מוניקה סקס משיקה אלבום חדש - ואתם מרוויחים

מוניקה סקס משיקה אלבום חדש - ואתם מרוויחים

להקת הרוק "מוניקה סקס", מהלהקות החשובות, המצליחות ופורצות הדרך בסצנת הרוק הישראלית חוזרת עם אלבום חדש והופעת השקה חגיגית - ולכם יש הזדמנות לזכות במתנה כפולה!

אז מה עושים?

בין התאריכים 31/3-25/3 ספרו לנו, כתגובה להודעה הזו - איזה שיר של מוניקה סקס אתם הכי אוהבים ולמה .

הנהלת הפורומים תבחר את חמשת הסיפורים הכי טובים ותעניק לחמישה גולשים כרטיס זוגי למופע של מוניקה סקס ועותק מהאלבום החדש שלהם "מקצועות חופשיים".

מופע ההשקה החגיגי ייערך ב-3.4.14 - חמישי, במועדון הבארבי, בתל אביב.

אנא עיינו בתקנון התחרות המלא:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3059230

קצת על המופע והאלבום החדש

לאחר אלבומם הקודם " מנגינה" שזכה לשבחים רבים וביסס את מעמדה של מוניקה סקס כאחת הלהקות היציבות והמובילות במוסיקה הישראלית, חוזרת הלהקה כמובטח זמן לא רב אחרי אלבומם האחרון. 17 שנות הפעילות המצליחה של הלהקה, מעניקות לה מעמד של הרכב מיתולוגי במוסיקה הישראלית. ידוע כי להקות לא נוטות " לשרוד" לאורך זמן - מהאלבום הראשון והמופתי "פצעים ונשיקות" ועד אלבומם הנוכחי , מוניקה סקס היא להקה המצליחה כבר שנים לשמר קהל מגוון ונאמן.

הופעות נוספות:
25.4 , שישי, זאפה הרצליה - מופע צהריים.
15.5 , חמישי, קיבוץ דן, פאב הפטריה.

חברי הלהקה: יהלי סובול, שחר אבן צור, פיטר רוט, ספי אפרתי.

השיר האהוב עלי הוא "מכה אפורה"

זה השיר האהוב עלי בגלל שלפני עשר שנים בערך, מוניקה סקס הופיעו אצלי בתיכון ורקדתי עם החבר שלי לצליליו...
מאז כל פעם שאני שומעת את השיר עולה לי חיוך על הפנים

חוץ מזה, אני פשוט ממש אוהבת את השיר

pumon

New member
למרות שזה בנאלי

"מכה אפורה". מחזיר אותי לסדרה פלורנטין, לסוג של התבגרות רומנטית בעידן קצת יותר תמים ופחות מסחרי

irisiris1

New member
שוב יורד אור חקי אפרורי

השיר היפה ביותר בעיניי (והאינטליגנטי ביותר) של מוניקה סקס הוא שירו של מאיר ויזלטיר שהולחן בידי יהלי סובול "שוב יורד אור חקי אפרורי". ולמה השיר הזה? קודם כל בגלל המילים : סוף סוף שיר שראוי להקשיב גם למילים שלו! אין על שירי משוררים! ויזלטיר אמר פעם שלמילות שיר poem)) יש מנגינה פנימית משל עצמן ואין צורך במנגינות חיצוניות, אבל לפעמים הלחנה עושה חסד עם שיר ומעניקה לו ערך מוסף (ור' 'שיר משמר' לאלתרמן ואפילו שיר אחר של ויזלטיר –'יש לי סימפטיה'). השיר האמור מזכיר לי את תל אביב של פעם, הוא קשוב לנופים אורבניים ורואה בהם משהו אחר מהיומיום, יש בו געגוע אל העבר ויש בו נופך רומנטי אבל מפוכח. השיר הזה הוא כמו קליידוסקופ – בגלל השילוב של המילים הכל כך חכמות והלחן של סובול הצעיר – לחן עניו שיש בו הרבה צניעות וכבוד למשורר שכתב את מילות השיר (ולא בכדי גם סובול עוסק בכתיבה ספרותית) – בכל פעם כמו קליידוסקופ האזנה למילות השיר מאפשרת חשיבה אחרת ומעניקה לשיר המוכר והידוע פנים חדשות.

אני יודע, מתוך פצעים ונשיקות.

אז ככה, אני מאוד אוהבת מוזיקה. אני מאוד אוהבת את "מוניקה סקס".
אבל יש לי בעיה בכל מה שקשור ללזכור מילים של שירים, שמות או קישור של שיר לאמן או להקה. עד לפני שנה זכרתי את רוב המילים של פחות או יותר שני שירים, אחד מהם הוא שיר הפרסומת של "מק'דונלדס".

לפני שנה התחלתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי שלי, ובו פגשתי מישהי שהיא בדיוק ההפך ממני- היא מכירה וזוכרת כמעט כל שיר בעל פה. משהו מטורף, באמת. והיא עוד לא בתיכון. היא מזהה שירים מהתו הראשון, יודעת מילים של מיליוני שירים (פחות או יותר, מעולם לא מדדתי), גם כאלו שהיא לא שומעת יום-יום.
בכל מקרה, מפה לשם, היא לקחה אותי כפרוייקט וניסתה לתרגל אותי בעניין... והיום, אני גאה להכריז שאני עדיין גרועה בזה- אבל חל שיפור ניכר.
אז למה בחרתי את "אני יודע"? כי זה השיר הראשון שהצלחתי לזהות עוד לפני שהתחילו המילים ותאמינו או לא, אני אפילו זוכרת ממנו משפט! וזה אפילו לא אחד השירים המוכרים ממש!

בקיצור, מעבר לעובדה שזה שיר אדיר, הוא מזכיר לי תקופה טובה ותמיד מעלה לי חיוך קטן של גאווה.

"...של פרחים וספרים ודברים אחרים, שלא נתתי לך בעצם." (ולא נעשה פה שימוש בשירונט
)

למה רק אחד?

יש שני שירים שאני מאוד אוהבת
1. זה מכה אפורה בגלל ש:

בהתחלה שהוא מאוהב הוא רוצה לכתוב סיפור אהבה והוא מלא אופטימיות, ואחר-כך שהוא שבור לב הוא רוצה לכתוב סיפור אהבה רע שנגמר לא טוב. מאוד אהבתי שבחיים אהבה היא כל-כך חזקה שלא משנה באיזה צד של הסקאלה אתה נמצא, אהבה זה מה שיש לך בראש.

ובבית השני כשאומרים את השם של השיר יש פאוזה קלה במנגינה, וזה מאוד מיוחד ולא שמעתי דבר כזה בכל שיר אחר.

2. גשם חזק
בעיקר בגלל המשפט הכל-כך חזק והנכון : "גשם חזק קשה לי לראות אפילו כשעיניי פקוחות...." לפעמים בשירים יש אמיתיות חזקות, כאלה שמלוות אותך הרבה אחרי שהשיר נגמר, וזה אחד מהשירים האלה.

N o R i K o

New member
אין כמו שנים חסומות

אני פשוט אוהבת את זה שהשיר הזה כל כך לא ברור, וכל אחד יכול לפרש אותו כמו שהוא רוצה...
בצבא למשל, היינו שרות את זה ואומרות שהכוונה היא שהשנים בצבא הן חסומות ואי אפשר לעשות בהן שום דבר, לא ללכת ולא לדבר

ודווקא אני בלי קשר חושבת שהוא מדבר על אהבה ראשונה - "שנים חסומות, שנים בלי רגש" - שנים בהן הדובר לא באמת הצליח להתאהב או להרגיש משהו, אבל אז הגיעה האחת והקיר נשבר ואין דרך חזרה...
כן כן, אני מוצאת אותו כשיר רומנטי!
בקיצור, הוא לגמרי ה-שיר שלי P:

BloodyRose

New member
פרפר, אבל הסיפורים מאחוריו אישיים מדי

אז לא משתתפת בתחרות, פשוט מוזר לי שאף אחד לא הזכיר אותו

rony143

New member
עוד פעם!

"עוד פעם" הוא השיר הכי אהוב עלי של מוניקה סקס מכיוון שזה השיר שבגללו התחלתי לנגן על גיטרה. זה שיר מקסים ומאוד כייפי לניגון. מאז, הגיטרה הפכה להיות תרפיה והנגינה הוציאה אותי מתקופות פחות טובות בחיים שלי. את כל זה אני חייב לחשמלית מצ'וקמקת שאחי הגדול "הוריש" לי ואת השיר "עוד פעם" שגרם לי לרוץ ולחבר אותה אל המגבר ולנסות לנגן את הסולו המדהים של יהלי סובול.

rinatmoshe1

New member
כל החבר'ה (החוק היבש)

הייתי רוצה לציין את השיר "כל החבר'ה (החוק היבש)" של מוניקה סקס שמדבר בגדול על אונס ועל חוסר הצדק שיש בעולם, כאשר יש הרבה מקרים שגברים מנצלים את החולשה של נשים, מבחינת מעמד או כוח או שניהם, ומבצעים בהם מעשים מזעזעים. אני חושבת שכל אישה חוותה על בשרה הטרדה מינית במינימום, או הרגישה כמו חפץ/אובייקט מיני וזה חשוב מאוד שאמנים שרים ובכך מביעים את דעתם על נושאים חשובים כמו אלה. כל הכבוד למוניקה שמבצעים שיר קשה מבחינת המילים במוזיקליות מושלמת כהרגלם ונוקטים עמדה בנושא מאוד חשוב ובוער.

taliabtaliab

New member
מספיק בן אדם ,לזכור , לקיים ,לא לאבד.

מספיק בנאדם
לזכור
לקיים
לא לאבד

אני מאוד אוהבת את השיר הזה, שיר מרגש,
שום דבר לא מובן מאליו בחיים השבריריים האלה,
צריך לזכור להעריך ולקיים על מנת שלא לאבד את היקר לנו.

מספיק בן אדם בגלל כל החבר'ה.

הייתי החבר הראשון, המערכת יחסים הרצינית הראשונה, גם מבחינה
מינית של בחורה בוגרת שחוותה טראומה מינית רצינית בילדותה המוקדמת.
כל הנסיונות הקודמים שלה, היו פשוט התפשרות שלה על כאלו שהתפשרו
עליה, הגיע לה יותר. היא היתה ברווזון מכוער בראשה, אבל יפיפיה
מדהימה חיצונית, עם אומץ עצום וחוש הומור מעולה, למרות הסגירות והביישנות שהעבר כפה עליה. ניסיתי לעזור לה לשקם את החלק הזה בחייה ולתת סוג של ריפוי דרך הזוגיות שלנו. היא אמרה שאני מקדיש לה את כל השירים שהיא תמיד רצתה שיקדישו, בעוד לילה קשה כשהתעורר אצלה הטריגר ולא הצלחתי להרגיע את בכיה בדרכים הרגילות, התחיל להתנגן השיר מספיק בן אדם, למרות שאני מזייף שרתי לה אותו. לדעתי היא נרגעה מזה כי זה פשוט היה מחזה מוזר, אבל זה עבד.

דרכינו נפרדו בהמשך, באחריות שנינו. הפסקנו לתקשר בפתיחות
על מה קורה דרך עיננו. הייתי רוצה לתת לה את הכרטיסים אם אזכה
כדי שתצא ותהנה עם מי שבחייה כיום ותדע שאין טינה מבחינתי ביננו. ואם היא תסרב בתקיפות אז אולי אציע לזוגתי כיום, כדי להדגיש לעצמי שכל בוקר שנינו עושים את ההחלטה האם להשאר או לעזוב, וחייבים להמשיך לתת 100 % כל החיים, כדי שהרצון ישתמר.

איש קש

כשהייתי בת שש-עשרה הייתי שלמה עם הכיסא גלגלים אבל אז גיליתי משהו שמאוד טלטל אותי, הייתי המומה וכואבת ונכנסתי לדיכאון נסתר.
אף אחד לא ידע שמשהו לא בסדר כי חייכתי והייתי פעילה גם בבית הספר וגם חברתית, אבל כל פעם שהייתי לבד לגמרי ניסיתי לשכנע את עצמי שזה בסדר ונלחמתי בעצמי לחשוב עליי טובות ולא להיכנע לשנאה העצמית המאוד גדולה שהתמודדתי איתה.

באותה תקופה חברה טובה התחילה לשמוע את מוניקה סקס ונדלקתי על כל השירים שאנשים כאן אמרו, אהבתי גם מאוד את "סאן חוזה" ושרתי בקולי קולות אותו עם החברים, אבל איש קש מאוד דיבר אליי, גם אני הרגשתי עץ עקום, גם אני הרגשתי שכבר אין פחד כי אין כבר כלום, הרגשתי איש קש בעצמי.

אז עברו כמה שנים ואני רוצה להאמין שזה כבר מאחוריי, ולמדתי לחיות עם הנכות שלי, עם כל הנכות שלי, בשלום, אבל איש קש... כנראה שהשיר הזה תמיד יזכיר לי את התקופה הזאת שכמה שהייתה נוראית, היא שנה שעיצבה אותי להיות אני.

getreal

New member
"יחסים פתוחים"

כי גם אותי מאוד מפחיד להתחייב, במיוחד אם זה לכל החיים.
וזה כואב לאבד את האהבה...
שייתנצל :)

2tal

New member
השיר שאני אוהב

בגיל 30 שאתה מסתכל על החיים בצורה אחרת,
התובנות הן אחרות.

במיוחד שכל החברים שלי כבר נשואים, או נמצאים בזוגיות.
ואז מגיע הסופ"ש ואתה מחפש עם מי לבלות.
ומה לעשות בסופ"ש

ואז אתה מבין
"אם היינו יודעים
כמה קצר הזמן
היינו טורפים זה את זו מרוב אהבה
וכל העולם לא היה משנה
טורפים זה את זו מרוב אהבה "

השיר "מרוב אהבה" גורם להעריך את נושא האהבה.

ronims

New member
סן חוזה

"סן חוזה" הוא שיר מדהים שאפשר לשמוע שוב ושוב כי הטקסט שלו גאוני. לכן, כשהייתי בקוסטה ריקה הייתי חייב לבקר שם. להסתכל על הענה נה נה נה נים ולהכיר בחורה שסובלת ממנת יתר. של שמש ודקלים. לא מצאתי (- אבל מה שכן, שמעתי את השיר הזה בריפיט כי זה באמת אחד הטקסטים הטובים. "עם תחבושות על הידיים.. יפה כמו מתנה".. אדיר!

ballack2

New member
מספיק בן אדם

"מספיק בן-אדם" הוא שיר נדיר בסצינת הרוק הישראלי מכיוון שהוא גם מאוד מרגש, עצוב, יפה וגם סוג של שיר אהבה. אי אפשר לשמוע את השיר בלי להזיל דמעה. מי שמבין את החשיבות של המילים- פשוט שיר נדיר. בין השירים המקסימים ביותר בעולם מבחינת המשמעות והלקח שהוא מלמד על החיים- על אהבה, חרטה, הערכה, על לא לקחת דברים כמובן מאליו. כמורה, אני גם חושבת שהוא יכול להיות מלומד בשיעורי ספרות לצד ביאליק ואלתרמן כי יש לו משמעות פדגוגית מאוד חשובה.

danimili

New member
שוב יורד אור חקי אפרורי

האמת היא שלמוניקה יש הרבה שירים מיוחדים ויפים שליוו אותי בתקופות שונות בחיים, אבל השיר הזה מהאלבום החדש תפס אותי בשבוע האחרון ומתנגן אצלי הרבה :)
השיר של ויזלטיר, שהוא כותב ענק ומוכשר, שכותב בצורה כה מסוגננת וייחודית, מוצא מקום מחודש ביצירה העברית של הרוקנרול הישראלי בזכות יהלי סובול ומוניקה.
אפשר לראות כאן איך הלהקה ממשיכה את הקו של יוצרים ואמנים שונים ברוק הישראלי לקחת שירה ספרותית קלאסית ולתת לה נופך ובמה מחודשת בתרבות העכשווית.
בזכותם אנשים צעירים רבים יחשפו לשירה יזכו להיחשף ליצירה המופלאה הזו.

ניסים קלדרון מתאר את הרוק הישראלי כאמנות שממשיכה - בדרכים משלה - את השבילים התרבותיים שפילסה השירה העברית. כאשר אלמנטים חשובים של אמנות אחת נודדים אל תחומיה של אמנות אחרת מן הראוי לדעתו להביט ביחד על שתיהן. לא לטשטש את ההבדלים ביניהן, אך גם לא להתעלם מהַקשרים החדשים והמשמעותיים שנוצרו ביניהן, קשרים ישראליים מובהקים. השירה העברית לא נעלמה. היא מצאה את ביטויה ואת ההמשך שלך ברוק הישראלי. מילים חזקות, מדויקות, ומוזיקליות וכאשר הקהל שר את מילות השירים, הן נעשות לנחלה משותפת של הקהל שלהן. אם תכונות המלים האלה נמצאות גם מחוץ לשירה -אולי השירה לא נעלמה? אולי השירה נמצאת גם במקומות אחרים, מקומות שלא נהוג לכנות אותם "שירה"?

עוד ראוי לציין את העבודה המוסיקלית הייחודית והמשובת שנעשתה בשיר. ביצוע עם כלים סוחפים ומרגשים.
בנוסף לחברי הלהקה ניגנו על כינור ניצן בן קאנטי ושני מיבר, על צ'לו הדס קליינמן ועל קרן יער חזי ניר. שילוב הרמוני שנושא אותך למרחבים קסומים :)

דניאל

למעלה