מולה בנדהה ונשימה

tzurtzur

New member
מולה בנדהה ונשימה

במצב של שהייה בתנוחה תוך שמירה על מולה בנדה ואודיאנה בנדהה, מאיפה צריכה להיות הנשימה? מן הבטן או מבית החזה? תודה

gaiegos1

New member
תשובה

הבנדהות מתבצעות בזמן עצירת נשימה(קומבהקה) בלבד.

tzurtzur

New member
../images/Emo12.gif

איך זה יכול להיות????
תמיד המורים מדגישים שכל ביצוע אסאנה נעשה מתוך בנדהות, במיוחד הדבר בולט בתנוחות איזון, הבנדהה היא זו שמאפשרת לשהות ביציבות בתנוחות. אני חושבת שלא הבנת אותי
האם אתה טוען שבזמן התירגול לא עובדים עם בנדהות??

anatina

New member
זה תלוי בשיטה

באשטנגה יוגה עובדים עם בנדות לכל אורך התרגול, ונושמים לחזה.

בהנדה = "מנעול".

במולה בהנדה אפשר עוד אולי לנשום, אבל באודיאנה ? ובג'אלנדר ???????? בכל מקרה, המטרה של הבהנדות היא נעילה אנרגתית, והנשימה היא היבט של הפרנה, אז למה לנשום ????

tzurtzur

New member
אני אשמח לדעת את התשובה

תראה, התשובה שלך כ"כ הפתיעה אותי שחלמתי על זה בלילה
ואחרי שקראתי את התשובה של ענת ,לא ידעתי שתירגול מתוך בנדות משתייך לאשטנגה בלבד. אני חושבת שזה דיון חשוב, אשמח לשמוע תשובה לסוגיה שהצגת. יום טוב

gaiegos1

New member
שלום צורצור

המהות של הבנדה(נעילה) כמו שנכתב קודם היא נעילה אנרגטית ואם נושמים זה מבטל את הנעילה. זה כמו לעצור נשימה ולנשום בו זמנית זה פשוט בלתי אפשרי. כשרעיון הבנדהה יובן את תראי את הסטירה של לנשום לתוך בנדהה. בנדהה מבוצעת רק בעצירת נשימה כך שמתרגלי אשטנגה מחוייבים לעשות את החיבור וגם לעצור נשימה בתוך כך אחרת זה לא יוגה אלא סלטה מטבוחה בתוך תרגיל. מקוה שעניתי על שאלתך. המשך אימון מהנה.

tzurtzur

New member
איתן יקר

אני מעריכה מאד את דעתך כמורה ואיש מקצוע אבל מפריעה לי נימת ההתנשאות שבדברייך. בתור תלמידה סקרנית יש לי שאלות. אז אמנם אני לא מתרגלת יוגה כפי שאתה מתרגל , האם זו סיבה מוצדקת לשלול את הדרך שלי, גם אם היא שונה משלך ולקרוא לה "סלט מטבוחה"?

gaiegos1

New member
יקריתי סילחי לי

לא התכונתי לפגוע ברגשותייך ואם נשמעתי מתנשא אני מתנצל הדרכים שלנו אינן שונות שניינו מתרגלים יוגה השיטות שונות אבל היוגה היא אחת. קבלי התנצלותי הכנה.

Be Yoga

New member
אשטנגה יוגה ,נשימה ובאנדות...

מתוך האתר של גורוג'י פטאבהי ג'ויס (אבי האשטנגה יוגה): An important component of the breathing system is mula and uddiyana bandha. These are the anal and lower abdominal locks which seal in energy, give lightness, strength and health to the body, and help to build a strong internal fire. Without bandhas, breathing will not be correct, and the asanas will give no benefit. When mula bandha is perfect, mind control is automatic http://www.ayri.org/method.html

tzurtzur

New member
../images/Emo3.gif מה יהיה

כתוב מפורשות . הנה שוב הציטוט:Without bandhas, breathing will not be correct, and the asanas will give no benefit. אבל איך זה יכול להיות שיש הבדל כזה גדול בגישה בין מתרגלי האשטנגה לשיווננדה?

מעיון חוזר בספרים...

שבת שלום. עיון בכמה ספרים ובראשם הספר של דיויד סוונסון, עלה: 1. המשפט שצוטט, אבל.....לאחריו הפניה להרחבה לספר של "ביהר בהרטי" moole bandha, the master key. (והם לא "שיבננדה") שם מצוין במפורש שהבנדות כולן מבוצעות בעצירת נשימה. 2. בהמשך הפיסקה על אוידיאנה אצל סוונסון הוא ממשיך: אודיאנה בהנדה מבוצעת ע"י נשיפה מלאה ואז משיכת הבטן התחתונה פנימה ולמעלה ובמקביל הרמת הסרעפת. הרמה הזו של אודיאנה מבוצעת בעיקרה במהלך עצירת נשימה חיצונית. את הרמה הזו בלתי אפשרי לשמור ולהחזיק במהלך האימון בגלל חוסר היכולת לשאוף בזמן שהבנדהה מוחזקת. הרמה אותה עלינו להחזיק במשך התרגול היא מעודנת יותר. במקום לשאוב את הבטן במלואה, עלינו פשוט לשמור על יציבות באזור של כשלוש אצבעות מתחת הטבור.... צרפתי קובץ עם הפיסקה המלאה. אני חושב שזה עונה על הענין, וגם מבהיר נקודה כללית בקשר לגירסאות שונות של תרגילים במצבים שונים. אחד המפורסים הוא: "קצ'רי מודרה", אותה מודרה שעצם המחשבה עליה גורם לנו לסגור את הפה חזק....בגירסה המקורית, הגורו חותך בהדרגה את החלק תחת הלשון, החלק שמחבר את הלשון לחך התחתון, עד מצב שאפשר למשוך את הלשון עד שתגיע לבין הגבות...כדי שבהלך התרגול יוכל היוגה להפוך את הלשון ולסתום את הקנה בעזרתה. מה יעשה מי שרוצה לתרגל את המודרה ? (שדרך אגב, חשובה מאוד בכלל ולכמה אסנות בפרט) ישנה גירסה מעודנת. אבל כאן עולה שאלה: האם זה אותו דבר ? שבת שלום. אבי.

יוגי בר

New member
מה השאלה: יהיה טוב

היי צורית אז ככה: השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא זו: מי יוצר את ההבדל? אנשים והכרתם. אין הבדל בין מתרגלי שיבננדה למתרגלי אשטנגה שניהם מתרגלים האתה'א יוגה. וכדי לדעת מה זו האהת'א יוגה ואיך צריך לתרגל אותה כל מה שנותר לך זה לפתוח את אחד החיבורים היותר סמכותיים על יוגה שנקרא: האתה'א יוגה פרדיפיקה" שנכתב ע"י היוגי הגדול סווטמהרמה. ושם את עשוייה למצוא את התשובה. בברכה ואהבה יוגי בר

Be Yoga

New member
ברור שכולנו יצורים אנושיים המתרגלים

האתה'א יוגה אבל מדובר על גישות שונות במהותן. קיים הבדל עצום בין אשטנגה לשיבננדה יוגה וברור לכולם(או לרובינו) מה זה האתה'א יוגה,השוני הוא גם בגישה המנטאלית-רוחנית וגם בשיטת התרגול הפיזית. באשטנגה יוגה(שיטת התרגול - הפיזית) קיים דגש חזק על החזקת מרכז הגוף בצורה מסויימת ,מה שנקרא מולה ואודיאנה באנדה,ברור לכל יוגי העוסק-מתרגל מספיק זמן אשטנגה שבלתי אפשרי לנעול בזמן תרגול האסאנות בצורה זהה לזו שבזמן קומבקה,אך בהחלט מתקיימת נעילה של מרכז הגוף ,זהו אלמנט בסיסי של האשטנגה מאז ומעולם(ישנן תנוחות שבהן אף משלבים ג'לנדהאר באנדה-ואז מתקיימת מהא באנדה). מולה ואודיאנה באנדה (בזמן תרגול-אסאנות)מאפשרים הגנה על הגב התחתון,עבודה ממרכז הגוף והזרמת אנרגיה בצורה אופטימלית. סגנון התרגול באשטנגה יוגה הוא אינטנסיבי,בתרגול הסדרה הראשונה ישנן כ-70 אסאנות (לא כולל את עשרת ברכות השמש), הבסיס לתרגול זה הוא נשימת חזה אקטיבית (אוג'אי). בשיבננדה יוגה ובשיטות אחרות קיימת החזקה כלשהי של מרכז הגוף אך אין דגש על באנדות ונשימת אוג'אי לכל אורך התרגול.

מכאן יכול לעלות דיון מענין: האם....

שינוי בתרגיל משנה אותו או לא ? והאם אפשר להמשיך להשתמש באותו שם למרות שמשהו מהותי ממנו שונה ? בהקשר הישיר לבהנדות, עצירת הנשימה היא חלק מהותי, השאלה אם נעילת שריר רצפת האגן או הסרעפת לבד ללא עצירת נשימה מביא לאותה תוצאה ?

Be Yoga

New member
לא מדובר בשינוי ,אלא בשימוש בבאנדות

בזמן התרגול,מדובר בנעילות אנרגטיות שמאפשרות העצמה של האגני והזרמת הפראנה בצורה אופטימאלית. אדם שלא תרגל אשטנגה באופן קבוע לאורך זמן יתקשה להביןזאת,זה עניין של תחושה פנימית שמתפתחת עם הזמן וככל שתשומת הלב עולה כך מגיעות גם התובנות... מה שאוכל לומר כאן הוא שמבחינתי האפקט של האוג'אי בשילוב עם הבאנדות עובד בצורה מדהימה. אני ממש לא רואה כאן שינוי מהותי אלא שימוש בריא בבאנדות

למעלה