מוניקה סקס משיקה אלבום חדש - ואתם מרוויחים

Purple Mushroom

New member
איש קש (מוניקה סקס, סיפור ארוך).

ה שיר שלי הוא איש קש. גיליתי בשנים האחרונות, שבאמת להקת מוניקה סקס, לפחות לפי הבלוג שלי בשנים האחרונות, היא הלהקה הישראלית האהובה עלי ביותר, אולי אחרי משינה.
הסיפור שלי עם מוניקה סקס הוא סיפור ארוך. הלהקה פרצה לתודעה הישראלית בתחילת דרכה, בתקופת פריחה מאוד גדולה לרוק הישראלי, בערוץ 2, בסוף שנת 1994, בתקופת הצבא שלי, שרוב רובו היה מסופח לר"מ2, ומאושפז בתל השומר, במחלקה הפסיכיאטרית, מחלקה ב'. ואז באמת יצא האלבום הראשון. בקיץ 2006, היה לי קיץ, והיתה לי שנה שבזבזתי הרבה כספים, גרתי בהוסטל של אנוש, ליד הבארבי, והיה לי שותף בשם גבריאל שגדול ממני בכ12 שנים. (מזמן לא ראיתי אותו ומתגעגע), והוא מאוד אוהב מוסיקה ישראלית, הביא לי את הסינגל של איש קש, ואיתו הלכתי, אולי בפעם הראשונה בחיי להופעה של מוניקה סקס בבארבי בתל אביב, (היתה עוד פעם אחת שמוניקה סקס הופיעה במועדון הפטיפון, בסוף שנת 2000, אבל היה ממש מפוצץ, ולא הצלחתי להיכנס עם הפיצה, שעל הקרטון כתבתי "שארית התום בארגזי קרטון")
ואחרי ההופעה בבארבי באוגוסט 2006, הלכתי לחדר של מאחורי הקלעים, ודיברתי קצת עם יהלי סובול, שהוא הכי מפורסם בלהקה, וגם הסולן. נדמה לי שחתם לי על הסינגל, ואמר שהוא מאוד נדיר, הוא גם אמר לי שהכל שטויות, אני הייתי בן 30, והוא היה בן 34 אז. זה מתועד בבלוג שלי. אחרי פחות מחודשיים, קניתי את "יחסים פתוחים" באיחור של כ5 שנים, וזה היה בחור בשחור, בקינג ג'ורג' בתל אביב, וזה היה הדיסק האחרון שקניתי שהייתי רווק.
זהו בערך, שמח לקרוא שמוניקה סקס נהיו בעשור הזה יותר פוריים, ולא לוקח להם הפסקה של הרבה שנים להוציא עוד אלבום. (נדמה לי שברווח של כ3 שנים הפעם):)

(אגב, ההופעה בבארבי, והתקופה והשיר מונצחים בבלוג שלי באותו חודש, אוגוסט 2006):)

:)
אלון :)

myony143

New member
שוב יורד אור חאקי אפרורי

"שוב יורד אור חאקי אפרורי" של מוניקה סקס הוא השיר האהוב ביותר עלי בעולם, כי הוא מזכיר לי את התקופה הטובה בחיי, זו שהוציאה אותי מהחושך אל האור אחרי פרידה קשה של מי שחשבתי שהיא אהבת חיי, אך כשהתארסנו יצאו כל מיני שדים מהבקבוק שלה, שהביאו אותי לכמה תובנות שגרמו לי "לפרק את החבילה". היינו ביחד קרוב לחמש שנים, ולא דמיינתי מצב שאוכל בלעדיה, כי הייתה בינינו אהבה מאוד חזקה אך הרסנית, כי היא מעולם לא פירגנה לשום דבר אחר בחיים שלי. הרגע שבו נפל לי האסימון שהיא לא באמת האחת היה בשקיעה מדהימה במהלך תרגיל מילואים בצאלים, לא עלינו, וחשבתי על "אור חאקי אפרורי שיורד, מול המחשבות הרסוקות. על צורה אליפטית מתוחה שביקשנו להתוות בחול". או משהו כזה. טקסט שעזר לי להבין מה אני רוצה מעצמי. ותודה למוניקה!

D i m k a

New member
פצעים ונשיקות

השיר שאני הכי אוהב הוא "פצעים ונשיקות" מהאלבום הראשון הראשון.
מה בשיר הזה הופך אותו לכל כך מיוחד?
לדעתי זה שיר שמח על פרידה - ממש מרגישים בו את האושר של לצאת ממערכת יחסים שלא הייתה טובה -
רגשות שדומים לאושר בשירי אהבה דביקים, אך פה הוא מקבל טוויסט מדליק של שחרור מאהבה רעה.
השיר נתון לפרשנויות וכל אחד וודאי ימצא בו משהו שונה ומשהו מעצמו ועולמו הפנימי,
ואז האושר שבשיר מחלחל לאושר פנימי ובא לשיר בקול גדולה - "לה לה לה לה לה לה לה"!

MissKrolen

New member
ילד מפתח

שיר חמוץ מתוק שמספר סיפור על אותו הילד שכבר הפך מבוגר אך נתקע בבית של ההורים מבזבז את הזמן בלי להתקדם בחיים,
שיר מקסים, כי הוא יוצר רגשות אמיתיים של מלנכוליה והזדהות ובכך מרגש מחדש בכל האזנה ואי אפשר להישאר אדישה!
לעשות שיר שמצליח לגעת באמת בנימי הנפש זו אומנות ופה מוניקה סקס עשו את זה טוב ממש שאי אפשר שלא להזיל דמעה...
מילים עמוקות ומנגינה נפלאה... מה עוד אפשר לבקש?
מדהים :)

למעלה