מוטרד

מוטרד

אהלן. אני כותב גם כדי לקבל עזרה ולשמוע דעות אבל גם קצת כדי לפרוק.אני בן 21 ויש לי חברה (אילנה) בקרוב שנה בה אני מאוהב מעל הראש. היא האחת שלי ואין לי ספק שאיתה אני רואה את העתיד שלי.הכל איתה מושלם וכשאני איתה אני מאושר. יש לי בעיה אחת וזו בעיה שאני צריך לפתור עם עצמי.אילנה היא החברה הרצינית הראשונה שלי (וגם הראשונה ששכבתי איתה). מנגד, לאילנה היה חבר למשך 3 שנים לפני שהכרנו.בזמן האחרון יוצא לי לחשוב הרבה על האקס, ועל זה שאני שני לכל דבר.כשטסנו לחו״ל חשבתי על זה שהיא כבר הייתה איתו בחו״ל.כשהיא אומרת לי שהיא מתגעגעת אני חושב שגם לו היא אמרה את זה אלפי פעמים.כשאנחנו שוכבים, וזה מדהים ואנחנו נהנים בטירוף, אני חושב שגם הוא גרם לה לזה.עוד מעט יש לנו שנה, ואני רק חושב על זה שהיא כבר עברה כמעט 3 כאלה.אני יודע שהיא אמיתית באהבה שלה אליי ואני לא מרגיש מאוים בשום צורה, אבל אני חושב על זה שגם אותו היא אהבה ככה... אם מישהו יוכל להביע את דעתו על זה, אשמח מאוד :)

רגשי נחיתות

עכשיו היא איתך ואני בטוחה שתגיד לך שלא היתה חוזרת לאקס על פניך.

להשתמש בביטוי "רגשי נחיתות"

זה כמו לומר לאדם שהוא חלש נפשית. רואה את עצמו נמוך. מה שאותו בחור ממש לא.

הוא הציג בעיה שנוגעת להמון אנשים שהם ממש לא כאלו.

אז לפני שאת משתמשת בביטויים כאלו תבדקי עם עצמך האם קל לך לקבל את זה שיאמרו עלייך דבר כזה.

יכול להיות שכן...

גם אם זו מחשבה לגיטימית

אז אדבר על עצמי ולא על אחרים. השוואה לאחרים/קודמים נובעת מדימוי עצמי נמוך או רגשי נחיתות. אם מפריעה לו העובדה שהיתה עם אחר לפניו, אז נכון, זה לא רגשי נחיתות. סתם פרימיטיביות. בכל מקרה, מה שנגיד לא יוכל לעזור לו כי זה בינו לבין עצמו.

אז זהו שממש בלי סיבה.

היא לגמרי ניתקה איתו קשר ואין לי שוב סיבה לחשוב על זה.זה משהו שיושב עליי אישית.יצא שחשבתי על זה פעם בעבר אבל ממש לא כמו עכשיו...

שלום

אתה לא אמור להתערב בשאלת הניסיון שלה עם גברים, וזה לא צריך להשפיע על החלטתך אם להיות אתה. אם אתה אוהב אותה, כדאי שתהיה אתה. אין רע בכך שהיה לה מישהו אחר בעבר, זה טבעי ויש להרבה מאתנו ולא צריכה להיות בעיה עם זה. העיקר שתהיה עם אדם שטוב לך אתו ותשקיעו בדברים החשובים כמו להתרכז בקשר שלכם. גם אותו היא אהבה וגם אותך.

Berethor

New member
אם זה כל כך מפריע לך, הייתה צריך להכיר מישהי שבאותו מצב

זאת אומרת מישהי שגם לא היה לה אף אחד אחר מלבדך, אבל עכשיו זה כבר מאוחר מדי, ותאלץ ללמוד לחיות עם זה שהיה לה מישהו לפניך, אפילו שזה לא קל לך, ואני מבין אותך. נראה שמה שהכי רציתה זה מונוגמיה בצורתה הגדולה ביותר, לא "מונוגמיה סדרתית".

"מונוגמיה סדרתית היא מצב שבו אין לאדם או לבעל חיים יותר מפרטנר אחד ליחסי מין בעת ובעונה אחת, אך יש לו יותר מפרטנר אחד לאורך החיים. בתרבויות מערביות מונוגמיה סדרתית הופכת להיות מקובלת יותר ויותר, במיוחד בשנות החיים שלפני הקמת תא משפחתי עם צאצאים, אך גם בשנים שלאחר מכן, ומכאן גם נובע שיעור הגירושין הגבוה בהן."

http://he.wikipedia.org/wiki/מונוגמיה

מעמקים39

New member
מפתיע אותי שאתה מבין אותו

כי ברור שזה לא קל לו כי הוא מרגיש בעלות עליה ורוצה לדעת שרק הוא היה הבעלים שלה. הוא מרגיש שקנה אוטו יד שניה וזה כמובן מעיד עליו רעות. אבל אותי יותר מעניין מה פתאום אתה מתחבר לזה? ואם לא זו הסיבה שכתבת שמבין אותו אז תקן אותי.

Berethor

New member
מישהו כאן צריך להבין אותו, ולא לבקר אותו על דבר שהוא הגיוני

האנלוגיה שעשית לרכב יד שניה היא לא רעה ויכולה להסביר את התחושה שלו למי שלא מבין אותה בצורה אחרת, אבל זה יותר מכך. קודם כל יש לציין שהוא בעצמו "יד ראשונה", ולכן הציפיה שלו היא לא רק הגיונית אלא גם הוגנת, למעשה הוא זה שהתפשר בקשר הזה לדעתי, בכל הקשור לנושא הזה. המונוגמיה הכי אמיתית וגדולה שיש היא להיות עם פרטנר אחד לכל החיים, זה שעם "ההתהוללות" בחברה המערבית המודרנית זה הופך לפחות נפוץ, לא אומר שזה לא אפשרי, ונכון שכיום זה קיים יותר בחברה הדתית מאשר בחילונית, אגב מדובר פה במאפיין שאני מעריך אצל דתיים, בניגוד ללא מעט מאפיינים אחרים בדת שמפריעים לי.

אין שום דבר רע "ברצון שיהיה רק שלך" בזוגיות, אדם לא נמצא בזוגיות כדי שהפרטנר יהיה "עם כל העיר", בשביל זה לא צריך זוגיות, בשביל זה יש סטוצים. לכן כמובן מפריע לאדם אם הפרטנר היה עם אחרים, מפריע לו קודם כל אם זה בתקופה שהם ביחד, מה שנחשב לבגידה לרוב, אבל זה גם הגיוני אם מפריע לו אפילו אם מדובר באקסים. הכי מונוגמי והייתי אומר שגם הכי רומנטי, זה להיות היחידים זה של זו, אפילו אם במציאות לא הרבה זוגות עומדים באידיאל הזה. לא מדובר כאן באישה זרה, אלא "בפרטנרית לחיים", כך שהכללים פה שונים, זה לא אנשים זרים שאין להם קשר ולא אכפת להם זה מזו, הגיוני שיהיה אלמנט של דאגה "וקנאה".

מעמקים39

New member
מישהו כאן צריך להבין אותו? למה אתה מתנדב להבין דבר כזה?

לא מדובר בהוללות שלה, היו לה חיים לפני שהוא הגיע והוא צריך לשמוח על כך שהיא לא היתה לבד ולא להתלונן. הוא נותן תחושה כאילו מדובר בכתם שמלכלך אותה ואתה נותן יד לזה. זה בדיוק כמו להגיד שאישה שנאנסה היא מוכתמת כי נגעו בה. אם הוא היה אוהב אותה הוא לא היה מרגיש לשניה שיש בה כתם בגלל עברה, היה רואה בה משהו טהור ויפה גם אם היו לה 1000 גברים לפניו. ולגבי הלגיטימיות של קנאה באהבה, אין שום מקום לרגש שלילי ומטונף שכזה באהבה.

Berethor

New member
אני מאמין שלכל דבר שאתה עושה או לא עושה בחיים שלך יש מחיר

ולכן זה לא הגיוני שהוא יתעלם מהעבר שלה, כי הוא חלק ממנה, זה פשוט לא עובד ככה, בטח שלא אצל כולם. אבל את יכולה להמשיך באידיאלים שלך, אני מצידי כמובן שלא מסכים איתך בנושא. "הוא צריך לשמוח על כך שהיא לא היתה לבד", חה, נו באמת, אני סבור שהוא מעדיף שהיא הייתה "מחכה לו" ולא נמצאת עם מישהו אחר ואז נפרדת איתו מסיבה כלשהי, אבל עכשיו אין לו בררה אלא לחיות עם זה שהיה לה מישהו אחר, אחרי שהוא כבר עמוק בקשר איתה, אז זה כבר מאוחר מדי בשבילו לפסול אותה על הבסיס הזה ולכן יחד עם ההבנה, אמרתי לו גם שהוא כנראה יאלץ ללמוד לחיות עם זה, אפילו שזה קשה לו, אחרי שהוא איתה, העבר שלה נקשר גם בשלו, אם הם עדיין לא היו בקשר רציני, אז זה היה לגיטימי עבורו לפסול אותה על עבר שלא מתאים לו, במיוחד אם מדובר היה ב1000 גברים, אגב גם אני הייתי פוסל על 1000 גברים, אבל בשבילו אפילו 1 זה מפריע, וגם זה לגיטימי, אני מאמין גם שככל שיותר כך זה גם יותר גרוע, לא אוכלים את עוגה ומשאירים אותה שלמה. היו לה חיים לפני זה, לא רק חיים אל גם גברים לפני זה. בכל הקשור למיניות, ניסיון, עם אחרים, הוא בהרבה מקרים גם שלילי ולא רק חיובי, לכן יש אנשים שמעדיפים דף חלק, בלי כל מיני אקסים וטראומות זוגיות מהעבר, אבל יש רצוי ויש מצוי.

Berethor

New member
אין בעיה, את לא חייבת להגיב

כל אחד אמר את העמדה שלו בנושא, זה העיקר, אנחנו לא חייבים להסכים, אנחנו לא מסכימים על נושאים רבים.

אתם גורמים לזה להישמע כאילו אני מחפיץ אותה.

זה הדבר האחרון שאני עושה.אני לא רואה בה משהו משומש. ואני גם לא רואה שום כתם.אני רואה בן אדם עם רגשות, שגם לפני שהכרנו היו לו רגשות. רגשות שהופנו, ובצדק לגמרי, כלפי מישהו אחר. אני לא יכול לצפות ממנה לחכות לי.אני לא מדבר פה על הוללות, היא בן אדם רגיש וכנה ומה שהיה לה לו היה סתם, לרגע זה אפילו הרגיש לה משהו אמיתי. כי מה שהיה זה לא הוללות, אלה רגשות אמיתיים.רק היה חשוב לי להבהיר...

Berethor

New member
אל תתרגש מזה, מבחינתי ההשוואה לרכב הייתה אנלוגיה

אבל יכול להיות שהם כן נאמרו בכוונה להוציא אותך "לא טוב", מה שכפי שהיה ברור לי כבר מהתחלה הוא לא נכון. בכל אופן אני מקווה בשבילך שאתה באמת מאמין בדברים שאתה אומר כאן, ואתה לא מתכחש לעד כמה שמפריע לך שהיה לה מישהו לפניך, בעוד שלך מצידה לא הייתה אף אחת לפניה, אתה מנסה להציג את זה בצורה עדינה אבל רואים שזה מה שמפריע לך. אם לא ברור עניין "ההוללות" היה הגזמה מכוונת, כמובן שאקס אחד זה עדיין לא מספיק בשביל הוללות.

למעלה