מוח ואהבה

why worry

New member
מוח ואהבה

זה ידוע שכשאתה מאוהב אתה מאבד את הראש...
השאלה היא - האם לדעתכם לאבד את הראש זה תנאי הכרחי?
כלומר, בנאדם שמאוהב ועדיין חושב בצורה רציונאלית, הם תטילו ספק באהבה שלו?

אני אתן לכם דוגמא, שזו בעצם הסיבה שאני שואלת...
היא והוא יצאו, נהנו, הסתובבו והזמן חלף ועבר כמו טיל... הוא מציץ לשעון ואומר שמאוחר, הוא חייב לחזור, ללכת לישון, כי הוא קם מוקדם למחרת. היא רוצה שישאר עוד קצת. הוא מסרב.
האם הוא באמת מאוהב בה (הרי אם כן הוא גם היה אמור לרצות להשאר עוד)? האם החשיבה ההגיונית של ללכת לישון מוקדם-כי מחר קמים מוקדם לא קשורה לכמה הוא אוהב אותה?
האם זה תלוי באופי של הבנאדם או שאתם מאמינים שאהבה=/=מוח?

מה דעתכם?

BloodyRose

New member
זתומרת שמאוהב = עייף ?

יש אנשים רציונליים יותר, ויש כאלה שפחות.
יש כאלה שלא מצליחים לתפקד אם הם לא ישנו מספיק בלילה שלפני, ואם הם צריכים לתפקד טוב למחרת, אז כן, לא משנה כמה הוא רוצה להישאר, הוא ילך הביתה כדי לישון.
אני אישית בן אדם מאוד רציונלי (יש כאלה שיגידו שיותר מדי), ואני משתדלת לשמר את זה גם כשזה נוגע למערכות יחסים. "איבדתי את הראש" בעבר והבנתי שלי אישית, זה לא שווה את זה.
אז אני הרבה יותר מדי רציונלית, והבן זוג מבין את זה (והוא גם קצת כזה). אם הוא לא היה מבין את זה, לא היינו שורדים אפילו שבוע ביחד...

אני לא חושבת ש"לאבד את הראש" ולהתנהג בצורה לא רציונלית זה תנאי הכרחי כדי לאהוב בן אדם אחר. אני באמת לא חושבת שיש קשר הדוק בין הדברים.
אולי בן הזוג שלי יעשה דברים שאני לעולם לא אעשה, כי אני יותר רציונלית ממנו, אבל אני לא חושבת שזה מעיד משהו על הרגשות שלו או שלי.

cmyk137

New member
בכל מקרה עדיף לא לאבד את הראש

זה דברים שמורכבים
מכל מני דברים אחרים
לכן זה תלוי ואין קשר
כאשר זה חשוב צריך להיות
באופן עצמית התחשבות והבנה...

Optimistic Girl

New member
לא הבנתי כלום

אם גבר אוהב בחורה
מה הוא צריך לאבד עבודה בשביל זה?!
אם מאוחר אז
זה באמת מאוחר!
זה ממש לא קשור לאהבה.

יש מחויבויות בחיים האלו. שאדם נורמלי עושה אותם.

זה הכל.
וחוץ מזה גברים תמיד חושבים בהיגיון
ונשים לפי הרגש
תקראי ספר של "נשים מנוגה גברים ממאדים" של פסיכולוג שחקר את שני המינים ותביני את ההבדל..

ההודעות האלו תמיד מתחילו עם: זה ידוע...

אז זהו שזה תמיד הנחה דפוקה שגויה של הכלל
או סתם משהו שלא קשור למציאות, ואז מתחילים לנפח
את זה ולהסחף. אז לא כל פתגם עומד מאחוריו משהו
שניתן לחיות לפיו ככלל ועקרון. וכעקרון ממליץ לך
לאמץ ערכים כללים ועקרונות נכונים רק כדי ללמוד אח"כ
שלפעמים צריך להתגמש בעקרונות בחיים.

אני אתן לך דוגמה: בא לי להכנס בשטות הזאת עוד, אבל מעדיף
שתלמדי ותחכימי בעצמך, יאללה ביי.....

גילושיט

New member
איזה שטויות

בהנחה שעברת את גיל 16 ואת מבינה שלהיות עם מישהו לא אומר להתרכז רק בו...

אהבה היא חלק מהחיים. היא חלק כיפי, מרגש, מהנה ועוד מיליון דברים - אבל היא ממש לא הכל.
אלה לא הדברים בהם נמדדת האהבה שלו אלייך. זה רק מראה שיש לו מחשבה קצת יותר בוגרת משלך על העולם ועל חיי זוגיות, ואני בטוחה שבשלב מסוים גם את תביני שלהיות מאוהב זה ממש לא הכל.

ShacharDawn

New member
רק אני חושבת

שמעצם העובדה שהיא רצתה שהוא ישאר איתה, למרות שהוא עובד וצריך לישון מוקדם, סימן שהיא לא מאוהבת בו אלא אובססיבית ילדותית?
(סליחה אם מישהי/ו נפגע/ה מזה, זו לא המטרה)
והוא לא בהכרח מאוהב פחות, אלא ריאלי ויודע לשים גבולות.

מי שאוהב באמת יודע גם ללכת לקראת ולהתחשב

וגם אם מאוהבים, זה לא אומר שצריכים להיות יחד 24/7 (לא בתחילת הקשר לפחות, שזה לרוב הזמן ה"מאוהב") וגם לכל אחד יש את הזמן הפרטי שלו.
מניסיון, 100% מהזמן עם האהוב, בלי שום רגע לעצמך ולבנזוג בנפרד, עושה בעיקר רע לקשר - לא בקטע של געגוע, אלא בקטע של לדעת גם לעשות הפסקות, לתת מרחב לנשימה ולא לחנוק אחד את השני.

Hawkgirl

New member

מסכימה איתך.

ומעבר לזה - למה לבחון את האהבה רק של אותו בחור?
אם הבחורה אוהבת אותו בחור היא אמורה לעודד את אותו בחור גם ללכת לישון מוקדם ולדאוג לו שלא יזיק לעצמו ממחסור בשינה.
זה לפחות איך שאני רואה את הדברים.
כשאוהבים מישהו הוא חשוב לך יותר מעצמך.

cmyk137

New member
למה לא לשאוף להיות ביחד

למצוא קשר ומזה לזרום לכיוון המשותף
ואז בדרך אפשר לברר על דברים אחרים ומשותפעם

cmyk137

New member
זה קצת מסובך)

ובקצרה זה ככה
הם צריכים להתנהל שיחה באופן עצמית
ואז ביחד להחליט משטוב לכל הצדדים
שלא להיות מנוגדים כי בזה צריך ליתיחס
באופן איישי שלכל אחד יש את הפרטיות
לכן עד כמה חשובים עזרה יחס וגישה...

Puskas

New member
היא לא בהכרח אובססיבית..

אם הם בתחילת הקשר אז זה הגיוני כי זה שלב "ירח הדבש"..
אם הם שנתיים יחד אז כן היא טיפה אובססיבית :)

ShacharDawn

New member
אני לא יודעת מה איתך

אבל שלב "ירח הדבש", כפי שמוגדר בהודעה שלך (זאת אומרת כפי שהוצג למעלה), זה שלב ה"מאוהבת מתבגרת אחרי שבוע ביחד" שלי. לתת ספייס? להבין שהבן אדם עייף וחייב לישון? להתחשב בבן אדם ולא להיות overly attached girlfriend? למדתי את זה אחרי שהבנתי שהתנהגות כזאת לא תורמת לקשר, בייחוד אם בן הזוג לא מתנהג בצורה דומה ואז הטונים צורמים.

נכון שלפעמים -בא לי- מאוד שהמפגש ימשך, שהוא לא יילך לעבודה, שישאר ערים עד מאוחר. הרצון נשאר והוא לפעמים בא גם בשלבים מאוחרים יותר בקשר וזה בסדר ולגיטימי. מכאן ועד להיות מוטרדת מזה שהרצון שלי לא תמיד ממומש, מזה שלבחור (אם הוא רוצה ואם הוא חייב) יש משהו אחר לעשות או מחוייבות אחרת באותו הרגע, לבקש בכל פעם שישאר גם אם אני -יודעת- שהוא לא יכול ואף לפקפק באהבתו אלי (כמו במקרה שהוצג)? זו האובססיביות שבדבר. זה להיות overly attached. זה להיות בת זוג תלותית. למזלי למדתי לא להיות כזאת.

Puskas

New member
זה לא מדויק

אם הבחורה מבקשת שיישאר כי כיף לה איתו אבל אחרי שהוא אומר שהוא צריך לישון אז היא משחררת בחיוך זה בסדר..
זה מראה שאכפת לה והיא רוצה להיות איתו..
אם אחרי שהוא אומר שהוא חייב ללכת היא עדיין מתעקשת ועוד עושה פוזות על זה שהוא הלך, אז היא אובססיבית..

ShacharDawn

New member
ציטוט מההודעה הראשונה:

"היא רוצה שישאר עוד קצת. הוא מסרב.
האם הוא באמת מאוהב בה (הרי אם כן הוא גם היה אמור לרצות להשאר עוד)?"

עצם השאלה מעידה על כמה היא "שמחה" לתת לבחור שעות שינה ועל כמה ביטחון יש לה מהזוגיות שלה ומהבחור שלה, וזה עצוב לטעמי...

בזוגיות בוגרת השאלה הזאת כלל לא הייתה עולה על הפרק.
אין "אמור לרצות". גם בן הזוג המאוהב ביותר בעולם מדי פעם ירצה קצת זמן לעצמו. אם הוא לא רוצה כלל זמן לעצמו זה אומר שהוא תלותי ופוחד מהבדידות (אחרת הוא כבר היה מוצא משהו שהוא אוהב לעשות לבד/עם אנשים אחרים, כמו כל בן אדם נורמלי).
וגם, יכול להיות שבפנים בן הזוג היה רוצה להישאר איתה, אבל מה לעשות שאי אפשר?

Puskas

New member
וזה מחזיר אותי לפז"ם שלהם

תחילת קשר ההיגיון חלש ואת האמת? שני בני הזוג ממש לא רוצים זמן לעצמם בתחילת הקשר.. הם רוצים בעיקר זמן משותף גם על חשבון שעות שינה לצורך העניין..
אחרי שנה ההתלהבות נרגעת וההיגיון מתפקד חזק ואז כמובן שיש צורך בזמן לעצמך, יש צורך בהקפדה על שגרה וכו'..
זה עניין של הרגשה ולא חוקיות.

יכול להיות שהיא אובססיבית ויכול להיות שזו התלהבות של תחילת קשר..
הכל תלוי בפז"מ המשותף ובכמה היא לוחצת ואיך היא מתנהגת כשהיא לא מקבלת את מה שרצתה.

למעלה