מוזמנים לשוטט באתר החוג להיסטוריה כללית, חיפה

שינובי5

New member
דומני שאיש לא חלק

על חשיבות ידיעת השפות בתחומי ההיסטוריה השונים, שהרי זה כלי מספר אחד להיסטוריון. בעייתו של הרצל נעוצה בסחטנות הכספית של האוניברסיטה בקשר לחובת סיום הקורס עוד במכינה, אם קלטתי את טרוניתו נכוחה; ובכך אני מצטרף אליו. במילים אחרות למד לטינית אבל יש לך גם שלוש שנות תואר לשם כך, אפילו שיש כאלו כאן הסוברים אחרת. עכשיו - שמעי סיפור אמיתי. אולי את מודעת למבול הפרסומים על נושאי מזה"ת לוהטים כגון בן לאדן ושות';רבים מהכותבים הינם מתחום מדעי המדינה, "חוצפתם" נעוצה בעובדה שלא נעט מהם אינם יודעים ערבית או שפה מזה"תית אחרת, אבל הם נעשו רבנים להדיוטות....

I Was Hoping

New member
הבנתי, ויש לכך הסבר

שפה זרה היא חובה ונכנסת לממוצע מתוקף היותה חלק מתכנית הלימודים בחוג להיסטוריה כללית (להבדיל מהחוג לתולדות ישראל, למשל), ולכן זה נחשב חובה כמו כל קורס אחר להשלמת התואר. תאמין לי, האוניברסיטה סוחטת המון כספים מיותרים, אבל את האצבע המאשימה לא הייתי מפנה דווקא לכאן.

shay4442

New member
לחייב שפה עתיקה אבל לא דווקא לטינית

אני דוקא כן חושב שסטודנטים לתואר ראשון בתחום ההיסטוריה העתיקה(אין צורך כמובן בתקופות המודרניות)צריכים ללמוד לפחות שפה עתיקה אחת אבל אין טעם ואין צורך לחייב דווקא לטינית. אפשר לתת בחירה בין יונית עתיקה,לטינית,ארמית. ללמוד שפה עתיקה במיוחד ברמת מתחילים זה לא סוף העולם ולא כזה קשה(בתור אחד שלמד אכדית וחיתית למתחילים ואין לו כשרון לשפות)וחשוב לפחות להקנות לסטודנטים את הכלים הבסיסיים אם בכונתם להמשיך בתחום האקדמיה

masorti

New member
|א-ט |אוי, בדיוק חיפשתי מישהו שיודע חיתית...

לגמרי במקרה קראתי אתמול בויקיפדיה בעברית שהמילה "ציון" לעיר ירושלים היא מילה חיתית שמשמעותה "מצודה". האם זה נכון?

hastings

New member
זה מתאים לערבית

שבה פירוש השורש צ.ו.נ. הוא להגן או לשמור. וגם למילה העברית "צִנה" שפירושה מגן. מאנדלקרן בקונקורדנציה אומר "לדעת רבים טעם השם ציה וצחיח סלע, וכן בסורית [מילה שאני לא יכול לקרוא בסורית]" ואז מביא את הפרשנות המסתמכת על הערבית.

shay4442

New member
לא זכור לי

לא זוכר ש"ציון" זה מצודה בחיתית בכל מקרה בדקתי במילון שלי(שהוא די חלקי ולא מכסה את כל המילים)ולא מצאתי אולי היא מופיע בצורה אחרת(סוג של הטייה) ואולי יש מילה שדומה לה ולכן אומרים שהיא חיתית.............. גם הטענה הזאת שהיבוסים הם קבוצה ממוצא חיתית היא די מיושנת לפי דעתי ואין לה סימוכין חוץ מקראית או ארכיאולוגית ומבוססת בעיקר על פרשנות מקראית

I Was Hoping

New member
כבוגרת החוג - אין חובה כזאת

אני ידעתי מראש שאעסוק בהיסטוריה גרמנית, ולכן עוד משנה א' למדתי גרמנית, בזמן שחבריי שיננו טבלאות בלטינית. למדתי לטינית אחר כך כי גיליתי, שזה פשוט מרתק, אבל זאת לא חובה. בגרמניה, לעומת זאת, אי אפשר להתקדם לתואר שני בהיסטוריה בלי רמה מאוד גבוהה של לטינית. אני דווקא מאוד מעריכה את זה.

למעלה