מונוגמיה VS פוליגמיה

מונוגמיה VS פוליגמיה

אחרי שטחנו את נושא המדינה ובמקום פילוסופיה הפכנו את הפורום לשיעור אזרחות, בוא נעבור לנושא אחר מהו טבע האדם? כן ,כולנו גדלנו במחשבה שלאדם יש רק בת זוג אחת ה-אחת (או אחד) האביר על הסוסיתא הלבנה, הנסיך או הצפרדע, אבל העובדות מוכיחות בשטח אחרת, סטטיסטיקת הגרושים עולה ועולה וככול ששליטת הדת פגה מחיינו, והעצמאות האישית עולה,אנו רואים שהאדם לא יכול להיות עם אותו אישה/גבר לכול החיים. פעם לא היו מתגרשים בגלל שם המשפחה והדת אך היום יותר ויותר מבינים שיש דרך אחרת מוסד החתונה מתפרק ולא מחזיק מעמד, אפילו בתורה לגברים היה מותר ולגיטימי להחזיק שפחות. אז מה אתם אומרים, האדם הוא מונוגמי או פוליגמי מטבעו? אני טוען פוליגמי מוצהר כן אני מבין שרובכם נוער ולא היתחתן עדיין, אך גם אני לא נשוי. אני רוצה לשמוע את דעתכם בנושא, הניסיון שלכם ממערכות היחסים ומעצמכם. ולפני שתרוצו לחופה אולי תחשבו פעם שניה... בכל מקרה הכול יותר טוב מאזרחות

antreprize

New member
האדם הוא פוליגמי.

בחיות שבהן מערכת היחסים היא מונוגמית ההבדלים בין הזכרים לנקבות הם זניחים, לעומת זאת, ככל שמין כשלהו הוא יותר פוליגמי, כך הזכר גדול יותר מהנקבה. אצל בני האדם, הזכרים גדולים בכ10%-20% יותר מהנקבות, זה שם אותנו באמצע, בין המינים המונוגמיים למינים הפוליגמיים.

ועדיין אנחנו בוחרים להיתכחש לטבע

וללכת נגד רצונותינו הטיבעיים. אני ממש לא ידעתי את העובדה הזאת, תודה על ההארה. אני רואה שדעותינו אכן דומות בהרבה נושאים נעים להכיר אותך אנטרפרייז שיהיה לך אחלה יום

מנגוM

New member
אממ, לפי הנתון של אנטרפרייז,

הוא אמר שאנחנו באמצע, בין המינים המונוגמיים לפוליגמיים. אז איך אנחנו יכולים לדעת לאיזה סוג להשתייך?

antreprize

New member
הנטייה היא לכיוון הפוליגמיה,

אבל בסופו של יום, מדובר בהחלטה פרטית.

אין צד "אמת" בשאלה הזו

האדם כבר לא חיי בסביבתו הטבעית , הוא יצא "כנגד" הטבע כמעט בכל מובן . האדם יצר לעצמו את הטבע שלו ככה שלדעתי לא ניתן להשיב על השאלה הזו . ואם תלך לצד הגנטי שבענין לך תדע מה באמת היה ? יש עוד צורות בהן יונקים מתנהגים . יכול להיות שהיו קבוצות נשים וילדים וגברים שהיו משוטטים לבד והיו נפגשים עם הנשים רק לצורך רבייה . האדם יכול לשלוט בטבע לכן הדבר היה יכול להישתנות לאורך הזמן ויכול עוד להשתנות . שורת סיכום, האדם מכתיב את הטבע לעצמו.

מנגוM

New member
למה אתה משוכנע שהאדם יכול לשלוט בטבע?

מצטער שאני קצת סוטה מהנושא, אבל אני מוכרח להגיב לעניין: איך מתבטאת השליטה של האדם בטבע? ואולי ההשפעה שלנו עם זיהום האוויר וההתחממות הגלובלית היא לא באמת משמעותית לטבע? אתה באמת מאמין שאנחנו יכולים להתאים את עצמנו אל הטבע? אולי הטבע מתאים אותנו אליו, ואנחנו בכלל לא חושבים על זה ככה?

הטבע הוא הקיום שלך בחלל הזמן והמקום

בתוך מסגרת של חוקי פיזיקה וכו'. בעלי חיים מכיוון שאינם בעלי אינטיליגנציה מפותחת חיים את חייהם לפי הדחפים הרגעיים אשר מוטבעים בהם בלידה . החיות חיות בטבע - הסביבה שאליה נולדו והן אינן משנות אותו . האדם , אל אף שגם הוא נולד עם דחפים הוא מסוגל לשלוט בהם ובנוסף הוא משנה את סביבתו , דרכיו ומנהגיו. לא כמו החיה , האדם יכול לשלוט ולשנות את טיבעו , הוא בנה לו סביבה שונה ולא טבעית והוא מתנהג בריסון דחפיו ויצירת דחפים אחרים . מכאן ניתן לומר שטבע האדם הוא הטבע שהוא יכתיב לעצמו , אם זה נזיר אשר מתרחק מכל מגע מיני ולפעמים בלי תקשורת ואם זה מלכת אנגליה עם הנימוס וההתנהגות שיצרה התרבות הבריטת.

antreprize

New member
האדם לא יכול לשנות את טבעו.

חוץ מכמה מקרים מעטים(שגם הם מבחינה מסויימת לא יוצאי דופן) האדם נשלט ע"י שני הדחפים הכי חזקים: הדחף לשרוד והדחף להתרבות. גם הנזיר שמתרחק מכל מגע מיני מציית לדחף לשרוד, הוא מאמין שדרך החיים שהוא בחר תאפשר לו לשרוד ולהגיע לגן עדן. הנימוס וההתנהגות שיצרה התרבות בריטית נועדו על מנת לשמור את התרבות ולאפשר את המשך קיומה=השרדות והתרבות.

האדם גם מתאבד ומתנגד לדחף ההישרדות

והנזיר הבודהיסטי למשל לא מאמין בגן עדן ככה שזה לא עובד פה :\ האדם משנה את טיבעו בכך שהוא מעדיף התבודדות על חברתיות אל אף שאנו חייה חברתית , האדם בוחר את הדרך שבה יחיה . האדם גם במקום לחיות במערה בנה לו בית קבע והחל לגדל באופן מלאכותי מזון - גם זה לא "טבעי" . הטבע הוא בעצם ראנדומלי , ברגע שתהפוך אותו לקבוע הוא כבר לא טבעי או בעצם זהו הטבע של האדם- טבע משתנה הנשלט על ידיו.

antreprize

New member
בגלל זה הם נקראים "יוצאי דופן".

אם הנזירים והמתאבדים היו הרוב, אז היה אפשר להגיד שהאדם לא נשלט בידי דחפים, אבל מאחר והם לא, אז האדם(כמין, לא כאינדיבידואל) נשלט בידי דחפיו. מגורים מבערה וחלקאות רק מראים שאני צודק, כי הם מראים שהאדם משנה את סיבתו כך שתהיה אופטימלית מבחינתו ותאפשר לו לשרוד ולהתרבות.

אדם יכול לבחור להיתאבד ולבחור לא

להיתרבות אפילו בלי קשר ליחסי מין , יש הרבה כאלו. אנחנו שולטים ב"גורלנו" בגלל שאנחנו אקטיבים כלפי הדחפים שלנו ולא פאסיבים ומניחים לדברים "לקרות"-טבעי אנחנו בעצם מכתיבים את טיבענו . חיה לא יכולה לקום עכשיו להגיד -אני הולכת להרוג את עצמי ! אדם יכול לעשות זאת בכל רגע ולהבין גם למה, אם זה בגלל כת , דיכאון , תשומת לב או שאר דברים . בנוסף טבע האדם לא מורכב רק מדחפים אלא ממאפינים, או שהוא מורכב כולו ממאפינים שחלקם הם דחפים . יש לנו מאפינים של חיה של קבוצה או "להקה" לא רק שיש רבים שמתרחקים מהסביבה מרצון אתה יכול גם לעשות את זה בכל רגע . יש מאפינים רבים , טבע הוא לא רק דחפים.

antreprize

New member
נכון, אדם יכול לבחרו אם לעשות את זה,

אבל סטטיסטית, הרוב המחולט של האנשים בוחרים לא לעשות זאת ,רק מיעוט קטן מבצע התאבדות. אנחנו לא מכתיבים את טבענו, אנחנו יותר כמו שותפים משניים לכתיבתו. למה חי לא יכולה לעשות את זה? איך החלטת שחיות לא יכולות להתאבד? מה עם לוויתנים שעולים על החוף? זאת לא התאבדות? ה"רבים" האלה שמתרחקים מהקבוצה הם רבים רק כי יש 6.5 מליארד בני אדם, אחוזם המאוכלוסייה הוא נמוך. אני יכול להתרחק מהקבוצה, גם אתה יכול, אבל סטטיסטית, רוב האנשים בוחרים לא לעשות זאת, כי בני אדם הם חיה חברתית.

ברור שאנחנו לא מנסים לכפות את טבענו

על עצמנו , אנחנו לא עושים "דווקא" , אפשר להגיד שאנחנו שותפים נכון , זה עדיין מעל החיות, האינטיליגנציה שלנו נותנת לנו אפשרויות נוספות מהפאסיביות הטבעית. אריה לדוגמא אשר בנוי לציד ולטרף , אם הוא יתחיל לגדל מרעה ולביית חיות יצא כנגד טבעו או איפיונו , אך הוא לא יכול לעשות זאת . נכון שישי את הלוויתנים שכביכול מתאבדים , התופעה עוד לא הוסברה , זו יכולה להיות באמת התאבדות - אולי גם להם יש מספיק אינטיליגנציה כדי להחליט וזה יכול להיות גם כתוצאה מדבר אחר. בכל מקרה לשאלת השירשור הנוכחי , האדם , במקרה זה התרבות והחברה שאליה גדל האדם עם עקרונות וערכים מובנים מהחברה היא זו , מבחינתי ש"תקבע" אם האדם הוא מונוגמי או פוליגמי. זה שהיום אחוז האנשים המתגרשים עולה לאוו דווקא מצביע על טבעו של האדם .

לא הטבע

הסובב אותנו, התכוונתי טבע האדם, אנחנו מתנהגים בניגוד לטבע האדם. ניסחפת...האדם VS הטבע,זה שאלה לשירשור אחר

Eragon3

New member
את האמת

את האמת אני לא פילוסוף גדול או משהוא שקרוב לזה.. אבל לפי דעתי כל אדם הוא פוליגמי גם אם הוא שומר אמונים לבת זוגתו רוב הסוכויים שהוא יחשוק בעוד נשים יפות ובסוף יתפתה ליהיה עם אחת מהן... אין לי כוונה להשליך את זה על הגנטיקה או משהוא כזה, אני רק חושב שאם אתה נימצא הרבה מאוד זמן אם אותה אישה אתה תחפש משהו חדש כי החברה שלנו הפכה להיות חברה שמחפשת חידושים ושינויים כל כמה זמן בשונה מן החברה היישנה (ליפני שניי דורות)כי אז הסתפקו במאות וקיבלו את מה שהיה כעובדה מגמרת ולא ניסו להתנגד לדברים שהיו(על פי סבתא שלי
) והם היו פחות מודעם לרצון החופשי של הדם... כיום אנחנו יותר פתוחים ומודעים לזכויות שלנו ולמה שאנחנו רוצים,מרגישים, ויכולים לקבל.. ואם נימאס לי מבת זוגתי כי רבנו או כי היא לא מספקת אותי בדרך זו או אחרת אני יכול להתגרש ממנה כי זה פשוט וקל ולכן החברה על פי דעתי הפכה להיות יותר פוליגמתית לפחות באופן הגלויי

Eragon3

New member
תיקונים

יתפתה להיות עם... כי אז הסתפקו במועט .. היו פחות מודעים... של הדם -> שלהם...

מנגוM

New member
כל אחד מאיתנו יכול להיות פילוסוף גדול../images/Emo13.gif

איזה משפט פלצני
בכל מקרה אני מסכים עם כל מה שאמרת.

מנגוM

New member
סתם, זה נשמע ככה.

אבל מי אמר שמשפט פלצני זה משפט לא נכון?

למעלה