מוזר, לפחות לי ....

Yali 17

New member
מוזר, לפחות לי ....

שלום לכולם, יש לי שאלה שמאוד מציקה לי ( אם אפשר להגיד ) - הרבה מכם, הפאגנים, מאמינים באלים שונים ומשונים. אתם שואבים את האמונה שלכם מדתות שונות- קצת מזה וקצת מזה. אתם אפילו בוחרים רשימת אלים מאוד מגוונת. ושאלתי היא- באיזו זכות ? איך אתם עושים "מיקס" שכזה ? על פי מה אתם מתבססים ? אתם טוענים שכל האלים כמו : זאוס, אודין, ענת, דגון, שקץ, האלה, הקטה, הרה וכ' וכ' .... כולם נמצאים ? אבל בעצם קיומו של אל אחד סותר את קיומו של אל אחר ! אשמח אם טענו לי בהוקרה ילי

תמיר302

New member
מז"א

באיזו זכות? האין לי את הזכות לבחור לעבוד עם מי שאני רוצה? ומדוע שמציאות אל אחד תסתור את קיומו של האחר? שום אל מלבד האל התנ"כי אינו דורש הכרה בקיומו בלבד.

Yali 17

New member
לא הבנת !

באיזו זכות- הכוונה על פי מה ? יש לך תורה כתובה, הרי אין זו דת אחידה ! אתה המצאת את האמונה שלך ? ממש לא, אמונה באלים שונים ומשונים יוצרת בעיות רבות, למשל : בריאת העולם, אם אתה מאמין בזאוס אתה חושב שהעולם נברא בצורת אחת, אבל מצד שני, אתה מאמין באשתרת אתה מאמין שהעולם נברא אחרת. התפיסה של האלים שונה מדת לדת, ולפעמים קיום של אל אחד סותר את קיומו של השני. מיקס של אלים יוצר גם כפל תפקידים. אלה שהיא בעצם אלת השמיים במיתולוגיה א', "מוצאת את עצמה " כנגד אלה מדת אחרת, שהיא בעצם אלת השמים ? אני אשאל שוב, עפ"י מה אתם יודעים אילו אלים קיימים ואילו לא ? מה קושר את קיומם של כל האלים של כל הדתות ? באיזו זכות את עושים את המיקס הזה ? הרי אם אתם אומרים שישנם הרבה אלים, אז נקח בחשבון גם את אלי מצריים, האלים של האינדיאנים, האלים של השבטים האפריקאים, האלים ההודים, האלים הנורווגים, אלי-המאיה.... קצת בלגן אתה לא חושב ?

תמיר302

New member
בד"כ

אנשים עובדים עם אלים מפנתאון אחד בלבד. (ולפעמים הם חלק מדת שכזו. למשל אסאטרו היא דת שבה עובדים עם האלים הנורדיים). לעיתים פגאנים כלל לא עובדים שום אל ספציפי מפנתאון כלשהו (כמוני למשל). אנשים שעובדים עם אלים יווניים, יאמינו מן הסתם במיתוס הבריאה היוני.

gwizard

New member
אתה זה אשר לא הבנת

אבל בשביל אנו פה
אני לא יודע איך כל השאר מאמינים, אך אני מאמין כי כל אל וכל אלה הם ארכטיפים לסוג מסויים של אנרגיה. מכאן, לא רק שבאמונתנו אנו נותנים לאלים תוקף קיומי, אלא הם יכולים להתקיים ביחד ולכוד בכל מקום ובכל זמן. שורה תחתונה - זה עניין של השקפה ואמונה !

gwizard

New member
BB ולא נתניהו ../images/Emo13.gif

שמח שסוף סוף פתחתם לי את הנעילה

lazaros999

New member
לדעתי

אלים הם כמו פוליטיקאים הם קיימים קיומם מתחזק ככל שאתה ואחרים מאמינים בהם והם מוכרים הרבה לוקשים ושטויות ולא ממש עוזרים

TheBlueOne

New member
ברוכה הבאה (גם לפה)

ראשית לפני שאענה לך על שאלתך, אני חייב להזהיר: את רצויה ומבורכת פה כל עוד הודעותיך אינן מנוסחות בצורה מזלזלת, משמיצה או בעלת אופי שאינו הולם את אורח הכתיבה בפורום. אני מזכיר לך שמדובר בפורום מיוחד ויש לנהוג כאן בסבלנות וסובלנות כלפי כל השותפים בשל הנושא האישי בו הוא עוסק. קחי לתשומת ליבך, אני לא אחזור על כך שנית. וכעת, לשאלתך. הזכות עליה מדובר היא החופש מדת וחופש הדת. לכל אדם הזכות לבחור את דתו ואורח חייו על-פיה. זה- בהגדרה הרשמית של חוקי מדינת ישראל. ועכשיו לפן האישי יותר- בואי נתחיל מזה, שרוב הפאגנים אינם "מערבבים" מדתות שונות כפי שציינת. הרוב הולכים אחרי שביל/נתיב אחד. לגביי בחירת האלוהויות איתם עובד כל אחד- דבר זה מאוד אינדיבידואלי. בדיון הזה (ממש מתחתייך)תוכלי לראות שבשביל כל אחד, אלוהות מייצגת דבר אחר. ישנם הרואים בכל השמות אותם ציינת בעצם את הפנים השונות של אותו אל ואלה, יש אחרים הרואים בהם רק כסמל ויש כאלה שאפילו לא עובדים עם האלוהיות הללו כלל. כך שלומר שקיומו של אל אחד סותר את קיומו של אל אחר- הוא קצת מוגזם. ובכלל, אנני רואה שום צורך לתת "דין וחשבון" לאפחד על האלוהות בה אני מאמין. את מוזמנת לעיין במאמרים ובמיוחד ב"ממבוא לנאו-פאגאניות, פוליתאיסטיות ודתות משוחזרות".

TheBlueOne

New member

התכוונתי למאמר הזה העוסק במבוא לנאו-פאגאניות, פוליתאיסטיות ודתות משוחזרות. והערה נוספת: לגביי הסתירה שציינת בהודעת התגובה שלך, מה תגידי על כך שגם לתורה קיימת סתירה? הרי על פי מדעי החיים - מוצא האדם מהקוף וראשיתו בתהליך אבולוציוני ענק... נקודה למחשבה.

Yali 17

New member
יש לך טעות....

אין סתירה ! יש הסבר מדהים לטענה "האדם בא מהקוף ". אם תרצה לשמוע אסביר לך.... שאני שאלתי באיזו זכות, לא התכוונתי על פי איזה חוק ! שאלתי על פי איזה ביסוס, אמונה ? לא ביקשת ממך "דין וחשבון ",blueone, היקר ! שאלתי שאלה כי רציתי להבין.ואכן מצאתי את ההסבר שלך כעונה על מספר שאלות ששאלתי, אך לא על כולם.

TheBlueOne

New member
על פי האמונה

שנולדתי לתוך עולם בו מותר לי לחיות את חיי כרצוני? אל תשכחי שלא בחרנו ביהדות. נולדנו לתוכה. בשלב מסויים מגיע השלב בו אדם מבוגר דייה על מנת לבחור את דרך חייו וכמו כן את אמונתו. איננו צריכים ביסוס.

Yali 17

New member
גם אני....

גם אני נולדתי אל היהדות. אבל בשלב מסויים בחנתי את כל הדתות לעומק, לרוחב ושוב לעומק, והגעתי למסקנה אחת .... " שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד ! "

TheBlueOne

New member
נראה לי שלומר

"בחנתי את כל הדתות לעומק, לרוחב ושוב לעומק" הוא קצת קיצוני. את לא חושבת? במיוחד בגילך... אבל כל עוד את יודעת מה טוב בשבילך ועובד בשבילך- אני שמח.

Dia Leoghann

New member
דרך אגב

פסוקים מדהימים ביופיים!!! הלוואי והייתי מסוגל להכניס ללחשים או טקסים שאני עושה אימרות ומשפטים המשדרים עוצמה ורוח כמו הפסוקים הללו (דברים פרק ו' 4-9 למי שאינו יודע)

Yali 17

New member
אפשר לשאול

מה גורם לך לחשוב שהפסוקים האלה מיוחדים ? מה מקסים אותך בהם ?

Dia Leoghann

New member
מבחינה ספרותית בלבד

זה פשוט חוק זה הכל. הוא כתוב בצורה מחורזת ופיוטית, ולמרות זאת נשמרת חד המשמעיות שלו וה"תוקפנות" שלו. לגבי המסר, זה כבר משהו קצת אחר.

למעלה