מוכנים לעשות משהו להעלאת המודעות בקהילה?

שלאור7

New member
מוכנים לעשות משהו להעלאת המודעות בקהילה?

מסביבנו יש הרבה סבל, קושי ומצוקה. בישראל ומן הסתם גם בעולם רוב ארגוני המתנדבים לעזרה לזולת , מתמקדים בעזרה כלכלית וחומרית על כל צורותיה. הארגונים הללו עושים עבודת קודש באספקת מזון, ביגוד , עזרה בדיור וסיוע במכשור רפואי ובתרופות. ישנם ארגונים המשלבים גם עזרה נפשית לשיקום נוער שוליים, נשים בסיכון או כאלה שהינם במצב נפשי חמור. הכול טוב ויפה, אך מה על הרוב הגדול בחברה שלנו שאינם נחשבים לעניים ואינם על סף התמוטטות נפשית? מודעות היא המפתח הבעיה של החברה שלנו היא בעיה של מודעות ולא בעיה של משאבים כלכליים , שעם כל חשיבותם, לא הם שיוצרים חברה של בני אדם רגועים, אכפתיים, אחראיים ומבינים. המודעות היא המפתח ליצירת חברה ערכית, מוסרית וחזקה, חברה שבה בני אדם מודעים לעצמם - למניעים שלהם, לדחפים, לרגשות ולדפוסי החשיבה שמנהלים אותם. פיתוח המודעות הוא תהליך שמוביל בהדרגה לשחרור מדפוסי חשיבה ורגש שליליים שהנם מקור הסבל והיחסים המעורערים שבין בני אדם. מזה כשנה פועל באגודה התאוסופית הפרוייקט להעלאת המודעות בקהילה שבמסגרתו מתאפשר לכל מי שרוצה לעבור סדנה של 5 מפגשים בתשלום סימלי של 50 שח. הסדנה נקראת : "לומדים לעזור לעצמנו" והיא עוסקת בנושאים הבאים: * להירגע ולהשתחרר ממחשבות שליליות * דרכים, להתמודד ולשחרר את הכעס והפחד * להבין איך אנו יוצרים את הקשיים בחיינו * לתרגל תשומת לב, ריכוז וקשב – לזולת ולעצמנו * להאמין בעצמנו – למצוא את הערך העצמי והכוחות בתוכנו הנכם מוזמנים להפנות לטל 03-7521259 כאלה שהסדנה יכולה לעזור להם. כל מי שמוכנים להצטרף למנחים המתנדבים שמעבירים סדנאות כאלה ברחבי הארץ ולעבור קורס שיכשיר אותם לכך מוזמן לפנות עם קורות חיים לאימייל :[email protected] פרטים לגבי הקורס ניתן למצוא באתר האגודה התאוסופית www.theosophia.org.il בלינק "פרוייקט העלאת המודעות בקהילה".

קוהלת2008

New member
אין תגובה? אף אחד לא קם?חבל!!!!!

יש כאן הזדמנות לעשות ולא רק לדבר, ואף אחד לא מגיב. אני עברתי קורס כזה בתאוסופיה וראיתי איך פועלים שם ממקום נקי ועוזרים להרבה שאיבדו את האמונה בעצמם לחזור שוב ולעמוד על רגליהם. אני לתומי חשבתי שרוחניות זה קודם כל לעשות את כל שביכולתך כדי להיטיב עם אחרים.

רפפם

New member
אכן רוחניות זה קודם כל לעשות ככל

שביכולתך לעזור לאחרים, וזה שאתה לא רואה תגובות, לא אומר שאנשים לא נרשמו או שלא ירשמו בעתיד, לפעמים אתה קודם כל חייב לעזור לעצמך כדי שתוכל לעזור לאחרים, גם אם זה אומר לעבוד לצורך פרנסה... אל תשכח גם שלא כולם כאן תל אביבים ולא כ"כ פשוט להגיע למרכז, במיוחד כשהממשלה המתחשבת שלנו עושה הכל כדי להקל בנושא מחירי התח"צ... אני משתדל לדון אנשים לכף זכות

קוהלת2008

New member
תודה על ההתייחסות, אבל אני מצפה שבפורום כזה

תהיה יותר התייחסות להזדמנות לעשות להקלת משא הסבל בחברה שלנו.

רפפם

New member
כן אם היו גולשים כאן כמה עשרות אנשים

אז היתה יותר התיחסות ישירות להזמנה לקורס הזה. אני למשל לא גר במרכז, ואני מתפרנס בקושי למרות שאני עובד כל יום כולל סופ"ש, עם זאת אני משתדל לתרום לאיכו"ס ולעוד דברים כמה שאני יכול, אני חושב שגם אחרים כאן במצב דומה.

ש מ ש א

New member
מניסיון

מתוך היכרות עם הקורס ועם אנשים רבים שלומדים ומיישמים אותו - זה כדאי. אנשים מגיעים למספר מפגשים מרחוק ורוכשים כלים לחיים טובים יותר. ואם יש להם רצון ונטייה לתת - הם מגיעים לקצת יותר מפגשים ורוכשים את היכולת להעניק זאת לעוד אנשים, בסביבה שלהם, רחוקה מתל אביב ככל שתהיה. כך הידע מתפשט במעגלים קטנים במקומות שונים ואפילו רחוקים זה מזה ורבים זוכים ליהנות ממנו.

לאמבינה

New member
אני מריחה שיפוטיות....

אולי יש פורום של התנדבות, תרומה לחברה, עזרה לזולת. פה באים לשמוע, לקבל עזרה- לעזור לעצמנו. אם נעזור לעצמנו, זה גם יקבל על הסבל של החברה- לפחות הקרובה לנו !

roniia

New member
אולי הפורום עם התכנים שלו יכול לעזור

לעזור במשהו לגולשים ? מה המטרה של הפורום הרי- לתת אפשרות לשאול, להשמיע. יהיה נהדר אם משהו שאנחנו כותבים יקל על הגולשים. הסבל הוא לא רק "שם" בחוץ...

למעלה