופים ששומרים על צעירותם. ככל שאני חושב על זה יותר יותר מפליא אותי שלאחר כל כך הרבה שנות אבולוציה אין כלל יצורים שחיים עד גיל מופלג.

קופים חיים עד גיל מופלג

15- 20 שנה. ושוב- בטבע קוף האלפא שלך ברוב המקרים לא יאבד את כושרו עקב הזדקנות. הוא ימות מוות טבעי (נמר יאכל אותו, או שמתחרה יזרוק לו אגוז קוקוס על הראש) הרבה קודם.

דרר ב

New member
לא בגגל קוקוס

מצחיק, אבל ראיתי כבר יותר מכמה סרטים בערוץ שמונה שמתארים איך הזכר השליט מוחלף ע"י זכר צעיר וחזק ממנו וזה לא קרה בגלל שהוא זרק עליו אגוז קוקוס זה קרה בגלל שהזכר השליט הזדקן וכבר לא חזק כבעבר. גם אורך החיים של בעלי חיים שחיים את כל חייהם מוגנים מאגוזי קוקוס בכלובים לא נקבע ע"י סיכוייהם של הורייהם שחיו בטבע להגיע לגיל מסויים הוא נקבע על פי קצב הנשימה (שמקביל לגודל) שמעיד על הצתברות של טעויות גנטיות עקב חמצון ולכן ההסבר שנתת בהתחלה הוא הסבר בלתי מספק לשאלת ההזדקנות, אם הוא היה נכון חיות כמו צבי ושפן שעד כמה שידוע לי סיכוייהם למות עקב תריפה (ככה כותבים את זה) או אגוזי קוקוס קטלניים שווה, היו צריכות בתנאי שבי לחיות אותן מספר שנים מה שבפועל לא קורה.

אתה יודע מה משותף לסרטי הטבע?

הם מראים את החריג. גם במקרים בהם קוף מגיע לראשות הלהקה ומצליח להחזיק בה עד שהוא מזדקן ונחלש, זה חלק קצר מחייו. ההסבר שנתתי מספק בהחלט- למי שיודע ביולוגיה. אין שום מנגנון סלקציה שבורר בעד גנים הגורמים למוות מוקדם- יש חוסר במנגנון כזה שבורר גנים הגורמים לאריכות ימים מופלגת. אז כשהתבי מגיע לגיל מופלג עבורו, הוא לא מפעיל איזה מנגנון כיבוי אוטומטי- הוא פשוט מאבד לאט לאט תפקודים עד שבסוף הוא מת. לגבי הצטברות טעויות גנטיות עקב חמצון- זה פשוט לא נכון. אני מציע לך לפתוח ספר גנטיקה או לחפש בגוגל מהם טלומרים ואיך קורות מוטציות.

דרר ב

New member
די לחזור על המנטרה השגויה

1) אני ידע על התקצרות הטלומרים (חוץ מזה שגם זה רק הסבר חלקי לתופעת ההזדקנות) ואני בהחלט יודע על איך קורות מוטציות ולא טענתי שיש מנגנון סלקציה בעד גנים הגורמים למוות אחרת לא הייתי שואל את השאלה הראשונית. 2) זה לא קשור שזה חלק קצר בחייו של הקוף בעיני האבולוציה זהו החלק הכי חשוב. וזה לא מקרה חריג אלא עם כן הטעו אותי במתקוון שוב ושוב בתוכניות הטבע לחשוב שכשהם עוקבים אחרי להקות של חיות שונות במשך מספר שנים זה לא בכדי להראות את מה שקורה בכלל, כאשר בעצם הם באים להראות מקרים אזוטריים שלא משקפים את המציאות 3)נראה שלא הבנת את כוונתי לגבי החימצון (אני לא מאשים אותך זה די לא מוסבר טוב) כאשר אנו נושמים חמצן שהוא גז פעיל מאוד מבינה כימית נוצרים רדיקלים חופשיים של חמצן כאשר אלו מתנגשים בדנ"א שלנו הן יכולים לגרום למוטצית בתאים שלנו שהם לא תאי המין (שמוגנים מזה יותר טוב) מוטציות אלו אם הן לא מתוקנות נשארות ומועברות בתהליך השכפול לדור הבא של תאים שגם במהלך תפקודו צובר תעויוט וכך הלאה וכמו דף בעל תוכן שתשכפל אותו במכונת צילום ותשכפל את השכפול שלו וכך שוב ושוב בסוף תקבל דף ללא כל תוכן קריא. וזאת הסיבה המשכנעת ביותר והמוכחת ביותר לכיצד אנו מזדקנים. 4) זה הרי ברור כשמש שלכל זכר שהגיע למעמד זכר אלפא יהיה אינטרס אבולוציוני לשמור על הנעורים לאורך כמה שיותר זמן. במקום להכחיש את זה בטענה כאילו התועלת שתיצמח לו מזה קטנה לעומת הסיכוי שלו להגיע למצב זה, עובדה שזה קורה והוא מגיע לשם כי כל פעם שיש חילופי מעמדות בקבוצות של חיות חברתיות זה כשזכר חזק יותר וצעיר יותר מחליף מנהיג מבוגר ממנו (הקרבות האלה של חיות מאותו מין שרואים מדי פעם כשמזפזפים ועוברים על נשיונאל ג'אוגרפיק). אם המנהיג הזקן היה שומר על כוחו הוא היה נשאר בשלטון ומפרה את הנקבות עוד שנה (עד תקופת ההזדווגות הבאה) והיו לו יותר ילדים. יש כאן מנגנון אבולוציוני חזק מאד שכל אחד יכול להבין מפליא אותי שאתה מתעלם ממנו.

ההנחה השגויה היא שלך.

בקיצור, אתה מניח שלגנים המאפשרי חיים ארוכים יש יתרונות בלי מחיר. בטבע אין דבר כזה, ולכן ההנחה שלך שגויה. על מנגנוני תיקון DNA טובים יותר או מערכת חיסון חזקה יותר צריך לשלם באנרגיה שנלקחת מפיתוח השרירים או מערכת הרביה. ולארבע הטענות שלך: 1) מההודעות שלך נוצר הרושם שאין לך מושג איך קורות מוטציות. אם זה לא המצב, אני מתנצל. 2) קודם כל, הקוף שהגיע למעמד של זכר אלפא הוא חריג מפני שרוב הקופים לא מגיעים למעמד זה. שנית, השאלה כמה זמן יכול המנהיג לשמור על מעמדו בהנחה שלא יזדקן, אלא רק יפצע מדי פעם, יחלה מדי פעם ובסופו של דבר יוחלף על ידי פרט אחר רלוונטית מאד. זט גם תשובתי לגבי 4- ישנו מצב של Trade-Off בין השקעה ביכולת של הזכר להגיע להיות זכר אלפא, להפרות נקבות ולשמור על מקומו בטווח הקצר, לבין יכולתו, אם הגיע להיות זכר אלפא לשמור על מקומו לטווח הארוך. אם אתה רוצה דוגמא מבני אדם, לפרט שמפתח מסת שרירים גדולה על ידי הרבה התעמלות תהיה מערכת חיסון חלשה יותר. לטווח הקצר הוא יכול להתמודד טוב יותר עם יריבים ולמשוך בנות זוג רבות יותר (בהנחה שהנקבה האנושית נמשכת לזכרים חזקים). בטווח הארוך הוא ימות בגיל צעיר יותר ממחלות ומהבלאי שהן גורמות. לגבי 3, הבנתי אותך היטב. מה שכתבת לא נכון.

דרר ב

New member
מה שכתבתי נכון בהחלט

לגבי שלוש זה נכון בהחלט אל תגיד על משהוא שהוא אינו נכון אם אין לך בו מושג, קבל לינק שיוכיח את צדקתי אולי המילה של הד'ר שכתבה אותו עדיפה משלי. כל גיגול על רדיקלים חופשיים או הזדקנות יוכיח את הסברי. אני לא מכיר מצב של Trade-Off כפי שעניתי למייק השקט עם זה נכון אז זה יכול להסביר את התופעה. אני ינסה לברר על זה ויחזור אליך אבל דווקא אדם ששומר על כושר טוב חי בממוצע יותר מאדם שלא (אלא עם הוא דופק לעצמו את הבריאות עם סטרואידים ואימון מוגזם שזה כבר מקרה קיצוני שלא קשור לנושא. מה שבטוח זה שיכולות להיות מוטציות שהתרומה שלהם לתוחלת החיים גדולה ונזקם מבחינה אנרגטית קטן שוב אפנה אותך לתגובה למייק.

אז היית צריך להגיד

שהמידע שלך לקוח מאגודת הקוקואים Physical immortality או דומיהם. לא התעמקתי באתר- חבל"ז. יש גם לא מעט דוקטורים שטוענים שניתן לרפא מחלות באמצעות העברת אנרגיה בכפות הידיים, ולא מעט דוקטורים שהם בריאתנים. אין טעם בהמשך ויכוח אתך.

SilentMike

New member
זה לא פיזיקל אימורטאליטי.

זה פורטל של רפואה משלימה, שזה לא הרבה יותר טוב (אבל אולי קצת יותר טוב). המאמר נראה רציני יחסית (אבל בקריאה נוספת הוא לא), אבל בכל זאת אני מסכים איתך שלא מדובר במקור מוסמך. עם זאת הקשר בין תהליכי חימצון ותהליכי הזדקנות מוכר גם ע"י חוקרים בתחום, ואינו נחלתם הבלעדית של כתות האנטי-אייג'ינג השונות. האחרונים לוקחים את תוצאותיהם ורעיונותיהם של הראשונים, מציגים אותם בצורה פשטנית ומעוותת ועושים מהם כסף.

באמת מיקי, שנינו יודעים...

שההזדקנות וגם צבירת מוטציות סומטיות זה הרבה יותר מנזקי חמצון, נכון? הרי אם זה היה כך, קצת ויטמין C ולא היינו מזדקנים (נו טוף, לינוס פאולינג מת בגיל 93, אז אולי יש בזה משהו). ואני בהחלט לא רואה איך נטילת נוגדי חמצון יכולה "לנקות" את תאי הגוף מחלבונים בלתי מסיסים שהצטברו בהם.

hmpfy

New member
חחח מצטער על המקור הלא מוסמך

לא שמתי לב שזה של רפואה משלימה הנה לינק אחר שאומר אותו דבר שוב אני לא יודע מה אמינות האתר אבל הוא נראה בסדר חוץ מזה שהמאמר מ 98 ויש בו כמה דברים שכבר לא נכונים. והנה עוד אחד. חוץ מזה אני יודע את זה מספרים בנושא שקראתי "מין ומוות" לא זוכר של מי וספר של האוניברסיטה המשודרת בשם "הביולוגיה של ההזדקנות" ולא מאתרים באינטרנט.

אפילו שם זה מופיע רק כ...

"תיאוריה זו היא מהיותר מקובלות שבין התיאוריות לסיבת ההזדקנות, והיא מספקת הסבר לבסיס של מחלות ניווניות." ישנן לא מעט מחלות ניווניות בהן ידוע בוודאות שתיאוריה זו אינה מספקת להן הסבר, לפחות לא יותר מחלקי. ואתה יודע מה- אפילו אם נזקי חמצן היו גורמים ל-100% מנזקי ההזדקנות- ובוודאות, הם לא- עדדין ההסבר האבולוציוני שלי לגבי למה אנחנו מזדקנים היה נשאר נכון.

SilentMike

New member
לא אמרתי שכן.

ולא הבעתי הסכמה עם המאמר בפורטל הרפואה האלטרנטיבית (ואני לא חושב גם שיש יותר מרפואה אחת). מה שכן נזקי חימצון הם אמיתיים והם אולי אחד הגורמים להזדקנות. ויטמין C אומנם לא מבטיח חיי נצח, אבל אותו ונוגדי חימצון אחרים מומלץ לצרוך בכמויות סבירות. איני שרוי תחת האשליה שיש איזה גורם אחד ויחיד להתדרדרות הבריאות עם הזמן. ברור שזוהי סדרה של גורמים. שעונים פנימיים שפוקעים (בין עם שעונים ביולוגיים שקשורים לתהליכי ההתבגרות, ובין עם גנים קטלניים המופעלים בגיל מבוגר ולכן חסינים להשפעת הברירה כמעט לחלוטין), נזקים כתוצאה משימוש שוטף (בזה נכלל החימצון ועוד נזקים מסוגו), ורשמים של פגיעות חיצוניות (פציעות, מחלות, תקופות של מחסור במזון, תעוקה וכו'). וזה מייק בשבילך
.

למעלה