מוטרדת לגבי אוכל במסגרת

אני ממש מקווה שאת צודקת.
יש לי ממש ספק בזה.

היינו בפגישה במעון והאמת שדי הזדעזענו.
אני שומעת דברים מדהימים על גני חנ"מ לילדים מעל גיל 3, כלומר גני עירייה, אבל במעונות, בהיותם שייכים לעמותות פרטיות, זה מאוד שונה. ודווקא כשהם קטנים יותר... אוף. אבל אני לא יכולה להשאיר אותה עוד שנה בבית, די. היא כבר מחפשת חברה.
 

winterfell

New member
כמה דברים

כשאנחנו הלכנו להתרשם מגנים של עיכוב התפתחותי כללי, ולא גן תקשורת, הזדעזענו גם... זה היה הטריגר העיקרי ללכת לאבחון אוטיזם.
הבן שלי היה בויצו עד גיל 3 (מדהים! באמת. היה שם צוות נפלא שמאוד שיתף פעולה איתנו). הוא היה עם סייעת, וזה דרש מאיתנו המון-המון השקעה. לא יודעת אם רלוונטי לכם.
הורים לילדים שהיו במעון תקשורתי מספרים על ניסים ונפלאות. כנראה שזה באמת תלוי במפעיל. גם בגני עירייה זה תלוי בעירייה עצמה וגם מאוד-מאוד בגננת. הגננת בשנה הראשונה של הבן בגן תקשורת הייתה... לא משהו, נקרא לזה. הבנו עד כמה זה משפיע רק בשנה שלאחר מכן, כשהיא התחלפה.
 
תודה. פחות...
אני לא צריכה מסגרת בשביל "סידור" לילדה

אני עובדת מהבית ויכולה לתמרן עבודה וטיפול בילדים. העניין הוא קודם כל הטיפולים שיהיו במקום אחד ובצורה יותר אינטנסיבית ממה שאני יכולה לספק בבית, עם כל הרצון הטוב. בבית אי אפשר שבכל ארוחה תשב לידה קלינאית תקשורת, אי אפשר לתת לה טיפול פיזיותרפי בתדירות הנחוצה ועוד. במעון ברמת העיקרון היא אמורה לקבל פשוט יותר שעות טיפול. ובנוסף היא כבר בת שנתיים, גם אם היא ברמה של בת שנה בערך ונראה לי שיהיה לה נחמד עם עוד ילדים, שירים, יצירה מותאמת ליכולותיה ועוד. כמה שאני מנסה אני בכל זאת רק בנאדם אחד ואני לא יכולה לספק את כל הצרכים שלה.
לא חושבת שיש לי איזושהי דרך להוציא לה אבחון אוטיזם. בטח לא בגיל הזה.
 

winterfell

New member
את בטוחה שהיא תקבל יותר שעות במעון?

מצד אחד, אני יכולה להגיד לך שזה שהטיפולים מרוכזים כולם במקום אחד ואת לא צריכה לרוץ איתה כל הזמן לטיפולים זו הקלה גדולה מאוד.
אנחנו בשנה שהבן היה בויצו לקחנו אותו לקלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה בהתפתחות הילד. בנוסף קיבלנו מהם הדרכת הורים.
בגן הייתה את הסייעת, שבאה איתנו גם לטיפולים שלו מדי פעם... היתה מאוד חסרה לנו (ואת זה אני יועת בדיעבד) מנחת שילוב ומנתחת התנהגות. אולי מישהי שעושה גם וגם.
מצד שני, יש כאלה שטוענים שדווקא בשילוב יחידני הילד מקבל יותר תשומת לב כי יש מישהו שאיתו כל הזמן.
&nbsp
לא יודעת מה נכון...
אגב, אני מכירה ילדים שקיבלו אבחון אוטיזם בגיל שנתיים. השאלה אם את חושבת שזה מה שנכון עבורה.
 
זאת שאלה מעניינת

אני לוקחת אותה לקלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה. רוצים להתחיל גם הידרו. לכאורה גם בגן היא אמורה לקבל את הטיפולים האלה פעם בשבוע, אפילו טיפולים קצרים יותר של 30 דקות ולא 45-60 כמו עכשיו. עם זאת, הסייעות במעון השיקומי מקבלות הדרכה מהצוות הפרא-רפואי וממשיכות את העבודה כל הזמן. למעשה הן מתרגלות את מה שעובדים עליו בטיפול כל יום. אם זה עמידה ומשחק בעמידה, אם זה הליכה עם הליכון, אם זה לגלגל ולמסור כדור, אם זה לחזור על הברות... ברור שגם בבית אנחנו מקבלים הדרכה ומתרגלים, אבל נדמה לי שפחות, כי יש גבול למה שאת יכולה לעשות עם הילדה בבית אחד על אחד. מתישהו גם משעמם לה לשחק איתך בכדור. לעומת זאת אני לוקחת אותה לחוג אמהות ותינוקות והיא זוחלת בשמחה להסתכל על תינוקות אחרים ואפילו יוזמת אינטראקציה, כי הם ברמה שלה פחות או יותר וזה מענין לה.
יש במעון 10 ילדים על גננת ושלוש סייעות. פלוס צוות פרא. הם מקבלים המון יחס. באמת. היא בת שנתיים, לא הולכת, לא מדברת, שוקלת 8.5 קילו. היא תלך לאיבוד בגן כמו ויצ"ו עם 30 ילדים. אפילו עם סייעת. וגם אני חושבת שהילדים האחרים יהיו בכזה פער ממנה שהיא אפילו לא תוכל לחקות אותם כדי להתקדם. ולהכניס אותה לתינוקיה אני לא מסכימה כי זה לדכא כל סיכוי להתפתחות קוגניטיבית שעוד יש לה.
הייתי שוקלת גן פרטי קטן רגיל, אבל שם אני לא יכולה לקבל סייעת וגם העלות של גן פרטי פלוס טיפולים מביאה אותי לסכומים שאני לא אוכל לעמוד בהם.
מצד שני נכנסנו למעון והדבר הראשון שאמרו לנו זה פחות או יותר תשכחו מכל ניסיון להשפיע על מה שקורה פה. אנחנו מחליטים על כל מה שקורה בגן. שזה החל מכך שאסור להוציא אותה מוקדם וכלה בזה שגם אם אני מתנגדת לשיטת טיפול מסוימת הם יעשו את זה בכל זאת. לא ממש ברור לי איך אני אמורה להתמודד עם זה.
 

winterfell

New member
מבינה אותך...

הבן שלי נכנס בגיל שנתיים, בדיוק התחיל ללכת וכבר דיבר. הכנסנו אותו לקבוצת הפעוטות, בני שנה עד שנתיים, כך שהוא היה הכי גדול... לקראת סוף השנה היה מאוד ברור שהוא הולך לאיבוד. אז אני ממש מבינה את השיקול הזה.
אני גם מכירה את האיסור להוציא מוקדם, גם בגני עירייה יש אותו... אצלנו יש שתי דרכים לעקוף את זה: 1. להוציא לטיפול פרטי כלשהו, ואז נדרש אישור רופא וחתימה שלנו. 2. לכל ההורים ניתנת בחירה אם להוציא את הילד ב-15:30 או ב-16:45. הדיפולט הוא 16:45, אם רוצים להוציא מוקדם יש לחתום על כך בתחילת השנה, וזה תקף לכל הימים בשבוע - אי אפשר להוציא מוקדם רק בחלק מהימים.
תכלס, הכי פשוט למצוא רופא שישתף איתך פעולה, ייתן לך איזה אישור וזהו...
&nbsp
זה שהם רוצים להפעיל שיטת טיפול כלשהי נגד רצונך זה חמור מאוד בעיני. גובל בלא חוקי, הרי זו הילדה שלך ולא שלהם.
 
אז גם לטיפול פרטי אסור. נאמר במפורש

אסור להוציא מוקדם או להביא באיחור אם לוקחים לטיפול פרטי. נכון תענוג?
וכן, הקטע הזה של טיפול בניגוד לרצוני זה נשמע בעייתי מאוד אבל בררתי ומבחינה חוקית יש להם את הזכות לעשות את זה. לא אלאה אותך בלמה ואיך, אבל מותר להם. מאמינה (וגם הם אמרו) שמנסים לשתף הורים ולעבוד ביחד וכו', אבל בסופו של דבר המילה האחרונה שלהם. ממש מבאס.
 
למעלה