מולה בנדהה ונשימה

giti1

New member
הבנת הנקרא...

לדעתי את הקטע יש לתרגם כך: "מרכיב חשוב בשיטת [האימון בתרגילי] הנשימה הוא הבנדהה: מולה (שורש) ואודיאנה (עליון -עילי). אלה המנעולים (הנעילות) של פי הטבעת והבטן התחתונה אשר מהווים נעילה-סגירה-שמירה של אנרגיה, מעניקים קלילות כוח ובריאות לגוף ומסייעים לבניית האש הפנימית (אגני). בלעדי הבנדהות, נשימה [באופן כללי] לא תוכל להיות נכונה והאסנות לא תבאנה כל תועלת. כאשר המולה בנדהה מושלמת, השליטה בתודעה הופכת אוטומטית." אני בדיעה אחת עם אבי בויארסקי. בנדהה כופה על אנרגיות "אידה" ו"פינגלה" להתרכז ב"שורש" ומשם להכנס ל"סושומנה"; או מביאה להגברת האש בצ'קרה השלישית, השולטת באלמנט האש ובתנועת הפראנה מטה כלפי ה"שורש", ומשם להתכנסות האנרגיות אל תוך הערוץ המרכזי. בעצירת נשימה כופים על התודעה להיכנס למצב שקט המרסן את הווריטיס. מציע ללמוד מבעל ניסיון (אבי, לדוגמא). טקסטים אפשר לעוות ולפרש בכל מיני צורות. לעיתים, אפשר לפספס את "כוונת המשורר" ופעולה לפי פרשנות שכזו יכולה להביא לתוצאות שונות מהכוונה המקורית. לעיתים אפילו לפגיעה בגוף ובנפש. לימים טובים

Be Yoga

New member
לגיטי1 - ולאבי ,זה רק מראה על.....

חוסר ידע טוטאלי בכל מה שקשור לאשטנגה יוגה (שיטת התרגול הפיסי ע"פ גורוג'י ג'ויס) הנשימה היא לא (באופן כללי) כמו שפירש גיטי1 וזו הטעיה,לא יתכן שמישהו יבוא ויפרש דברי גורו בצורה שהיא הפוכה מהמציאות,האיש חי ומלמד נשימה עם מולה באנדה יומיום. כשאין לי ידע אמיתי בנושא כלשהו - אני לא מגיבה .. השרשור החל מבחורה שמתרגלת אשטנגה ששאלה שאלה ,היה לה קשה לישון בלילה בגלל תגובות מוזרות ששמעה כאן,ברגע שהיה ברור שהיא מתרגלת אשטנגה ציפיתי לתשובה מאדם שמכיר לעומק את השיטה. רק כדי להבהיר-אם מדברים על באנדות בהקשר של תרגול פרניאמה (ללא תנועה) אזי בכל הגישות תרגול זה מתבצע עם קומבקה(כלומר עם אפקט דומה).-גם אנשי האשטנגה מתרגלים טכניקות פרניאמה,פרט לתרגול האסאנות. אבל שוב אני חוזרת ומדגישה: באשטנגה ויניאסה יוגה התרגול כולו -האסאנות -והמעברים (ויניאסה) מתבצעים עם באנדות -כך -ב כ ל ה ע ו ל ם , ו ז ה נ פ ל א !! הזמן היחידי בו לא קיימת באנדה הוא בשבאסאנה. כבדו גישות אחרות ,אנשים אחרים ותובנות אחרות ,אף אחד לא ביקש מכם ממחר לתרגל אשטנגה ... באהבה Be Yoga

שאלה: האם דיויד סוונסון נחשב סמכות

בענייני אשטנגה וויניאסה ? אם כן, כדאי לך לקרוא אצלו מה הוא אומר על בהנדות. אני מנסה לצרף הדף אך לא מצליח, אבל אני מניח שבתור אשטנגיסטית יש לך את הספר. שוב, הוא אומר שם במפורש: בלתי אפשרי לנשום בזמן הבהנדה, לכן במהלך התרגול מבצעים גירסה מעודנת של הבהנדה שהיא מן החזקה יציבה של האזור ההנמצא שלוש אצבעות תחת הטבור, אך לא את הסרעפת. וכל הדיון היה: האם זה עדיין נחשב לאודיאנה בהנדה ? בכל מקרה, אשטנגה או לא, אם את מקבלת את סמכות ה"האתה יוגה פרדיפיקה" את מוזמנת לקרוא שם לגבי בהנדות. ודרך אגב, גם בציטוט מתוך גורוג'י גוייס כתוב שבהנדה מסייעת לנשימה ולחיזוק, אך לא מצויין לנשום בתוך הבהנדה. אני מציע שתשיגי מקור בו מצוין שצריך לנשום בתוך הבהנדה, ואז נמשיך. בשמחות. אבי.

tzurtzur

New member
בבקשה

מצאתי את האתר הזה שמסביר קצת על חשיבות הבנדות בזמן תירגול.

tzurtzur

New member
יש גם

קטעי וידאו (בצד שימני של העמוד ב"אסאנות"), אני ממליצה למי שלא מתרגל אשטנגה לצפות בהדגמה של הויניאסה ולראות איך נראית השפעה של החזקת בנדות על היכולת להרים את הגוף ברכות מרחפת. בלי בנדות זה פשוט בלתי אפשרי ובעיני ,כתלמידה, שעוד חוקרת את הנושא הזה זה מדהים.

אז מה בסוף ?????

היי צורית. אז בסוף כל השירשור הזה קיבלת תשובה ? וקראת את התגובה של גילי חרובי ? מצטער שלא עניתי לך במסרים, מאיזושהי סיבה אני לא מצליח להחזיר מסר????? לילה טוב. אבי.

tzurtzur

New member
בהחלט../images/Emo45.gif

קיבלתי תשובה ברורה מ"אנשי האשטנגה" וקיבלתי גם קצת מושג על עוד כמה דברים
תודה ולילה טוב, צורית.

anatina

New member
הבהרה קלה על המושג באנדה בעיני

נראה לי שכשאבי, איתן יוגי (ועוד רבים וטובים
) מדברים על באנדות ובעיקר על אודיאנה באנדה, הם מדברים על מצב בו כל הבטן נשאבת פנימה בעצירת נשימה, כמו בקריות שעושים בתחילת התרגול באשטנגה. כשאני ומאיה (ועוד רבים וטובים
...) מדברים על באנדות, מדובר על החזקה עדינה של השרירים והשלד כדי לשמור על הגב (מולה באנדה ואודיאנה) או על העורף (ג'לאנגהרה) מעומס יתר.

dogfun

New member
באנדות

אולי אור נוסף בפרשת מולה בנדה.. ברגע שיש חיים איזור רצפת האגן חיי.., הווה אומר בעל טונוס ומתכווץ ומשתחרר כמעט בכל פעולה.., הבנדות פשוט מכוונות או אפשר מאפשרות פיין טיונינג לפעולות טבעיות לגמרי עם נשימה או בלי..

למעלה