מוזיקה פגאנית

מורגיין

New member
מוזיקה פגאנית ../images/Emo79.gif

כבר המון זמן אני חושבת על להעלות את הנושא בפורום, אז הנה... אתם מכירים מוזיקה פגאנית? להקות בסגנון פגאני? צ'אנים? מוזיקה אינדיאנית? מוזיקה ספציפית לטקסים מסויימים? שירים בעברית (??)? אני ממש מעוניינת להחליף איתכם חוויות והמלצות בנושא אז בבקשה...

St Frangelico

New member
יש להקה אחת

שמגדירה את עצמה כרוק פאגני וקוראים להם Incubus sukkubus והם מנגנים בעיקרון רוק גותי,אבל אם תחנים נורא פאגנים,והרבה מהשירים מדברים על אלים ורוחניות.. :)

מורגיין

New member
מה שאני מכירה...

דבר ראשון אני מדברת פה על אומנים באופן כללי, והמלצות ספציפיות יצאו ארוכות למייגעות סתם נראה לי, אם מישהו מחפש לחגים מסויימים\ טקסים מסויימים, שישאל ואם אני מכירה אני אמליץ... Gaia Circles - להקה פגאנית וויקאנית מגניבה בסגנון פולק\ מעורבב לחלוטין, אמריקאית, קצת סטייל 60, קצת אירית, בקיצור מעורבבת כיאות
. טקסט וסגנון הגשה פגאנים לחלוטין, בהחלט מקסימים ושווים שמיעה רגועה. לא מתאימים בכלל לעבודה טקסית כי הם לא מוזיקת רקע אלא ממש להקה מסודרת. Loreene Mckennitt - זמרת אירית\ ניו אייג'ית שהיא בכלל לא פגאנית לפי דעתי, אבל יש לה כמה שירים וכל סגנון ההגשה שלה וכאלה שפשוט צועקים "אני זמרת של פגאנים". יש לה קול חודר, דרמטי ומדהים ועיבודים מקסימים, קצת אירים, קצת מזרחיים, אקלקטית לחלוטין ופשוט מהממת, הזמרת האהובה עלי בכל הזמנים. שווה שווה. זה שני העיקריים בינתיים, בטח כשיבואו עוד תסמכו עלי שיש עוד חצי מליון בערך

Justin Angel

New member
את צוחקת?

Gaia Consort נהדרים לטקסים! לא טקסים וויקאנים שבהם עומדים במקום ומזמנים ישויות רנדומליות או מנסים לעשות משהו פרקטי, אבל לטקסים נהדרים שרוצים בהם אנרגיה מאגניבה דרך ריקוד ולקפוץ בצורות בלתי-קוהרנטיות זאת הלהקה. חצי מיליון אמרת? נתחיל לספור :) Zeeza - לא הכי פאגאנית אבל היא עשתה שני סינגלים מדהימים. אחד נהדר לטקסים מכל סוג וצורה ומדבר על פאנטגראם ועל התאספות פאגאנית של Witchs, ועוד אחד שנקרא Pagan BirthDay song שמדבר על איך נעשים יפים יותר שמתגברים. Gaia Consort כבר אמרנו. יש לחבר'ה אתר למי שמעוניין אפשר להוריד ממנו את השירים (אומנם באיכות ירודה, אבל זה נותן טעימה נהדרת ממה שהם יכולים לעשות). יש לי בתאוריה שלוש דיסקים שלהם (כולל Gaia Circles), ויש שם שירי עוצמה נהדרים מכל מיני מסורות, למשל: Io-evoha מהמסורת האפריקנית, The Rede מהמסורת הוויקאנית הרצינית, וכך הלאה. מומלץ מאוד. Lady Isadora - אולטרה פאגאנית. יש לי שני דיסקים שלה ואין מה להגיד היא פשוט מקסימה. היא שרה על נושאים פאגאנים, עם אלבומים פאגאנים, בקול מדהים ויוצר רושם שישאר לנצח. חלק משיריה היותר יודעים: Samhain Fires מאלבום Queen of earth and sky שהוא פשוט שיר נהדר לפתוח את טקס שוואיין, Invocation of the god מאלבום The Witching Hour שזה שיר עוצמה מדהים ותשפטו לבד. Spiral Dance - עוד להקה נהדרת ששרה שירים פאגאנים בעליל. הסגנון שלהם הוא אהה... הכל. מהשירים היותר ידועים שלהם: witch's rune בביצוע נהדר, Goddess and the weaver שזה איזהשהו סיפור יווני חמוד עם אראקנה, The cattle raid of colley ועוד הרבה שירים נהדרים. במיוחד מומלצים האלבומים Magick ו-Women of earth שפשוט מושלמים ל... הכל. שלוש להקות וויקאניות: Libana, Chants - Ritual music from Reclaiming ו-Moving Breath שהם חמודים. אני לא וויקאן (ולא שיש משהו רע עם זה), אבל סגנון השירה הזה של "תראו וויקאנים, אנחנו שרים לכם את השירים הטקסיים!" פשוט לא קוסם לי. אבל עדיין הם שרים בצורה סבירה לחלוטין, שירים שבעיקרם הם חמודים במיוחד. אם אתם לא וויקאנים, תתרחקו מזה, זה ייתן לכם כאב ראש. Enya - יש לה בערך עשר אלבומים ומיליון סינגלים. אין מה להגיד, היא מדהימה. היא שרה בצורה רכה נעימה שגורמת לך לשכוח ששאר העולם קיים. במיוד מומלץ a box of dreams שזה אלבום משולש שלה עם הדיסקים: stars, clouds ו-Oceans. עוד אלבומים נהדרים שלה the memory of the trees, The celts וה- the best of enya. אם יש לכם זמן מיותר להקשיב למוזיקה - enya היא הזמרת הכי טובה לכך. למעשה אני מקשיב עכשיו לa box of dreams במערכת הסטריאו שלי :) Anne Hill - לפני כמה שנים סטארהוק כתבה ספר בשם Raising Children in the goddess tradition ולמרות שלא קראתי את הספר, זה לא מנע ממני לקנות את הדיסק עם שירי הילדים הפאגאנים שבא איתו שגיליתי במקרה בזמן שיטוטי ברשת. אין כמו שירי ילדים פאגאנים כדי להתחיל את היום. אני פשוט מדמיין את הפאגאני בן השש שיושב במעגל שהוא הקים לעצמו ושומע את השירים האלו. לדיסק קוראים Circle Round, מומלץ מאוד גם לפאגאנים שחושבים שהם "בוגרים". Lisa Thiel - היא שרה בצורה מדהימה על רוחניות נשית, ולמרות שאני גבר - זה לא מזיז לי. היא שרה בצורה מדהימה, על מגוון נושאים ממגוון תרבויות. אלו שירי עוצמה חד וחלק לכל מי שיכול להביא איתו מוזיקה לטקסים. רק צריך לארגן בצורה הנכונה ולהכין דיסק צרוב בסדר המתאים (כמובן מעותקים מקוריים) ויש לך טקס נהדר. Laura Powers - יש לי שני דיסקים שלה (Celtic Jewels ו-Legend of the goddess חלק א' ו-ב') והיא מומלצת במיוחד. עם קול בעל נוכחות רצינית, נושאים פאגאנים ברובם וידיעת השפה הגאלית היא הופכת את הדיסקים שלה לחוויה נהדרת. Medwyn godall - מוזיקה ללא מילים (לפחות לא בדיסקים שאני קניתי). הטראקים עצמם מאוד ארוכים יחסית (10 דקות בערך) ונהדרים כדי להיכנס למדיטציה קצרה למטרה ספציפית עם מוזיקת רקע נהדרת. ועכשיו כמה לא קשורים: Enigma - מוסיקה נהדרת למדיטציה. הם משתמשים ב... טוב, אני לא בטוח בדיוק במה הם משתמשים, אבל זה קסום! קסום! וזה עוזר במיוחד לחבר'ה שכבר יודעים להיכנס למצב מדיטיבי ולהמשיך איתו הלאה. מאוד חמוד, עשוי בצורה נהדרת, גם נהדר ל*פעילויות אחרות* שצריך מוזיקה ברקע. מבחינת מוזיקה קלטית טובה: Gaelic Storm, Altan ו-Afro Celt System. Gaelic Storm שרים שירי עם איריים נהדרים, Altan מנגנים מוזיקה קלטית מדהימה, וAfro Celt עושים שילוב בין מוזיקה קלטית ומוזיקה אפריקאית מסורתית ויוצרים מוזיקה חדשה ומהממת. מבחינת מוזיקה אינדיאנית טובה: carlos nakai, Elan michals ו-Sacred Spirit Drums. מומלץ מאוד. Carlos Nakai מנגן נהדר בחליל, Elan Michals מכין שירים באמת נהדרים ללילות ירח מלא, ו-Sacred Spirit Drums עשו עבודה נהדרת לתת תחושה של "אינדיאנים" ושל התרבות שלהם. Lackey Mercedes - היא כותבת שירים ושרה אותם על הספרים שהיא כותבת. פשוט מהמם, אני יכול ימים רצוף להקשיב לשירים שלה. A celtic tale by mychel danna - מומלץ מאוד. סיפורם של האחים ממשפחת אונשיך ואהבתם של נישו ודידרה באירלנד בזמן מחזור אולסטר. שימוש מדהים בכלי נגינה ולמעשה זהו סיפור מחדש של הסיפור הנושן מאירלנד. Clannad - הם הוציאו יותר מדי אלבומים. פשוט יותר מדי. קניתי חלק מהדיסקים שעניינו אותי ואת השאר אני אקנה שהם יעשו אוסף. אבל מה להגיד, החבר'ה האלו יודעים מה הם עושים. עם כלי נגינה נהדרים, עם קולות ענוגים ועם קצב נעים אני התמכרתי אליהם והיום הם המוזיקה שמתנגנת בזמן שאני קורא ספרים. בין המולצים לפאגאנים אני ממליץ על Newgrange ששר על ניוגראיינג' (קבר מדהים באירלנד מתקופת הקלטים), White fool שמדבר על בואו של האדם הלבן (מאלבום sirius) , ו-The mighty one שפשוט מדהים (אלבום Women of the celtic world). מה שאני עשיתי עם כל הדיסקים שלהם זה העתקתי למחשב לmp3, יצרתי דיסק אחד ממש גדול עם כל השירים שלהם וככה אני לא נסחב עם הדיסקים שלהם :) Avalon rising - בהצלחה למצוא עוד אלבומים שלהם, שאני קניתי את שלי לפני כמה שנים טובות בקושי מצאתי משהו. זוהי להקה קלטית-אירופאית מסורתית ששרה על נושאים שנחשבו "ראויים לבלדות" בתרבות הקלטית ועושה את זה בצורה נהדרת עם המון כלי נגינה שמתשלבים ביחד בצורה נפלאה. כמה חבר'ה שעשו סאטונדטרקים - Christopher Franke (בבילון 5), Brian Tyler (ילדי חולית), Howerd shore (שר הטבעות). מאוד טוב להאזנה בכלל ואם אתם רוצים משהו ברקע בזמן טקסים כמוזיקת ליווי או פשוט כמוזיקה איכותית נטולת-מילים והפרעות רציניות אז זוהי המוזיקה בשבילכם. כמה להקות ששרים בגאלית: Runrig ששרים בסקוטית וThe Rankin Family ששרים באירית. מומלץ מאוד אם אתם יכולים להימנע מלפרוץ בצחוק היסטרי שאתם שומעים גאלית. הם לא פאגאנים גרידא (או לפחות הם לא מכחישים) אבל הם בהחלט מוזיקה טובה אם אתה מבין גאלית או קשור למסורות הקלטיות. זה פחות או יותר מה שאני יכול לזכור ככה בשליפה מהמותן :)

מורגיין

New member
תגובות...

אני לא צוחקת, הם לא קבועים ולכן קשה להתאים אותם לTheme ספציפי ולכן הם בעייתיים. אולי שירים ספציפיים לארועים ספציפיים, אבל לא כדיסק. אניה לא פגאנית, היא נוצרית וגובלת בקיטשיות לפי דעתי, למרות שחמודה מאוד
. בקשר לאלטן יש להם jigs וreels מצויינים אבל בשירים עצמם (כאלה ששרים) להקה בשם solas עולה עליהם פי כמה וכמה, וגם להם יש שירי עם אירים ותכנים פגאנים וקלטים. יש לי שני דיסקים שלהם, והם שווים. הדיסק הכי טוב כדיסק של clannad, והיחיד ששווה רכישה והאזנה ממש לפי סדר הרצועות בדיסק,הוא Fuaim (או איך שלא מאייתים את זה), שזה גם הדיסק היחידו שבו השתתפה אחותם הצעירה של הסולנית ואחד הנגנים (כל הלהקה מורכבת מאחים ובני הדודים שלהם, האחות הצעירה היא מיודעתנו אניה... כן כן). הוא השילוב המושלם בין מוזיקה אירית מסורתית לבין שילובים קצת יותר ניו אייג'ים ומודרניים שclannad נסחפו אלהם בהגזמה פרועה בדיסקים המאחרים שלהם. חוצמיזה תנסה שיר שלהם בשם skelling שגם הוא פגאני. עוד משהו אירי וטוב הוא הדיסק הרביעי (נראה לי) של Adiemus - the Celtic Knot, שזה התזמורת הסימפונית של לונדון, ולהקת זמרות אפריקאיות. כל הדיסקים שלהם מצויינים (ובעיקר הראשון שהתנגן בכל CD PLAYER ממוצע), אבל ציינתי את הרביעי בגלל שהוא נכתב ומנוגן בהשראה קלטית ובהשראת האלים הקלטיים. מוזיקת טראנסים מצויינת היא כמובן deep forest. לשים, לרקוד, להתעורר בבוקר
, פשוט מדהים, סוחפת לעולמות אחרים. והבטחתי גם עברית... בעברית יש שיר שקוראים לו "אמא אדמה" של אהוד מנור, ומי ששרה אותו זה עופרה חזה. שיר פגאני למהדרין, באחריות. soundtrackים כבר נשמע לי סטייה רצינית מהנושא... הם סתם מוזיקת רקע לכל נושא שלא נדבר על זה שבאמצע טקס במוזיקה רוגעת, לא הייתי רוצה לשמוע קריאה של shadow נזעם ולהתחיל להזכר איך בעצם זה הקטע שבו שרידן קפץ בזהאדום ובלה בלה בלה... הלך הטקס
.

Justin Angel

New member
תגובות לתגובות של המגיבה! :)

אז מה עם הם לא קבועים, שמעתם את Gaia Circles, Gathering, Womb of light, Ravens או משהו כזה? זה מוזיקה נהדרת לזמן בטקס שאתה צריך מוזיקה נהדרת לקפיצות, ניעורים ובכלל תנועות שנראות כאילו יש לך התקף אפילפטי. מוזיקה מדהימה, שנהדרת אם אתה רוצה לעשות העלאת כוח רצינית (למשל הגירסה שלהם לIo-evoha שאני חושב שנמצא בשיר Ravens פשוט מדהים). מה עוד שהם גם מכניסים פילוסופיה ותיאולוגיה בגרוש לשירים, מה שגורם להם להיות שופרא דשופרא. אניה קיטשית, נוצריה, אבל מה? אייקון דתי קדוש :) היא עשתה את הסאונדטראק לשלוש סרטים מאוד טובים שאני אוהב. יש לה קול שירה מאוד רך וענוג, כמו ענן. וכמו ענן, אין לו שום דבר מלהיב בפנים, אבל הוא נראה מגניב מבחוץ. זה מוזיקה טובה אם עושים מדיטציה רווצים שירה טיפשית ורכה ברקע. ברור שSolas יותר טובים בשירה, אבל Altan עדיין עולים עליהם במוזיקה אירית ללא מילים, והג'יגס שלהם פשוט משובחים (וכהוכחה יש לי מספר תמונות שלי שצולמו על ידי חברה לשעבר שאני רוקד כמו מטומטם לצלילי מוזיקה קלטית). היופי בClannad זה שאני לא מרגיש רגשי אשמה על זה שיש לי דיסקים שלהם שלא פתחתי אפילו יושבים איפהשהו בבויידם. את רוב השירים שלהם הורדתי מהאינטרנטו צרבתי דיסקים לפי הסדר שאני רוצה לשמוע. הם מצאו בית אצלי במערכת שבניתי לזמן שאני קורא ספרים. והם מטורפים ואין להם סגנון אחיד, אבל הם חמודים מאוד והם יודעים איך לעשות מוזיקה מגניבה. deep forst באמת נהדרים, אני לא יודע אם הייתי משתמש בהם לטראנסים, הדיסק היחידי שלהם ששמעתי הוא boheme. יש לך המלצות על דיסקים שלא נשמעים כאילו ילד הודי בן שלוש עצבני ורוחני חשב וביצע אותם? אם כבר טראנסים עניננו אז המלצה חמה David Arkenstone, או Arcana אם זה משהו אינטנסיבי מאוד, ואם זה משהו קליל אז אני נשאר עם ההמלצה שלי על Carlos Nakai שיש לו כמה ניגונים מאוד איכותיים בחליל (Kokpelli Wind, Earth Spirit ו-Feather, Stone & light). אם כבר מוזיקה עברית אז שני השירים היחידים שאני מעז לשמוע זה "יחד" של גאיה ושיר הפתיחה של הבורגנים, "דרכנו". ואם כבר הדיסק הטולקינאי החמוד הזה של דרור ריינזלר. בקשר לSoundtracks אז לא בוחרים משהו כזה דרמטי לטקס!!! :) בוחרים משהו כמו A late delivry from avalon, שזה הפרק שארתור חוזר לבבילון 5 ואז מכתיר את ג'קאר לאביר האדום. מומלץ מאוד. ואם כבר אז הSoundtrack של "And the rock cried out" שזה הפרק המגניב עם שיר הגוספל בסוף בזמן שחבורה זועמת של נארנים עוזרים ללורד ריפה להגיע לעולם הבא. טראק מספר 8 בSoundtrack של ילדי חולית זה פשוט שיר פאגאני בעליל שמדבר על לידה מחדש, אבל המלכוד - בערבית. אין כמו. אם כבר שירי גוספל, אז שירי גוספל פאגאנים! לMoving breath יש שיר בשם Old and strong שאפשר פשוט לדמיין פאגאנים עובדים בשדה, כותפים קוטנה וזה ברקע. אגב, אני רוצה להצטרף להמלצה החמה על לורנה מ'ניט, היא באמת זמרת מדהימה. יש לה עיבודים נהדרים למוזיקה מסורתית (Blacksmith, Greensleeves ו-Lady Shallot שבמקור נכתב על ידי Lord Alfert Tennison, ואם כבר טניסון - אני מזכיר לך את הציטוט האהוב על סינקלר "האם אתה מלך עצל הנותן חוקים בלתי-שווים על המון פראי שרק יושן ואוכל ושותה? או שמה אתה רוח אפורה הנמשכת לידע כמו כוכב נופל?" זה למעשה ציטוט משיר אחר שלו - Ulysses), והיא גם עושה מוזיקה פאגאנית נהדרת (All souls night ו-Murmers Dance הם דוגמאות נהדרות). באמת יש לה דיסקים נהדרים שלכל אחד מהם יש ייחוד משלו (מה שאני שמתי לב שיש לה דיסקים שחלקם יותר וחלקם פחות קלטים). למעשה כל הדיסקים שלה שרכשתי הם דיסקים שאני אמליץ עליהם לאנשים אחרים וכאן הייחוד שלה! הדיסקים הם: Elemantel, The mask and the mirror ו-The visit. ברכות זוהרות

תגובות לתגובות לתגובות (סחרחורת...)

אניה עושה המון דברים טובים, והיא שרה מדהים. אבל בדיוק כמו נורה ג'ונס (שגם היא שרה מדהים), הן מתאימות למצבי רוח מאוד ספציפיים אצלי, ואם אני עצבני אני לא מסוגל לשמוע אותן. בענייני מוזיקה אירית: את solas אני לא אוהב במיוחד. Altan הם פשוט מ-צ-ו-י-י-נ-י-ם ועושים מוזיקה אירית אינסטרומנטלית נהדרת. כנ"ל לגבי Lunasa. לאלטאן יש כמה שירים המדברים על חגים קלטיים או משהו בסגנון. ללונאסה יש דיסק שלם שבו כל שיר נקרא אחר חודש בשנה הקלטית. לדיפ פורסט יש הברקות, אבל הם מלאכותיים מדי, לטעמי. clannad, כמעט תמיד, נוראיים. מוזיקה משעממת עם הבלחות של עניין פה ושם. אני לא הייתי ממליץ עליהם. גם בארצנו הקטנטונת, אגב, יש כמה וכמה להקות טובות שמנגנות מוזיקה קלטית. בראש ובראשונה "קטיפה שחורה" הנהדרים להפליא. יש להם דיסק אחד בשם "קטיפה שחורה" ועכשיו אמור לצאת עוד אחד. הם פשוט טובים. משלבים מוזיקה קלטית עם קצת בלקן וקצת ספרד, אבל בצורה ממש ממש טובה. מומלץ בחום. כמו כן יש "אייריש קרים" (יש להם דיסק בשם הזה) המאוד מאוד נחמדים. מוזיקה אירית מסורתית למדי וקלילה. יש את "ירוק עד" עם הדיסק "דהר אל חייך". גם זו מוזיקה קלילה ונחמדה עד מאוד עם השפעות בארוקיות. יש גם את "כחול" שממש עכשיו הוציאו את "הגמל הקלטי". זו להקה שמשלבת מוזיקה קלטית עם השפעות מזרח-תיכוניות וכלים מודרניים. לא כולם אוהבים, אבל בהחלט שווה הקשבה. אני מאוד אוהב את הביצוע שלהם לfar from home. אחרונים חביבים הם "חמש תלתן" המנגנים מוזיקה מסורתית להפליא. לא שמעתי אז אני לא יכול להמליץ. ואם אנו כבר בארצנו הקטנטונת: דווקא "יחד" של גאיה (ושירים אחרים שלהם) נשמעים לי מגוחכים וניו-אייג'יים להחריד. לאריאל זילבר יש שיר פגני להחריד. אני לא זוכר את שמו אבל זה שיר מפורסם ("ובלילות, ובלילות, עולות עולות בי מנגינות. וזרם דק קולח, ותפילותיי לרוח נענות" - פגני למדי). כמו כן למאיר אריאל יש מוזיקה נפלאה ושמישה ביותר (אני השתמשתי ב"זרעי קיץ" שלו בטקס יום המפנה של הקיץ). חוץ מזה ליזהר אשדות יש כמה שירים נפלאים עם ניחוח אירי ופגני משהו, (הבלדה על..., נועה של הים, צלו של יום קיץ). כמו "עוד חוזר הניגון" תמיד הצטייר לי כשיר פגני משהו ("ולא פעם סגדת אפיים, לחורשה ירוקה, לאישה בצחוקה וצמרת גשומת עפעפיים). עוד-דבר, ערבית היא שפה נהדרת. אני אישית ממש אוהב את הצליל שלה, בלי שום קשר לדעות פוליטיות כאלה ואחרות. ואף קצר בענייני מוזיקה: קניתי חליל צד. וויפי לי! לילה טוב, -רובין עוטה המגבת.

ונזכרתי בעוד שירים מתאימים בעברית:

"חוטים של גשם" - אין לי מושג של מי. שרנו את זה בשיעורי מוזיקה ביסודי. "ילדי הירח" של צליל מכוון. כמו כן הלחנות שונות ומשונות לשירי טשרניחובסקי (פאגאן בפני עצמו) ואלתרמן (תכננתי להשתמש ב"ירח" של אלתרמן בט"ו באב).

בלאום הוא יהודי.

דתו לא ברורה, אבל עפ"י הטקסטים שהוא כתב ניתן לראות גישות פגניות, לצד המורשת היהודית. כך למשל ב"חזון נביאי האשרה" וב"לנוכח פסל אפולו". סביר שליונתן יהיה מידע נוסף (או אחר). הוא בקי ממני בעניינים הללו. יונתן?

Justin Angel

New member
שוב פעם אתה? (גם: תשובה קישורית)

וגם אני משתמש בטשרניחובסקי בטקסים שלי, יחד עם לאה גולדברג ונתן אלתרמן.

Justin Angel

New member
זה לא.

וגם לא אמרתי שלא, אמרתי שאנו רואים מאפיינים פאגאנים בכל דבר כי אנו פאגאנים. שוב, עניין האמת האישית לעומת האישית הקולקטיבית. אמת אישית, אני רואה את מאפיינים פאגאנים בנתן אלתרמן כי אני פאגאן ואני אישית מחפש מאפיינים כאלו. אמת קולקטיבית, נתן אלתרמן יכול להיות נוצרי פונדמטליסט. (ואם כבר, אמת אובסולוטית, נתן אלתרמן אלוהים!
)

L e s t a t

New member
תפסיק עם ההתחמקויות שלך

ובעניין ההודעה שקישרת אליה, זה נשמע משעשע מהפה של אדם שמתנהג כאילו הוא האפיפיור של הפגנים... לא, הדיון לא נגמר. קבעת שהמשוררים הנ"ל הם פגנים - תוכיח.

אני מתקשה להסביר ואני לא מוצא

את השירים כרגע להראות לך אותם כדי שתיווכח בעצמך. אם יש לך נגישות כלשהי אליהם, קרא אותם ואז נדבר. אם לא, אני אוכללשאול את הספר מהספרייה רק ביום שלישי, אז נאלץ לדחות את הדיון עד אז. לילה טוב, -רובין עוטה המגבת.

אהמ.*פגנאצי*אהמ.

אומרים שמי שמזכיר את הנאצים ראשון בויכוח מפסיד. אבל אני לא משתתפת בו ממילא. אז נה. וברצינות, אתה, וכל אלה שחושבים שזכותם לקבוע מי פגאן ומי לא ושזה מעניין אותנו מה הם חושבים לגבי זה, זה כלכך דבילי שאני פשוט לא יודעת מה לעשות! (ממש אובדת עצות!) אתה חי בעולם שמכיל יותר מאשר טקסטים עתיקים ומיתולוגים, כל הכיף זה להשפיע ולהיות מושפע ולגלות השפעות במקומות שלא העלית על דעתך. ואופטופיק- בעניין ההתנפלות שלך על כל מי שמעז להזכיר את התנ"ך או את היהדות- אולי לדת שלך זה לא רלוונטי, אבל סמוך על מי שחוקר ומתעניין בזה שהוא לא אומר דברים סתם. הקיצוניות שלך בהפרדה בין פגאני ללא-פגאני בעיקר גורמת לך להפסיד הרבה דברים יפים ומעניינים, וגם קצת ממש מעיקה על קוראי הפורום, או לכל הפחות עלי. ונגיד, נגיד שהם בכלל לא פגנים. אפילו אנטי-פגנים. אז אסור לדבר עליהם ועל ההשפעות הפגאניות בטקסטים שלהם?! אמרה לפני אישה חכמה: האדם אינו טקסט. וגם להיפך. אני חושבת, (ואני מאד מקוה שיותר מ51 אחוז מחברי הפורום מסכימים איתי ואם לא אז אני מודה ועוזבת ירוחם), שמטרת הפורום היא לא להחליט מי יותר פגאני, מי יותר חכם, מי מבין יותר בדת שלו, מי מבין יותר בדת של החבר שלו, ועוד סוגיות קטנוניות שאני לא מאמינה אפילו שאני מעלה על הכתב. היא כן להחליף מידע וידע, להוות אוזן קשבת לפגאנים במצוקה, להוות חלון ומקפצה לתחומים שלא הכרת, וגם סתם מקום-וירטואלי טוב לחזור אליו אחרי שבוע קשה. (טוב, זאת רק אני.) ועכשיו, יום כיפור משמעותי למי שחשוב לו שיהיה משמעותי, וסתם יום-חופש טוב ויפה לכל מי שלא. הללויה. עינתכם המיואשת.

L e s t a t

New member
Paganatzi, am I!?

"אומרים שמי שמזכיר את הנאצים ראשון בויכוח מפסיד." את זה אומר רק מי שלא יכול להתמודד עם הטענות שמועלות כחלק מההזכרה הזו... "אבל אני לא משתתפת בו ממילא." הפלא ופלא, עכשיו כן. "וברצינות, אתה, וכל אלה שחושבים שזכותם לקבוע מי פגאן ומי לא ושזה מעניין אותנו מה הם חושבים לגבי זה, זה כלכך דבילי שאני פשוט לא יודעת מה לעשות!" סליחה, אני זה שקובע מי פגני? אתם אלה שקופצים ומכריזים על משוררים, שלא יכולים להגיב לכם, שהם פגנים! זכותי המלאה לבוא ולומר שאני שופט את הפגניות על פי הסטנדרטים של פגני קוממי - וזה אכן מה שאני. "אתה חי בעולם שמכיל יותר מאשר טקסטים עתיקים ומיתולוגים, כל הכיף זה להשפיע ולהיות מושפע ולגלות השפעות במקומות שלא העלית על דעתך." זה לא הופך אף אחד לפגני או ללא-פגני. אין לי בעיה עם אנשים שטקסיהם האישיים מושפעים מX או Y ואין לי זכות להתערב בהשראה האישית של אף אחד, אבל לבוא ולומר "X הוא פגני מובהק!" בלי לפחות לגבות את ההכרזה, זה טיפשי לחלוטין. "ואופטופיק- בעניין ההתנפלות שלך על כל מי שמעז להזכיר את התנ"ך או את היהדות- אולי לדת שלך זה לא רלוונטי, אבל סמוך על מי שחוקר ומתעניין בזה שהוא לא אומר דברים סתם. הקיצוניות שלך בהפרדה בין פגאני ללא-פגאני בעיקר גורמת לך להפסיד הרבה דברים יפים ומעניינים, וגם קצת ממש מעיקה על קוראי הפורום, או לכל הפחות עלי." נכון, הגישה שלי היא קיצונית - אני, פונדמנטליסט מיסיונרי צר-אופקים שכמוני שמעז להאמין שספר שנכתב במטרה להתנגד לפגניות בכל צורותיה, צריך מקום שונה בפורום ולא יכול להיחשב כטקסט אמין בכל הנוגע לדיבורים על פגניות מפני שהוא אינו אובייקטיבי. אומנם יכולים להיות חלקים אובייקטיביים. להסתמך על הספר הזה כעל עד מהימן בכל הנוגע לטקסים פגניים? מצידי תעשו מה שבא לכם, אבל בזהירות. גם, אם יש לך בעיה איתי או עם הגישה שלי, את מוזמנת להעיר לי על כך ולהציג ביקורת בונה בפרטי. "אז אסור לדבר עליהם ועל ההשפעות הפגאניות בטקסטים שלהם?!" לא אמרתי אסור, במיוחד בנוגע להשפעות פגניות - וביקשתי מרובין שיראה איזה השפעות פגניות בדיוק יש, לכי תדעי - אני עוד עלול להסכים!!! "אני חושבת, (ואני מאד מקוה שיותר מ51 אחוז מחברי הפורום מסכימים איתי ואם לא אז אני מודה ועוזבת ירוחם), שמטרת הפורום היא לא להחליט מי יותר פגאני, מי יותר חכם, מי מבין יותר בדת שלו, מי מבין יותר בדת של החבר שלו, ועוד סוגיות קטנוניות שאני לא מאמינה אפילו שאני מעלה על הכתב. היא כן להחליף מידע וידע, להוות אוזן קשבת לפגאנים במצוקה, להוות חלון ומקפצה לתחומים שלא הכרת, וגם סתם מקום-וירטואלי טוב לחזור אליו אחרי שבוע קשה." נכון, אבל חלק מהעניין הזה הוא גם לפעמים ויכוחים על כך ועל כך.

למעלה