מוח ואהבה

spaysi8

New member
שאלה מעניינת..

אני חושבת שהעניין של להפסיק לאבד את הראש (ברמה של מה שאמרת- ללכת הבייתה כי זה הדבר האחראי לעשות כשקמים מוקדם יום למחרת) קשור יותר לגיל.. או בעצם יותר לנסיון עשיר בזוגיות ואהבה.
כשבנאדם מתאהב בפעם הראשונה, שניה, שלישית.. הוא כל כולו מתמסר ושוכח ממה שיש מסביב (לפחות ככה אני הייתי, ברמות באמת מוקצנות), אבל אני חושבת שבשלב מסוים בחיים, משהו שבא עם גיל ונסיון, לומדים להתייחס להתאהבות הזו קצת אחרת וכן יודעים למתן את האובר-רגשות האלו שמשתלטים והופכים הכל ללא רציונלי.

אני יכולה להגיד על עצמי שחשבתי שהגעתי לשלב הזה עכשיו עם בן הזוג הנוכחי,
שאני כן רציונלית וכן חושבת בהגיון ולא רק על פי רגש והתאהבות,
אבל מהר מאוד גיליתי שלא כך,
אני נורא לא רציונלית לפעמים, אני נותנת לאהבה כלפיו לפעמים לשבש תוכניות (לטובתו) ומוציאה כספים שלא הייתי צריכה ומה לא..
אני מנסה לעבוד על זה, אבל זה נורא קשה..

אז התשובה היא, בקיצור, שאפשרי אבל קשה מאוד וצריך להיות מאוד בוגרים ומנוסים כדי להגיע למקום כזה.

spaysi8

New member
אגב,

הגבתי לך לפני שקראתי את התגובות,
ואני רואה שכולם פה מגדירים מצב כמו שתיארת בתור משהו ילדותי, או אובססיבי,
אני יכולה להגיד לך שאני מכירה הרבה אנשים בגילי, וגם מבוגרים יותר שחווים מה שאת מתארת וגם מה שתיארתי על עצמי,
אז אני לא חושבת שמה שאמרו פה בהכרח נכון..
כמובן שיש גבול ואם בנאדם דופק את עצמו ברמות קשות רק כדי לרצות את בן זוגו- יש פה בעיה,
אבל עניין של היסחפות ורצון להיות עם בן הזוג על חשבון שעות שינה ועניין של אהבה שלפעמים טיפה לא רציונלית, אני מכירה הרבה שחווים.. בעיקר בתחילת הקשר הזוגי..

Blue Potion

New member
מסכימה איתך...

בכל מילה.
אני מאמינה שקל לקטול אחרים, אבל התנהגות כזאת לא בהכרח נובעת מאובססיביות או אנוכיות או חוסר הבנה של הצד השני.
גם אחרי קשר של שלוש שנים, אני לא רוצה שהוא ילך הביתה אף פעם
מן הסתם הפתרון הוא לגור ביחד... מתישהו... בע"ה

spaysi8

New member
הלווווווווואי :p

יש לי דירה שמחכה לו..
רק שיחליט שסיים עם התקופה של "אחרי צבא" ויבוא לגור איתי כבר!!

littlerunaway

New member
כשהיא תתחיל להיות עסוקה

ותידרש לקום מוקדם לעבודה/לימודים היא תבין מאיפה הוא בא.
נראה לי אגואיסטי משהו לצפות מהבחור להישאר רק כי בא לה, גם אם זה אומר שהוא יקום עייף למחרת.

Puskas

New member
אני חושב שבפורום 10+ תקבל תשובות אחרות

תשמע.. מאוהב זה אחלה אבל זו סה"כ תגובה כימית שנוצרת במוח..
להישאר רציונלי זה תמיד טוב.. כמובן שזה לא שחור ולבן כי אולי במקרה אחד אני אשאר איתה למרות שמאוחר ובמקרה אחר אלך..
בקיצור, לא חייבים לאבד את הראש, אפילו רצוי לשמור עליו במקום וזה עדיין לא סותר זוגיות מלאת רגש והשקעה.

קרקלה

New member
שלום חברים, מה זו הציניות המרירה הזאת?

ועוד בפורום של צעירים... להתאהב ולאבד את הראש לא הולך יד ביד עם להיות שקול ורציונלי. כשמאוהבים בטירוף קורים דברים, שבכל מצב אחר יחשבו פסיכיים לגמרי. זה הרעיון בהתאהבות טוטלית - היא מטורפת. זה לא רק שורה משירי פופ, זה קיים באמת, וזה להיות במצב של מאניה במשך תקופה, לפעמים כמה שנים. אנדרנלין, אובססיה, השתלטות על כל תחומי החיים, מצבי רוח קיצוניים, מחשבות טורדניות, התשה מנטלית, זוועת עולם כשהאופוריה מתחלפת בדיפרסיה? כן, זה חלק מהחבילה. נשמע ממש מעצבן לשמוע את זה, אני יודעת, אבל אנשים שמצקצקים בלשונם או אומרים שזה לא קיים או שזה "לצאת מפרופורציות" - לא חוו את זה.

האם הוא בהכרח לא מאוהב בה כי הוא צריך יום אחד לקום מוקדם? לא. האם הוא לא מאוהב בצורה פסיכית מזיזת הרים אם אירועים כאלה נפוצים וחוזרים על עצמם? כן.

השאלה היא לא רק אם הוא לא מאוהב בטירוף, אלא אם חייבים להיות מאוהבים על כל הראש. לדעתי - זו חוויה מופלאה ונוראית, חוויתי אותה פעם אחת אבל למשך שנים ארוכות, ואני לא מבינה לגמרי איך תפקדתי ושרדתי כדי לספר עליה. לדעתי רובנו לא זוכים לחוות את החוויה הזאת, ואני לפחות רואה אותה כמתנה נפלאה.
אבל זה לא אומר שאהבות אחרות לא שוות, ממש לא. הרי רוב האהבות הן לא התאהבויות מטורפות (למרבה המזל). התאהבות מטורפת לא מעידה דווקא על התאמה, על הערכה, על אינטימיות, על אהבה שתמשך לזמן רב, על בטחון בקשר וכל מני דברים חשובים וטובים.

Sunshine Smiles

New member
תורידי קצת לחץ מהבחור

את נשמעת כמו בחורה לחוצה שמחכה להניח את טלפייה על הבחור ולא לעזוב לעולם!
אותי זה מלחיץ - אז תחשבי מה עובר לו בראש!
תרגעי, תנשמי הכל בסדר...
פגשת מישהו נחמד וטוב לך איתו - מצוין, אבל לא צריך להסחף.
תני קצת ספייס למען השם.
הבחור בן אדם בוגר ואחראי שעבר את גיל הינקות ויש לו מחויבויות בחיים,
והוא מבין שבשביל לבצע את זה הוא צריך שעות שינה לתפקד.
זה שפוגשים מישהו ומתאהבים זה לא אומר שצריך להפוך את הבן אדם הזה למרכז העולם שלך.
עצה שלי- תני לבחור ספייס , תשחררי את הלחץ ותני לו להמשיך לחיות את החיים שלו,
ובנתיים תמשיכי לחיות את החיים השגרתיים שלך ואל תהפכי אותו למרכז עולמך.
דברים כאלה אף פעם לא בריאים לאף אחד.

השאלה היא כמה זמן אתם יוצאים?

לצאת לבלות ושכל אחד יפנה לדרכו בסוף הערב - נשמע כמו דייטים ממש ראשונים.
ומצד שני, להשתמש במושגים כמו אהבה, זה כבר שלב יותר מתקדם.

ShacharDawn

New member
לא מדויק

יכול להיות שהם עדיין יחסית צעירים ועוד לא מסוגלים (כלכלית או אנערף) לעבור לגור ביחד (כמוני וכמו חבר שלי, למשל, גם אחרי שנה וחצי ביחד. יאפ.)

לא צריך לעבור לגור ביחד

אבל להשאר לישון לפחות?

ברור שיכול להיות גם מצב שאחד לומד בדרום והשניה במרכז, או אלף ואחת סיבות למה הערב נגמר בערב ולא בבוקר.

מהתיאור זה נשמע כמו התחלה של קשר חדש.

אם זו לא התחלה, אז זה הגיוני להתנהג בצורה רציונאלית ולהעדיף שעות שינה... אחרי שנה וחצי למשל, כשזו אהבה יציבה יותר, עמוקה יותר, ולא ההתאהבות הסוחפת והמטורפת של החודש הראשון...

אבל בהתחלה-בהתחלה
צריך קצת להסחף
לא?

ShacharDawn

New member
אין צריך, יש אפשר

ולדעתי גם מדובר באופי של זוג: אם הוא יותר "משוגע" באהבה שלו או רגוע יותר, גם בהתחלה.

והשאלה שלה הייתה קשורה בכלל למידת האהבה שלו אליה, אם הוא באמת אוהב אותה, רק בגלל שהוא חייב ללכת, וזה מה שמהבהב קצת באדום... מי אמר שבפנים הוא לא היה ממש בבאסה ו"נקרע לו הלב" מזה שהוא באמת חייב ללכת?...

ואגב, גם לבני הזוג הכי טריים יש מחויבויות אחרות בחיים, פשוט בשלב הזה בדר"כ קצת יותר קשה רגשית לשלב בין הדברים.

מסכימה איתך

השימוש בשורש א.ה.ב קצת הזוי כאן,
בדיוק בגלל זה שאלתי אם מדובר בדייטים ראשונים או בקשר ממש.

אוף, זה כלכך קשה כשאין פרטים.
אנשים זורקים משפט ומצפים שנפסכלג אותם בלי שום רקע או הקדמה...
אי אפשר ככה.

ShacharDawn

New member
הבנתי אותך

ואהבתי את ה"נפסכלג"

אנשים באים לפורום של אנשים בגילם וכנראה בלי ניסיון גדול בהרבה משלהם, לא לפורום פסיכולוגיה, ולכן היעדר הרקע עוד יותר מקשה עלינו לעזור...
מצד שני, גם פסיכולוגים תמיד מבקשים לקבל כמה שיותר פיסות מידע חיוניות שיכולות לעזור לפענח את המקרה...

einat162

New member
ספציפית לדוגמא שנתת -

אני חושבת שלא קשור לאהבה, ומה לעשות- צריך לקום מוקדם לעבודה... מגיע לבנאדם לישון

גם תלוי כמה זמן אתם ביחד.
בכל מקרה- תני לו ספייס.

למעלה