מולות בין מרקורי ומרס ומעבר נפטון.

um1111

New member
מולות בין מרקורי ומרס ומעבר נפטון.

שלום לחברי הפורום,
במפה שלי מרקורי ומרס שניהם רטרו נמצאים במולות מרקורי בבית 6 ומרס בבית 12. לפי הבנתי, המולות היא זוית מתח תמידי שמחייב עבודה עם 2 הקצוות. במידה והיה כוכב שלישי שהיה ב 90 מעלות לשני הכוכבים (הכוונה T Square ) המתח היה מופנה אליו ומחייב אותו לפעול בדרך כל שהיא והפעילות אמורה להוביל להפגת המתח.

מכיוון שאין במפה שלי אין פורמשיין T Square כזה ההרגשה שלי שהמתח בין מרס למרקורי תמיד נשאר. אבל בעוד כשנה נפטון במעברו יהיה ב 90 מעלות למרקורי ולמרס.
רציתי לדעת מה תהיה ההשפעה של המעבר, האם המעבר באמת יפוגג את המתח בין שני הכוכבים ואיך זה יתבטא?

אני מבין שני הבתים קשורים בשירות כלשהו לחברה, בית 6 קשור לשרות פיזי, ובית 12 קשור לשרות רוחני , הבעיה ששני הכוכבים נמצאים גם ברטרו וקשה לי להבין מה בדיוק המתח הזה.

נקודה מעניינת נוספת היא שבשנה הבאה מרס המקודם שלי עובר להילוך רגיל (אחרי 46 שנה של רטרו), האם זה גם קשור להיבט של נפטון ב 90 מעלות?

כל עזרה תתקבל בברכה.

תודה,
UM

אוהו.. שאלות מורכבות. אתן לך חומר למחשבה.

ראשית, זוית של מולות לא מתפוגגת בגלל סקוור לכוכב אחר - איפה קראת את זה? זה שאתה בקונפליקט עם שני שכנים שלך וכועס במקביל על שכן אחר, לא מפוגג את זה..השנים מייצרים קונפליקט בין התקשורת שלך שמבוססת על סוג של מתן שירות והשקעה בעבודה, לבין הדה לגיטימציה של הפעילות המרסיאלית שרוצה בעצם לשים אותך במרכז אבל לא מקבלת לגיטמציה לכך, ולכן השהות הזו של בית 12 יוצרת בעיקר כעסים ותסכול שמתגברים בגלל חוסר היכולת לתת להם ביטוי בשטח - מה שנשאר זה מרקורי לספוג את זה, ואולי גם להפוך אותך לאיש כועס בלי לדעת למה, בעיקר על עצמך במשך שנים לא מעטות. זה ששניהם בהילוך אחורי מבטא גם יכולת למצוא לכל אחד מהם לחוד ולקונפליקט של שניהם פתרון שהוא ייחודי אך ורק לך.. לדוגמא - טיפול באנשים לקויי תקשורת או בכעסים של אנשים אחרים, בין אם פיזית - עוצמת הרכות למשל דרך טלטול הגוף והורדת המתחים שלו - או רגשית - סיעור מוחות פסיכולוגי ומתן לגימטיציה להוצאת כעסים על האנשים ה'נכונים' ולא על עצמם אישית. אלה כמובן רק שתי דוגמאות. הטי סקוור שאתה מדבר עליו לא קשור לזה כלל: קונפליקט הוא קונפליקט והוא נמצא שם מלידה. שירות רוחני? מרס? הממ.. צריך הרבה עבודה לשם כך. לא נתקלתי בזה יותר מדי. נתקלתי הרבה יותר באנשים כועסים שמתפרצים באופן פתאומי בלי הודעה מוקדמת. כשמרס יתחיל ללכת קדימה יתכן וסוף סוף תתחיל להיות לך לגיטימציה להוציא דברים באופן ישיר, לעבור למצבים של יזמה שהיו מדוכאים אצלך, ולשחרר מתחים פיזיים ורגשיים, ואולי אפילו להיות מאושר יותר, סוף סוף, בלי עודף של ביקורת עצמית אלא עם מינון גבוה יותר של עשייה ספונטנית ושחרור כל מה שהצטבר שם..

לדעתי, כמובן..

um1111

New member
אכן חומר למחשבה

חיפשתי את המאמר שקראתי על ה T square (לינק מצורף), המילים שבחרתי לתאר את המבנה לא כל כך מתאימות. במאמר מיחסים לכוכב השלישי חשיבות מיוחדת מעין פתח של סיר לחץ, להבנתי כל המתח שמצטבר בקונפליקט מכניס את הכוכב השלישי לפעילות, דרייב, ומוטיבציה.

http://www.lunarliving.org/astrology/grandcross-t-square-aspects.html

אני מבין את מה שאתה אומר לגבי הייחודיות של מרקורי ומרס ברטרו. עד לפני שנתיים (לפני שהתחלתי ללמוד אסטרולוגיה 
), נתקלתי לאורך כל הדרך המקצועית שלי בקשיים נוראיים בכל מה שקשור לביטוי דעתי וזה כמובן גרם לתסכולים שהתבטאו באופן רגשי וגם פיזי (לחץ דם).

אני חושב שלמעבר של נפטון, שיהיה ב T Square לכוכבים ברטרו בעוד כשנה תהיה השפעה מהותית על הבחירת הדרך המקצועית שלי וכד'. אגב, אני מייחס את תחילת ההתעניינות שלי באסטרולוגיה גם למעבר של נפטון וזאת כשהיה ב T Square בין השמש ונפטון נטאלי שלי.

שינוי הכיוון של מרס בעוד שני יהיה גם מעניין, להבנתי זה קורה פעם ב 780 שנה!!!

תודה, יאיר
UM

לא הייתי מצפה ליותר מדי מנפטון דווקא, האמת

נפטון כמערפל ומטשטש מציאות, לא ממש מפיג מתחים אלא מגביר מבוכות ופה ושם גם מרפה ידים: הוא עושה לך שני סקוורים לכוכבים האלה, וסקוור מנפטון למרקורי אינו קל, אם כי יש לו בונוסים יצירתיים פה ושם. קיצ, לא הייתי בונה על זה יותר מדי, אבל בחזרתו של מרס יש אכן בשורה, ולדעתי אכן הגישה שלך לחיים תשתנה, ופה ושם - גם החיים עצמם..

um1111

New member
יאיר, מתי אני אמור להרגיש את ההשפעה של

שינוי הכיוון של מרס? התאריך המדויק שבו הוא משנה כיוון הוא נובמבר 2015, האם ההרגשה תורגש כבר לפני?

תודה
UM

בהחלט

מכיון שהמדובר בתהליך ולא באירוע נקודתי, הדבר יקרה בהדרגה, מלווה בעצבנות חוסר שקט ורצון לפעולה. אל תדאג, אתה תרגיש את זה..

למעלה