מוטרד

מעמקים39

New member
כמה צביעות. היא מקסימה ורגישה

רגשותיה הופנו בצדק למישהו אחר. אתה לא יכול לצפות שהיא תחכה לך, מה שהיה לה לא היה סתם אלא רגשות אמיתיים... ואחרי כל זה אתה בא ומקטר עליה. ומקבל חיזוקים לקיטורים שלך והבנה מכל מיני אנשים שלא מבינים כלום בזוגיות. לא מגיע לך בחורה כזאת נחמדה.

חבל לי שאת חושבת ככה

אולי זה נשמע לך כמו קיטור, אני בסה״כ רציתי לשתף ולהביע קצת רגשות. היא מדהימה ולרגע אין לי בעיה איתה, הבעיה היא עם עצמי.בקשר למה שאמרתי, תצטרכי פשוט להאמין לי שאני באמת מאמין בזה.חבל שאת חושבת שלא מגיע לי אותה, אבל אולי את כן צודקת מההסתכלות שאני לא בוגר מספיק.

חבל לי שאת חושבת ככה

אולי זה נשמע לך כמו קיטור, אני בסה״כ רציתי לשתף ולהביע קצת רגשות. היא מדהימה ולרגע אין לי בעיה איתה, הבעיה היא עם עצמי.בקשר למה שאמרתי, תצטרכי פשוט להאמין לי שאני באמת מאמין בזה.חבל שאת חושבת שלא מגיע לי אותה, אבל אולי את כן צודקת מההסתכלות שאני לא בוגר מספיק.

מעמקים39

New member
במחשבה שניה, זה כלל לא משנה עם מי וכמה היא היתה

אם עכשיו היא איתו ואוהבת אותו, אז לצורך העניין, גם היא היתה זונה בעברה, זה לא מעניין ולא מכתים אותה בשום אופן.

littlerunaway

New member
אני לא רואה שום דבר רע בהתהוללות באופן כללי

אבל מצחיק אותי שבחורה שהייתה עם שני גברים, עם אחד מהם במשך 3 שנים, נכנסת לקטגוריה של מתהוללת.

Berethor

New member
שני גברים זה לא מעט, ביחס לאף גבר

ומה גורם לו לחשוב שאיתו יצליח מה שעם שניים אחרים כבר נכשל. בכל אופן ביקורת יכולה לבוא מצדדים שונים, מבקרים אותו על כמה "הוא לא בסדר", ואני אומר שגם בת הזוג שלו היא לא בסדר, כי אם לא היו לה אקסים, אז הוא לא היה "מקנא בהם". הרבה כאן לא מבינים אותו כי הם לא על תדר דומה, לא על התדר המונוגמי הכי אמיתי.

littlerunaway

New member
אני קראתי שהיה רק אחד לפניו,לא שניים.

מה בדיוק היא הייתה אמורה לעשות כדי "להיות בסדר"? להתנזר עד שהיא פוגשת אותו? ואם גם זה לא ילך? עם הקודם היא הייתה 3 שנים עד שהם נפרדו. בוא תגיד לי מבחינה מעשית, מה היא יכלה לעשות מצידה כדי "להיות בסדר"?

Berethor

New member
הבנת נכון, מה שנקרא בלשון המסורתית "לשמור על עצמה"

כן להתנזר עד שהיא פוגשת אותו, את חושבת שזה דבר שהוא לא אפשרי? בטח שזה אפשרי, לא חסר נשים שהצליחו בכך, חלקן מבחירה מוחלטת עם סירוב מוחלט, וחלקן גם כי לא יצא להן למצוא מישהו מתאים ולא היו מוכנות להתפשר על סטוצים או מישהו שלא מספיק מתאים להן. במקום זה הבחורה בחרה להיות עם אחרים "ולא לחכות לו", שלא תביני, אפשר להבין את המניעים שלה, זה לא תמיד דבר פשוט "להיות סבלנית", אבל גם "ללא להיות סבלנית" יש מחיר, והמחיר הוא כל "האקסים" והפגיעה אפשרית בתדמית, בנוסף גם סיכון מוגבר לדברים כגון מחלות מין וטראומות כמובן. כן היא לא יכולה לדעת האם עם הנוכחי זה ילך, והוא מצידו אפילו יותר לא יכול לדעת אם איתה זה ילך, שהרי עם "קודמיו בתפקיד" זה לא הלך. כמובן שכיום היא לא יכולה כבר לעשות כלום עם זה, אפילו אם היא מתחרטת על כך, העבר הוא כבר חלק ממנה, אבל האם היא יכולה הייתה "לחכות לו" ולהיות רק איתו? כן בהחלט הייתה יכולה, אפילו שבאותה זמן היא אולי אפילו לא הכירה אותו.

littlerunaway

New member
איזה אחרים? היא הייתה עם בחור אחד לפני במשך 3 שנים.

איך היא הייתה אמורה לדעת שהוא לא היה ה"אחד"? או שהיא הייתה אמורה לחכות לנישואין ולוותר על ההנאה בסקס רק כדי להיות בסדר במקרה והיא תפגוש מישהו שלא מסוגל להתמודד עם העובדה שהיו לה חיים לפניו?
אני מניחה שגם אתה "שומר על עצמך" בינתיים.

Berethor

New member
כאשר אמרת שהיו לה שני בחורים, זה נשמע כמו שני אקסים

לא נהוג לדבר על מישהו שהיא איתו עכשיו בלשון עבר. בכל אופן המספרים הם לא העניין המרכזי פה, לכן אם זה שניים או אחד לפניו לא עושה כאן הרבה הבדל. איך היא הייתה אמורה לדעת שזה לא "האחד"? בהרבה מקרים אפשר לדעת, בודקים התאמה, ואם אין מספיק אז אפשר "לחזות" את זה שאין לקשר שלה עם האדם הספציפי הרבה סיכוי לטווח ארוך, דרך אחרת היא בהחלט לחכות עד לחתונה, זה גם אחת הסיבות למנהג הזה. אדם שרוצה להיות באמת בסדר, חייב לדעת "לדחות סיפוקים", לא לתת ליצרים לשלוט בו. מישהי "שלא יכולה להיות בלי סקס", יש לזה גם מחיר, לא אוכלים תעוגה והמשאירים אותה שלמה, אחד מהחסרונות של זה, הוא שהיו אנשים שזה יפריע להם ובצדק.

"דחיית סיפוקים היא היכולת להמתין במטרה להשיג דבר מה. היכולת הזו נחשבת כתכונת אישיות. דניאל גולמן גורס שהתכונה היא מרכיב חשוב באינטליגנציה רגשית. אנשים ללא תכונה זו מעוניינים בסיפוק מיידי בכל עת ועלולים לסבול משליטה עצמית נמוכה."

[URL]http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%97%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%9D[/URL]

Another Girl

New member

Berethor

New member
לך זה לא משנה, לא חסר אנשים שזה כן משנה להם

והם לא צריכים להתחסד בנושא, כל אחד מאמין באידיאלים שונים, את ברגשות, אני במונוגמיה והתנהגות נאותה. "רגשות זה לא הכל", גם אם היא הייתה נרקומנית או נוכלת מקצועית בעברה, זה לא מעניין ולא מכתים אותה בשום אופן.

Berethor

New member
"הכל יחסי בחיים"

מספיק אקס אחד כדי להרוס את האידיליה המונוגמית של "היא רק שלך, תמיד הייתה ותמיד תהיה", זה בדומה לאיך שאדם שהכניס אפילו סיגריה אחת לפה, כבר לא יכול להגיד שהוא לא עישן סיגריה מעולם. כמובן שקיימות דרגות חומרה שונות, מי שהייתה עם מספר "מועט" היא לא כמו מי שהייתה עם "רבים", אבל בכל מקרה היא כבר הייתה עם מישהו אחר, הוא לא היחיד שלה. כפי שכבר ציינתי, מבחינתי זה עובד על העיקרון שככל שהייתה עם יותר כך זה גרוע יותר, אבל אם מפריע לו אפילו אקס אחד, זה גם הגיוני. בהחלט הייתה לו אופציה של למצוא מישהי ללא אקסים, בדיוק כפי שלו עצמו אין אקסיות עד כמה שהבנתי ממדבריו, למעשה זה אפילו נחשב ליותר קל למצוא בקרב נשים מאשר בקרב גברים, אפילו בחברה שלנו.

תודה לכולם על התגובות

שמח לשמוע את דעותכם. ואשמח גם לשמוע עוד.אני יודע שזה דבר טיפשי להתעמק בזה, ואני גם יודע שככה המצב אצל הרבה זוגות, אבל משומה אני לא מצליח להוציא את זה מהראש.אני לא חושב שזה משהו שמפריע לי בצורה מוגזמת, אבל כן מטריד אותי.ולכן השאלה: האם להעלות את הנושא עם אילנה?

רואה 6 6

New member
כן,בטח לשתף אותה בזה

אבל בלי לחשוב שיש לה תפקיד בלקחת את ההרגשה הזו מימך,זה ענין שלך אבל היא חברה שלך ולמה לא לשתף ברגשותיך?. אתה צעיר וחסר ניסיון וביטחון ולא יודע עד הסוף כמה ואם בכלל אתה שווה. לדעתי המחשבות האלה משקפות את זה יותר מהכל.עם הזמן אתה תתנסה יותר בחיים ובכלל וזה לא יהיה מטריד אבל תזכיר לעצמך על הדרך שאתה סתם חופר.

לא. אל תשתף.

ככל שהיא תדבר עליו יותר ככה אתה תעוף יותר עם הדמיון.

תקשיב אתה חייב להבין דבר חשוב. זה היה ונגמר. כשיש אהבה חדשה האהבה הישנה נשכחת. זכרון יבש וזהו.
יש משפט מטומטם שאומר שבחורה תמיד זוכרת את האהבה הראשונה שלה...ברור שהיא זוכרת, הרי הוא היה האהבה הראשונה כי בזה הן מתעסקות...בדיוק כמו שאתה זוכר איזה אוטו ראשון היה לך. זו רק פונקציה של זכרון ותו לא.
ההרגשה שהייתה לה אליו היא לא אותה הרגשה. הזכרון של הסקס איתו הוא לא אותו הזכרון.

תעבור את זה לבד. זה יעבור לך.

אפשרות אחת להתבגר ביחד השניה שתפרדו

ואז תדע מה היא מרגישה כדי להשתוות. אולי תכניס משהו חדש לראש. אתה כותב שאתה לא יכול להוציא ומצד שני שזה לא מוגזם אך מטריד. היא לא יכולה לעזור לך מלבד לשקר לך עד שתרגע. אתה כרגע לפי מה ששיתפת המכשול הגדול של עצמך בקשר כדי שהוא יגיע ויעבור את השלוש שנים. אתה צעיר לכן סלח לי אם אני לא קונה את הצהרותיך שאתה רוצה בקשר לטווח ארוך ביותר. אם הרצון להמשך ארוך בקשר היה חזק מספיק ומנותב לעבוד על הקטע הזה..לא היית נתקע איתו בראש ומבקש עזרה מאחרים. אלא פועל.

אין מה לשתף אותה בזה

כי ממש אין לה מה לעשות נגד זה ויש סיכוי שזה יגרום לה להרגיש רע עם משהו שאין לה מה להרגיש רע איתו.
ברגע שהעלת את הנושא מולה, הפכת בעיה שלך, לבעיה שלכם. אני יודעת שזה ישמע קיצוני, אבל זאת עלולה להיות ההתחלה של הסוף.
למרות זאת, המחשבות שלך שהולכות והופכות יותר ויותר תכופות עלולות גם הן להוביל לסיום היחסים.
ורק שתדע, אתה כנראה לא הראשון שסובל מהתופעה... כבר לפני 100 שנים ש"י עגנון עלה על זה.
http://www.upf.co.il/file/115680592.html

למעלה