מוסר

BITTERtruth

New member
מוסר

למה בני אדם מוסריים? למה אדם מוכן להקריב את עצמו למען אחרים? אני מבקש שיענו על השאלה הנ"ל מבחינה תאוריתית -ולא קשורה לדת.

yaakii

New member
חוקרי שושלת האבולוציה של האדם

טוענים כי ייתרונו על פני שאר החיים נובע, בין השאר (אני אומר "בין השאר" משום שרבים טוענים שההסבר נעוץ בעובדה כי האדם "מדבר". -למרות שגם אצל בעלי-חיים אחרים מצוי דיבור..), מהעובדה כי הוא מבעלי החיים היחדים המשתפים פעולה זה עם זה, ומעניקים זה לזה את החסר וכך הם מתפתחים. אני מאמין ששושלת האבולוציה העניקה לאדם את התלות באנשים הסובבים אותו והתלות ההכרחית הזאת הובילה למוסריות מתבקשת בחברה בה עוזרים זה לזה.

BITTERtruth

New member
הממ... כן זה בערך מה שחשבתי

רק אוסיף עוד דבר: חברה מוסרית תוכל "לשרוד" לעומת זאת חברה לא מוסרית לא תוכל לשרוד. לכן, אנו, השורדים, חייבים להיות בני אדם מוסריים אחרת אין מצב שהיינו שורדים. דרך אגב, הבדל חשוב מאוד בין אדם לבהמה נעוץ במה שנקרא "מוח"...

yaakii

New member
אתה יודע משהו?

אני לא יכול להבין מדענים כופרים: לפי דבריהם אם נשתיל לבעל חיים מוח בגודל מוח של בן-אנוש ונפתח מערכת כזאת שתאפשר לו לדבר בשפת האדם הוא יהיה : בן-אנוש. לפי דעתי זה מזוויע ומוגחך-גם יחד. חייבים לטעון שיש משהו נוסף באדם הרבה מעבר לניתוח ביולוגי פשוט. אני מדבר על נשמה.

BITTERtruth

New member
אני יכול להבין מדענים כופרים

כי פשוט אין דבר כזה נשמה! יש שרשור למטה בנושא "בחירה חופשית" בה התווכחנו על הנשמה.

antreprize

New member
איזה מדען כופר אומר דברים כאלה?

ההבדל הוא לא רק בגודל, הוא גם ביחס לגודל של שאר הגוף ולמבנה החומר. אף מדען(במקרה הזה, כשאני אומר"מדען" אני מתכוון לביולוג, למתמטיקאים או פיזיקאים אין קשר לעניין) לא יגיד שחיה עם מוח של אדם היא אדם. אתה יכול לדבר על נשמות כמה שאתה רוצה, אם אין לך הוכחות או ראיות אין לך כלום.

antreprize

New member
זה מספיק לך?

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%93%D7%9D האדם הוא מין ביולוגי, הוא לא רק מוח.

antreprize

New member
זה תלוי בלמה יש לך פרסות.

אם ישלך אותן כי ההורים שלך הם סוסים-אז אתה לא בן אדם. אם יש לך אותן כי החלטת שגם לך מגיע פרסות-אז אתה בן אדם, קצת מוזר, אבל בן אדם. אם יש לך פרסות כי ככה נולדת-אז אתה בן אדם מוזר. בכל מקרה, כדי להיות בן אדם אתה צריך להיראות כמו בן אדם ושהDNA שלך יהיה של בן אדם. איך אתה קובע מה אדם ומה לא?

yaakii

New member
אם המדע ייצור בכלי מעבדה בלבד יצור

שמבחינה ביולוגית הוא עונה על כל דרשות המבנה הביולוגי של האדם-זה יהיה אדם אנושי? זה נראה לי מעוות לחשוב כך. לדעתי-אם שאלת-אדם מוגדר כבעל-חיים שבנוסף לכל מבנהו הביולוגי יש לו גם נשמה.

Shira Esther

New member
שיבוט בני אדם

יביא חו"ח לאסון נורא. רק חשבו על זה, שכל מדינה יכולה ליצור צבא ענקי, אינסופי משלה. מחריד.

yaakii

New member
כן, אבל זה מה שעושים כבר עם רובוטים

אני מתכוון לזה

antreprize

New member
למה שיבוט זה רע אבל קצבאות ילדים זה טוב?

מדינת ישראל(לדוגמא, בטח יש עוד מדינות שמעניקות קצבאות ילדים) מייצרת כבר עכשיו צבא. החששות שלך לא מבוססות, שיבוטים, כמו כל שאר בני האדם, צריכים מזון ושתייה והם בני אדם, ייצורם למטרות שיעבוד הוא כמו שיעבוד של אחד מהעמים ה"טבעיים".

Shira Esther

New member
יש לך טעויות קשות

נתחיל בזה ש'חשש' זה זכר, ומשום כך- חששות כבדים, לא כבדות. ביחס לטענותיך: א. ההבדל הוא בכמות, יקירי. הבדל עצום. ב. אי אפשר להכריח אנשים להוליד ילדים- הערבים והחרדים יולדים הרבה בכל מקרה. לעומת זאת, צבא משובט אפשר לייצר בלי חשבון.

antreprize

New member
...

א. מה ההבדל? ב. אבל כן אפשר לעודד את הרצון הזה, שאם לא שמת לב, הוא גם ככה רצון חזק מאוד שקיים ברוב בני האדם. הערבים והחרדים לא ילדו הרבה בכל מקרה, למה שהם יעשו את זה? צבא משובט אי אפשר לייצר בלי חשבון, צבא משובט צריך אוכל ושתייה, הוא צריך ציוד, ויותר מזה, מדובר בבני אדם חיים ונושמים. בדיוק כמו שאת לא יכולה להוליד ילדים בלי חשבון, כך גם המדינה אינה יכולה לייצר משובטים בלי חשבון.

antreprize

New member
מה מעוות בזה?

אם מדענים ייצרו דבר שנראה כמו בן אדם ויש לו DNA כמו של בן אדם אז אותם מדענים יצרו בן אדם. יש הגדרה ברורה למה זה אדם, ההגדרה הזאת ברורה מאוד. מה מעוות בזה? אלוהים(לפי התנ"ך) גם יצר בני אדם, זה גם מעוות? רוב האנשים יצרו, מייצרים או ייצרו בני אדם(לאותם אנשים קוראים הורים), זה גם מעוות? אתה יכול להסביר מה זה נשמה ולמה אף אחד עוד לא מצא אותה? איך זה שאין שום ראיות לקיומה? שמעת על התער של אוקהם? שימוש בנשמה רק מסבך כל הסבר, כי בנוסף לכל הדברים הרגילים, צריך להסביר למה הוגרם העלום הזה שאין שום סיבה לחשוב שהוא קיים הוא חלק מהתהליך המוסבר.

למעלה